Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
iwules
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 21:28
- Nahlásit

Můžu se k vám přidat? Přešla sem u svý 1,5 roční fenky naprosto nežravýho bígla na masíčko. A sem tááááááákhle spokojená. Sem se jen o tu radost chtěla podělit.
Celý sem to tu pročítala a mam čim dál větší radost z toho že sem k tomu rozhodnutí po dlouhé době dospěla. Chtěla sem se vás jen zeptat kde kupujete maso? Jestli u řezníka nebo z vetamixu. U nás sou řezníci nějací nekomunkativní když se ptam na odřezky, skelety atd. tak na mě koukaj jak na pitomce a ptaj se na co to potřebuju. Tak by mě jen zajímalo jaký máte vy zkušenosti se vstřícnými řezníky atd. Jo a ještě mě napadlo jestli neexistuje jiná firma (kromě vetamixu) která by měla podobný sortiment. Nejlíp Praha. Díky

Barus
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 21:44
- Nahlásit

Já kupuji skelety, krky, prostě drůbeží produkty normálně v lidský specializovaný prodejně drůbežího masa. Skelety za 9,90,-, krky, vnitřnosti taky za pakatel. Jinak ostatní druhy masa kupuju ve Vetamixu, jen to drůbeží kupuju v lidský kvalitě a do peněz to neleze. Řezníci u nás moc vstřícný nejsou, dali mi jen kosti bez kousku masa, ale zase zadarmo.

Barus
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 21:55
- Nahlásit

Ještě jsem se chtěla zeptat. Musí se dávat přílohy? Jako těstoviny nebo rýži se mi moc dávat nechce, je to jen na zaplácání žaludku. Vždy ji dám k masíku nebo vnitřnostem nějakou čerstvou zeleninu, ale musím to tam hodně zamíchat, jinak mi to nežere. Jinak dostává tvarůžek, rybičky, vajíčko, občas suchej chlebík. Myslíte, že mám dávat ty přílohy, nebo je to zbytečný??

reneeska
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2008 23:55
- Nahlásit

Barus
já dávám akorát občas vločky nebo když mi z lidkýho zbyde rýže, jinak neee. Taky jen zeleninu jakoukoliv.

Aisha
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 00:09
- Nahlásit

Co dáváte při krmení Barfem na zlepšení srsti???

Bela
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 00:15 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Barus
Musí se dávat přílohy?
nemusia

Aisha
ja davam pravidelne orechy, slnecnicove, lanove a sezamove semienka, slnecnicovy a olivovy olej a riasy Algolyth.
specialne na srst sa odporuca pupalkovy a borakovy okej, tiez vajicka

Mel
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 00:15
- Nahlásit

Aisha
Dodávám biotin a lososový olej a také se doporučuje lněné semínko.

Barus
No, teoreticky přílohy dávat nemusíš, ale kdybych měla dávat psu jen maso bez příloh, tak si dvakrát lízne a nezasytí ho to dle mého názoru. Taky by bylo třeba dodávat vitamíny a minerály, v masu není úplně všechno, co pes potřebuje.

Bela
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 00:20
- Nahlásit

Melv masu není úplně všechno, co pes potřebuje.
v cistom mase (ako svalovine) nie, ale je v mase v kombinacii s kostami, kozou, chrupavkami, vnutornostami, proste kompletne je to az pri krmeni vsetkym, co sa s tym masom "spaja"
prave to ho aj najviac zasyti, ostatne prilohy su len bonus a pridana hodnota

Barus
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2008 09:32
- Nahlásit

Právě feňule nasycená je, dávám všechno, svalovinu, kosti, vnitřnosti, občas vepřový nožky. Zeleninu zatím čerstvou, do každýho jídla, akorát mi jí většinou nesežere všechnu. Ale prospívá. Vitamínky asi nějaký koupím. Ještě dávám Alavis, ale ona mi už odmítá otevřít tlamu a je to většinou strašnej boj, tak to pomalu vzdávám a dávám nožky vepřový. Ale trochu mi nějak poslední dobou přibírá, tak budu muset asi zmenšit krmnou dávku

mishi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 11:51
- Nahlásit

Aisha:
My přidáváme mořský řasy a nemůžu si to vynachválit...

Barus:
Měla jsem stejnej problém, pesan mi nechtěl prášky strčit do tlamy a vyndával mi je i ze salámu, ale teď mu to hodim do masa a v pohodě...

Bela
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 12:21
- Nahlásit

Barus
mishi
celu tabletku by som do mojho psa nenarvala ani ja
tiez to robim tak, ze ju rozdrvim a dam do zradla

Fifi
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2008 17:07
- Nahlásit

Dneska na vystave jsem mijela stanek, kde prodavali Phytovet. Hlavou mi bleskla zdejsi nedavna diskuse o Phytovetu mobility, pan mel na prodej pul kilovku pro pejsky za 300,- Kc. A v zadnim fochu kilovku pro kone za 450,- , samozrejme, ze jsem odchazela s konskym balenim! Tak diky za rady, jsem zvedava, zda to bude fungat, voni to krasne bylinkove a senem.

Aisha
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2008 21:16
- Nahlásit

do čeho dáváte hafíkovi ty řasy - naše feňule to nějak nechce žrát.

Aisha
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2008 18:31
- Nahlásit

haló haló, nikdo nic

Bela
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2008 20:45
- Nahlásit

Aisha
ja mu to davam normalne do zradla, zamiesam do prilohy, hlavne ked mu davam nieco vonavejsieho napr. vlocky preliate vyvarom s nejakou zeleninou, alebo mu to dam so skvareninou na sadle a pod., lebo tiez na tymi riasami zo zaciatku ohrnal nosom

reneeska
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2008 09:25
- Nahlásit

Vetamixáci, krmíte někdo Hovězí směs? Já ji dala předevčírem a včera psům a mají takovou srajdu že to svět neviděl ... tak by mě zajímalo jestli to je blbá dávka nebo smutný standard ... i když já už tohle teda rozhodně nekoupím a s chutí bych jim to ve zmrzlém stavu omlátila o hlavu

Barus
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2008 15:59
- Nahlásit

Já bych se chtěla taky zeptat. Jak to děláte, když máte jednoho psa, jehož denní krmná dávka je 300g masa, tudíž mi to maso musí 3 dny vydržet rozmrzlý, ale už po rozmražení strašně smrdí. Hovězí hrubomletý ještě šlo, ale včera jsem rozmrazila telecí kusové a to byl teda nářez, smrad největší!!! Jako feňuli to moc chutná, ale já při porcování zasmrádla celou linku, mísu, kde se to rozmrazovalo, ledničku a její misku jsem drhla taky dost dlouho. Jsem z toho celkem nešťastná, bydlíme v bytě. Na ty mletý věci v takových těch salámkách si asi pořídím pilku na železo nebo led a budu jí to porcovat ještě zmrazený, ale ty kusovky fakt nevim... Je to normální, že to vetamixácký maso tak smrdí??

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2008 16:06
- Nahlásit

Barus
tudíž mi to maso musí 3 dny vydržet rozmrzlý,
Naporcovat kusovku zmrzlou, bud tou pilkou, nebo nekde ve sklepe na tri dily rozseknout sekerou.
Tri dny rozmrzly treba vetamixacky zeleny drstky si nedovedu predstavit, natoz je mit nekde v lednici.

Bela
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2008 17:37 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Barus

ja som zatial zaznamemal smrad jedine pri tych drzkach a teraz aj pri novej dodavke kureniec
inac beriem hovadzie srdcia a kusove a je to v pohode
my mame z Vetanixom truchu iny problem - neviem preco, ale moj pes to nechce zrat surove

Mel
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2008 18:22
- Nahlásit

reneeska
hovězí směsí myslíš hovězí s droby? no, je to tučnější, ale mým psům to teda neva

Barus
já to porcuju sekerou, jak píše fifi, ale my nejsme v paneláku
Jinak se občas stane, že některá dávka masa smrdí, ale je to spíš výjimečný případ, mě takhle jednou dovezli hovězí hrubomletý, smrdělo fakt nechutně, ale zvládli jsme to. Jinak telecí jsem měla nádherný nesmradlavý

verunicicka
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2008 19:20
- Nahlásit

občas mi pes začne cajdat po bytě a zarytě olizuje podlahu. ať dlaždice, nebo lino... co mu chybí?

Dáška
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2008 19:24
- Nahlásit

verunicicka
Tráva pro vyčištění žaludku třeba. Zkus s ním zajít ven v ten moment.

verunicicka
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2008 19:28
- Nahlásit

no on má přístup ven pořád. problém je, že trávu žere jen když na ní má chuť. když má tyhle stavy, nad trávou ofrňuje rypák

Dáška
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2008 19:33
- Nahlásit

verunicicka
Aha, mně to právě fena dělá, když se potřebuje nažrat trávy...
Třeba má na něco chuť a předchozí den tam upadl kus paštiky Vodu určitě má, že? Mně už nic nenapadá.

verunicicka
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2008 19:48
- Nahlásit

vodu má. nevypadá to jako by měl na něco chuť. spíš jako když je mu špatně. občas si krkne a habruje mu žaludek. ale trávu na to nežere. když vylizuje spáry mezi dlaždičkama, nemůže mu třeba chybět vápník, nebo tak něco?

reneeska
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2008 20:35
- Nahlásit

hovězí směsí myslíš hovězí s droby? Hovězí směs myslím hovězí směs. Hovězí s droby a i hovězí hrubomleté, i vepřové s droby pohoda. Ale Hovězí směs prostě NE

reneeska
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2008 20:37
- Nahlásit

Barus
Já kilovky ty "štangle" lámu v bytě o schod, ty dvoukilovky sekám sekáčkem a paličkou na maso na lince ev. řežu pilkou na dřevo, tou to de dooost dobře. Ale jak dělit ty neštangle nevím ... já to dycky znova zamrazila no ... ale zkusím tu sekyrku

brezen2008
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2008 20:56
- Nahlásit

já to dělám takže ty podlouhlé kilovky normál vyndám asi na 15 minut ven a pak krásně rozříznu na půlku a bud nechám tu 2 půlkuv lednici do druhého dne,anebo jí zas uamrazím

Mel
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2008 21:49
- Nahlásit

reneeska
ty vado, tak to je nějaká novinka, to ani nevím, že prodávají

redhead
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2008 21:57
- Nahlásit

My máme tu kilovku na dva dny, takže to nestíhá zasmrádnout, ale zase mi pes kromě syrového hovězího jiný syrový maso nežere Kuřecí skelety vůbec, to musím vařit a třeba vepřové koleno, nožičky... si s tím chvíli hraje, štěká na to, ale nesežere to. Asi ještě nezažil hlad

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání