Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Bela
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:06 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

PetraK to jestli někdo kdo takhle krmí řeší to, že se mu pes šťourá v jídle obecně a je vybíravec. Má někdo takovýho experta?
no ja mam psa, ktory zerie stylom (v mnozstvach a frekvencii) anorektickej modelky - granule nechce vobec, a z normalnej stravy chce len kridelka, srdcia a vajickove jedla, obcas nejaku tu vacsiu kost
uz sa mi dokonca stalo, ze som mu kupila kruti kridla, ktorymi pohrdol. Tak som ich zobrala, oplachla a uvarila pre nas polievku. Odvtedy sa smejeme, ze u nas sa je to, co nedoje pes
kym rastol, tak som to riesila podobne ako Smecka - davala som mu to, co mal rad. teraz to uz neriesim, nechces, dobre, das si zajtra, ked trochu lepsie vyhladnes
ale ono haskaci, su celkovo dost nezravci, takze sa tomu moc nedivim

Smečka
sranda, ze aj Tesak okolo toho zradla predvadza rozne ritualne tance, stepuje, chodi dokola, 10 krat ocuchava a ochutnava, ci ho nahodou nechceme otravit
a prve susto vzdy vyhodi z misky - to nakoniec zozerie posledne

Sijes
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:09
- Nahlásit

reneeska
nestresuj Nakonec tvý psi budou žrát stejně 3 x zdravěji a rozmanitěji než ty.....já občas používám pangamin místo pamlsků - šmakuje jí. Ale teď když dávám taktéž Mikro Minerál, tak už nic moc nepřidávám, ať zase nepředávkuju.

Akorát mě napadá jeden dotaz - mojí Ru praskají polštářky zespodu, příjde mi že vysušením. Začala jsem mazat indulonou. Nemůže to být známka nedostatku něčeho?? Popř co dávat.

Montik
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:17
- Nahlásit

lidičky, prosím, jak veliký balení toho mikro minerálu bych měla koupit na 35 kg a 10 kg pesy?? Abych to zase doma neměla nějak moc dlouho?
Jo a ohledně jídla..já mám taky nežravce, ale vařený (zatím vařený, časem syrový, teprve přecházíme. ) mi sežere, ale stejně mu to trvá 20 minut jako grancle, ale ty i nechává.. je to ovčoun jako prase a žere jako nějaká lady...mrňous zbaští všechno hned, pomalu i s rukama, ale tenhle?? Hezky vše přežvějkat a pomalinku vychutnat, kam by spěchal, že??.... Jo a větší kusy, co potřebují nějakou zvýšenou námahu nejdřív vyhodí z misky a sežere až poslední..mezitím je teda ještě párkrát zkusí požmoulat v držtičce, jestli si to třeba nerozmyslely a nezmenšily se....

Sijes
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:22
- Nahlásit

Jo a větší kusy, co potřebují nějakou zvýšenou námahu nejdřív vyhodí z misky a sežere až poslední..mezitím je teda ještě párkrát zkusí požmoulat v držtičce, jestli si to třeba nerozmyslely a nezmenšily se....
Montik
znám.....největší problém syrové hovězí - pěkná svalovina i nakrátá na kostky....Přitom krky nebo křídka miluje, buvolí kosti...tak nechápu proč nechce žvýkat to hovězí. Mikro Minerál jsem si vzala střední balení na 20 kg psa. U tebe bych si klidně vzala i to největší - taky je tam pak lepčí cena. Ale minimálně to střední.

reneeska
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:26
- Nahlásit

Montik
Píšou 2g na 10kg váhy to máš u vás 9g 3x týdně +- takže bych vzala těch 500g
Asi taky vemu 500g a to mám jen 36kg psů doma

Bela
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:27
- Nahlásit

Sijesnejvětší problém syrové hovězí
u nas detto, ale len svalovina, srdce zlupne len sa tak zaprasi

reneeska
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:28
- Nahlásit

U nás to s tou svalovinou bez kosti bude to stejný, to budu muset ovařit

Frog
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:49
- Nahlásit

Já teda používám klasickej Roboran a naprostá spokojenost, přidávám chondra Gelapony chondro a občas jí dávám lososový tablety na srst. Mám 3 roky starou doginu a krmím tak už 2 roky.
reneeska
Já svojí dogu krmím tak 1,5kg syrovýho masa+ příloha. V zimě i třeba 2kg, ale v létě žere opravdu trochu méně.

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:52
- Nahlásit

Sijes
Muze to byt nedostatkem zinku, to se u psu celkem podcenuje. Me se osvedcil celkem levny (oproti jinym) Fitminis srst, ale tablety (ne prasek) je tam zinek, cecko a biotin a po uz asi dvou tydnech se tlapky znaletlne zlepsily! A to myslim ze nasi hafi jedi hodne pestre, hold kazdy organizmus je jiny, takze i pres dobrou viru ze clovek dava vse...muze neco chybet.
nevim jestli je to tvuj pripad, ale mozna bych to vyzkousela

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:57 - Změnil/a: zwergpinscher
- Nahlásit

reneeska
Fakt bych moc nestresovala, na psovi to celkem poznas rychle kolik davat.
Obecne pry tak 50-70% masa a masovych kosti....My davame 50 masa 50 zelenina atd. tak nejak zhruba.
Odvapni se prave pri te svalovine, kdyz nebudou mas.kosti, na pridani asi fakt staci i obyc roboran jinak treba ten mikro mineral, nebo koraly nebo je pry dobry i Biocal (taky dobra cena)
Pangamin je dobry, i pes muze mit nedostatek becka, a pry snad ve vyssich davkach ma pusobit i antiparaziticky. Nevim jestli jo, ale co mame stene, tak to ma sice obojek, ale je mu moc velky tak ho nenosi, ale zere pangaminu hodne a pridavam mu suseny cesnek a za dva tydny co ho mame tak zadne kliste! tak mozna to funguje
Jinak reneeska jeste nejaky ten olej obcas pridavat je fajn....a vit C je taky dobry

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 09:58
- Nahlásit

Ještě mě napadlo:
1) Jak řešíte obaly od Vetamixu? Mně se je nedaří pořádně vymýt, aby se daly vyhodit do plastů
2) Sehnerová propaguje přidávání bylinek, děláte to někdo?

Sijes
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:00
- Nahlásit

kachna_
já dávám bylinky. Pěstujeme si v truhlíkách na balkóně. Stejně je doporučováno dávat spíše listovou zeleninu, takže jsem třeba na zahradě natrhala listy pampelišek a pokrála na drobno a zamíchala. Jinak dávám čerstvou meduńku, majoránku, různé druhy salátů, řeřichu....

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:01
- Nahlásit

No priznavam bez muceni ze obaly vychazuji do normal polelnice....jen tak jak je sundam
Bylinky jsou fajn, ale nejak na ne obcas zapominam, moc jsme toho nezkousely. Zatim koprivu, pampelisku, takze moc ne bylinky vlastne, ale myslim ze bylinky jsou urcite dobry

Sijes
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:02
- Nahlásit

Jinak reneeska jeste nejaky ten olej obcas pridavat je fajn..

Jo taky občas zakápnu olivovým - měl by být lisovaný za studena...říkám. U nás pes žere zdravěj než 3/4 rodiny

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:03
- Nahlásit

Sijes
a proc je lepsi listova zelenina?
My davame vse mozne, mrkvev, celer, rajce, papriku obcas okurek, nekdy jabko, banam maji radi, po kousku nekdy i pomerance ochutnat....
Rericha moc dobra

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:04
- Nahlásit

Sijes
u nas taky!!!!
Olivovy davame, stridame se lnenym, ted jsem koupila nejaky jako spesl omega....lneni s necim atd
Jinak jsme meli kronch lososovy...obecne je asi lepsi zivocicny pro psa...ale dosel a ted je hold olivovy

reneeska
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:04
- Nahlásit

zwergpinscher
Se zinkem máme taky problém - drápky v pr..., ale právě prý je to i těma granulovanýma krmivama nějak .. takže by krmení syrovým mělo na to být dobrý. Jinak Fitmin srst je super, to nemůžu než souhlasit, ten nás z toho vysekal. Ale ideální to není pořád, asi zas něco takovýho nasadím, jen nevím jestli zafunguje v tomhle zinkovým deficitu i ten mikro minerál.

O oleji a C budu uvažovat ... psali to tam někde taky, máš recht.

kachna_
její knížku plánuju koupit, je dobrá? Bylinek bych se nebála

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:07
- Nahlásit

No mikro asi nepostaci
chce to neco s tim zinkem, ten fitmin ma i biotin i c tak asi lepsi v kombinaci
Jinak ale mozno normal lidsky zinek z lekarny. Porad nedavat, to je jasne, ale jestli to pomohlo, tak to zase prubni no

reneeska
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:08
- Nahlásit

zwergpinscher
zinek z lékárny mám taky, ale prý tonějak nevyužijou z toho nebo já nevím, každopádně to nemělo efekt

zwergpinscher
Člen
- Nahlásit

Jestli myslis jeji knizku Jak krmit psy? tak ta je fajn, sice bych se neridila stiktne tim co pise, ale je to dobry pohled na zivot se psem

Sijes
Člen
- Nahlásit

zwergpinscher
Poměr syrové zeleniny a ovoce v syrové výživě psa má tvořit cca 10 až 25 procent. Nejhodnotnější dodavatel potřebných bioaktivních substancí (vitamíny, minerály, stopové prvky) jsou zelené listové zeleniny, dále pak barevné zeleniny a ovoce. Nedoporučujeme syrové brambory, cibule, avokádo. Proto se při nákupech zeleniny snažíme následovat toto poměrové doporučení:

50% zelená listová: hlávkový salát, špenát, ledový salát, polníček, bylinky (pampeliška, kopřiva, petržel) a jiné.

30% ostatní zelenina: mrkev, celer, paprika, okurka, cuketa, kedlubna, brokolice, hrášek, květák, pórek a jiné

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:10
- Nahlásit

no prave ze zinek a zinek je rozdil asi jako u vseho, tak zkus fakt treba znova ten fitmin nebo neco jineho, ale jeslti ti fungoval ...

Sijes
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:11
- Nahlásit

a chybí mi tam : 20% ovoce: jablka, hrušky, meruňky, banány, pomeranče, kiwi, broskve, švestky (ovoce podáváme jakékoliv).

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:11
- Nahlásit

Sijes
no prave ty pomery nevim znam ten co pises i to co jsem psala ja, tak nevim...takze 80 masa a 20 zeleniny jednoduse receno?

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:12
- Nahlásit

Jestli muzes posli mi prosim nejaky odkaz na to slozeni stravy, diky

verunicicka
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:12
- Nahlásit

můj pesan se nimrá v jídle naprosto příšerným způsobem. přešla jsem od granulí-ve kterých se nimral taky, na syrový maso a vypadá to šíleně. zaryje rypec do misky a kolem začnou lítat přílohy, zelenina, i maso. nakonec, když to celý rozryje odkvačí hrabat na zahradu to, co si tam poschovával(většinou žvýkací kosti). pohrdá úplně vším. dneska jsem nasadila svůj triumf-srdíčka(vzal do tlamy a vyflusnul). navíc je sólo pes, takže smečka ho nedonutí žrát. ale to mu za chvíli skončí, takže doufám, že druhej pesan ho naučí..

reneeska
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:13
- Nahlásit

Já teda jako trapnej začítečník dávám fakt asi 80% masa a trochu zeleniny (ovoce zatím neměli) a minimum obilovin.

Sijes
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:14
- Nahlásit

Není důležité jaký druh masa nebo zeleniny naplánujeme na ten či onen den ke krmení. V časovém rámci týdnů se snažíme držet této skladby jídelníčku: 50% maso, 20% kosti, 15% vnitřnosti, 15% zelenina. Při krmení 2 x denně v jednom týdnu podáváme přibližně 6 x svalovinu 4 x masité kosti, 2 x vnitřnosti.

reneeska
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:15
- Nahlásit

zwergpinscher
články z Barona

Sijes
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:15
- Nahlásit

http://www.baron.cz/pes/prirodni-lekarna/clanky/vy ziva-psa-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání