Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Mika
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2008 15:31
- Nahlásit

v poslednej dobe ma moj GR riedku stolicu, krmim holistickou radou Eagle Pack a stale viac ma nebavi pozerat sa na to mnozstvo odpadu, co z mojho psa vylezie - kratko a strucne: chcem sa k vam pridat.

planujem kombinovat granule so surovym masom systemom rano granule, vecer maso - pes ma 8 mesiacov, mozno by som uz pomaly vynechala obed.

mam ale 2 velke problemy: 1. nemam velky mrazak, som student, zijem v studentskom byte, mrazak je mensi ako skatula na topanky. objednavka z vetamixu na 50 kil neprichadza do uvahy, vzhladom na to, ze mam zamrazene aj nejake svoje maso plus zeleninu plus nejaku tu mrazenu pizzu, tak tam napcham max 3 kila verim ze tu nie som jedina, kto ma tento problem, co mi poradite?
2. problem uzko suvisi s prvym - prosim prosim Brnakov, ktori s tymto maju skusenosti, nech sa so mnou podelia o adresy dobrych reznikov, kde kupim dobre maso, byvam na Semilasse, ak by sa naslo nieco v okoli. Docitala som sa tu nieco o odrezkoch z Globusu: to si mam normalne pytat za pultom pytat?

Athos ma 8 mesiacov, je v obdobi ked este stale rastie a hlavne mohutnie. Je chudy ako zapalka. Okrem granuli obcas dostaval maso, a zerie kopec ovocia a zeleniny, sucheho peciva, prasacich noziciek a usi, nie je to teda vylozene grnaulovy typ. Len tomu chcem teraz dat nejaky poriadok. Preluskam tuto rozvetvenu diskusiu a verim ze sa dozviem vsetko potrebne.
dufam ze mi ale nebudete mat za zle, ked sa budem pytat na veci, ktore sa tu uz riesili

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2008 15:58
- Nahlásit

reneeska a fšicí ostatní

na to porcování mám vychytávku. Když si to přivezu dom, tak jak je to lehce povolený, nakrojím tu štangli v půlce-ale nedokrojím, jen lehounce odehnu od sebe a frknu do mrazáku. Když to pak vyndám stačí s tím lehce břinknout o nějaký roh, třeba o práh a mám porci jakou potřebuju.

mishi
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2008 16:30
- Nahlásit

Mika
Vetamix určitě zaváží i nějaký zverimex v Brně, zkus se poptat a nebo se zeptej přímo na www.vetamix.cz ve fóru, oni ti odpovědí (jen jim to chvilku trvá).Jinak my taky dáváme ráno granule a večer maso, ale granule už mu skoro nejedou, takže přecházíme plně na maso.
V Globusu nevím jak jinde, ale u nás to mají normálně u pultu, jak se prodává maso - končí obsluha prodavaček a začíná balený maso, tak tam jsou přímo navážený pytle s odřezkama. Ale netušim, jak je to jinde...

reneeska
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2008 18:58
- Nahlásit

Mika
Můžeš brát maso někdy se mnou klidně, já mám už vymyšleno sice 50kg a nějak bych to možnáááááá někam narvala, nevím, ale ráda se rozdělím o ty kg, ale zas že bych brala od týden to asi neee. Zkusit ten zverák

Dana a Day
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2008 20:25
- Nahlásit

Mika
mkrni na tento odkaz:
http://www.krocan.cz/maso.html

Jedná se o provozovnu na Loosove - Brno-Lesná. Je to maso pro lidi - mimo jiné Zelenka dodává i do Makra atd.
Já tam beru krůtí maso pro svoji fenku. Jedná se o odřezky krůtího určené přímo pro psy - tj. krůtí maso + kůže + chrupavky. Mají to v zatavených zamražených 2kg baleních a jedno balení přijde na zhruba 40,- Kč. Maso je luxusní!!!
Není potřeba to dopředu hlásit telefonem, stačí si tam zajet v pracovní dobu. Tyhle "psí odřezky" mají stále k dispozici.
Pokud máš malý mrazák, můžeš si vzít jen tolik balíčků, kolik do něj nacpeš.

reneeska
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2008 20:46
- Nahlásit

Dana a Day
díky, to zkusím taky s dovolením

Dana a Day
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2008 21:09
- Nahlásit

reneeska
Jasné - to je pro všechny Brňáky...

Já jsem přešla taky na BARF ale Vetamix jsem nechtěla, tak jsem pátrala po normální mase cenově dostupném a Zelenka s.r.o. je prostě bezkonkurenční. Mám od něj i 10 kg krůtích krků a 9kg vnitřností , ale tohle už je potřeba den dopředu objednat, aby to nachystali.
Právě jsem porcovala 5 balíků (dvoukilovek) ořezu po cca 300-320g a vyšlo mi z toho 21 porcí/den.

Ten krůtí ořez je fakt luxus - těch kůží a chrupavek je tam minimum - je to samé maso.

Mika
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2008 15:00
- Nahlásit

Dana a Day

diky moc k tomu zelenkovi si urcite skocim, ale je dost od ruky budem sa musiet spolahnut na zveraky v mojom okoli, mam po ceste dva co predavaju vetamix tak verim ze to bude ok. Dnes som kupila kilo kuracich prs akurat ma dost prekvapilo ze to je v podstate polka kurata aj s krkom a hooodne kostnata, mozem to dat de facto este stenatu? nebude mat problem stravit tolko kosti? potom som kupila zmes mleteho hovadzie - kuracie, tak to dufam bude v pohode. kolko masa aspon priblizne by som mu mala naservirovat, ked ranajkuje a obeduje granule? a je tym myslene ciste maso, alebo dohromady aj s kostami a spol? aspon priblizne. ma okolo 32 kil myslim. citim sa tu medzi vami ako posledny blb ale verim, ze mi pomozete

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2008 16:00
- Nahlásit

Mika
Dnes som kupila kilo kuracich prs akurat ma dost prekvapilo ze to je v podstate polka kurata aj s krkom a hooodne kostnata, mozem to dat de facto este stenatu? nebude mat problem stravit tolko kosti?
To musis odhadnout sama, jestli si nejsi jista, tak mu dej jen cast nasekanou na drobneji, aby to nepolknul v kuse a dopln jinym masem. Ale zase nektery pes spis pokouse velky kus masitych kosti (cili cely skelet), mensi polkne, proste to musis ozkouset. A jestli na to neni zvykly, tak radsi opatrne a po malych castech zvykat, aby se ti neucpal.
kolko masa aspon priblizne by som mu mala naservirovat, ked ranajkuje a obeduje granule? a je tym myslene ciste maso, alebo dohromady aj s kostami a spol?
32 kg stenatko, to je uz poradne stenisko, kolik mu je? Moje 7 mesicni fena jiz krmeni dvakrat denne odmita, rano si da jen treba kefir ci podmasli, kousek tvrdyho chleba nebo tvaroh. Kdybych ji chtela cpat 3x denne, to by trhla ramenem uz definitivne.
To musis zase odhadnout, je to individualni, podle toho, jak ti pes bude pribirat. Ja to nikdy nevazila, jen si hlidam kondici fen.
Jsem ti asi moc neporadila, ze. Ono to krmeni masem nejde tak nejak podle tabulek, jako u granuli, musis fakt vyzkouset, co psovi sedne a v jakem mnozstvi. Jinak opakuji sikovny odkaz, tam najdes v dolni pulce sikovne namety na jidelnicek s pribliznym mnozstvim krmeni na deset kg vahy psa. JE TO TADY.

Bela
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2008 23:27
- Nahlásit

Mika
32 kg stena? Dost hodny kusok, nie?
ako je stary? orietacna davka pre dospelaka v beznej zatazi je 2-3% vahy denne, u stenata viac, ale zavisi od veku

Dnes som kupila kilo kuracich prs akurat ma dost prekvapilo ze to je v podstate polka kurata aj s krkom a hooodne kostnata, mozem to dat de facto este stenatu? nebude mat problem stravit tolko kosti?
kosti obalene masom nevadia, ba priam naopak - su prospesne, odporuca sa, aby tvorili celkovo minimalne 60% stravy
potom som kupila zmes mleteho hovadzie - kuracie
mlete maso sa ma davat len doplnkovo, pesko ma zut, trhat, chrumat, precvicovat zuby aj celuste...

Mika
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2008 23:39
- Nahlásit

Bela

je to zlaty retriever a ma 8 mesiacov, neviem presne kolko ma kil, ale tych 30 to uz bude. je skor chudy ale celkom pekne nasvaleny, ma hodne pohybu, takze nema cas naberat tuky.

pozerala som sa na ten jedalnicek na strankach barona a celkom sa mi zapacil

PONDĚLÍ Hladovka celý den. Kromě vody můžeme podávat také zeleninu, ovoce, masový nebo zeleninový vývar.

ÚTERÝ

Ráno: kuřecí krky 150 g.
Večer: hovězí maso 100 g. + zelenina (ovoce) 15 g. + olej + Micro Mineral

STŘEDA

Ráno: drůbeží žaludky 100 g.
Večer: krůtí prsa 100 g. + jedno vajíčko se skořápkou

ČTVRTEK

Ráno: krůtí křídla 150 g.
Večer: telecí játra 100 g. + zelenina (ovoce) 15 g. + olej + Micro Mineral

PÁTEK

Ráno: kuřecí hřbet 150 g.
Večer: vepřový jazyk 100 g.

SOBOTA

Ráno: hovězí maso 100 g.
Večer: porce ryby 100 g + zelenina (ovoce) 15 g. + olej + Micro Mineral

NEDĚLE

Ráno: skopové žebro 150 g.
Večer: hovězí maso 100 g

nie je tu ziadne mlete maso, co sa mi velmi paci a celkovo to vyzera velmi pestro. a ak si to cele spocitam, vyjde ma to mesacne asi na tisic korun, co je o tretinu menej ako grancle co kupujem je to mozne????

planujem na to pesana postupne naviest, rano nechavat grancle, vecer skusat maso s tym, ze granule posleme do prdele co najskor.

ked mu zajtra na obed hodim zvysok tych prs aj s prsnou kostou a rebrami, neupcha sa mi z toho? je to uz velke psisko, velky ako normalne dospely pes, len este musi zmohutniet

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 00:02 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Mika
na GR v 8 mesiacoch 30 kg, nie je to trochu vela? (mozno nie, len sa pytam, kedze ja mam plemeno, ktore ma v dospelosti mat max 27 kg )

K jedalnicku:
orientacne je to v pohode, ja by som sice stenatu hladovku nedavala, ale tvoj ju mozno potrebuje , nie zartujem, je to na tvojom uvazeni
(ak citas po anglicky, ja som v pociatkoch vychadzala z tohoto rozpisu:
http://www.aniaksibes.com/feeding.shtml

nie je tu ziadne mlete maso, co sa mi velmi paci a celkovo to vyzera velmi pestro. a ak si to cele spocitam, vyjde ma to mesacne asi na tisic korun, co je o tretinu menej ako grancle co kupujem je to mozne????

mlete raz za cas je ok, ale nie ako prevazujuca zlozka.
k tej cene - ano, je to mozne , ja ked beriem uplne najhornejsiu hranicu, tak ma zradlo per mojho vyjde maximalne 700 sk mesacne, vacsinou menej

ked mu zajtra na obed hodim zvysok tych prs aj s prsnou kostou a rebrami, neupcha sa mi z toho?
nemal by, ak je to kost s masom a kozou, nie je dovod.

Mari
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 01:00
- Nahlásit

Mika
Ahoj, já jsem nejdřív kupovala maso v akci např. v Tescu, Bille atd. než jsem si našla obchůdky s masem. Brát 50 kg z Vetamixu je pro mě taky nemyslitelná věc Maso kupuji na Křenové 40 v AZ-krmivu http://www.az-krmiva.ic.cz/?p=p_2&sName=Uvod
Pak u Mendláku U Pejska a Kočičky a v chov. potřebách na Rumišti 12 www.gabrid.cz ( kolonka služby-prodejna chovatelských potřeb ). Tyhle tři prodejny mají maso od Vetamixu a Aloise Letochy.

Mari
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 01:02
- Nahlásit

Mika
Určitě bude víc zverimexů s masem o kterých nevím, tak se poptej i v Krpoli.

Mika
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 15:37
- Nahlásit

Mari

diky moc, hned oproti baraku mam zverak co berie maso od vetamixu pani bola velmi ustretova a dohodli sme sa, ze mi bude objednavat co potrebujem

Bela

neviem ci ma tych kil 30 alebo 27 naposledy sme ho vazili asi pred troma mesiacmi a mal 25 kil, v kazdom pripade je suchy ako palica, proste typicke vytiahnute stena s velkou hlavou dlhymi nohami a prepadnutym bruchom. vzhladom na to, ze vyskovo uz je na tom takmer ako dospely pes, tak tie styri - sest kilogramov co mu chybaju do standartnej vahy asi naberie na tuku a svaloch.

co sa tyka prechodu na surove, vcera vecer mal kuracie prsia a kus mleteho hovadzieho, asi som to trosku prehnala v kazdom pripade to ale zozral rano dostal granule. zapasime so stolicou ktorej je vela a je riedka ale to je asi pri prechode na uplne ine krmivo normalne. na obed dostal dve kridelka a prsnu kost so zvyskom masa, verim ze tie kosti mu spevnia stolicu trosku. a na veceru mu asi dam ciste maso bez kosti plus zeleninu.

na co si mam davat pozor pri nedospelom psovi? pomer vapnika a fosforu, klbna vyziva, viac zeleniny.. co mi poradite? diky moc

Bela
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2008 23:43
- Nahlásit

Mika
ano, redsia stolica moze byt sucastou prechodu na surovu stravu, ale moze to sposobovat aj kombinacia s granulami, ja by som ich asi uplne vylucila

pomer vapnika a fosforu, klbna vyziva, viac zeleniny.. co mi poradite? diky moc
pri dodrziavani krmenia okolo 50 a viac percent masovych kosti by problem nedostatku vapnika nemal vzniknut
k mineralom odporucam precitat si: http://www.b-naturals.com/newsletter/category/mine rals/
(o vapniku v skratke: No additional calcium is needed in a raw diet, if the diet is composed of 40% to 50% raw meaty bones and no or very few grains. However home cooked diets and raw diets without bones will need calcium added.(...)In raw diets with raw meaty bones, feed at least 40% to 50% of the diet in raw meaty bones to achieve good calcium to phosphorus ratio.(...)When feeding a home made diet that does not provide raw meaty bones you should add approximately 900 mg of calcium per pound of food served. Calcium carbonate would be the best source. This can be obtained either from a calcium supplement or from egg shells. With egg shells, simply dry them overnight and then grind them in a coffee bean grinder to powder. 1/2 teaspoon ground eggshell provides approximately 900 mgs.)

klbnu vyzivu dodavaju chrupavky a koze (ja davam sulc z bravcovych noziciek a hlav), trachey. ale pridavam raz za cas aj chondra

Aisha
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 20:54
- Nahlásit

Ahoj, krmíme masem už přes 2 měsíce a naše fenečka si zvykla velice rychle. Dneska ale vyblila vše co sežrala - stalo se vám to někdy? šlo to z ní během jedné minuty.

reneeska
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2008 21:09
- Nahlásit

Aisha
Jo ale trvalo to dýl od pozření (10minut) a pak to zas sežrala a dobrý ... jednou se nám to stalo. Asi moc hltala nebo nevím

Dexter
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 07:45
- Nahlásit

Jo u nás to trvá už přes měsíc. Dva psi ze smečky přešli bez problémů, dvěma je úplně jedno co do misky dostanou a dva o to nestojí a jakmile dostanou větší kousky syrového masa - jde to ven.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:27
- Nahlásit

Aisha

taky se to u nás povedlo. Moc hltal no, tak si to tam pak srovnal znovu, no.

Dana a Day
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:43
- Nahlásit

[b][/b] Pro Brňáky a zájemce o nákup na Loosove

Dnes jsem vyslala muže pro krůtí na Loosovu a pán říkal, že nemá skladem ani kousek - totálně vybraný. Vždy v pondělí naváží zásoby a ty prodávají celý týden, tudíž v pátek je skladem už minimum masa, nebo žádné. Proto upozorňuji všechny kdo mají zájem tam nakupovat, zajet tam buď začátkem týden - pondělí,úterý a nebo si pak raději zavolat na telefon (odkaz na web jsem už dávala) a optat se, zda je maso skladem, aby jste tam nejeli zbytečně.

Aisha
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2008 12:56
- Nahlásit

Ahoj, nedávno jsem se ptal na něco pro zlepšení srsti - 2 týdny dáváme ALGOLITH (přírodní moučka z mořských řas) a můžu jen doporučit-srst je na pohled a na dotek daleko hezčí. Ája měla v srsti boláky po kterých měla lisinky a ty jsou teď zachlupacené, takže opravdu všem doporučuju.

Ebony
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2008 13:13
- Nahlásit

Aisha
Taky s ním mám dobré zkušenosti, jen ho kupuji pod jiným názvem a levněji tady http://www.holisticshop.cz/obchod/index.php?idvyrb =59&akc=detail

Aisha
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2008 13:44
- Nahlásit

Ebony
jj dík

Mika
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 14:27
- Nahlásit

ahojky hlasim sa po tyzdni, uz sme presli vylucne na surovu stravu, granule mu uz nedavam, zatial je to super, stolica o 80 percent menej a hlavne pevna ! pes ma energiu, je aktivny a zerie s chutou.

dnes som mu po prvy krat kupila vnutornosti: jatra, kuracie zaludky a v normalnom masiarstve mi pani predavacka co ma sama psi predala aj trachey obalene masom s kuskami inych vnutornosti -zaludkem a jazykem, proste take dlhe mazlave cosi. kdesi tu som citala ze vnutornosti musim varit, ako to je? nezozerie to surove? alebo z toho budu traviace problemy? planujem mu dat zajtra vecer tie jatra, v piatok s nim budem doma takze keby nieco, nie je problem, ale rada by som sa tomu vyhla. inak maso a kosti zvlada uplne bez problemov, som hrozne rada

a este jedna malickost: ako je to s podavanim vajec u steniat? niekde tu som citala ze jedno tyzdenne max, niekde sa pise ze dva..

dakujem pekne za odpovede a hlavne za mojho psa tiez dakujem za vrelu propagaciu tohto krmenia

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 14:38
- Nahlásit

Mika
dnes som mu po prvy krat kupila vnutornosti: jatra, kuracie zaludky a v normalnom masiarstve mi pani predavacka co ma sama psi predala aj trachey obalene masom s kuskami inych vnutornosti -zaludkem a jazykem, proste take dlhe mazlave cosi. kdesi tu som citala ze vnutornosti musim varit, ako to je?
No jestli jeste vnitrnosti nemel, tak radsi zlehka povarit, hlavne ty jatra, nektery pesany muzou dobre prohnat. A jini hafove syrovy jatra nevezmou do huby, zato uvareny jim chutnaji. Zaludky a trachey bych dala v klidu syrovy.
ako je to s podavanim vajec u steniat? niekde tu som citala ze jedno tyzdenne max, niekde sa pise ze dva..
Zloutek v klidu, treba 3x tydne, cele vejce menekrat.

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2008 15:10
- Nahlásit

Mika
Jatra asi tak jak rika Fifi, nas pes je syrove nechtel a kdyz je sezral, tak se z nich pekne poblil (reps. dva psi sezrali jatra a ja je pak jeste sedmkrat vydela znova a jelikoz byli pekne smradlave s cesnekem a zeleninkou, tak muzu byt rada, ze jsem tez neco nevrhla takze ja bych tez doporucila povarit jatra, ostatni vnitrnosti v poho

Vajicko souhlas s Fifi

At pesanovi smakuje

Mika
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 15:00
- Nahlásit

mam dalsiu otazku
dala som athosovi veprovu packu surovu, ako som ju kupila u reznika. momentalne sa s nou viac hra, ako ju zerie nicmenej, ked chcem, aby to malo nejaky ucinok na klby, musim ju varit a urobit z nej ten vyvar? fakt sa mi do toho nechce ked mam pravdu povedat... ked ju zozerie takto surovu ako ju ma, nebude to to iste?
diky

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 21:45 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Potřebuju sestavit dietní stravu na zhubnutí pro psa 12 kg, běžný pohyb, není v zátěži.
snídaně:
tvrdý tvaroh 50 g
večeře:
maso nebo vnitřnosti jako u ostatních cca 40 g + zelenina 40-50g
+vitamíny giom+kloubní výživa (má vytočenou packu, tak abych jí odlehčila).
Napadá vás někoho něco jinak, lépe atd...? Díky

Bela
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2008 22:39
- Nahlásit

kachna_
tvoj pes by mal dostat cca 25 deka denne, takze nizsie ako mu davas by som nesla
neda sa zvysit pohyb?

Mikadala som athosovi veprovu packu surovu, ako som ju kupila u reznika. momentalne sa s nou viac hra, ako ju zerie nicmenej, ked chcem, aby to malo nejaky ucinok na klby, musim ju varit a urobit z nej ten vyvar? fakt sa mi do toho nechce ked mam pravdu povedat... ked ju zozerie takto surovu ako ju ma, nebude to to iste?
taka tato otazka zaujimala onoho casu aj mna...vlastne teoreticky ma zaujima stale, hoci uspokojivu odpoved som zatial nenasla
prakticky ma ale moj pes vztah k nozickam ako k pozivatien jedine vo varenom a huspeninovom stave - takze v praxi mam tuto otazku vyriesenu
ale fakt by som rada vedela, ci je vyzitelonost tych dobrych veci na klby (kolagen a tak) rovnaka, alebo nie

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání