| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2008 17:29
- Nahlásit
sice to sem až tak uplně nepatří, nejde o recepty atd., ale:
jako povzbuzení pro ty kdo třá váhají zda krmit/nekrmit BARF, v kom hlodá červíček pochybností ohledně "vyváženosti" granulí a poměru Ca/P atd.:
tento týden jsem dostala vyhodnocené rtg kyčle a lokty mojí mladé fenky, která je mým odchovem a odmalinka je na BARFu: je to všecko negativní - A/A, 0/0takže se nepotvrdila teorie těch co straší, že syrovým masem psa přecpete fosforem a zničíte mu klouby, a že když už musíte psa tím masem ničit tak aspoň až od roka a do té doby raději zrní
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2008 19:26
- Nahlásit
Ketrin
to je super
nás to čeká příští rok...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 11:59 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
Ketrinže se nepotvrdila teorie těch co straší, že syrovým masem psa přecpete fosforem a zničíte mu klouby
podla Barfu maju 60% stravy tvorit "masove kosti", takze o nejakom precpavani fosforom sa neda hovorit ani nahodou
to hrozi jedine pri krmeni cistou svalovinou
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 12:44 - Změnil/a: Cesmina
- Nahlásit
Nechapu vyznam jater a ledvinek ve strave. Podle me je to humus, kde se hromadi odpadni latky a proto psovi (ani sobe) nedavam. Jaky maji tedy pozitivni vliv jatra a ledviny ve strave?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 13:05
- Nahlásit
Cesmina
Játra a ledviny obsahují hodně krve v porovnání s se svalovinou, která jde do krámu vykrvená. Krev je při krmení BARF také důležitá.
Podle me je to humus, kde se hromadi odpadni latky a proto psovi (ani sobe) nedavam.
Nic se nemá přehánět a pokud dostane pes játra nebo ledviny jednou týdně rozhodně ho to nezabije.
(Když donesu psům přejetého zajíce, většinou je nejvíc zajímají o vnitřnosti).
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 13:19
- Nahlásit
Cesmina
Ještě jinak. Ve svalovině je právě vykrvením narušen poměr vápník : fosfor a to znamená, že psi krmení převážně svalovinou nemohou dostat tyto minerály v optimálním poměru.
Kosti a vnitřnosti si tento poměr stále udržují v přijatelném stavu. Kosti jsou pro tuto potřebu nejvhodnější, to je fakt. (I proto by měl rostoucí pes dostávat denně Belou zmiňovaných 60% kostí).
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 13:22
- Nahlásit
Pokud je to jenom kvuli krvi, pak se da koupit praseci krev (vlastne bourka nebo jak se tomu nadava) a nebo sehnat jina od reznika...
(Jine vnitrnosti, hladne srdicka, zaludky a plice nekdy davam taky)
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 13:29
- Nahlásit
Cesmina
Já spíš usuzuju od toho co psi žerou rádi, prostě věřím jejich přirozeným instinktům. Játra a ledvinky milujou, stejně jako neprané dršťky. Srdce žerou s menší vervou a plíce zahrabávají.
Krev z vnitřností se dá rozhodně alternovat tak jak popisuješ, ale nejsem si jistá jestli je to ideální řešení.
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 13:38
- Nahlásit
Bedrich jatra nezral... Asi ti nasi pesani maji taky svoje chute. :=)))
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 13:51
- Nahlásit
Cesmina
srdce sa neradi medzi vnutornosti ale medzi svalovinu
hlavne hovadzie srdce je velmi zdrave
SmečkaSrdce žerou s menší vervou a plíce zahrabávají.
moj sa za srdcom ide potrhat, no pluca a jatra surove nechce
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 14:13
- Nahlásit
CesminaBela
Věřila bych tomu co psi "říkají"
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2008 14:17
- Nahlásit
Smečka
ved ano, ja som kvoli tomu presla na barf, bo pes mi hovoril, ze granule neeee
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 18:29 - Změnil/a: Aisha
- Nahlásit
máte někdo zkušenosti (a rady) s krmením klasickou stravou štěněte. dik dik
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 18:40
- Nahlásit
Aisha
ano, my
zacali sme v 12 tyzdnoch
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 18:46
- Nahlásit
Aisha
my začali ve 3 týdnech - ještě byla kojená - jak píšu výše.
první papka bylo syrové krůtí pěkně z ruky do pusinky
Kosti jsem začla dávat až ve 4 měs., možná jsem mohla dříve, ale trochu jsem se bála - ona všecko děsně hltá, spíš by se dalo říct že potravu prostě vsaje.
Průjem apod.vůbec neznám, nechutenství také ne... žere vše, je zdravá, velmi čilá a aktivní, srst má lesklou a pěknou i když líná což u černého psa není uplně samozřejmé.
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 18:50 - Změnil/a: Aisha
- Nahlásit
BelaKetrin
o víkendu k nám přijde prďošek (AST) 2 měsíce starej, tak přemýšlím jestli máme začít s barfem hned nebo ještě chvíli počkat.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 19:01
- Nahlásit
Ketrin
Gratuluji k rtg! I nevyvazene to jde, skvele.
Aisha
Taky krmim malou prdku od mala ve stylu prirozene potravy. Ted ji bylo deset mesicu, krom bliti po poziti nestravitelnych hnusu (kusy klacku, piskaku) nezname prujmy ci jakekoliv problemy.
o víkendu k nám přijde prďošek (AST) 2 měsíce starej, tak přemýšlím jestli máme začít s barfem hned nebo ještě chvíli počkat.
Zalezi, jak je stendo nauceny, pokud byl jen na granulich, tak asi tyden - 14 dni nechat stravu od chovatele a pak postupne prevadet.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 19:10
- Nahlásit
Aisha
Já bych se u štěnda bála, jakože s tím nemám zkušenost, ale šla bych do toho, postupně a nechala si udělat rozbor krve abych věděla jestli je vše jak má být
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 19:16
- Nahlásit
reneeska
Já bych se u štěnda bála, jakože s tím nemám zkušenost,
Ja se bojim spousty veci, se kterejma nemam zkusenost. Trebas takovy potapeni..
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 19:23
- Nahlásit
Fifi
a hrneš se do toho?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 19:29
- Nahlásit
reneeska
a hrneš se do toho?
Nehrnu. Do potapeni.. Nakou krakatici mit na noze nemusim.
A to krmeni i stenat neni takova veda, ani krev nemusis odbirat, abys poznala, zda je stendo OK.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 19:33
- Nahlásit
Je zbytečné odebírat štěněti krev, jestli nemá žádné potíže.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 19:37
- Nahlásit
Fifi
Jak myslíte, já bych si jistá nebyla ... při krmení granulema došlo na potíže taky až po letech ... ale budu vám věřit
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 19:40
- Nahlásit
reneeska
při krmení granulema došlo na potíže taky až po letech ...
A jakou to ma souvislost s krmenim stenete? tam to poznas nejrychleji, zda strava vyhovuje, nebo ne. A never nikomu! Neni nad osobni zkusenost.
Na jaky potize doslo?
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 19:43
- Nahlásit
Fifi
musím věřit, ze zkušeností ostatních pak budu zkoušet sama, bez rad a postřehů by to šlo těžko...
Avitaminoza, děsná lámavost drápků
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 19:43
- Nahlásit
Fifi
Děkuju
neni takova veda
přesně... asi je v této civilizaci něco špatně, když takový pozdvižení způsobuje fakt, že masožravá šelma je krmena masem
Aisha
můj názor (laickej) je, že i né úplně ideálně (vyváženě?!-ach, ta mantra) sestavené přirozené (BARF...) krmení, je pořád mnohem lepší než granule.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 19:45
- Nahlásit
Aishao víkendu k nám přijde prďošek (AST) 2 měsíce starej, tak přemýšlím jestli máme začít s barfem hned nebo ještě chvíli počkat.
cakat na pohlad, ako sa male stendo cpe kuracim kridlom by sa mi nechcelo
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 19:53
- Nahlásit
máte někdo zkušenosti (a rady) s krmením klasickou stravou štěněte. dik dik
Aisha
Čévéčka - šest neděl stará, baštící kuřecí skelety.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 20:02
- Nahlásit
Smečka
4 tydenni erdelata, skelety jen zuzlaly a obiraly od kousku masa a chrupavek, slo jim to skvele..
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2008 20:04
- Nahlásit
Fifi
Erdelata to už se dnes tak často nevidí ...
|