| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2009 14:06
- Nahlásit
Jak je to s mixováním ovoce a zeleniny? Ze zvědavosti jsem si v knihovně půjčila knížku o BARFU a veškerou zeleninu a ovoce tam mixují na kaší... Dělá to tak někdo? Mám doma nežravce, maso má tak 3x do týdne a ani na to se netváří nadšeně a mám obavy, že kdyby dostal rozmix. kejdu, že k tomu ani nečuchne...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2009 14:52
- Nahlásit
Noemi
Zelenina se musí spařit nebo rozmixovat,aby se narušila, jinak psem jen projde,ale nezpracuje jí. Takže ano,my taky zeleninu i ovoce mixujeme najemno (tedy to,co dáváme do žrádla,co dostanou přes den jen tak,samozřejmě ne). A co se tvého pesa týká,naopak se doporučuje psům,co ze začátku zeleninu nechtějí rozmašírovat to na co nejmíň a spojit s masem. Když je mletý (třeba hrubomletý nebo hovězí s droby od Vetamixu), krásně se se zeleninou spojí a obalí.
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 06:04
- Nahlásit
Noemi
My taky mixujeme a miska je krásně vylízaná
Jo a včera jsem poprvé dala zelený drštky a mlaskala si až za ušima a mísa byla jak zrcadlo
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 10:05
- Nahlásit
Matejka
Taky jsme zkoušeli zelené dršťky a pesanům moc chutnalo.Dokonce je baští i naše vyhlášená nežravka a to už je co říct.
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 10:13
- Nahlásit
Kelly
Je to asi lahůdka a ani to nesmrdělo tak hrozně jak jsem se bála - bydlíme v 1+1 a přežili jsme
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 11:55
- Nahlásit
Matejka
Jj jsou bezva. Konečně něco co pesan zblajzne s velkou chutí.
Taky myslím, že ten smrad není tak hroznej. Dá se to vyržet. Navíc, pro mě je nejdůležitější, že je pesan spokojenej.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 18:47
- Nahlásit
Narazila jsem u řezníka na hovězí harfy. Dáváte to někdo a jaké máte zkušenosti?
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 09:39
- Nahlásit
makrel
Dáváme, chutnaj, ale protože je ještě štěndo, tak kosti neschroupe celý, ale tak půlku už jo, určitě je zkus
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 09:44
- Nahlásit
makrel
Jj, harfy kupujeme celkem pravidelně. U našich psů jsou moc oblíbené.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 18:02
- Nahlásit
Tak jsme zkusili, chutnají mu, ale nenechala jsem ho to sežrat radši celé. Jinak jsem dnes dala syrové hrtany a sežral jen rýži. Vařené je žere.
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 20:15
- Nahlásit
Já taky pesovi kost odebírám když už je hodně ohlodaná. Hrtany naštěstí syrové žere.
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 00:26
- Nahlásit
Ja ne. Necham jim to na hrani.
Hele tak ho nech vyhladnout a treba vezme na milost syrove. Ja jsem to takhle udelala kvuli zelenine a ted ji i sezerou i normalne.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2009 06:48
- Nahlásit
Cesmina
On sežere kdykoliv jakoukoliv zeleninu a cokoliv v podstatě, ale musely mu fakt nějak divně smrdět, jinak ze žrádla nevybírá nic a jiné maso syrové žere ( krky, skelety, hovězí). Takže ho asi do toho nebudu nutit a aspoň mu to ovařím.
|
vladulka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2009 08:31
- Nahlásit
Ahoj, neberete někdo z Ostravy maso z vetamixu?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2009 15:16 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
vladulka
Ahoj, neberete někdo z Ostravy maso z vetamixu?
Jo. A je tu na to i téma, tak lepší se domlouvat tam:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_8560_0.html
|
vladulka
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2009 20:42
- Nahlásit
Aha pardon...už tam jdu...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2009 21:58
- Nahlásit
vladulka
V pohodě Však od toho to tu téma je.
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 07:33
- Nahlásit
Ahojte při pondělku, mohl by mi někdo poradit, čím nahradit maso třeba na dovolených, kde není lednice? Tenhle víkend jsme vyrazili na výletík a dala jsem Aguši po delší době granulky (maso měla naposled večer), dostala je ráno a pak v poledne a navečer a měla po nic děsivý průjem. Druhý den ráno jsem uvařila rýži se syrovym kuřecím a zas vše v pohodě. Příští víkend jedem do chatek, kde lednice asi nebude, ale granule jí už dát nechci. Někde jsem něco četla o sušenném masu, máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Nebo myslíte, že by konzervy byly lepší a případně s jakými máte dobré zkušenosti. Teď ještě můžu maso nechat přes noc venku, ale v létě už to nepůjde a my jsme pořád někde na čundru. Děkuju za rady...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2009 08:46
- Nahlásit
Krmíme granule+ k to mu parkrát týdně něco navíc: telecí kosti (syrové), vařený pajšl, vařené obrané nožičky, morkové kosti...
Můžu mu dávat nožičky i celé,syrové nebo vařené i s kostmi? Nebo je nejlepší nožičky uvařit a obrat?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2009 08:56
- Nahlásit
Matejka
Dostali jsme od Vetamixu salám Fík, prý se nemusí skladovat v lednici, ale našim popelnicím nic problém nedělá.
Fík voněl jako normální maso s obilovinama, nevoněl po žádném zchutňovadle, slusně dribloval (řekla bych, že je tam hodně kůží), kuřecí chrupky, žádný humus z toho na mě nevyskočil , je to konzervovaný éčkama.
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2009 18:45
- Nahlásit
kachna_
Dík, taky jsme ho ted dostali, tak to vyzkousime, jako zalohu koupim suseny maso
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2009 18:54
- Nahlásit
Noemi
Můžu mu dávat nožičky i celé,syrové nebo vařené i s kostmi? Nebo je nejlepší nožičky uvařit a obrat?
Nozky rozhodne nedavat vareny!!!
Bud je uvar a ober, nebo zkus dat syrovy - tam pak zalezi na tom, zda mas psa hltavce nebo obiravce.
Hltavec praseci nozku rozebere do par minut na vetsi kusy a polkne (cilize nedavat, neb ty kosti a paznehty jsou dost tlusty, bezne pak hltoun za den, dva blije nerozkousany kusy nestravenych kosti) - anebo je to obiravec a odpreparuje si kuzi, slachy a kosti bud peclive rozdrti nebo necha.
Ale pokud mas granulozravce, tak bych neexperimentovala a zustala u vareni nozek - sulc pouzit coby zalivku granuli a obrane casti pridat, varene kosti vyhodit.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2009 11:22
- Nahlásit
Tak se musim "pochlubit". Dle dnesniho vazeni nase rotvice temer 9leta Dorota (s dlouhodobym omezenim pohybu diky operacim na zadnich nohach) zhubla behem neceleho roku z 52,5 kg na neskutecnych 43,5kg (ted jsem se vratila od vetky a dostaly jsme za tech minusovych 9 kilo velepochvalu). A to vse prosim diky Barfu, zadny hladovky nebo light granule.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2009 13:44
- Nahlásit
Fifi
Zis, to ale uz Sadlenka nebude brzy Sadlenka!!! Holcicka za chvilkujaklunt Tak ji za me dej jablicko a podrbej u pahylku, at ma radost Evidentne ji syrovka veeelice prospiva
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2009 12:23
- Nahlásit
Fifi
zhubla behem neceleho roku z 52,5 kg na neskutecnych 43,5kg
nemůžu k vám přijet na dyjétni ozdravnej pobyt? By se mi taky šiklo, něco dost sundat
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2009 12:30
- Nahlásit
Fifi
PetraK
Já chci taky 9 kilo dolů
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2009 14:34
- Nahlásit
PetraK
Matejka
Si naordinujte Barf bez priloh a do roka a do dne....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2009 14:47
- Nahlásit
Fifi
Si naordinujte Barf bez priloh
blebleble, zelený držky žrát nebudu, to se budu radši tahat s pjoumatikou
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2009 17:33
- Nahlásit
Fifi
No na takovym barfu bych to mozna dala za mesic
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2009 20:01
- Nahlásit
Mám tip pro všechny, co krmí syrovým. Teda pro ty, co jsou otrlejší povahy a nebo pro ty, co znají někoho otrlejší povahy
Už jsem to tady někde psala, že jsem brala pro psy starého kozla na maso. Poptala jsem se po známých chovatelích a podařilo se nám získat takhle kozly 2 a jednu starou kozenu. Psíci si chrochtají blahem...
A teď jsme byli pro brojlery v drůbežárně a zjistili jsme, že prodávají "dvojky" po 5 Kč. Jsou to takoví ti chudáci, co nemůžou chodit... Tak jsme jich hafo nabrali, zabili, stáhli (kdo by to škubal) a dali do mražáku. Na dnešek jsem vytáhla psům na večeři první várku (každý jedno kuře), tak uvidím jak si to budou pochvalovat.
|