| Autor |
Zpráva |
makrel
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 09:39
- Nahlásit
Terri
A co kosti? Je to pes z útulku, 14 kg, tak ať ho nerozhodím úplně. jaké mu můžu dávat?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 10:39 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
makrel
Já bych šla rovnou do syrového...
Mi se psi po vařeným občas pose.ou. Se syrovým jsem neměla zatím žádný problém.
A s kostma... V žádném případě nedávej vařený - ty ti pravděpodobně nestráví. Syrový zatím po kouskách k masu...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 10:46
- Nahlásit
pawLINka
Asi budu muset vyzkoušet,co mu sedí. Každý pes je jiný, knírač se kdysi po... skoro ze všeho, pitbulka zase žrala všechno možné-i vařenou kost občas a nebylo jí nikdy nic. Syrové jsem zatím nezkoušela, ale četla jsem si na netu o BARF a zaujalo mě to. Ty krmíš syrovým už dlouho?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 10:58
- Nahlásit
makrel
U 12ti letý sedmikilový kříženky po dvou letech v útulku, jsem začala rovnou klasickou stravou a všechno bylo v pohodě. I když mně psi strávěj i vařený bez problémů, jen jsem teda u fenky s nadváhou dávala moc přílohy, takže měla jednu dobu problémy s průjmama. A krásně to podpořilo nasvalení, což jestli byl pejsula v útulku dýl fakt oceníš.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 11:05
- Nahlásit
My tu máme přímo firmu na zpracování kuřecího.Když jim ráno zavolám,tak mi do odpoledne nachystají po 5 kg pytlích tzv.kuřecí skelety-ale jsou od toho uříznutý jen stehna ,takže masa dost.
Neessi
ach jo, to jsou ty výhody těch praktiků, že si můžou "hejbnout s pracovní dobou", a vyzvednout si maso v praxcovní době jiných firem...
Já vůl špitální než se někam vyhrabu, mají zavřeno všichni kromě Lidla. Kousek od nás je Drůbež Lány, ceny a kvalita stejný, ale musela bych si to vzít u nich nejdýl v 15.00.....
Nějakou dobu už krmím JEN granule Acana , protže JEN Weber v Hořovicích má vodevříno v době, kdy jedu kolem
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 11:13
- Nahlásit
makrel
Nekrmím tím dlouho. Teprve od léta. Vždycky jsem krmila granulema. Loni v dubnu jsem si brala týranou a podvyživenou pitbullku. Na granulích docela přibrala, ale jak jsem začala krmit masem, tak začala i nasvalovat. (teď šla váha dolů, ale to je způsobeno celkovou imunitou...)
U ostatních psů si to taky nemůžeme vynachválit - nasvalili a teď v zimě coby krátkosrstí spálí hodně energie. Když byli na granulích, tak mi v zimě hrozně hubli, teď jsou na mase a jsou krásně špekatí (aby jim bylo teplo).
Zkusila bych opatrně jaký má pes zažívání a když to projde, tak bych se toho vůbec nebála.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 11:20
- Nahlásit
kachna_
Jo, on je právě taky kost a kůže, takže bych potřebovala,aby nabral svaly, jinak mi zmrzne.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 11:22
- Nahlásit
pawLINka
Budem zkoušet, hladový je pořád. Včera dostal trochu povařenou mrkev a čínské zelí, syrové nechtěl. Kdo ví, co žral do teď.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 11:26
- Nahlásit
makrel
Co je to vůbec za psíka? Jak je starý?
Já měla štěstí, že ta feňule, co jsem si brala sežrala fakt všechno. Žrádlo pořádně neviděla tehdy docela dlouho, tak byla ráda za cokoliv.
Vykrmovala jsem ji tak, že jsem jí dávalal 3x a někdy i víckrát denně granule po troškách. Vykrmila jsem ji na Acaně Extreme (ještě tučnější než zátěžovka).
Tak když nebude zatím žrát syrový, tak bych to asi nelámala přes koleno a zatím bych vykrmovala granulema. (a postupem času přešla na syrový)
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 11:36
- Nahlásit
pawLINka
Je to takový kříženec, podobá se na českého straktého psa, velikostí i barvou. Vrhá se na nšechno, tím syrovým jsem myslela mrkev, maso jsem nezkoušela. Lezou mu kosti a venku se klepe zimou. A je to děsný srab, bojí se všeho, vypadá to, že si za ty dva roky, coje na světě moc dobrého neužil. Je to třetí pes co mám z útulku ( postupně, ne najednou), ale největší strašpytlík
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 11:42 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
makrel
Ahá, já myslela maso. Syrovou zeleninu mi taky zpočátku nechtěl jeden pes žrát, ale už si zvykl. Strouhám všechno na drobno den předem. Když dám rozmrazit maso na další den, tak do toho nastrouhám tu zeleninu. Ovoní se to tím masem a naučil se to žrát.
Podobnýho strašpytlíka má kámoška, co chodí na cvičák. Feňule se ale postupem času naučila relativně zvládat i vypjaté situace. Stálo to ale hodně tréninku... Přeju hodně zdaru
Z kama jsi?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 11:44
- Nahlásit
pawLINka
Uvidíme, co se z něho vyklube, zatím ho mám 14 dní. Už se ale zlepšil tak o 300 %, mě už se nebojí a vy bytě taky moc ne, chodí se mazlit. Venku se ale schovává za mě.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 11:31
- Nahlásit
Odkud berete maso? Dost uvažuju, že přejdu z vetamixu, ale internetovým stránkám Falca moc nerozumim a našla jsem něco málo po Praze, ale to mi je trochu k ničemu, když jsem z Liberce... Tak jsem se jen chtěla zeptat, odkud berete maso vy?
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 11:47
- Nahlásit
Máte někdo zkušenosti s odběrem masa od Jeseničan? Já jsem na jejich stránkách ani nenašla foto produktů.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 12:22
- Nahlásit
Eště včera na ifauně někdo dával odkaz na firmu Ravell - http://www.masopropsy.vyrobce.cz/
Prý vozí jen Moravu, někdo tam psal, že min. 100 kilo, ale třeba to není pravda... Zítra tam budem volat, tak dám vědět.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 12:25
- Nahlásit
Dáška
Prý vozí jen Moravu
ach jo , kdyby někdo věděl o někom, kdo jezdí Prahu a spol. tak dejte vědít. Vím, že je maso do Pošváře, ale ty mají tuším jen mletý směsi, že jo?
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 12:33
- Nahlásit
Tak jsme volali - Ravell fakt jen Morava, ale stejně jako vetamix vozí nad 50 kilo, ne nad 100, což je pro nás super, zkusíme další várku od nich.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 22:22
- Nahlásit
Kelly
Od Jeseničanu beru - zprostředkovaně. A jsem spokojena.
Dáška
Díky za další tip
makrel
zatím strakoše tedy zvykej na maso a kosti nech na potom
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 23:40
- Nahlásit
Sali
Drůbež Lány
jé, tam jsme se byli dokonce na porážku drůbeže podívat ještě za školních let
Tak to si tam zkusím zavolat, cena a kvalita se mi zamlouvá. Jednou za čas to za dovolenku stojí, nebo holt až půjdu darovat krev (tak většinou řeším závoz z Vetamixu)
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 09:44
- Nahlásit
Tak jsem včera zjistila, že hrubomleté hovězí už taky není co bejvávalo. Dříve skoro samé maso, nyní je to směs čehosi těžko definovatelného, snad rozemleté šlachy a tuk. No pes to ani nechtěl jíst, tak jsem mu to musela namíchat se srdcem a dršťkama. Fakt děsný, kvalita šla hodně dolů.
Terri
Minimální odběr od Jeseničanu je taky 50 kg jako vetamix?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 10:00 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Kelly
Minimální odběr od Jeseničanu je taky 50 kg jako vetamix?
nevím, já to mám zprostředkovaně - z našeho obchodu, který bere z Falca, Jeseničanu atd.
A např. hrubomleté hovězí (16 kč/kg) mají každý v jiném balení a Falco má lepší - resp. fakt na hrubo a víc maso. Ale drůbeží mleté nekupuju vůbec - to jsou samé kosti a kůže.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 10:05
- Nahlásit
Můžu dát hafovi od řezníka koupený hovězí žebírka? Když je schopný schroupat vepřovou haksnu,tak by mu tohle nemělo dělat problém,že ne?
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 10:07
- Nahlásit
Terri
Tak já se podívám u nás po zverimexech, třeba od nich někde taky berou. 16 Kč/kg (hovězí hrubomletý) je fakt dobrá cena. Drůbeží mletý nekupuju, to se u nás neujalo.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 10:12
- Nahlásit
Kelly
a odkud jsi?
Jo no, střídám levnější (to hov hrubomleté) a dražší, kuřecí čtvrtky třeba mají za 40,- kg. Výborné jsou taky krůtí biskupy za 25kč/kg. Ryby má Vetamix lepší, ale ty "naše" ujdou - jsou to celé sledě (21 kč/kg).
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 10:19
- Nahlásit
Terri
Jsem z Brna.
Ryby jsem z vetamixu ještě nezkoušela. Pesanovi občas dávám "naše".
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2009 12:17
- Nahlásit
choco
Já žebra a jiné hovězí kosti dávám normálně. Jen to nesmíš přehnat, ať se ti pesan nezabetonuje. Já dávám třeba kus kosti a k tomu něco s kapkou oleje...
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2009 10:52
- Nahlásit
Tak aktuálně z vetamixu - změnili nám termín rozvozu, což pro mě teda není problém, ale za celej den NEPŘIJELI A ANI NEZAVOLALI! A to jsem jim asi ve čtyři volala, že ještě nepřijeli, že mi to přijde divný, pže dycky jezdili kolem poledne. Paní řekla, že nás tam má na seznamu a že určitě přijede a nepřijel. Volali až druhej den, že to přivezou v úterý. Takže nejen že zdražili, půlku věcí neměli, ale pro jistotu ani nepřijeli.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2009 19:09
- Nahlásit
Tak nejaky cisla po pul roce krmenim syrovky
Oba GR, cuba po stenatech pribrala, na granulich jsem ji nedokazala zhubnout, pri zacatku krmeni masem mela 35Kg, po pul roce se drzi na stabilni vaze 31,5Kg a vypada opet velmi pekne. Dostava mene tucneho masa, vice dietniho, mene priloh a zbytek sypam zeleninu...ma pocit sytosti, neni hladova (jako na trosce granulich) a je zdrava
Mladej pes, na granulich vychrtlejch 29,1-2, ted 31,2, je to porad magor a svalovec, ale uz z nej nelezou vsecky kosti Dostava vseho hodne, samozrejme v ramci mezi
Plus samozrejme dalsi vyhody, jako upraveny traveni mladyho, to uz jsem ale popisovala Nemuzu si stezovat (az na pocinajici problemy s Vetamixem ).
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 21:25
- Nahlásit
Mame psa - 9 let, krizenec, cely zivot bastil granule prevazna Acana premium Adult, pak RC senior a ted Acana senior- nova receptura. Uz vickrat jsem slysela chvalu na krmeni syrovym masem a mela bych nekolik otazek.
1) je mozne krmit kombinovane - granule + syrove maso?
Granule by mel na misce porad + dopoledne kdyz davam kockam konzervu nebo maso bych dala porci masa i jemu (konzervy jsem zatim psovi nedavala ma po nich prujem).
2) zvykne si i v tomhle veku na granule+ maso,kdyz predtim bastil jen granule?
3) Kolik masa na den pro 13 kg psa - stacilo by mu tak 0,5 kg kdyz k tomu bude mit i ty granule?
4) Mam neco pridavat - zelenina, ovoce, vitaminy? Ted dostava denne Alavis na klouby a jeste chci koupit Giom Biotin.
diky za rady
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2009 21:58
- Nahlásit
lucYnka XIII:
Tak nejdriv.. nenechavala bych psovi, uz vubec ne seniorovi, jestli se za nej da povazovat celej den pristup k misce s granulema. Muze se prezirat, coz nebude nic dobreho a uz vubec ne na stari. Jestli chces, aby pes "netrpel" hlady pres celej den, muzes krmnou davku rozdelit treba na dve casti a davat rano a vecer. Granule a maso se kombinovat da, jsou lide, kteri tak v urcitem pomeru krmi, ja osobne tyhle pomerne neznam, moji jsou jen na syrovce a granule maji jako balast, kdyz jsme nekde pryc, nebo hloupa panicka zapomene nechat rozmrazit maso.
Zvyknout na maso si samozrejme pes muze i v 9 letech, ja ciste na maso presla u cuby ve 4 a pul letech. Je potreba postupovat opatrne, hlidat, jestli mu neco nedela spatne, ale pokud ho nekrmis granulema striktne, ale dostane obcas i neco jineho (ja cube obcas uvarila, dala ji kosti syrovy atd), pak byste nemeli mit problem.
0,5kg na 13kg psa je prilis, zvlaste pokud budes dokrmova granulema. Ty pomery ti snad poradi nekdo jiny, i kdyz ja bych spis doporucovala prejit na maso celkove. moji psi maji kolem 30kg a dle zateze dostavaji neco kolem 0,5kg a evidentne jim to bohate staci. Takze bych to videla tak na ctvrt kg masa/den +samozrejm prilohy-vlocky, ryze, testoviny, brambory a zelenina a ovoce. Coz je i odpoved na posledni tvoji otazku
|