Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
reneeska
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:16
- Nahlásit

Sijes
hele myslíš že va že měly holky zatím furt kuře, jakože sklet, srdíčka, žaludky, krky ... a jednou to filé .... nevím co jim dneska koupit

Sijes
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:16
- Nahlásit

verunicicka
většina psů nepřejde z granulí rovnou na syrové. Ze zečátku se doporučuje vařit nebo lépe jen ovařovat.

Sijes
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:17
- Nahlásit

reneeska
no chtělo by to nějako u svalovinu Já se pro změnu chystám rozmrazit dršťky......

jana33
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:18
- Nahlásit

Sijes
To jako proč? Pro největší nedůvěřivce se vyplatí přidávat postupně ke granulím malé kousky syrového masa,aby si na něj zvykli a je to v pohodě

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:22
- Nahlásit

Jo ten clanek z barona jsem uz cetla driv, myslela jsem neco jineho....

Sijes
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:22
- Nahlásit

Pozvolná nebo okamžitá změna krmiva ?
Po jedno nebo dvoudenní hladovce doporučujeme při přechodu z extrudovaných granulí změnu okamžitou. Pozvolný přechod postupným přidáváním vařeného, syrového nebo za studena lisovaného krmiva do dříve krmených termicky extrudovaných granulí může (především u psů s citlivějším zažíváním) způsobit trávící potíže (zvracení, průjem, nadýmání, zácpa apod.)

Termicky extrudované krmivo po navlhčení v žaludku zvětšuje objem (roztahuje žaludek) a je delší dobu ve střevě (je déle tráveno). Často velký obsah obilovin v extrudovaných granulích (až 90%) při míchání s přírodě bližšími krmivy s větším obsahem masa (vařená, syrová, lisovaná) navíc komplikuje tvorbu příslušných trávících enzymů a tím také ztěžuje trávení. Proto míchání nové (zdravější) výživy s termicky extrudovanými krmivy nedoporučujeme.

Po hladovce, aby si trávící ústrojí mohlo vyknout na novou přírodě blízkou výživu s masem a balastními látkami podáváme prvních sedm až deset dnů menší denní dávky. Krmit začneme množstvím zmenšeným o přibližně 30% oproti doporučené krmné denní dávce, které postupně zvyšujeme. Denní dávku pak navíc v těchto prvních dnech po přechodu na zdravou výživu rozdělíme do tří až pěti porcí.

fakt si přečtěte ty články na odkazu výš - tohle jsou výtažky. Mě se to zdá logické a nechci sem vše tahat a vlastními slovy to tak neřeknu

reneeska
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:23
- Nahlásit

Sijes
Tak co těm mrchám mám dneska připravit za véču? jakou svalovinu ty jo? Abych nezbankrotovala

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:23
- Nahlásit

to co pises v RADNU TYDNU se drzet nejakho pomeru, to je to ono, co lidi nechapou nebo nechteji, ze jak kdesi na strance ma nekdo vtipne napsane: krmeni psa neni raketove inzenyrstvi....takze ona vybasnena vyvazenost granuli je super reklamni trik, resp. chudak pes kdyz ho krmite masem jak stale mi lidi rikaji a syrovym no hruuuuzaaaaa))

jana33
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:25
- Nahlásit

Sijes
Vždycky je to názor proti názoru. Taky spousta lidí krmí třeba ráno granule a večer syrový a pesani nemají problém. My přešli na syrový ze dne na den a pesani neměli problémy,ale taky jsme jeden čas ještě ráno dávali granule a nevadilo to.

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:26
- Nahlásit

reneeska
No my nedavame "obili" temer vubec, ani ryzi, zkratka uz nic. Jednou za cas usuneny kousek domaciho chleba jen tak na pozvykani.....
No tak zkus Vetamix, jestli ted kupujes maso normal v obchode...

verunicicka
Člen
- Nahlásit

Sijes
dík,už se mi ohřívá voda, tak snad nimral povolí..

Sijes
Člen
- Nahlásit

reneeska
hele jako tak jak teď napsala zwergpinscher......nestresuj! Zatím tak krmíš pár dnů. Jim je jedno jestli budou mít kuře 5 x za sebou - u granulí si taky neřešila že se opakuješ, ne ?

Sijes
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:28 - Změnil/a: Sijes
- Nahlásit

jana33
jo, já jen prezentuju s čím souhlasím já. Taky mi spousta lidí řekla, že miliony psů jsou jen na granulích a jsou v poho ! Že to moc žeru

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:29
- Nahlásit

Sijes
hmmm v poho, jak dlouhou rikam ja

reneeska
Člen
- Nahlásit

zwergpinscher
vetamix je v plánu, prvně ale musí být mrazák ... právě to je děsná brzda. 22.6. budu mít od každýho vetamixu 0,5kg na zkoušku... do tý doby vymýšlím co jim dát

Sijes
nj ale to "tam měli vše potřebné" chápeš, tohle je jiný prostě ... kua

Sijes
Člen
- Nahlásit

Jinak to s tím přechodem jsem psala proto, že psi nejsou zvyklí hlavně chuťově - proto se ovařuje - je to pro ně voňavější, tudíž lákavější....

reneeska
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:30
- Nahlásit

Sijes
a taky nejsou zvyklý žvýkat to, udělali chřup a polkli

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:31
- Nahlásit

Dotaz mimo, chovate pesany nekdo dyl a mate treba nejake srovnani pul smecky granule pul maso a jake jsou zdravotni atd vyslekdy? to me celkem zajima
znama mi rikala, ze jedna chovatelka si to tak pro sebe "vyzkousela" (nevim na jako dobu ) a psi na mase se ji dozivali o 2-3 roky vice a hlavne v lepsi kondici, tak ted uz jen masuji

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:34
- Nahlásit

reneeska
njn granule granule granule ( neboj oni si myslim zvyknou
Jinak fakt to moc neres, davej maso, masokost, zeleninu atd jak psala sijes, prikapni olej, prisip roboran a zatim myslim dobry
Jesli mas pangamin tak klidne i ten....no proste kliiidddd
Asi kdyz byli na granulich si zila v dobre vire, ze maji vseho dost, ale myslim ze taky nemeli, na mase budou

Sijes
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:36
- Nahlásit

zwergpinscher
my jsme nikdy negranulovali, když jsem byla malá...to ještě granule nebyly snad ani a teď nechovám tak dlouho.....Jo bylo by to zajímavé. Moje fena po měsíci mého krmení vypadala o 100 % lépe. Dokonce i smrděla snad jako králík, když jsem ji přivezla. Teď už voní úplně jinak, lesk a kvalita srsti byla očividná....
Jo, já ještě na srst přidávám šlem (sliz) z lněného semínka. Chvíli ho povařím a pak sleju a vmíchávám....

reneeska
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:39
- Nahlásit

zwergpinscher
nežila, poslední půl rok ne, i když konečně dostávali granule co za něco stály a který si teď nechávám na cesty a tak.
Ale nejsem zastáncem krmení granul a vlhkýho dohromady, takže jsem se snažila krmit kvalitní grancle a hotovo.

Teď jsem vymyslela jak s tím mrazákem a zas tápu, abych to nezvorala, protože jakmile psi budou vypadat hůř než předtím, tak mě maminka a babička zabijou, protože to říkaly, že si vymýšlím a babička tvrdí, že přece i Lidl granule jsou výživný

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:40
- Nahlásit

Sijes
Jo to jsem taky driv delala, ted mam obcas ten lneny olej....
No my meli s fenou rok problemy, co dva mesice ATB, porad prujem zvraceni....ted jsme cca 3/4 roku na syrovem (pred tim tak pul roku ruzne povarovane) a pes mel prujem jednou a zvladli jsme to doma s probiotikama a homeo....vim ze uz bude mit asi slabsi zazivani vzdy (zere ale jako prase ) ale je ted ve skvele kondici, takze ja pro sebe mam ten nej dukaz
Druhou fenu mame cca tepreve 3/4 roku a uz je ji osm, prisla k nam v nedobrem stavu a ted vypada skvele!! nadherne se nasvalila a je aktivni
Stene ma prikrm syroveho masa uz od chovatelky a vcera dostal prnve kureci krk (dnes ma 9 tydnu) a chutnal mu mu teda nastesti chutna vse

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:42
- Nahlásit

reneeska
njn nebudou vypadat hur, nemyslim si to!
Lidl granule vyzivny, mozna jo, pro slepice no je to tezko, kdyz si to clovek rozhodne pro sebe je to v poho, ale okoli umi delat natlak. Tak vydrz a neboj se
Taky jsem to ze zacatku vice resila, ted uz v poho
Jinak nakonec krmis lepsi pomer maso zelenina nez ja

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:43
- Nahlásit

Jinak SIJES ja treba davam zelene drstky bez zeleniny, jak ty/vy?

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:45
- Nahlásit

no my mame obyc mrazak s lednickou a dvacet kilo zabere tak cca dva supliky, ale ja mam male psi, tak mi mame 20kg na tak na mesic a pul i ve slozeni 3 pesu
nevim jak jinde ale k nam do ostravy zavazi vetamix co dva tydny, tak to se da i u vetsiho psa nejak zkombinovat s mistem v mrazaku...

verunicicka
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:45
- Nahlásit

takže lehký ovaření fakt zabralo. nejdřív tomu teda nevěřil, ale nakonec vyluxoval misku

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:46
- Nahlásit

verunicicka
tak jen tak dal )

Montik
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:46
- Nahlásit

eee, poraďte mi prosím, kde sehnat mrazák, co nežere víc jako všichni členové smečky dohromady a vejde se tam masíka dosti??...Popřípadě, co máte vy, za mražátka pro pejsátka....

reneeska
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:47
- Nahlásit

Jinak SIJES ja treba davam zelene drstky bez zeleniny, jak ty/vy?
jj ty chci taky dávat, ale jen když budem u bábí a dám jim je na dvoře asi

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:48
- Nahlásit

no mi to davame v byte a pohode, neni to tak hrozne, kdyz se to fakt nekdo nepokousi varit

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání