Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 17 Led 2009 22:44
- Nahlásit

Mathea
dekuji,
pes ma sice granule porad v misce, ale basti je po vecerni prochazce a je spis hubenej. Prave proto jsem mu je nechavala na misce, driv nez vecer je nezbasti, ale kdyby si chtel uzobnout, tak aby mel moznost.
Je fakt, ze mu je chodi krast kocour, takze bude lepsi mu nasypat jen vecer.

Doted byl prevazne krmeny granulema. Po vsem jinem ( kosti, konzervy)mel prujmy. Jen cca jednou za dva dny dostal rohlik - rad je zvejka.

Existuji pry testoviny co se jen zalejou, kde se daji sehnat?

mishi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2009 22:51
- Nahlásit

lucYnka XIII
My taky krmíme ráno granule a večer maso a v pohodě, spíš je problém v tom, že granule už moc nechtěj a radši si počkaj na večer na maso. Přidávám těstoviny a zeleninu, ale těstoviny taky poslední dobou nechává. Jinak ty těstoviny, co se jenom zalejou vodou jsou extraudovaný a ve vetamixu je maj i s mrkví...

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 18 Led 2009 17:12
- Nahlásit

mishi
ja ted koukala na stranky vetamixu a nemuzu je najit

Vadilo by kdyby dostaval lidske cestoviny. Maso mu taky asi budu kupovat v masne, tech 25 dkg neni moc a nemam moc velky mrazak. Muzu mu kupovat i hovezi jine nez zadni? ( je dost drahe).
Jak mam vedet jak casto davat co (kolikrat svalovinou, kolikrat vnitrnosti)?
Mrkev muze syrovou? A brambory varene?
diky

Montik
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 12:48
- Nahlásit

lucYnka XIII
Ahoj, doporučila bych ti pročíst si tuhle diskuzi celou, od začátku..Je v ní už hafo mouder a rad.. jinak bych ti doporučila tyhle články http://www.baron.cz/pes/krmivo-pro-psy/clanky-zdra ve-vyzive/i-0 Hodně štěstí..

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 14:02 - Změnil/a: lucYnka XIII
- Nahlásit

Montik
Dekuji, diskuzi postupne procitam.
Dneska pejsan dostal kureci prsa ( vyndala jsem je mamce z mrazaku - mela je asi na rizky ). Moc mu to chutnalo, jen nastrohanou mrkev nechal.

mishi
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 16:56
- Nahlásit

lucYnka XIII
Ty těstoviny jsou tady http://krmivo.vetamix.cz/DELIKAN/Delikan-testovina -karoten-7-2063.wids?c=10&g=1&k=86&r=pol_12&t=ASC& v=d&z=1869&p=1

Jinak já dávám normálně lidský těstoviny, výdyť je to upe jedno a někdy jsou i ty lidský levnější.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 19:12
- Nahlásit

lucYnka XIII
No rozhodně bych nekrmila jen svalovinou! Je potřeba dávat všechno možný... Proto se hodí i třeba odřezky, které se normálně vyhazují. Stačí se poptat po okolí jestli třeba nedělává doma někdo klobásky nebo tak. Z podobného zdroje mám zdarma ořezané kosti a hovězí ořezy (různé odkrojky).

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 00:21
- Nahlásit

pawLINka
myslim, ze tady na sidlisti nikdo klobasy nedela
Mam kousek masnu, chtela bych mu kupovat tam, ale moc nevim co. Hovezi zadni mu i cicam chutna jenze je dost drahe a je to taky svalovina. Jeste jsem koupila kureci vnitrnosti - srdce, zaludky, jatra. Chci koupit kridla, krky a mozna nohy. Ale to je taky porad kure. Orezky jsou tucny? To muze kdyz to neni libovy? A muze normalni drzky?

Jinak je to docela tezky, prechazet z granuli teda pro mne. Pro psa vubec Dneska mel prvni den maso, ty kureci prsa a me celej den blikalo v hlave - moc fosforu, malo vapniku - co mu probuh dam zitra
Mrkev sezrali jen kocky, to jsem cumela, protoze jsem jim ji primichala jen, ze jsem ji mela nasrouhanou pro psa. Pesan ji peclive vyplival.
Chci mu koupit vitaminy od barona, teda jestli psychicky unesu, ze nema kazdy den stoprocentne vyvazenou stravu, ale snad jo
Zasla jsem mu koupit do lekarny Pangamin - a nechce ho
Nevite nekdo jestli muzou Pangamin i kocky? Sice ho taky nechtej, ale michala bych jim to do masa.

Matejka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 10:13
- Nahlásit

Task jsem dočetla celou diskuzi a už se moc těšim na krmení podle vás všech Včera jsem koupila Roboran, mám objednaný chondro Giom a v sobotu si jedem pro štěňuli Ze začátku dle rad nechám granule od chovatelky,ale brzy chci přejít na syrový a občas granulky kvůli cestování...Díky všem co do diskuze přispěli svýma radama, před týdnem by mě ani nenapadlo uvažovat nad krmením syrovým masem, ale po přečtení tuny diskuzí o granulích, kde si na každou značku někdo stěžuje a po přečtení týhle, kde si nestěžuje nikdo, mám jasno Jen budu muset najít nějaký řeznictví v ČB, kde se bude dát sehnat cenově přijatelný hovězí, kuřecí už vim kde, ale to hovězí, ryby atd musim ještě vymyslet, vetamixácká objednávka se do našeho pidimrazáčku nevejde

Mel
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 10:23
- Nahlásit

lucYnka XIII
tady se mrkni na tabulku, která ti vypočítá krmnou dávku - prosím, ber to jen orientačně, žádný pes nezapadá do kolonky v tabulce, ale pro takový hrubý odhad by to mělo stačit: http://www.spice.estranky.cz/stranka/vypocet-krmne -davky

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 10:39
- Nahlásit

jeste k tem rybam, muzu mu davat file? Nebo kde shanite ryby?

Montik
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 10:44
- Nahlásit

lucYnka XIII
já kupuju normálně třá v tescu mražený sledě a tak, prostě kuchaný zmrzlý ryby.. Jinak ryby jen mořské a klíďo i filé....

choco
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 11:08
- Nahlásit

A já Ti doporučím tu novou knížku, ta by ti taky mohla docela pomoct Zdravá výživa pro psa-Barf http://www.knihy.cz/objects/1074895431.html?group_ oid=

A těstoviny z vetamixu moc nedoporučuju,raději kup normoš v obchodě, a taky je lepší rýže a třeba vločky spařené nebo pohanka...

Matejka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:39
- Nahlásit

choco
Je dobrá? Já jsem jí včera zahlídla u nás v knize a přemýšlím o ní, jestli se tam dovim ještě nějaké novinky, které jsem si tady už nenačetla

choco
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 12:43
- Nahlásit

Matejka
Mě se líbí, objevila jsem v ní spoustu dalších tipů, čím vším ještě můžu obohatit jídelníček. Ke všem druhům zeleniny i ovoce je napsáno proč ano a proč ne, jsou tam tipy na mpéčné výrobky, ořechy, doplňky...tipy na jídelníček...takže myslím,že kor když člověk začíná, že mu to pomůže. Je fakt, že třeba nedoporučují cibuli,česnek,porek ani rajčata a papriku kvůli láítkám,které by mohli být pro psa jediovaté, ale je to potřeba brát s mírou a nedávat to ve velkých kvantech.

Matejka
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 13:06
- Nahlásit

choco
Jo, zrovna jsem četla článek na: http://www.psi-kocky.cz/psi/spokojeny-pes-dela-bar f-2-dil , který čerpá z té knihy a je fakt, že nedoporučujou některé věci, které jsem psovi dávala a chutnali mu i když nebyl krmen BARFem (rajčata, paprika) a že je to potřeba brát trochu s nadhledem. No asi si jí časem koupím, spíš abych na něco nezapomínala... Teď jsem se byla rozhlédnout po řeznictvích v centru a sem tam se něco cenově dostupnýho dá sehnat... Už se těšim jak si feňula zamlsá
Jo zkoušeli jste někdo psům dávat mozeček, já ho tam za pultem zahlídla a nevim jestli bych to zvládla nějak psovi upravit (nebo ho dát syrovej)???

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 19:08
- Nahlásit

Matejka
Jo zkoušeli jste někdo psům dávat mozeček, já ho tam za pultem zahlídla a nevim jestli bych to zvládla nějak psovi upravit (nebo ho dát syrovej)???
Tak to jsem nikdy nezkousela a nevim. Jsou veci, ktery nerozdejcham a mozecek mezi ne patri.

lucYnka XIII
este k tem rybam, muzu mu davat file? Nebo kde shanite ryby?
Ryby jsem doted brala od Vetamixu, orezy, byly luksusni, jako losos, samozrejme podavany syrove. Ovsem taky jsem po par letech znechucena zvysenim cen a poohlednu se po jiny firme.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 23:43
- Nahlásit

Mel
super odkaz, vse jsem poctive precetla. Zaujala me ta moznost pridavat smes bylinek a zeleniny od barona http://www.baron.cz/pes/vitaminy-pro-psy/zelenina- byliny/i-0
to uz bych pak vubec nemusela davat prilohu?

Jeste jsem nikde nenasla jestli je nejaky jiny pomer maso- priloha-zelenina-ovoce u starsiho psa (9 let). Nebo nejake specialni prisady, ktere je dobre seniorovi podavat?

Mate nekdo zkusenosti s granulovanou mrkvi
http://www.baron.cz/pes/vitaminy-pro-psy/mrkev/i-0

Bude mu jako vitaminy a doplnky stacit - Micro, Alavis MSM, Pangamin?

Fifi
Zrovna jsem koukala, ze vetamix ma uz v nabidce ryby, tak to asi vyzkousime.

Dekuji vsem za odpovedi, mam v tom zatim jeste trochu zmatek tak se ptam asi i na blbosti.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 20 Led 2009 23:45
- Nahlásit

jee jeste jsem se zapomnela zeptat, kde v Praze odebiraj od vetamixu (zverimexy apod)? 50 kg urcite sama nedam.

Matejka
Člen
# Zasláno: 21 Led 2009 06:51
- Nahlásit

Fifi
Mám právě stejnej pocit, jen jsem si říkala, že kdyby to psům nějak extra chutnalo, tak bych se možná překecala, ale asi radši neee

Dannie
Člen
# Zasláno: 22 Led 2009 19:50
- Nahlásit

Matejka
Díky všem co do diskuze přispěli svýma radama, před týdnem by mě ani nenapadlo uvažovat nad krmením syrovým masem, ale po přečtení tuny diskuzí o granulích, kde si na každou značku někdo stěžuje a po přečtení týhle, kde si nestěžuje nikdo, mám jasno
Já sem sice nepřispívám, ale taky krmím masíčkem... Takže všechny výhody oproti granulím známe osobně A není nic krásnějšího než pohled na zdravýho a spokojenýho psího kamaráda

Matejka
Člen
# Zasláno: 23 Led 2009 06:50
- Nahlásit

Dannie
To jsem ráda, že máš taky super zkušenosti. Já už se na to taky těším a začínám to propagovat, kde můžu i když tak ještě ani sama nekrmim

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 14:27
- Nahlásit

Moc prosim o radu. Pejsana uz pres tyden krmim syrovym masem. Dnes dostal poprve kosti - kureci trup s kridli, jinak zatim hovezi svalovina, kureci svalovina, kureci - zaludky, srdce, jatra. Mame nakoupene i krky, hov. zebra. Vsechno kupavane v masne a pak premrazene. Dnes dorazil Mikro mineral a FitBarf. Jako prilohu mrkev, vejce (zloutek syrovy, bilek mikrovlnovany), jabko, salat, cinske zeli. Doplnky Alavis MSM, Pangamin, Biotin. Vecer kdyz ma hlad dostane par granuli Acana senior.
Pejsek je uplne nadsenej, ale jednou se vyzvracel - mel asi moc velke kusy. A dneska mu zase bylo spatne po tom kurecim trupu - nezvracel, ale mel trochu prujem. Muze si 9 let stary pejsek, cely zivot na granulich zvyknout na BARF? Jemu to moc chutna, ale nechci ho trapit.
Myslite, ze mam jeste vydrzet a krmit BARFem?
Mohlo mu byt blbe, ze toho sezral moc? Ten kureci trup mel cca pul kila - kdyz je maso s kosti mam kost odecist a pocitat jen svalovinu? Pejsek ma 13 kg.
dekuju za vase nazory

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 14:34
- Nahlásit

lucYnka XIII
já začala BARF em krmit před 2 lety, a to i veteránku které teď bude 13 let. Zkušenosti mám jen dobré. Takže Muze si 9 let stary pejsek, cely zivot na granulich zvyknout ? - ano, může.
jinak to množství se mi zdá docela dost - asi se samým nadšením přežírá

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 14:43
- Nahlásit

Ketrin
dekuju, nerada bych se vracela ke granulim. Zmensim mu davky a budu kdyztak davat casteji.

Muzu se zeptat, kde se da sehnat - hov. srdce a pod.
Kdyz se ptam v masne tak se tvarej, ze je to nejaka kravina. jako by kravy nemeli srdce. Vsude maj jen vepr.

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 14:46
- Nahlásit

lucYnka XIII
Haskýškovi je cca 12, dva roky strávila v útulku, kde žrala granule a nemá problémy. To množství je fakt vysoký, tolik nedostává ani moje stejně velká mladá fenka, do dávky počítám všechno co pes sežere.
Při tomhle množství budeš hrozně rychle řešit nadváhu.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 14:53
- Nahlásit

kachna_
Trochu mu uberu. On mel vzdycky granule v misce a vzdycky si uzral svou denni davku a vzdycky byl hubenej.
Ale to maso mu asi chutna vic tak sezere vsechno.

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 10:34
- Nahlásit

Dáváte ovoce? Jaké a kolik?

Aisha
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 13:33 - Změnil/a: Aisha
- Nahlásit

makrel
dáváme - jablka, pomeranč, mandarinku, banán (v létě na zahradě - jahodu, ostružinu "tu si uškubne sama", malinu...) - dáváme jim to jen tak od oka, když to jíme, nebo jim to dáme do žrádla, ale nevím kolik.

gabi
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2009 17:28
- Nahlásit

Pes by pri krmeni surovym mal dostať 2% svojej váhy. Len teraz neviem či je to váha čisto len masa alebo aj s prílohami.
Ale niekde v starších príspevkoch to nájdeš. Pol kila je teda dosť. Ja dávam svojim dvom psom (obaja majú tak do 15 kilo) masa v dávke jedno maximálne dve krídla + príloha.

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání