| Autor |
Zpráva |
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:48
- Nahlásit
Montik
já sháním po inzerátech nějakej puťák (k babičce), to je jedna možnost, nebo jak má zwergpinscher ledničku s mrazákem domů novou na splátky ... ale už bysme to měli začít řešit když už krmíme
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:50
- Nahlásit
zwergpinscher
no já se snažím tu zeleninu vmíchávat, takže klidně s. Jakmile má něco na kousky, tak se snažím vmíchat. Samotnou mi ji nesežere...akorát tak jabko. To když jím a dávám jí. ALe vmíchanou jakž takž. Ona se ale venku poměrně slušně sama napase Pěkně v polích a lukách.....A pak jí trčí ze zadku dlouhý stébla a já tahám....
reneeska
to se neboj nic, já jsem na začátku taky měla obavy abych jí neublížila a jak to kombinovat....dej tomu chvilku, to se zaběhne. Jinak na více denní výlety mám granule lisované za studena. Já zase furt dokola řeším tu kastraci, včera mi vůbec nepomohla návštěva u veta ale to je OT
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:53
- Nahlásit
Sijes
tak tu travu znam ) taky se mi tak dvakrat tydne pasou
proc nebo co resis s kastraci?
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:54
- Nahlásit
verunicicka
Supr! Já to musím taky tak....a dycky se mi chce smát, jak se s tím piplu a dáma pak ohrnuje nos a stará ořešice babičky, co je u nás by se utloukla po syrovým! Kočky by se utloukly po syrovým.....to jsou aspoň strávníci! Tak já pak chodím jako krmit Betynku ( tu druhou) a Ru před ní všecko vyluxuje, přece jí to nedá!
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:55
- Nahlásit
Hele stejně tu zeleninu vykadí ve stavu v kterým ju pozřeli ... takže ... nevím no
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:56
- Nahlásit
reneeska
no na vlakninu a vitaminky
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:57
- Nahlásit
zwergpinscher
Kastrovat - ano. Logicky ano. Není papírová, aby se využila prevence rakoviny mléčných žláz, teď po prvním hárání ....ale já mám děsný strach! První feny mi umřela na embolku po vrtání uraženýho zubu doma v náručí a je to 2 měsíce. A já se teď bojím věcí, kterých bych asi předtím neřešila. Je to prostě velký zásah do organizmu vzít zdravé orgány...a myslela sem že mi poklepe po rameni a řekne něco jako - jasně jsou tam rizika, ale velké převažující plus! Ale nestalo se....
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 10:59
- Nahlásit
reneeska
jak to? To se mi stalo akorát s kukuřicí Jainak mrkev a tak ne. Jenom ta tráva dělá ještě boží hovínka - ale to je tak braný, že to je vláknina a ta má hlavně protáhnout střeva - nic víc, ale důležité.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 11:00 - Změnil/a: reneeska
- Nahlásit
Sijes
jj hlavně kukuřice, jak vešla tak vyšla trávu taky tahám
Tak teď měli zeleninu na svíčkovou a výjimečně i rýži
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 11:06
- Nahlásit
Sijes
Hmm tak to ti verim, taky bych se pak asi bala. nevim no, my mame vykastrovane obe, a tu co mame chvili jsme kastrovaly hned za chvili co k nam prisla. Bylo ji sedm a ja jsem taky byla nervozni a ptala jsem se dokrotora, jestli to ma smysl a rizika atd a on mi rozhodnym hlasem rekl, ze tu muze klidne dalsich 7 let byt a ze zisky dale daleko prevysuji rizika.....nevim, clovek nikdy nevi. ja bych kastrovala
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 11:07
- Nahlásit
Sijes
takže teď mě začínáš děsit taky... ještě sice fenču nemáme doma, ale automaticky jsem počítala s kastrací po prvním hárání...
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 11:09
- Nahlásit
zwergpinscher
on má už asi taky vítr, že mi řekne kastrujte a pak se něco stane.....Furt to si musíte rozhodnout sama. Všechno má plus i mínus. Možná je taky zaujatý proto, že už měl pro nás najitého ženicha Známe se dost dost dlouho - takže ber to trošku s nadhledem, navíc je to vytrhlý z kontextu.
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 11:12
- Nahlásit
NO ja bych se kastrace nebala jako zakroku... to obecne. Samozrejme ta embolka u banalniho zubu bylo asi velke nestesti, ale ja jsem jednoznace pro kastraci, pokud to zdravi psa dovoluje a u mlade feny asi jo ze jo....
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 11:12
- Nahlásit
zwergpinscher
k tomu mrazáku, kolik litrů má ten váš šuplíkovej? A kolik šuplíků? A do dvou teda dáš 20kg jo?
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 11:14
- Nahlásit
no tak to nevim to jsem se snazila zjistit...ma tak do 100 litru, ctyri suplata, normal obyc s lednickou, nic extra. no jelikoz mam ted vetamix a tam jsou jak "stangle" tak kusove, tak zhruba tech 20 kg na 2 supliky.
Tak si naoko zvaz kolik masa mas v mazaku....
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 11:17
- Nahlásit
zwergpinscher
bláho my máme takovej ten mini mrazáček v ledničce, ne ten pod nebo nad, ale v ... takže s tím to nehrozí. Babička maj nějakej puťák, tak mi místo zatím asi udělá
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 11:20
- Nahlásit
reneeska
tak to jo
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 11:24
- Nahlásit
zwergpinscher
ano, je hrozné vědět, že je to jen v mé hlavě! Včera jsem na něho chtěla svalit odpovědnost o rozhodnutí a nepovedlo se mi to Teď jsme spolu mluvili a říkal to samý co já, že kdyby se to nestalo s tou Jesou, tak bysme se o tom určitě ani nebavili a udělali to. Taky z toho byl hodně moc špatný, když se to stalo.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 11:40
- Nahlásit
Sijes
komukoliv by se to stalo tak na to takle už budekoukat ... komu se nestalo, nepřemýšlí o tom ...
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 11:48
- Nahlásit
Co za kosti dáváte? Předpokládám, že syrové....nebo i vařené?Díkec
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 11:51
- Nahlásit
HanuleGR
hlavně kuře syrový, jinak někdy takovou tu hovězí kost, teda nohu uzenou snad, a občas kosti vepřový syrový
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 11:54
- Nahlásit
HanuleGR
Vařené nee. Syrové - drůbež, hovězí žebro, teď už občas dám i syrovou vepřovou nožku - to je vždycky radosti
krátce povařenou akorát morkovou kost, ale tu nesežerou, jen vylížou morek a pak to ohlodávají - taky kvalitní kulturní vyžití
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 11:59
- Nahlásit
jinak někdy takovou tu hovězí kost
morkovou, kosti na polívku
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 12:02
- Nahlásit
Myslím tuhle nohu
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 12:03
- Nahlásit
Sijes
presne jak rika reneeska, je jasny ze to resis, to by fakt asi kazdy kdyz by mu takhle umrel pes!! nas pes ma zoperovanou luxaci a staci kdyz zvedne nohu a ja uz mam zase v podvedomi problemy....to uz ti hold nikdo "neodpare" preji Tvemu pejskovi hodne stesti
HanuleGR
Hosti jen syrove, varene jsou lomive.
Kosti davam vetsinou kure (skelet, kridlo) nebo rybu s kosti. Davaji se i leleci a morkove....nasi petikikovy by mi to ale roztahali po celem baraku a hlodali a hlodali az by se ucpali
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 12:03 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
HanuleGR
kuracie kridelka a skelety, velke klbove hovadzie a bravcove kosti - surove
varene davam obcas hovadzie morkove kosti - tie varom stuhnu natolko, ze sa nestiepia
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 12:06
- Nahlásit
reneeskaMyslím tuhle nohu
to vazne davas?
ja som to minule kupila a isiel z toho taky priserny zapach, ze ma skoro vyvalilo, tak som to rovno slahla pred barakom do kontajnera
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 12:08
- Nahlásit
Bela
jj jednou ji už měla Ara, aspoň se s tím zabaví, nedávám to často, tak jednou za rok :-D smrdělo to jak všechny tady ty uzený/sušený blivajzy.
Dycky jsem to po nějaký době odebrala, aby se neucpala a pak jí to zas za čas dala
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 12:10
- Nahlásit
reneeska
tu jsem mu kupovala taky. a pořád jí má. sice ohlodanou, vybranej morek, ale pořád jí žužlá po okrajích
Bela
jakmile pes ožere to maso,či co to je, tak to smrdět přestane..
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 12:13 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
verunicickajakmile pes ožere to maso,či co to je, tak to smrdět přestane..
aha, no ja som nemala tolko trpezlivosti, to by som asi dovtedy vydochla. mne ten puch pripadal fakt desny , mozno, keby to mal niekde na zahrade - ale v byte...
|