| Autor |
Zpráva |
reneeska
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 20:09
- Nahlásit
Pěkné fotky
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 22:30 - Změnil/a: Aisha
- Nahlásit
My naši fenečku krmíme barfem cca od 9-10ti měsíců, takže nějaké zkušenosti taky máme. Nějaký přechod tam určitě bude nepůjdeme hned na tvrdo. Doufám, že to se štěňátkem zvládneme
Tak děkujeme všem za názory.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 22:41
- Nahlásit
AishaNějaký přechod tam určitě bude nepůjdeme hned na tvrdo.
a preco nie? s prechodom zo dna na den nie su zle skusenosti
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 20:17
- Nahlásit
Přidáváte do klasické stravy fazole? Nebudou mi pak volně poletovat po baráku?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2008 17:53
- Nahlásit
kachna_
To jsem tedy nezkoušela. Nemyslím že by fazole měly nějaký velký význam ve výživě psa.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2008 17:58
- Nahlásit
kachna_
Nebudou mi pak volně poletovat po baráku
tak zas byla byla takovej průkopník ,psy vzducholodě asi nikdo nechová zatim
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2008 18:06
- Nahlásit
kachna_
Přidáváte do klasické stravy fazole?
Ne. Ani me to nenapadlo, navic davat je predem bobtnat a pak dlouho varit, na to bych se mohla pro coklice zvysoka...
Ale syrovy domaci kysany zeli mi zerou z hrsti coby nejvetsi pochoutku a neprdej.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 00:17
- Nahlásit
Tak ještě tio musím napsat sem, třeba už o této knížce víte,ale já na ni narazila před chvílí. Je to Zdravá výživa pro psa-barf a píše se o ní toto:
Knížka je určena pro všechny majitele psů, kteří nechtějí své miláčky krmit pouze kompletním granulovaným nebo konzervovaným krmivem či vařeným masem, a přednost dávají syrové stravě, která je pro psy přirozenější. Navíc, jak dlouholeté výzkumy ukázaly, zdravější a daleko vyváženější. Autoři v knize zodpovídají četné dotazy, které s tímto způsobem výživy souvisejí, radí, kdy a jak s ním u psa začít, předkládají celou plejádu rad, jaké maso, zeleninu, ovoce či těstoviny předkládat a jaké látky důležité pro psa obsahují, nechybějí recepty ani celotýdenní jídelníček.
Já už si ji objednala a jsem zvědavá,co se tam dočtu zajímavého a jestli i něco nového k našemu jídelníčku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 10:12
- Nahlásit
Navíc, jak dlouholeté výzkumy ukázaly, zdravější a daleko vyváženější.
heh, to je háský, ještě nedávno byly široko, daleko nejzdravější bobule a tetkon se objevuje Emerika a konečně se dojde k tomu, že nepřirozenější pro psa neni řípa se sójou, ale pořádná flákota
ale ne, je to pro pesany dobře, že se to zas vrací zpátky, jen mě to pobavilo.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 10:16
- Nahlásit
PetraK
Jj, taky jsem se u téhlůe věty zasekla a napadlo mě ,co tomu řeknou zarputilí granuláři
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 10:20
- Nahlásit
choco
taky jsem se u téhlůe věty zasekla
ono všechno se musí umět prodat! Ale pokud je to pro dobrou věc a to dle mýho názoru krmení masem je, tak proč ne. Jen mě to donutilo k úsměvu. To jsme prostě my lidi, no.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 11:13
- Nahlásit
choco
Hani kdes tu knížku našla?
Anebo já počkám až jak se ti to bude pozdávat
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 11:27
- Nahlásit
Ketrin
já jsem ji našel v paláci knih v LUxoru (Praha) a v Olomouci v Olymipii knihykupectví Dobrovský.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 11:45
- Nahlásit
Ketrin
Na netu v luxoru...ale mají třeba i tady http://www.nejlevnejsi-knihy.cz/3/Zdrava-vyziva-pr o-psa-0070296/?conv=SezZb
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 12:16
- Nahlásit
choco
Dík za tip. Už jdu knížku taky objednat.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 12:36
- Nahlásit
Doufám,že bude stát za to, abych tady pak nebyla ukamenovaná A nejen tady
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:35
- Nahlásit
choco
Knížka je fajn, hlavně asi pro začátečníky. Mohla být napsána trošku jinak podle mě, ale celkově je super, že něco takového v češtině vyšlo.
Tak přeji příjemné počteníčko
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 18:24
- Nahlásit
takže si jí mám přát k ježíšku?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 14:19
- Nahlásit
tak jsem zakoupila knížku a je to zajímavé,srozumitelné
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 14:40
- Nahlásit
brezen2008
se vám pani předchází kalendář, ježuch přiletí až příští tejden!
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 14:46
- Nahlásit
PetraK
no jo,jenže já došla do kanzibergra a voni jí tam měli,tak jsem si jí hned zakoupila
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:32 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Hele, mám problém - dvouletá fenka má trvale mírně řidší stolici. Na granulích od roka do roka a třičtvrtě měla lightku (kvůli váze), to byla stolice v pohodě, s váhou bojuje pořád, zbytek psů je v pohodě.
Vitamíny - giom, řasy od bewidoga, maso vetamix - hrubomletý, dršťky, minimum vepřový, ryba (nechutná jim), skelety a křídla, příloha - rejže, ov. vločky, mrkev, zelenina, poměr 60 příloha : 40 maso, tyčinka z buvolí kůže každej den.
K veterináři se mi nechce, tak zásadní problém to není. Jakou bylinku ji můžu přidat? Ještě mě napadl Fitmin gastro. Nebo ještě navýšit podíl přílohy?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:40
- Nahlásit
kachna_
Uber prilohy (vynech vlocky, nektery psove po nich maji ridsi eono), zvys podil masa - udelala bych to presne naopak, nez ty pises.
A stara cuba mela taky Giom a zpocatku ji to hovnouse zredovalo, pak si zvykla a bylo to ok.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:52 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Fifi
Uber prilohy
Zkusim, jenže jak to udělat, aby z ní nebyla koule. Giom můžu nahradit roboranem, to nebude problém. Díky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 15:57
- Nahlásit
kachna_
Uberes prilohu, pridas zeleninu tak, aby mela tu svoji porci. Nastrouhana mrkev, celer, petrzel, jablka, listovy veci jako salaty, cinsky zeli, spenat..
Vysetrenou na vnitrni parazity urcite cubis mas.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 16:17
- Nahlásit
Fifi
Vysetrenou na vnitrni parazity urcite cubis mas.
Úplně čistý svědomí nemám.
Píšeš vyšetřenou, je to lepší, než kdybych jí prostě preventivně přeléčila?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2008 16:21
- Nahlásit
kachna_
No jestli ti skoroprujmuje delsi dobu, tak bych radsi posbirala hovnouse a nechala je prohlidnout, to se porad s vetem - takovy girardie se nepoznaji hned. Ale proc do psa cpat prasky, pokud je "cistej".
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 13:01 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Fifi
Vyhodila jsem vločky, giom, zvýšila podíl masa (ještě o malinko snížila dávku), průjem zmiznul takřka okamžitě . Takže to vypadá, že jsem jen špatně nastavila poměr.
Netušíš jestli jsou vařené ovesné vločky taky projímavé?
Odčervovat budu všechno v lednu, chtěla bych nechat vykastrovat nejstarší fenku. Ale super
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 14:27
- Nahlásit
choco
Tak už mi knížka včera přišla, zatím jsem ji jen zběžně prolistovala, ale určitě se dnes večer do ní začtu. Vypadá moc dobře.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 15:02
- Nahlásit
kachna_
To jsem rada, ze to zabralo.
Netušíš jestli jsou vařené ovesné vločky taky projímavé?
To je pes od psa ruzny, nekterymu sedi syrovy, jinymu vareny. Ja svym fenam vlocky nevarim, jen trosku sparim horkou vodou nebo vyvarem tesne pred podanim. Jednou jsem jim je dala vareny a ne, ze by mely srajdu, ale urcite pak byly hovnajsove ridsi a navic je to hroznej tlamolep.
Ted nedavam prilohu temer zadnou, jen zeleninu a odpad je minimalni, hlavne neprdej. Coz se s prilohou obcas stavalo.
|