Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 15:25 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit

Vepřové nožičky mají snad všude. Hovězí a vepřový kosti mají v Globusu - prodávají tak velký pytle s kostmi za pár korun V Tescu, Sparu kosti nemají,tvrdí,že to mají zakázáno prodávat

corgi
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 22:28
- Nahlásit

jana33
Nožky jo, občas nějaká ta prasečí hlava, i ta hovězí žebra, jenže ta jsou pěkně drahá. Ten pytel kostí za pár korun by se mi líbil, ale Globus je snad to jediný, co tu nemáme...

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2009 22:32
- Nahlásit

corgi
Tak pak jedině velký uzený kosti od Vetamixu apod. S kostma je problém,no...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 06:04
- Nahlásit

corgijana33 Problém s kostma?? - to tedy nemám... kde to žijete? Přece každý normální řeznictví bourá čtvrtky nebo půlky co jim přivezou, takže kosttí mají hromadu... já kupuju hovězí oháňky, vepřové ocásky, hovězí žebra, vepřové hlavy, občas se poštěstí natrefit na takovou tu velkou hovězí kost s klouby... no a samozřejmě vepř.nožky a kuřecí kostry. Cena to už je jiná záležitost, kromě vepř.nožek je to všecko poměrně drahý, no ale to jsou granule taky

jana33
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 10:05
- Nahlásit

Ketrin
Ve městech je s kostma opravdu problém. Když jsme bydleli ještě v Praze, ptala jsem se i v malých řeznictvích a nikde nic. Jen ty nožky a drahá žebra,ale klasické kosti vůůůbec nikde. Jen ten Globus je má

brezen2008
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 10:10
- Nahlásit

jana33
tady v praze u mě,mi klidně,kdyby to psy snesli,tak mi kdysy dávali jak velké tak i malé kosti,někdy i s masem,zadarmo vepřový a krásný byli,jsem je jeden čas nosila do utulku

jana33
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 10:13
- Nahlásit

brezen2008
ježiš,já netvrdím,že se nikde nic nesežene,ale já mám zkušenost takovou

brezen2008
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 10:18
- Nahlásit

jana33
v pohodě,já to píšu z klidem )))
ale nemysli si,já to dělala tak,že jsem vzala dastyho,to byl ještě hubenej a voni když ho viděli,tak dali i co nechtěli
ted už krmím jenom hrubomletým od grandu + přílohy a je nám všem 4 dobře,krásný bobky,srst vypadá taky dobře a granule tak 2x týdně

corgi
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2009 11:32
- Nahlásit

Ketrin
kde to žijete?
To si taky někdy říkám My sice bydlíme na miniměstečku, jenže problém je v tom, že v nedalekém "městě" je masokombinát, který to maso našemu místnímu jedinému řezníkovi vozí už "hotové" - takže bych se po kostech musela ptát přímo v tom masokombinátu (a taky že to zkusím - líná huba, holý neštěstí). Dneska jsem si právě z "města" přivezla nožky a žebra, prasčí hlavu tam měli taky, ale to by bylo pro nás asi moc velké sousto, i kdyby jí rozsekli. Navíc teprve začínáme, takže teď bude chvíli jenom maso, pak krky, pak teprve začne sháňka po kostech - aspoň bude sranda, nakupovat boty už mě nebaví...

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 15:04
- Nahlásit

Přidáváte-li taky někdy umělé vitaminy, jakou značku?

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 15:07
- Nahlásit

Zkoušela jsem dávat v zimě Canvit, ale nevím, jestli to je to pravé ořechové (v podstatě jsem spíš proti umělým vitaminům, ale v rámci toho, když už pro jistotu)...

jana33
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 21:24
- Nahlásit

Dospělákům nedáváme nic, štěndu teď Juniorcal od Beapharu. Kdybych něco přidávala,tak asi klasiku Roboran.
Btw byli jsme na nákupu,tak jsem koupila ňamičku - hovězí oháňku, prodávaj to nasekaný na takový čtyřcentimetrový špalíky a naše čtyřměsíční Fanyna ho normálně spolkla,blbka jedna nenažraná

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 21:29
- Nahlásit

jana33

Aspoň nespolkla dřívko od nanuku (vcelku)

jana33
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 21:33
- Nahlásit

Dines
Bych to čekala od nenažranýho Samouše a né od prcka,sviňa se ani nezakuckalaje teda fakt,že s tím začala už v sedmi týdnech,když spolkla kuřecí krk, blbka jedna. Dřívko od nanuku jsem jí ještě jako ňamku nedávala

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 21:40
- Nahlásit

jana33
Hele ale za dva dny bylo venku - neporušený a druhou stranou

jana33
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 21:42
- Nahlásit

Dines
Fakt? To bych čekala,že šťávy dřívko rozložej,to bylo nějaký zpevněný

Dines
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2009 21:53
- Nahlásit

jana33
To bylo dřívko od Mrože
A fakt neporušený, a normálně to co z něj vyšlo vypadalo skoro jako ten původní nanuk

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2009 11:08
- Nahlásit

Tak oháňku spolkla i starší čuba a v noci kosti hezky vcelku vybliliy,kravky jedny. Takže oháňku už jen vcelku,to snad nespolknou

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 16:46
- Nahlásit

Mám doma dvouměsíční štěně, které jsem cca tři dny po přivezení začala převádět pomalu na syrové. Při pročítání tohohle tématu ale většina z vás začala krmí syrovým až později (kromě, myslím, Smečky), tak ve mě teď začaly hlodat pochybnosti, jestli jsem neudělala kravinu a nemám mu to zatím vařit. Jestli ho to moc nezatěžuje. Dala jsem mu i kuřecí krky, aby měl nějaké kosti a s neuvěřitelnou chutí to schroustal. Pak jsem mu dala křídla, že si to jako obere a zabaví se s tím a schroupal to taky. Dostal i trošku jater (z těch mám asi neuvětší strach, je v nich hodně sajrajtu) a taky je slupnul. Zažívací potíže nemá absolutně žádné, hovínko jedno jako druhý . Staršího psa krmím syrovým asi tak měsíc, takže nejsem až tak zkušená, předtím byl na vařeným. Nemám mu to teda zatím začít vařit? Ale když to tak dobře snáší - já fakt nevím, poraďte mi, prosím. Dík moc.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 16:47
- Nahlásit

Jo, ještě jsem zapoměla, syrovým ho krmím už asi 10 dnů.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 17:21
- Nahlásit

VerčaZ
Já krmím nejmladší fenku syrovým od 3 týdnů a naprostá spokojenost - pevné zdraví, pěkná srst, nulové klouby a tuhý bobek.
něco málo zkušeností zde: www.calenzana.estranky.cz

(odkaz Výživa)

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 17:43
- Nahlásit

VerčaZ
Buď v klidu, máme teď doma čtyřapůl měsíční fenku a převedla jsem jí na syrové hned jak jsme si jí přivezli a naprosto bez problémů. Je neskutečně žravá, spokojená a s ideální váhou, žádné zažívací problémy se nekonaly, ani když spolkla celou kost, prostě jí vcelku za pár hodin vybělenou zas vyhodila a začala hlodat Venku si k tomu ještě trhá ovoce a je to dokonale spokojenej psík Jediný rozdíl s dospěláky je v tom,že jí přidávám vitamíny pro štěnda s vápníkem a cetebe

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 18:01
- Nahlásit

No tak fajn, to mám radost. Přidávat to cetebe mě nenapadlo. Přidávám alavis, gelacan a plastin - stejně jako velkýmu. Tomu to teda dávám jen občas, štěníkovi častěji. Cetebe je hlavně céčko, žejo? Přišlo mi, že ho má dost v ovoci a zelenině, ale je fakt, že štěndo ho potřebuje víc a kdyžby ho měl přebytek, tak ho vyčurá. Takže to asi přidám, dík za tip.

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2009 21:12
- Nahlásit

VerčaZ
Hele mrkni na ten Plastin, jestli je tam dobrej poměr vápníku a fosforu, u některejch vitamínů s tím bývá problém a u štěňat bych to docela řešila (tuším,že třeba klasickej Roboran to nemá úplně OK). Cetebe je céčko s postupným uvolňováním, je důležitý pro vývoj a výstavbu kloubní chrupavky. Hodně záleží na plemeni,jestli má problémy s klouby nebo ne, já mám labroše,takže kromě kloubní výživy dávám i tohle. Jinak céčko můžeš i jiné,ale buď to musí být Ester C - nekyselé céčko nebo to s postupným uvolňováním,jinak psovi překyselíš žaludek

corgi
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2009 13:33
- Nahlásit

Tak jsme včera konzultovali s vetem přechod na BARF - kupodivu nám to nevymlouval. Bylo mi řečeno, že na překyselený žaludek, který psisko má, je dobré snížit dávky masa a dávat víc zeleniny nebo příloh. Máte ještě nějaké tipy, co by překyselený žaludek nemusel? Nějaké vnitřnosti nebo ovoce, které mám radši vynechat?

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2009 14:08
- Nahlásit

Na překyselenej žaludek by se neměly jíst mléčné výrobky - jogurt, kyška, podmáslí, sýry a tak. Ale přijde mi víc škodlivý to úplně vynechat. Třeba jen omezit, pokud teda pes nemá nějaký obr problémy. Já se snažím psovi - teď už vlastně psům - každej den něco takového dát.

Nori
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 17:35
- Nahlásit

Dneska jsem si došla pro svojí první objednávku z Vetamixu, vše vypadá dobře. A chci se zeptat jakou přílohu dávate k lososovi, dršťkám zeleným a drůb. žaludkům? Ten losos je krásný, ale co kosti nevadí psovi?
Tvářil se uchvaceně a vše mu naštěstí chutná, dostal malé ochutnávky.
Díky za tipy

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 18:03
- Nahlásit

Nori
K lososovi nedávám nic, protože to jen přesekám na pár kusů a kdybych k tomu frkla zeleninu,nadělali by s tím děsnej binec. Ke všemu ostatnímu dávám to samé, tj. zeleninu,ovoce atd.,co mám zrovna doma. Kromě štěněte přílohu jako takovou nedávám.
Jo a kosti samozřejmě nevadí,naopak

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 20:54
- Nahlásit

Ahojky, prosim o rady.
Mam pejska skoro deset let mu je, stredne velky, krizenec. Cely zivot na granulich Acana atd. Mival obcasne prujmy cca jednou mesicne se pos..l kdyz neco sezral nebo tak. Pred dvema lety mel prujmy asi mesic, dietou se to spravilo.
Vprosinci lonskeho roku jsem presla na BARF a prujmy prestali, temer pul roku byl OK, ale pred cca trema mesici se vratili a neslo to prestat. Nemel je kazdy den, spis treba tri dny jo tri dny ne. Vetka nasadila ATB, ale pomohlo to na par dni a prujmy se vratili. Ted jsem mu davala delat kompletni vysetreni, paraziti giardie, salmonela, borelie, a asi dalsich 20 veci. Vsechno ok (jenom mu zjistili nemocne srdicko , ktere ted budeme resit s kardiologem ) Az vyresime srdce budem resit poradne prujmy jenze do te doby ho musim nejak krmit a ja fakt nevim jak. Uz temer tri mesice (od objeveni prujmu) je na kurecim s ryzi,kdyz dam cokoli jineho prujmy se vrati. Bylo mi doporuceno davat granule i/d, ale me se ke granulim moc vracet nechce, na druhou stranu nemuze zrat jen kur. prsa s ryzi to je prece strasne jednostrane to uz jsou asi lepsi ty granule. Co myslite? Da se sestavit jidelnicek i takhle citlivemu psovi z prirozene stravy. Co mu mam davat? Jeste snese hovezi libove s ryzi.
Vnitrnosti , kosti, jakekoli nelibove maslo, ryby mu zase spousti prujmy.
Jde mi o to, ze ted musime prednostne resit to nemocne srdce az potom se budeme zabyvat s vetem travenim, je to zrejme otazka nekolika mesicu, cim mam zatim krmit? Nebude lepsi davat ty dietni granule, nez ho vycerpavat dalsimi pokusy s prirozenou stravou.
dekuju

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2009 21:24
- Nahlásit

Hele v zásadě je podle mě lepší dávat kuřecí prsa s rýží než jakýkoliv granule. Ale to je jenom můj názor. Pokud ještě může libové hovězí,tak super. Ještě bych zkusila libové krůtí maso, nemělo by mu vadit, je podobné jako kuřecí a taky úplně dietní. Možná by snesl i králíka,opět suché dietní maso. Tresku jste zkoušeli? Jinou přílohu bych určitě nedávala. Co zelenina, zkoušela jsi něco? Zkusila bych po trošičkáách mu rozvařit kořenovou zeleninu, případně mu jen tak dát kousek banánu. Pokud by zeleninu nesnesl,tak bych zatím moc neexperimentovala a dávala místo ní kvalitní vitamíny, aby měl všechno,co potřebuje. Dost psů nežere zeleninu,tak to normálně majitelé řeší takto - maso a vitamíny. Co bílý jogurt,nezkoušelas? To by bylo fajn, kvůli střevům. Pokud ne,podávala bych probiotika,aby se normalizovala mikroflora ve střevě.

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání