| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 15:25
- Nahlásit
Fifi
Jednou jsem jim je dala vareny a ne, ze by mely srajdu, ale urcite pak byly hovnajsove ridsi a navic je to hroznej tlamolep
u nás taky spařený vločky dobrý, vařený moc ne.
Přílohu musím aspoň trochu dávat, protože je hladovec a furt mu to není dost a teď co jsem ho blbka blbá naučila chodit s miskou, tak doblemtá poslední sousto, popadne misku, čímž si jí nasadí na hlavu, dokohátá se za mě a tam stojí s miskou na hlavě a žádá přídavek. Nenapadlo mě, že se to vymkne kontrole, páč Murphy taky spolupracoval, vzal si misku, přinesl, dostal dlábes a tím to skončilo, tak jsem myslela, že to bude teď taky tak,no
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 22:50
- Nahlásit
holky zamyslela som sa teraz nad jednou vecou a pytam sa na vas nazor ))
podavate svojim psakom mliecne vyrobky? prisne vzdato -vo volnej prirode by sa k nim nikdy nedostali, ale viem, ze niekto ich dava. na co su dobre?
inak ja krmim vylucne masom a zeleninou (prevazne mrkva a jabka, sem tam rajciny - nic ine mi nezerie magor ), teraz sme kvoli dlhotrvajucim prujmom boli na ryzi, tak mu ju chvilu este ponechavam, hlavne kvoli tomu, aby trochu pribral.
s tym suvisi moja druha otazka:
psak mal prujmy, zistili mu salmonelozu, je bez liekov, telo sa s tym vraj vysporiada samo. za posledny mesiac mi schudol styri kila, z 33 na 29 a potrebujem, aby znovu nabral, dostal sa do formy a hlavne zlepsit kvalitu srsti pretoze je to otras. CIM KRMIT? co pridat, kolko pridat, dajte aj nejaky typy na srst
este stale davam ryzu a surove kuracie aj s kostami, ostatne typy masa varim - telacie aj hovadzie a na vnutornosti si zatial vobec netrufam. tak babo rad
diky
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 23:14
- Nahlásit
Mika
máš pravdu, že ve volné přírodě by se pes k mléčným výrobkům nedostal, a není tedy nutné je podávat. Ale jinak obsahují i nějaké ty vitamíny a minerály, takže pokud to pes snáší, tak proč mu nepřilepšit
Já sem tam prsknu do misky bílý jogurt, tvaroh, podmáslí nebo syrovátku. Když jim dám na kousání větší kosti, tak pak přidávám mléko, aby se jim lépe vyprazdňovalo.
Pokud chceš psa přibrat, můžeš mu přilepšovat olejem do krmení, pokud budeš dávat lněný nebo lososový, vyřeší ti to i problém se srstí Pak také můžeš zvýšit poměr masa:zelenině, příp. použít tučnější maso. Ale fakt asi pomalinku a opatrně, aby z toho neměl zase nějaký problém.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2008 23:30
- Nahlásit
Mika
Ja psicim davam mlecne vyroky stale a uz od mala, rano maji na snidani treba kefir ci podmasli, bile jogurty neslazene pravidelne. Kravske nepasterizovane mleko je tez vdecne. Ale asi jsou od mala zvykle travit laktozu.
na co su dobre?
Mléko obsahuje převážnou část živin potřebných pro psy. Je dobrým zdrojem pohotové energie, kvalitní bílkoviny, tuku, cukru, vápníku, fosforu, některých stopových prvků, vitamínu A a komplex vitamínu B. Obsahuje však málo železa a vitamínu D.
Sýr se vyrábí sražením mléčné bílkoviny za použití enzymů v kyselém prostředí. Převážná část bílkovin, tuku, vápníku a vitamínu A se v Byru zachová, zatímco mléčný cukr a komplex vitamínů B se odstraní v syrovátce.
Smetana je bohatá na tuky a v tuku rozpustné vitamíny.
Jogurty se vyrábí fermentací plnotučného nebo odstředěného mléka za pomoci bakterií produkujících kyselinu mléčnou. Obvykle obsahuje tytéž živiny jako mléko nebo odstředěné mléko, ale pokud se do něho přidává cukr, má v sobě více energie.
Mléčné výrobky představují pro psy vynikající zdroje většiny živin, s výjimkou psů, kteří nesnášejí laktózu. - zkopirovano zde z czpsi knihovny.
Ad druhy dotaz - nesetkala jsem se, nemuzu radit..
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 07:11
- Nahlásit
Také dávám bílý jogurt, občas tvaroh. A v zimě (pokud je zima, né jako teď) každé ráno cca půl misky vlažného "mléka" - ve skutečnosti cca 1 díl mléka na 2 díly vody, mají to rádi. Ovšem je to čerstvé mléko od krávy ze statku - ne krabicák
Na přibrání hubeňoura se mi osvědčilo zvýšit podíl masa, dále jsem mu do žrádla přimíchávala vetamixácké škvarky (to asi u průjmujícího psa nebude to pravé) a vůbec jsem mu pořád přilepšovala, když šel se mnou na nákup dostal rohlík, šáteček s tvarohem apod...... Ale já mám popelnice labradory, zažívací problémy neznáme. U toho sklonu k průjmu opatrně.... Co třeba glukopur/med?
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 07:35
- Nahlásit
Mika
Pes žije s člověkem tisíce let, za tu dobu se k mléčným výrobkům dostával určitě dostatečně. Venkovští psi zcela jistě mléko od krav dostávali...a vsadím se, že často to byla nejvýživnější složka jejich stravy.
Druhá věc všem je, že to co se dnes prodává pod názvem "mléko" už jaksi mlékem není, takže pár desetiletí či století potrvá, než si pes, potažmo člověk, přivykne na umělohmotnou stravu . Zde je maličko riziko, že si nepřivyknou a evolučně vyhynou (nízká porodnost)
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 09:00
- Nahlásit
Mika
na srst nám hodně pomohlo přidávat do žrádla mořské řasy, my máme od firmy ALGOLITH a rozdíl je vidět během chvilky a při dlouhodobém užívání je ten rozdíl markantní - no a dáváme hafům i syrové vajíčko, ale to asi znáš.
Tak ať je hafíkovi dobře
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 10:19
- Nahlásit
diky moc za vysvetlenie, mliecne vyrobky som mu nikdy nedavala tak s tym urcite nebudem zacinat teraz, nechcem popri vsetkych tych problemoch riesit este aj citlivost na laktozu
Aisha
tie morske riasy zneju dobre, kde sa to da zohnat? v lekarni, alebo normalne v lepsom zverimexe?
surove vajicko dostava raz tyzdenne, ale v poslednom case nie, prave kvoli prujmom.
Ketrin
athos je zlatak, takze tiez popelnica, ale s prujmami bojujeme odkedy ho mam. Po prechode na BARF sa vyrazne zlepsil, az na posledny mesiac a pol kedy je to zas uplne nanic
dneska rano stolica opat nic moc nebol to prujem ale nevyzeralo to pekne vecer dostal ryzu a varene telacie (skor obvarene, len sa trosku chytlo na vrchu)-ale to dostava spolu s kuratom uz treti den tak neviem preco dneska ach jaj
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 11:33
- Nahlásit
mléčné výrobky dávám skoro každý den psům k snídani ( žerou 2x denně) , sýry, tvaroh, jogurt.......někdy jim naleju do misky smetanu ( mléko nekupuji, protože já ho nesnáším, vypiju decku mléka a frčím na záchod , ale smetanu pít můžu , ba vysrknu kelímek šlehačky a není mi nic , takže ono to dnešní mléko, zejméne to 0,000 tuku, to asi nic moc není) . Když potřebuji do psů rychle nacpat energii ( třeba na vícedenních akcích, kdy fak makají celé dny a v těžkém terénu) dávám jim hovězí lůj , ale oni netrpí na nějaké trávicí problémy, nejsem si jistá, jak by to "průjmový" pes snášel , možná nějaký ten knedlík či rohlíky by také pomohly s váhou
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 12:06
- Nahlásit
Chtěla bych se zeptat na ty řasy, které druhy jsou nejlepší? V knize o Barf doporučují Chlorelu a Spirulinu. Ptala jsem se na ně u nás v Bio obchodě, ale tam je neměli a jinde pouze v tabletách. Tak nevím, jestli je to v tabletách pro psy vhodné.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 12:36
- Nahlásit
Kelly
no já kdybych dávala řasy,tak bych dávala nějaké co kupuješ v tom bioobchodě
anebo jsou v tom nějaké rozdíli?
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 13:07
- Nahlásit
Ahoj, já dávám tuhle a spokojenost..http://www.trollfood.cz/?file=rasy
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 13:48 - Změnil/a: Aisha
- Nahlásit
Mika
je to skoro v každém zverimexu - teda aspoň to vidívám. nebo to jde určitě objednat přes nějaký chov. potřeby z internetu.
4 Kelly:
my máme normálně sypaný - tím posypeme maso a je to v poho.
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 14:12
- Nahlásit
březen2008
To já právě nevím, jaké jsou rozdíly mezi nimi rozdíly. Ale asi vyzkoušíme nejdřív ty řasy od nás z Bio obchodu. To jsou nějaké japonské, nevím přesně jak se jmenují, ale tak uvidíme co na to řeknou pesani.
Montik
Dík za tip.
Aisha
Nj, sypaný jsou určitě lepší. Hlavně, aby mi nad tím naše nežravka neohrnovala nos.:-D
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2008 23:21
- Nahlásit
Aisha
kupila som tu zelenu riasu a verim ze funguje uplne zazracne, ale ma to jeden nevyhnutny predpoklad, ktory sme bohuzial dnes vecer nesplnili ... AKO PRE PANA PSA PRINUTIS, ABY TU NEVABNE PACHNUCU VEC ZOZRAL??? dostal do premiesane do ryze, v ktorej bola este mrkva a kusky ham a mnam telacieho.
pes (inak absolutny kontajner) prisiel k miske, onuchala pozrel na mna pohladom "to si robis prcu?" povyberal maso, nieco malo ryze a zvysok nechal v miske.. prvy krat co nezozral svoju porciu. skoro som odpadla... tak ako to mam do neho dostat? verim ze mi niekto poradi
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2008 10:30
- Nahlásit
Tak jsem nakonec objevila Chlorellu i Spirulinu v jednom balení.
Kdyby měl někdo zájem, tak zde je odkaz: http://www.bylinkarna.cz/index.php?shop=shop/zbozi &kat=108&katt=Doplnky%20vyzivy&detail&zbozi=765&zb ozii=Chlorella%20&%20Spirulina%20***AKCE&c=&p=
|
choco
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2008 11:30
- Nahlásit
Mika
chce to tam přiidávat fakt po úplně pidi kouskách...já když jsem teda dácvla řasu, tak to pes ani nepoznal...
A s těma průjmama...nemůže to být třeba právě kvůli tomu kuřecímu? A tu salmonelu už máte vyléčenou,to je totiž pěkný prevít sám o sobě...
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2008 15:22
- Nahlásit
Mika
My jsme tam ze začátku dávali jen kávovou lžičku, taky to nechtěla žrát - teď posypu celý maso, sice něco nechá, ale jak žere to maso, tak to do sebe nahází (sice možná nechtěně, ale nahází).
Jinak naše štěňátko (bufet) to do sebe nahází dobrovolně, ale on by si snad snědl i ocas, kdyby měl hlad.
Jinak vím, že když to Ája nechtěla, ta jsem jí to dal do syrového vajíčka a z toho to vylýzala, protože to vajco miluje.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2008 22:50
- Nahlásit
choco
oki ja som blbka mu tam hodila celu polievkovu lyzicu ako davku pre velkeho psa, mi nedoslo, ze by mu to nemuselo vonat
salmonelu bohuzial este vyliecenu nemame. dnes sme boli u vetky, dostali sme antibiotika biseptol na dva tyzdne a bude to dostavat dva krat denne. Tiez s tazkym srdcom, ale viac menej dobrovolne
aspon na mesiac prechadzame na granule - veterinarne intestinalky. kym nebude mat kontrolny ster negativny a nebude v pohode, tak to s masom riskovat nebudem. Ono sa hovori, ze to maso je ciste atd. ale staci ze kupis nejake starsie vetamixacke kuracie sice premrazene, ale to salmonelu nezabije... navyse s takto oslabenym traviacim systemom sa na neho z toho masa moze nalepit uplne vsetko...
dokonale chapem, ze normalny zdravy pes ma travenie usposobene na to, ze mu ani pripadne bakterie v mase neublizia. athos ma odmalicka citlive zazivanie, asi nejak oslabenu imunitu a holt sa to na neho nalepilo, je to proste smola. Urcite sa k masu planujem vratit, videla som, co s nim urobilo a bola som nadsena. Teraz bohuzial poznavame tu odvratenu stranku a veterinarna dieta je bohuzial to jedine, co mi zaruci, ze sa mu v crevach nemnozia dalsie salmonely
tak drzte palce nech po novom roku mozeme veselo chrumat kuracie kosticky a vsetky ine pochutky
|
choco
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2008 09:41
- Nahlásit
Mika
Jasně,chce to fakt po troškách Já jsem dávala prvně jen špetku.
S těma granulema veterinárníma to je jasný, musí se z tohodle dostat...Ono možná taky potom bych to s tím kuřecím tak nepřeháněla...já dávám vlastně kuřecí jen kvůli těm kostem a hlavně kupovaný od řezníka a přemražený doma a má to jako zásobu masitých kostí. Hlavně dostává krůtí, hovězí, hrubomletý...taky bych ho zkusila přesvědčit,že ne jen z jablek a mrkve bude živ
Tak hodně štěstí se zápolením se salmonelou, je mi ho líto,když si vzpomenu,jak bylo se salmonelou mě...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 15:38
- Nahlásit
Chjo, kamaradka psala, ze neveri svym ocim a taky jsem jen koukala, vetamix "drobne" podrazil. Tak si to projedte, at nejste pri novorocni objednavce nemile prekvapeni.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 16:44
- Nahlásit
Zdražili. Ale ryby jsou levnější a přihodili lososa. A pořád ještě to docela jde...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 17:02
- Nahlásit
mishi
Losos jsou ty orezy rybi, co byly doposud. Aspon takhle mi to pani rikala. Ale jinak jo, porad to jde, jen se to nascita. Tu bura na kile navic, a tak. A s tema nasima cca sto kilama masa to uz je znat, ale hlavne, ze jim chutna.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 23:10
- Nahlásit
Fifi
trochu se tam bojím jít podívat
Hm, se službama jdou dost dolů (bohužel často není to co si objednám a protože mají málo řidičů, tak termíny zavážení jsou taky lahůdka )a s cenama nahoru, klasika. Je blbý, že se nedá vybírat, podle mě na tohle spoléhají .
Hele myslíte, že má nějakou hodnotu zelenina odšťavená v odšťavovači? Je tam něco, nebo to mám frkat rovnou do koše? nemáte někdo tucha?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 23:12
- Nahlásit
PetraK
Hele myslíte, že má nějakou hodnotu zelenina odšťavená v odšťavovači?
Uchovavej v pytlicich v mrazaku, proste vlaknina, bych rekla. A pridavat do zradla, pokud ti to sezere.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 23:12
- Nahlásit
PetraK
je v tom přinejmenším vláknina
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 23:14
- Nahlásit
Ebony
Platis pivo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 23:17
- Nahlásit
Fifi
Ebony
tak jsem se nešvihla - dík. Já mu to dávám, on to dlabe, ale říkala jsem si, jestli to není jen zbytečnost. On naštěstí zeleninu všechnu rád. Ani mu jí nemusím krájet či mixovat. Kolikrát mu hodím mrkvu a on si ji hlodá - halt někde v předcích bude bobr
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 23:17
- Nahlásit
PetraK
tu zeleninu kamarádka doporučuje odstředit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2009 23:21
- Nahlásit
Tak jsem se snad radši ani neměla dívat tohle se jim fakt povedlo, servis je fakt s nárůstem objednávek horší a horší (že já furt všude to krmení masem tak horlivě propagovala, měla jsem držet kušnu ) a ceny povyrostly. Jsem zvědavá, jestli pak budou mít na čtvrtej pokus třeba ty hovězí srdce Fakt mě to štve, být možnost brát jinde, tak jdu jinam
|