| Autor |
Zpráva |
Ebony
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 19:27
- Nahlásit
gabi
Pes by pri krmeni surovym mal dostať 2% svojej váhy
šiš, to bych měla doma kostry z čápa dvě křídla tak sežere můj čtyřkilovej pes
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 19:46
- Nahlásit
lucYnka XIII
ono taky dost záleží na aktivitě pejsana... u mladého aktivního psa v plné zátěži by mělo maso tvořit 2/3 denní dávky a 1/3 přílohy.
U starého gaučáka naopak - 1/3 masa a 2/3 příloh.
jinak na množství - u zbytku nemám odhad, ale u mladého aktivního psa o váze 38-40kg je to cca 1-1,3kg masa
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2009 22:43 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Ebony
wami
Ale oni mluví o ovoci ne?
Aha, další příspěvek reaguje na maso...
Já dávám šlem z odšťavňovače (jablka, pomeranče, mrkev). Jinak mi to nežere. A je toho dost, ale tak jednou, max 2krát za týden, jinak zeleninu. (Pes 43 kg.)
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 15:03 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit
wami
jinak na množství - u zbytku nemám odhad, ale u mladého aktivního psa o váze 38-40kg je to cca 1-1,3kg masa
U psa 38 - 40 kiloveho robi 2% 0,8kg masa. U mladeho to môže byť viac. U toho tvojho je to 1 -1,3kila masa.
Jasne že to vždy závisí od psa, kondície, veku a prospievania.
Moja reakcia bola na toto:
Mohlo mu byt blbe, ze toho sezral moc? Ten kureci trup mel cca pul kila - kdyz je maso s kosti mam kost odecist a pocitat jen svalovinu? Pejsek ma 13 kg.
Pol kila pre 13 kg psika, ktorý bol doteraz nežravec mi príde dosť. Pre takého psa by som začala s 1/4 kila masa pre začiatok. Nie viac v jednej dávke.
A ak si to zvážite, tak to sú často tie dve krídelká.
Ak chcem psa vykrmovať, tak si rozdelím dávku do viacerých častí a tak do psa môžem napchať aj väčšie množstvo, ale postupne. Nie naraz.
Ďalšia vec, niektorí psi reagujú na kosti zvracaním a hnačkou. Hlavne ak na kosti neboli zvyknutí. Rovnako môže prehnať väčšia dávka vnútorností alebo vločiek.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2009 21:03
- Nahlásit
gabi
jj, uváděla jsem to jen pro ilustraci a doplnění...
Ďalšia vec, niektorí psi reagujú na kosti zvracaním a hnačkou. Hlavne ak na kosti neboli zvyknutí. Rovnako môže prehnať väčšia dávka vnútorností alebo vločiek.
Řekla bych, že je to i o velikosti kostí... např. kuřecí krky baští v pohodě, husí většinou, ale krůtí krky vyblejou vždycky...
s vnitřnostmi, asi to tu padlo, ale nejčastěji proženou syrová játra (a skoro stoprocentně slezina). Slezinu nekrmím, játra po uvaření OK.
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 09:57
- Nahlásit
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jetsli mi někdo nemůžete doporučit nějaký ruční ponorný mixér, ne moc drahý, ale aby spolehlivě rozmixoval syrovou zeleninu. Díky
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 10:53
- Nahlásit
Matejka
Nekupuj ponorný mixér,ale malýho robota. My máme tohle:
http://www.eva.cz/s.php?i=15390&SID=5d2cpikojd8e4q pf3h80p2b1m6
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 11:36
- Nahlásit
jana33
ty jo, my máme ten samej a super...
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 11:55
- Nahlásit
jana33
Montik
Díky za radu, vypadá pěkně
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 12:26
- Nahlásit
jana33
Jo, ten by mohl být dobrej.
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 13:35
- Nahlásit
mohli by jste mi poradit jaké vitamíny a min. doplňky přidáváte psum k masu? Poslední dobou přemýšlím, že začnu krmit klasickou stravou a tak zjišťuji informace. Děkuji
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 16:22
- Nahlásit
Ja krmim BARFem cca mesic. Pridavam mikromineral, Alavis 3, Pangamin, Canvit H a Fitbarf sensitiv. Jsem s krmenim masem spokojena a pejskovi to moc chutna.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 16:29
- Nahlásit
Martík
Dlouhodobe pridavam jen Roboran pro psy, Pangamin, obcas Algolith nebo Roboran H. Stara cuba ma Phytovet mobility.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 16:33
- Nahlásit
Martík
My přidáváme jen roboran a phytovet a v poho.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 18:39
- Nahlásit
Martík
Dávám Giom chondro s karnitinem a lososí olej.
Mamča Giom a řasu spirulinu, protože pejsině zabírá na potíže se svěděním kůže
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 20:23
- Nahlásit
Fifi
hele taky dávám jen Roboran, takže jste mě paní uklidnila. na klouby vařím nožicky, tak si říkám, že želatiny má dost. Občas dávám Pangamin a Biotin. Biotin páč ho mám pro sebe,tak se občas podělím, stejně jako semo-tamo o céčko . Myslím, že když se krmí normoš, tak tam větší část všeho je.Takže jen na doplnění.
Jen takový poznatek. Teď na dovče jsme měli granule , páč jaksi syrový maso v hotelích a penzionech není kde uskladnit. Takže granule a víte čeho jsem si všimla? Že po granulích čůrá Ešus příšerně oranžovou barvu. Fakt oranžovou a to nejen poránu, neředí se to moc ani přes den. kdežto když je na normoš žrádle, tak normální barva. Fakt to byla tak nepřirozená barva, že jsem valila bulvy
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 20:28
- Nahlásit
PetraK
páč jaksi syrový maso v hotelích a penzionech není kde uskladnit.
Mrzlo, ste to meli dat za okno.
Že po granulích čůrá Ešus příšerně oranžovou barvu. Fakt oranžovou a to nejen poránu, neředí se to moc ani přes den
A pije dost po tech granclich? A to vis, se ta bobulova chemie musi pres neco vylouhovat z tela ven. Ja dala vcera granule, neb jsem pako zapomnela dat rozmrazit masicko, a to bylo v noci lemtani vody od vsech - na to jsem uz taky odvykla.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 20:39
- Nahlásit
Fifi
Mrzlo, ste to meli dat za okno.
jo aby mi to sežral Emírek od sousedního pánzijónu, co? To je bernardýn jako stodola. Dycky mu řikám Emí- ty vole, máš hlavu jak čtyry krabice vod bot. Vod přezkáčovejch bot! nevadí Ti to? Prej nevadí. Na Ešusa - kterej se ho bojí a dělá bubububububu, kouká jako na momentálně zavostalýho /a to diagnostikoval dost dobře / a vůbec nechápe,co to ten exot provozuje
Po granclích pije Ešus dost, lábe jak o život a to je dostává namočený. ale tohle byla echt oranžáda teda, tak jsem si říkala, to je fakt chemie na druhou.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 21:16
- Nahlásit
PetraK
Po granclích pije Ešus dost, lábe jak o život a to je dostává namočený
Taky davam v nouzovych pripadech namoceny.
Emí- ty vole, máš hlavu jak čtyry krabice vod bot. Vod přezkáčovejch bot! nevadí Ti to? Prej nevadí.
A zere Bohous i chleba?
A musim se podelit o zazitek, mam tu ted jednoho psicka na hlidani, na tyden. Panicka mu doma normal vari, k nam privezla granule a konzervy. Pry - tohle je casto v TV, tak je to asi nejkvalitnejsi. Ano, spravne, Chappi, uzasne vesely obal, usmivajici se psici. Jsem ji hned u auta vysvetlila, ze 4% masa v kilodvacet konzerve je dost malo... takze dostava vetamix a jak si mlaska.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2009 21:49
- Nahlásit
Fifi
takze dostava vetamix a jak si mlaska
, já vím, že tenhle pesan je na vařeným, takže se ho to nijak netýká, ale fascinuje mě, jak dlouho lidi dokážou špekulovat nad tím, že ten pes ty granule, nežere a nežere a nežere. A zkoušejí tyhlety a támhlety, a tůůdle kvalitu a tůůdleten háj levl a sůprprémijum, místo toho, aby dali čoklovi nažrat. Já vím, že ne vždy to asi jde,že člověk se dvěma psama v pidi garsonce tam těžko propašuje obří mrazák, ale ..... prostě často je to z velký části obří lenost.
A zere Bohous i chleba?
a vidite pani, na todle jsem se zapomněla pozeptati. Ale jsem byla tak fascinována tím převlídným pohledem a uslintanou hubou a tím, že na tu stodolu volá páneček: Emíííí, poď domů, otřeme pacinky! Ty vado to nejsou pacinky, to sou sněžnice!!
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 09:09
- Nahlásit
Všem děkuji. Dnes jsem sehnala u řezníka odřezky za 10Kč/Kg Takže jdem na Barf
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 10:13
- Nahlásit
Martík
Takže jdem na Barf
tak ať chutná
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 10:28
- Nahlásit
Martík
Tak to by mě zajímalo, kde mají odřezky za 10 kč. já jsem na nic takového ještě nenarazila
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 11:04
- Nahlásit
doporučila mi to známá z řeznictví - masnu. Dnes jsem tam zašla a odřezky prý mají každý den - jednou maso od nohou, druhý den vnitřnosti.... Ptostě paráda, jsem nadšená
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 11:18
- Nahlásit
Martík
To by se mi taky líbilo, tady u nás mi řekli, že všechno vracej zpátky dodavateli no asi z toho pak dělaj mletý apod...
No já teď nakoupila spoustu věcí ve zdravý výživě, lněný semínko, řasy, otruby, vločky atd...No pes bude zdravej každopádně víc než já
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 11:49
- Nahlásit
Já taky říkám, že pes jí víc zdravěji než já Třeba se díky němu taky naučim jíst líp
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 11:57
- Nahlásit
Je dobre pridavat tenhle olej?
http://www.veterinarnipece.cz/lososovy-olej-pro-ps y-kronch-1291.html
Nebo je to zbytecny jestli pes nema problemy s kuzi?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 21:41 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
lucYnka XIII
Je dobre pridavat tenhle olej?
On působí i jako prevence proti kloubním onemocněním. Mně je sympatickej a dávám ho, ale myslím, že to nutný není. Mamča ho dávala špičce když přelínávala na podporu línání. edit: když špička přelínávala
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 21:44
- Nahlásit
kachna_
Ten olej mám doma v třídecový flaštičce na zkoušku taky. Zatim jsme se k němu ještě nedostali kvůli zažívacím potížím u psa. Chci ho začít přidávat od nový várky masa, co budu zítra vařit, ale nejsem si jistá, jestli to psa trošku nezpurguje....Kolik stříkanců dáváš? Teda předpokládám, že máš to balení s pumpičkou....
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2009 21:51
- Nahlásit
Gerda
Tam je českej návod - osm všem piraním, tuším, že na Maryji jsou tak dva střiky. Problémy s průjmem žádnej pes myslim neměl, ale nemůžu říct, že bych na zahradě měla stoprocentní kontolu.
|