| Autor |
Zpráva |
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 15:53
- Nahlásit
Všem děkuji za rady Mám totiž obavy, aby to ten náš hltavec vůbec kousal, nechápu to, ale když mu dám mini kousek papriky nebo jablka tak to poctivě kouše, ale jak dostane kus masa, tak to souká do krku nebo polyká celé....jouda jeden
A co krky kuřecí, také dáváte? A v jakém množství tak? Abych ho neucpala... Mám GR cca 36 kg... Kuřecí koupím, ale ty hovězí kosti u nás nemají, budu muset asi běhat po řeznictví a žebrat co?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 19:43 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
Benda
Jj,Kačka zůstává. To už se nedalo
Vůbec toho rozhodnutí nelituju, ona je fakt extra třída. Jedinec s vlastním názorem úplně na všechno. Jediná chyba že je vždy naprosto opačným než je ten můj
Je nesutečně chytrá a vnímavá, všechno jí je okamžitě jasný, snad ještě dřív než na to sama pomyslím a pohotově udělá pravý opak než by se v tu chvíli hodilo
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 19:45
- Nahlásit
reneeska
Nohy jsou úžasné, mají to už měsíc, jednu jsem nedávno našla ve studni, tak ji znova žerou. Dobře se tím zabaví
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 21:20
- Nahlásit
Smečka
pohotově udělá pravý opak než by se v tu chvíli hodilo
No tak paní tady je to naprosto jednoduchý ne? Prostě budu říkat přesný opak toho co chci a mám vystaráno. Vy taky naděláte s jedním čoklem cirátůch Je to vaše chyba, že nemyslíte na to, že máte bejt jako Bulhar a všechno řikat vopáčně
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 21:50
- Nahlásit
Smečka
Jj,Kačka zůstává
tak to asi mělo být
že je vždy naprosto opačným než je ten můj
vítej v klubu jestli on pan Hartl nepřidal do křížení nějakého bígla
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 22:01 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
Prostě budu říkat přesný opak toho co chci a mám vystaráno.PetraK
No, tak kdyby šlo o slova tak to snad ani nezmiňuju, ale ona ví předem na co budu MYSLET!
Vy taky naděláte s jedním čoklem cirátůch
To je fakt, hlavně že těch zbývajících 6 je celkem normálních
jestli on pan Hartl nepřidal do křížení nějakého bíglaBenda
Já spíš podezírám Tajgu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 22:04
- Nahlásit
Smečka
ale ona ví předem na co budu MYSLET!
tsss s tim fakt naděláte ale cirátů! Nasadím ocelovou helmici na hlavu, ta odruší myšlénku a čokl je v řiti! Jak jednoduché milý Watsóne
Jen v létě to bude kapek problematický
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 22:19
- Nahlásit
Smečka
Já spíš podezírám Tajgu
my v tom ale nejedem
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2008 22:24 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
PetraK
Benda
my v tom ale nejedem
Jen aby. Ten tvůj zájem o ní mi byl hned podezřelý
|
otoson
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 09:09
- Nahlásit
Nemáte někdo zkušenost se zkrmováním příloh typu jáhly, kroupy, atd ? Jsem včera koupil v Kauflandu jáhlové vločky, že bych to dal psu jako přílohu......
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 09:30
- Nahlásit
otoson
kroupy občas dám - nemá s tím problém - ale hrstku, ne jako celou přílohu. Neriskuju zaprděný barák Jáhly atd. by mně taky zajímaly.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 09:33
- Nahlásit
otoson
Terri
Taky jsem nad nima uvažovala ... ale myslím si, že to vude jaks těma vločkama, prostě troška občas je ku prospěchu
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 10:13
- Nahlásit
Já bych vše namáčela předem. Zatím jsem to četla o vločkách ( mám knížku p. Sehnerové) ale myslím si, že jáhly bude stejný princip.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 10:17
- Nahlásit
Sijes
vločky dávám syrové. Kroupy povařím 15 min. Ostatní bych dělala tak jak pro lidi...
|
otoson
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 10:19
- Nahlásit
Ovesný vločky taky nevařím,,jenom se zamíchají do žrádla
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 10:22
- Nahlásit
Terri
já je taky nevařím. Ale namočím večer předtím. Proběhne v nich fermentační proces - který u psa ve střevech neproběhne, má je krátká a tráví jinak než člověk. Bez toho je to pro psa jen balast, neškodný, ale balast. Bylo to tam přesně rozepsané proč a co, ale to vám nepovím. Klasický příklad je, že když masožravec uloví býložřavce, tak sní vnitřnosti - střeva jako první, kde jsou již natrávené trávy, semínka atd. a tím začne,pročistí si svoje střeva, získává vlákninu a důl. látky. Proto normálně masožravec masožravce nežere, bo by mu chyběla důležitá složka potravy.
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 10:25
- Nahlásit
Já je teda namočím, ráno je propláchnu čistou vodou, trochu vymáčknu a zamíchám do žrádla.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 10:46
- Nahlásit
Sijes
jakou knížku že to máš?
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 10:57
- Nahlásit
brezen2008
od Ireny Sehnerové. Chovala středoasiaty.
http://www.knihi.cz/kniha.php?kniha_id=4897-jak-kr mit-psy-aneb-vraz-do-toho-osm-kosti
teď jsem žádný jiný odkaz nenašla, ale pro představu.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 11:03
- Nahlásit
brezen2008
Sehnerova
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 11:07
- Nahlásit
reneeska
ano, zrovna jsem to sem chtěla vložit Asi si od ní ještě něco objednám. Mám 2 a suprově se čtou.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 11:17
- Nahlásit
Sijes
Já nemám žádnou, ale vplánu je něco, já hlavně chci něco o zdraví a tak ... ale nevybrala jsem si zatím
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 11:20
- Nahlásit
reneeska
ta o mladém věku psa je právě hodně moc o krmení. A taky jsou tam zajímavé postřehy. Docela by mě zajímaly ty její knihy o molosech - ale žádného nemám a jen tak se mi kupovat nechtějí.....Ale koupím si o psích zabíječích - to bude částečně historická a fakta, jak se co vyvíjelo...A tu přímo na krmení - vraž do toho 8 kostí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 11:20
- Nahlásit
joo, knížka od paní Sehnerový byla mým startérem jak do toho. A taky tam najde člověk hafo užitečnejch věcí pro sebe samotnýho
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 12:40
- Nahlásit
SmečkaJedinec s vlastním názorem úplně na všechno.
hmmm, pises o mojom psovi?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:16
- Nahlásit
Sijes
reneeska
díky,zkusím sehnad
|
zwergpinscher
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 14:33
- Nahlásit
Chtela jsem se zeptat, kdyz krmite vajicka, davate i skorapku?? ja to zatim nezkousela...Sehner pise pokapat citronem kvuli uvolneni vapniku...?
Jinak jaky mate tip pri snizovani hmotnosti psa, ma 15.5 kg a potreboval by tak 12 rika majitelka. Jinak mlady zdravy pes. Jake mnozstvi a slozeni krmne davky?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 14:35
- Nahlásit
zwergpinscher
já dávám vajíčko celý, ať se s tím popasuje. Můj první pes si je nosil z nákupu, páč je obliboval velice a byla to pro něj lahůdka - donesl si vajíčko před barák, na chodníku - nevím proč zrovna tam? - ho lehounce naťuknul a vypil. Někdy si dal i skořápku někdy ne. Ešus si je z krámu nenosí, páč s ním už nakupovat nechodím, ale dostává vejce celý na chalupě, ať dělá co umí co chce sní, co ne nechá.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2008 21:01 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Já dávám bez skořápky, ale ony posléze - vyhozeny na kompost - resp. samoobslužný bufet - se tam ňááák záhadně vypaří či co
|
otoson
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2008 11:23
- Nahlásit
vajíčka dáváme se skořápkama taky, ale bez bílku. Ovšem když se mi podaří přivézt z nákupu vajíčko rozkřáplý, flákne se celý do misky a pes to má jako neplánovanou svačinku
|