| Autor |
Zpráva |
Mel
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 09:08
- Nahlásit
davidkova renata
jo, klidně...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 10:11
- Nahlásit
Fifi
můžu teda poprosit o kontakt - email, web?- na ten Pangaminov ? že bych šla sama do celého kartonu, mám 4- hlavou smečku, popř.se tady podělím s kolegáčky na cvičení děkuju
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 10:20
- Nahlásit
Mel
Já chci taky nějaký pytlík
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 10:23
- Nahlásit
Smečka
Smečko, mám prosím nepytlíkovací dotaz - krmíš výhradně jen masem? Masem na kosti? Nic dalšího k tomu? Díkec.
Jo a včera večer jsi musela škytat - potkali jsme štěndo - fenku ČSV, čubina má tlapy jako slon a je řáchlá do makovice, takže si notovala s tím mým pomatencem
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 10:24
- Nahlásit
davidkova renata
Dík, mrknu se na to
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 10:36 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
PetraK
krmíš výhradně jen masem? Masem na kosti? Nic dalšího k tomu? Díkec.
Nic víc nedávám. Jen všechny druhy masa, vnitřností a kostí. Chondro přidávám a občas třeba suchý chleba - nepravidelně. Spíš ho kradou z chamtivosti koni a pak ho předemnou s velkou důležitostí sežerou Jako že takovou pochoutku jim odepírám a tomu hloupému kopytníkovi jí dopřeju.
Když mám mleté a vzpomenu si, přimíchám kysané zelí, strouhanou mrkev, nebo jablko. Když loudí ovoce nebo zeleninu od nás, dám jim. Moc se ale o tento druh krmiva nezajímají.
Jinak - já tento krmící postup nechci nikomu vnucovat, protože čévéčka jsou v mnoha ohledech jiní než prošlechtěná plemena psů. Granule jim prostě nesednou. Dle mých zkušeností jejich kondici nejvíc prospívá krmení syrovou stravou.
Víš jak se fenka jmenovala? Byla s PP?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 10:43
- Nahlásit
Ketrin
http://www.dromy.ic.cz/pangamin.html
Já ho tam taky budu objednávat,ne pytlíčky,ale tu velikou pikslu
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 11:19
- Nahlásit
jana33
děkuji asi to s tebou proberu pak na mejlu co teda vzít abych těch X kg neměla na doživotí teď musím pádit.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 11:20
- Nahlásit
Ketrin
Hele já to počítala,že to velký balení vydrží na pět měsíců
|
choco
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 12:24
- Nahlásit
Ketrin
jana33
mám dotázek....kolik masa dáváte hafům? Myslím Sama a Borga...Dostala jsem doma vyhubováno,že Andy je zas jak lunt a byl přirovnáván k hubený koze....je fakt,že teď měl docela záhul a dvakrát v týdnu teď po granulích zvracel...Ale když mu dám ráno granule tak dostane tak 150g (když mu dám k snídani syrový krky,křídla apod. tak toho má tak 200-300g plus nějaká ta zelenina nebo ceraální chlebík nebo když zlstanou těstoviny a rýže tak trochu i todle...) a večer už dostává pořád vařený maso (nebo jsem se tudle odhodlala k rozmražený rybě) a toho má tak 350 g a do 500g zelenina a příloha... přijde vám to málo?mám přidat příloh nebo masa? Nevadí,že mu občas smáíchám ty syrový věci s vařeným masem? A jak často dáváte mrkev? Páč mi fakt Andy reziví...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 13:12
- Nahlásit
choco
Já to odhaduju tak na kilo denně,z čehož je zhruba 450g masa,ostatek zelenina. Ale nedáváme granule,takže mi nepřijde,že dáváš nějak málo,ale z druhé strany je to individuální a jestli je hubený,tak klidně přidej.
Co se týká rezivění,fakt nevím, v čem to vězí,podle mě už musí mít pes pro rezivění předpoklady,protože Samouš má mrkev obden plus další zeleninu,co má betakaroten a je černý jak uhel. Ale můžeš mrkev omezit,dávat jí třeba dvakrát týdně a místo ní jinou zeleninu
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 13:28 - Změnil/a: Bára a Sam
- Nahlásit
choco
já dávám taky kolem 400g masa plus přílohu, což je většinou hrnek rýže nebo těstovin a zeleninu jakou doma zrovna najdu. Teď jsem zrovna venku porovnávala s labroušema co jsou na granulích a Sam je oproti nim taky hubenej, ale aspoň mrštnější a všechny předběhl.
jo a syrový dávám jen občas, když koupim nějaký vnitřnosti tak je vařim, mám furt strach mu to dát syrový. A mrkev pozře jen ve strouhaný podobě, dávám tak 3-4krát týdně.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 13:42
- Nahlásit
jana33
Bára a Sam
ahá, tak to tak nechám... to je fakt podobný jako dávám já...a stou mrkví to hold omezím, i když v těch mražených mixech jí je vždycky nejvíc začal mi reznout až teď, pořídím na něj něco proti korozi
Bára a Sam
Mě ani kolikrát nechtěj věřit,že je to labrouš,protože labrouši jsou přeci kuličky a ANdy se tomu vymyká...
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 13:57
- Nahlásit
choco
to mu fakt jako rezne srst?Ty jo, to jsem ještě neslyšela..
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:06
- Nahlásit
choco
začal mi reznout až teď
samozřejmě, protože je víc sluníčka, mně celočerná fena v létě vždy "zhnědne", chlupy se vysuší a černá je pryč
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:15
- Nahlásit
Ebony
No samozřejmost by to být neměla. Černý pes kvalitní srsti a pigmentu by měl zůstat černý,ať je léto nebo zima.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:19
- Nahlásit
Bára a Sam
No na první pohled to nepoznáš...ale jak se dostane na sluníčko, tak má na ocase rezavý pruh, na držce je nahnědlej a na břiše mu ro prorezavá taky...
Ebony
Jenže on nehnědne,ale fakt rezne...minulý rok to neměl...
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:20
- Nahlásit
jana33
takže je to otázka pigmentu nebo mu něco chybí?Já to fakt u černý srsti slyšim poprvé..
choco
Mě ani kolikrát nechtěj věřit,že je to labrouš,protože labrouši jsou přeci kuličky a ANdy se tomu vymyká...
mě se zase ptaj s čím je kříženej, protože má na hrudi tenkej proužek bílý náprsenky..
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:22
- Nahlásit
choco
ještě dotaz..ty kuřecí krky dáváš Andymu normálně celý nebo je nějak polámeš?A chroustá je nebo polyká celý?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:29
- Nahlásit
Bára a Sam
krky mu nelámu,dávám celý, co mu procuju v kloubíkách jsou křídla a nebo kostry kuřete....a on to kupodivu nehltá,ale chroupe
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 15:00
- Nahlásit
Bára a Sam
Hele čím přesně to je nevím,ale je fakt,že jsem i pár labíků hnědě žíhanejch neboli nazrzlejch viděla. Říká se,že je to granulema nebo mrkví,ale když bude stejný žrádlo jíst jinej černej pes,tak nezrezaví,takže to opravdu bude nějakejma individuálníma dispozicema
|
choco
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 15:06
- Nahlásit
jana33
jako on Andy má prý po tatínkovi hnědý gen,ale to přeci neznamená,že by z něj měl být zrzek,ne?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 15:07
- Nahlásit
jana33
ještě taky znovu přejdeme na ten holistickej eagle...ale to až sežere ten barel toho normoš....což bude za dlouhoooo
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 15:12
- Nahlásit
choco
S genem nevím, Sam by ho měl mít taky a nerezne. Fakt do toho moc nevidím,čím to je,píšu jen,co mám vypozorováno a co mi říká selskej rozum
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 15:17
- Nahlásit
choco
Nedavas mu Alavis? Ac to bude znit zvlastne, znam par psu, kteri po Alavisu zezrznuli. A na duvod se mne neptej, ale bylo to tak.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 17:45
- Nahlásit
Fifi
Tak Alavis by mě teda fakt nenapadl....asi před týdnem jsem ho dávat přestala a přešla na chvíli na Caniviton, dostívala Alavis od štěněte...hmhmhm
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 18:44
- Nahlásit
jana33
samozřejmě je to kvalitou srsti, neřekla jsem že ne
choco
já tomu říkám hnědne, ale je to rezavá a jsou to rezavé konečky chlupů, někde jsem četla, že je to, když má pes málo "mastnou" srst, že se mu pak právě tím sluníčkem srst víc vysušuje a ztrácí barvu, má se mu přidávat třeba lososový olej...ale jak je to opravdu, to nevím
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2008 22:50
- Nahlásit
choco
Sali je dohněda (dorezava?) akorát když líná, to je vůbec celá taková ošklivá a má lupy. Přelíná a je zas pěkně lesklá a černá.
Nemyslím si že by to bylo mrkví ale spíš eventuálně syntetickým karotenem, to mi kdysi dávno Bresta zčervenala jak liška po jistém nejmenovaném krmivu, a na pytli ani nebylo že tam karoten je, ale byl Jinak mrkve dávám všem dost a na barvě se to neprojevuje.
Borgo se postupně dostal až na cca 1 kg masa/den (+ zelenina + ovoce + příloha ) atd.atd...... někdy mu do toho zamíchám ještě trochu zátěžovky do mísy se to skoro nevejde, asi bude žrát z kýble přes den ještě nějakej ten rohlík/buchta/šáteček...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2008 08:55
- Nahlásit
Smečka
díky a ještě - kolik toho masa v tom případě dáváš. Já asi zůstanu u toho přílohování, ale čas od času možná i jen zamasíme. Ale to fakt ještě nevím. Musím si to ještě nechat projít hlavou jako Curt Cobain . Teď jsem udělala takový trochu masový víkend - u nás měly krásný kuřecí hřbety se spoustou masa a i část drůbků tam byla. Poprvý v životě jsem viděla Ešusa, že NEHLTÁÁÁÁÁ , důležitě si to pomaloučku porcoval, páč ty hřbety byly fakt obří.U nás je zelenina i ovoce v kurzu. Ovoce si Ešus i trhá sám - jahody, maliny normálně, hrušky a třešně kam dosáhne, švestky si nasbírá ze země . Chleba je oblíbený, můžu ho dokonce používat i jako odměňovací pamlsek při běžném cvičení.
Na fenku volal páníček Koro. Jestli je s PP či ne to nevím, zkusím zjistit. Určitě se zase potkáme a pak dám vědět.
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2008 09:09
- Nahlásit
Já teda krmím pesana masem bez příloh. Dostává k tomu zeleninu, někdy syrový vajíčko a lžičku olivového oleje. Kosti docela hltá, tak to musím hlídat. A ještě pesanovi dávám každej den bílej jogurt.
|