Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 08:52
- Nahlásit

brezen2008
40 kg psu dávám lžičku denně, 30 kg a 22 kg psům taky (jeden je postarší psí dědek, druhá by bez chonder asi nechodila).

funkčnost viz výše - sice mi to přijde trochu divný, ale funguje to, myslím si.

Víš co, pupalkový olej je taky z bylinek a jak si ho všichni pochvalujeme, klasický chondra jsou splácaný z kdejaký chemie, ale asi kdyby ses dostala na chemický báze těch bylinek, budeš tam mít stejný účinný látky... Vím, že když se podíváš na Gelacan, Gelapony a Geladrink, taky to má všechnos tejný účinný látky, takže když ty bylinky fungujou pro koně, proč by nemohly i pro psy...

Uvidíme, zatím to dávám tak měsíc, ale Banuška fungá a chodí a hopsá, tož asi jako jo...

wami
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 08:57
- Nahlásit

reneeska
složení koňského:
harpagofyt, kotvičník, kostival, ginkgo, ostropestřec, smetánka, kopřiva, řepík, přeslička, jablko, hloh, len, petržel, tužebník, sléz, měsíček

složení psího:
harpagofyt, kotvičník, kostival, ginkgo, pískavice, kopřiva, ostropestřec, řepík, tužebník, mochna, hloh, řebříček, měsíček

Koňskej obsahuje něco navíc, jinak až na mochnu je to úplně stejné. Samotná mochna asi zas tak velký rozdíl v účinnosti mít nebude, si myslím, je možné, že je to v jiném poměru, ale pořád jsou to stejné bylinky... Taky bych tvrdila, že to není totéž, když si na tom psím můžu za stejnou věc nasadit o 250% vyšší cenu...

reneeska
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 08:58
- Nahlásit

wami
já nevím, píšou že to je v jiným poměru, protože kůň a pes tráví jinak ... mě je to fuk, v koňským stejně to multivit. nemají

wami
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 09:00
- Nahlásit

a ještě - k té mochně husí... je sice u psích chonder, ale asi je tam jen pro lepší stravitelnost, viz popis působení bylinky:

Použití:
Působí zejména na hladké svalstvo, uvolňuje křeče, působí protizánětlivě a svíravě. Lze ji použít proti křečím, při kolikových bolestech či krvavých průjmech, při peptickém vředu, břišních, žlučníkových nebo ledvinových kolikách, proti svalovým křečím nebo cévním křečím způsobeným např. špatným prokrvením končetin. Droga také povzbuzuje chuť k jídlu, působí protizánětlivě a ochranně na sliznice trávícího ústrojí, protiprůjmově, podporuje činnost jater a tvorbu žluči

Obsahové látky:
Obsahuje katechinové třísloviny (2%), flavonoidy, tormentol, hořčiny, organické kyseliny, cholin, pryskyřici, sliz, vitamín C

reneeska
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 09:07
- Nahlásit

wami
pokud to funguje .... není co řešit ...

wami
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 09:10 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

reneeska
já nevím, píšou že to je v jiným poměru, protože kůň a pes tráví jinak ... mě je to fuk, v koňským stejně to multivit. nemaj
šak jo, já si to četla... pes a kůň rozhodně tráví jinak, jen mám tak nějak pocit, že pokud tam účinné látky jsou a jsou stravitelné, pes si je vezme a zbytek vyloučí... on ve stejné reakci pan doktor píše o špatném dávkování - samo, že člověk logicky nedá psu tolik preparátu, co koni, takže předávkování si myslím nehrozí... jinak to svým kapitalistickým viděním holt beru klasicky na tom, že proč si za stejný bylinky nevydělat 3x tolik - to je jak u všech chonder, psí jsou vždycky nejdražší, bez ohledu na složení, zkrátka protože je to výborný byznys...

ad mulťák - to stejně nedám dopustit na klasickej Roboran...

ad funkčnost - zatím spokojenost, když se něco zhorší, pokorně se vrátím ke klasickým chondrům a tohle dovezu ke koním...

reneeska
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 09:15
- Nahlásit

wami
Já právě zatím zkoumám, co jim k tomu maasisku dávat, a nevím u čeho pak zůstanu ...

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 09:36
- Nahlásit

reneeska
U "jen staženýho" bys to asi musela zkrmit úplně hnedka (do 15 minut), aby ti bakterie z trávicího ústrojí nezačaly pronikat do tělní dutiny a nekontaminovaly svalovinu. Já bych brala vykuchanýho.
Ale kdybys chtěla vyzkoušet zkrmení natráveniny (zmiňuje se to v souvislosti se Sehnerovou), tak myslim že neni lepší zvíře než králík. Když jsme zkoušeli zkrmovat střeva atd., vždy jsme je prali a vymačkávali a byla to fakt otrava.

wami
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 09:39
- Nahlásit

reneeska
Já právě zatím zkoumám, co jim k tomu maasisku dávat, a nevím u čeho pak zůstanu ...
Roboranem nic nezkazíš... a jinak já pořád koukám, co je kde novýho dobrýho, co jim podstrčit...

Ebony
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 13:42
- Nahlásit

reneeska
bodejť by nepsali, když ten pro psy vyjde mnohem dráž...to bych je mohla, pro 15 psů...já krmím koňskýma pořád, funguje i ten na "nervy", na srst jsou bezvadný
většina lidí, co má víc psů, kupuje koňské přípravky, na klouby apod. mají stejné složení, jen jsou levnější a mnohdy i kvalitnější, koňáci si dávají extra bacha, do čeho vrážejí peníze - a taky kolik

wami

senem a trávou voní i ty psí, jsou úplně stejný, jak ty koňský, poprvé jsem si je naivka koupila

Ebony
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 13:43
- Nahlásit

zwergpinscher
já od nich objednávala nedávno, krom toho, že mi neposlali jednu položku, tak dobrý...

od phytovetu beru na srst, klouby, a na "nervy" a hlavně ten na srst je bezvadnej,

Frog
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 15:15
- Nahlásit

Ebony
většina lidí, co má víc psů, kupuje koňské přípravky Já mám psa jenom jednoho a koňský chondra jí kupuju taky .

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 15:27
- Nahlásit

Ebony

na nervy!! Maj to taky f koňskejch dávkách? To by se mi šiklo pro mě samotnou! Teď mi tady kutaj pod oknama stavbaři a já sem z toho na prášky, tohle je na přírodní bázi, tak to by mohlo být dobrý

wami
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 15:50
- Nahlásit

Frog
Já mám psa jenom jednoho a koňský chondra jí kupuju taky
nj, ale Agátka je malej poník...

PetraK
na nervy!! Maj to taky f koňskejch dávkách?
jako alkohol... v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství... akorát teda ať přemejšlím jak přemejšlím, neumím si představit, jak bys to drcený seno do sebe soukala... já bych to nezvládla ani jako čaj...

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 15:52
- Nahlásit

wami

já bych to nezvládla ani jako

to mi nedošlo - psalas, že to je jako- že jako počůraný seno? Tak to asi zůstanu radši navěky magor

wami
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2008 15:54
- Nahlásit

PetraK
no, původně jsem psala drcený seno a že voní strašně pronikavě, mě teda až moc aromaticky...

ale počůrat si ho můžeš taky, budeš to mít rovnou jako urinoterapii...

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 08:37
- Nahlásit

Potřebuju zhubnout psa při krmení klasickou stravou. Přejít jen na kuřecí maso nechci, protože nemám nervy na rozmrazování dvojího masa. Příloh (rýže, vločky) má minimum, chtěla bych je plně nahradit zeleninou, snížit dávku nemůžu, to už bych jí nic nedávala. Syrovou zeleninu nežere.
- Napadlo mě, co jí jako přílohu vařit zeleninovou s kouskem masa?
- nebo jí místo snídaně dávat bílej jogurt?

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 08:39 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

A ještě jedna věc pro ekologicky jednající - když se obalům od vetamixích salámům ustříhají oba konce, tak v plastech nelákají dobře organizované roje much.

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 09:01
- Nahlásit

kachna_

to by mohlo zabrat ta zelenina s kouskem masa. Můžeš do toho ke konci fláknout i vajíčko.

mishi
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 11:55
- Nahlásit

Chtěla jsem taky zkusit přejít na krmení klasickou stravou, pročetla jsem celou diskuzi, ale pořád se toho trochu bojim... Granule nám moc nejedou, ale 4x týdně dostává vařený (většinou takový to co dům dá) a kosti (už asi půl roku). Jenže to je potom katastrofa, protože kadí snad ještě víc než po granulích. Teď dostal jednu jen mírně povařenou vepřovou pacinu a furt jen chodil kadit... Tak se bojim, když nezvládá tohle, že nezvládne ani syrový. Musela bych asi rovnou objednat vetamix, tady v řeznictvích v okolí mají jenom vepřový kosti a vnitřnosti... Jinak jak tu mluvíte o zelenině, včera dostal zeleninovej salátek a radši nesnědl ani ty granule. ))

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2008 13:26
- Nahlásit

mishi

tak to zkus přes víkend, kdy máš možnost s ním být častěji venku. Zkus někde koupit kuřecí maso(není možný přece, aby v řeznictví měli jen vepřový maso)-třeba stehno, vyndej z toho kosti, nakrájej, uvař rýži - hodně do měkka, nech lehce přejít varem zeleninu, smíchej, nech vystydnout a servíruj ve dvou dávkách, ráno a večer. Uvidíš, kuře a rýže jsou dietní, když se řeší průjmy a zvracení, tak se pak nasazují jako dieta.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 14:44
- Nahlásit

Poslusne hlasim krmicum Vetamixu, ze ode dneska jiz maji zase v prodeji KUSOVE ryby!!! Jsem na ne zvedava, vzala jsem na zkousku 15 kg, jestli to bude stejna kvalita jako driv, tak si psice mlasknou.

Mel
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 15:13
- Nahlásit

Fifi
tak dej vědět, jak to s nima vypadá Mě to přišlo, že někdy to jsou fakt jenom odřezky té části s kostí a někdy to bylo fakt pěkný, hodně masa, kostí minimálně...

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 15:24
- Nahlásit

Mel
Zitra privezou, tak hnedka necham tri kilca rozmrazit a pisnu.

reneeska
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 15:39
- Nahlásit

Fifi
díky za info, chystám se objednat tak to prubnu asi

Mel
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 16:37
- Nahlásit

Fifi
a nevíš náhodou, jestli už mají rýži? minule mi paní říkala, že shánějí dodavatele a včera jsem dovařila poslední těstoviny, rýži už asi před týdnem, tak teď pojedem už jen na vločkách

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 16:49
- Nahlásit

Mel
Na tu jsem se neptala, mam vlocky a stejne ted povetsinou prilohy vynechavam, v hicech jim staci zelenina s masem. Obcas vezmu pytlik ryze v lidlu, takze fakt nevim.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2008 21:15
- Nahlásit

já mám od vetamixu ty vločky a chutnají jim,dám bud rýži nebo těstovinu + maso + vločky,lnené semínko,někdy vajíčko + zeleninu a něco na klouby a jak si šmakujou,v těhle vedrech dávám až kolem 22 hodiny

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2008 13:02
- Nahlásit

Tak vetamix dorazil, ryby vypadaji lukcusne a epesne! Jsou to stejny orezy jako bejvaly. Jediny co, ze nebyly vubec zmrzly, bo je to pry cerstva varka. Aspon mi odpada rozmrazovani, psicim se rozsirily zornice.

verunicicka
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2008 21:18
- Nahlásit

dáváte pesanům do jídla i rajčata?

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání