Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Mel
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 09:08
- Nahlásit

davidkova renata
jo, klidně...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 10:11
- Nahlásit

Fifi
můžu teda poprosit o kontakt - email, web?- na ten Pangaminov ? že bych šla sama do celého kartonu, mám 4- hlavou smečku, popř.se tady podělím s kolegáčky na cvičení děkuju

Smečka
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 10:20
- Nahlásit

Mel
Já chci taky nějaký pytlík

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 10:23
- Nahlásit

Smečka

Smečko, mám prosím nepytlíkovací dotaz - krmíš výhradně jen masem? Masem na kosti? Nic dalšího k tomu? Díkec.
Jo a včera večer jsi musela škytat - potkali jsme štěndo - fenku ČSV, čubina má tlapy jako slon a je řáchlá do makovice, takže si notovala s tím mým pomatencem

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 10:24
- Nahlásit

davidkova renata
Dík, mrknu se na to

Smečka
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 10:36 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

PetraK
krmíš výhradně jen masem? Masem na kosti? Nic dalšího k tomu? Díkec.
Nic víc nedávám. Jen všechny druhy masa, vnitřností a kostí. Chondro přidávám a občas třeba suchý chleba - nepravidelně. Spíš ho kradou z chamtivosti koni a pak ho předemnou s velkou důležitostí sežerou Jako že takovou pochoutku jim odepírám a tomu hloupému kopytníkovi jí dopřeju.
Když mám mleté a vzpomenu si, přimíchám kysané zelí, strouhanou mrkev, nebo jablko. Když loudí ovoce nebo zeleninu od nás, dám jim. Moc se ale o tento druh krmiva nezajímají.
Jinak - já tento krmící postup nechci nikomu vnucovat, protože čévéčka jsou v mnoha ohledech jiní než prošlechtěná plemena psů. Granule jim prostě nesednou. Dle mých zkušeností jejich kondici nejvíc prospívá krmení syrovou stravou.
Víš jak se fenka jmenovala? Byla s PP?

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 10:43
- Nahlásit

Ketrin
http://www.dromy.ic.cz/pangamin.html
Já ho tam taky budu objednávat,ne pytlíčky,ale tu velikou pikslu

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 11:19
- Nahlásit

jana33
děkuji asi to s tebou proberu pak na mejlu co teda vzít abych těch X kg neměla na doživotí teď musím pádit.

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 11:20
- Nahlásit

Ketrin
Hele já to počítala,že to velký balení vydrží na pět měsíců

choco
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 12:24
- Nahlásit

Ketrin
jana33
mám dotázek....kolik masa dáváte hafům? Myslím Sama a Borga...Dostala jsem doma vyhubováno,že Andy je zas jak lunt a byl přirovnáván k hubený koze....je fakt,že teď měl docela záhul a dvakrát v týdnu teď po granulích zvracel...Ale když mu dám ráno granule tak dostane tak 150g (když mu dám k snídani syrový krky,křídla apod. tak toho má tak 200-300g plus nějaká ta zelenina nebo ceraální chlebík nebo když zlstanou těstoviny a rýže tak trochu i todle...) a večer už dostává pořád vařený maso (nebo jsem se tudle odhodlala k rozmražený rybě) a toho má tak 350 g a do 500g zelenina a příloha... přijde vám to málo?mám přidat příloh nebo masa? Nevadí,že mu občas smáíchám ty syrový věci s vařeným masem? A jak často dáváte mrkev? Páč mi fakt Andy reziví...

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 13:12
- Nahlásit

choco
Já to odhaduju tak na kilo denně,z čehož je zhruba 450g masa,ostatek zelenina. Ale nedáváme granule,takže mi nepřijde,že dáváš nějak málo,ale z druhé strany je to individuální a jestli je hubený,tak klidně přidej.
Co se týká rezivění,fakt nevím, v čem to vězí,podle mě už musí mít pes pro rezivění předpoklady,protože Samouš má mrkev obden plus další zeleninu,co má betakaroten a je černý jak uhel. Ale můžeš mrkev omezit,dávat jí třeba dvakrát týdně a místo ní jinou zeleninu

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 13:28 - Změnil/a: Bára a Sam
- Nahlásit

choco
já dávám taky kolem 400g masa plus přílohu, což je většinou hrnek rýže nebo těstovin a zeleninu jakou doma zrovna najdu. Teď jsem zrovna venku porovnávala s labroušema co jsou na granulích a Sam je oproti nim taky hubenej, ale aspoň mrštnější a všechny předběhl.

jo a syrový dávám jen občas, když koupim nějaký vnitřnosti tak je vařim, mám furt strach mu to dát syrový. A mrkev pozře jen ve strouhaný podobě, dávám tak 3-4krát týdně.

choco
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 13:42
- Nahlásit

jana33
Bára a Sam
ahá, tak to tak nechám... to je fakt podobný jako dávám já...a stou mrkví to hold omezím, i když v těch mražených mixech jí je vždycky nejvíc začal mi reznout až teď, pořídím na něj něco proti korozi

Bára a Sam
Mě ani kolikrát nechtěj věřit,že je to labrouš,protože labrouši jsou přeci kuličky a ANdy se tomu vymyká...

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 13:57
- Nahlásit

choco
to mu fakt jako rezne srst?Ty jo, to jsem ještě neslyšela..

Ebony
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:06
- Nahlásit

choco
začal mi reznout až teď
samozřejmě, protože je víc sluníčka, mně celočerná fena v létě vždy "zhnědne", chlupy se vysuší a černá je pryč

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:15
- Nahlásit

Ebony
No samozřejmost by to být neměla. Černý pes kvalitní srsti a pigmentu by měl zůstat černý,ať je léto nebo zima.

choco
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:19
- Nahlásit

Bára a Sam
No na první pohled to nepoznáš...ale jak se dostane na sluníčko, tak má na ocase rezavý pruh, na držce je nahnědlej a na břiše mu ro prorezavá taky...

Ebony
Jenže on nehnědne,ale fakt rezne...minulý rok to neměl...

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:20
- Nahlásit

jana33
takže je to otázka pigmentu nebo mu něco chybí?Já to fakt u černý srsti slyšim poprvé..

choco
Mě ani kolikrát nechtěj věřit,že je to labrouš,protože labrouši jsou přeci kuličky a ANdy se tomu vymyká...
mě se zase ptaj s čím je kříženej, protože má na hrudi tenkej proužek bílý náprsenky..

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:22
- Nahlásit

choco
ještě dotaz..ty kuřecí krky dáváš Andymu normálně celý nebo je nějak polámeš?A chroustá je nebo polyká celý?

choco
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 14:29
- Nahlásit

Bára a Sam
krky mu nelámu,dávám celý, co mu procuju v kloubíkách jsou křídla a nebo kostry kuřete....a on to kupodivu nehltá,ale chroupe

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 15:00
- Nahlásit

Bára a Sam
Hele čím přesně to je nevím,ale je fakt,že jsem i pár labíků hnědě žíhanejch neboli nazrzlejch viděla. Říká se,že je to granulema nebo mrkví,ale když bude stejný žrádlo jíst jinej černej pes,tak nezrezaví,takže to opravdu bude nějakejma individuálníma dispozicema

choco
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 15:06
- Nahlásit

jana33
jako on Andy má prý po tatínkovi hnědý gen,ale to přeci neznamená,že by z něj měl být zrzek,ne?

choco
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 15:07
- Nahlásit

jana33
ještě taky znovu přejdeme na ten holistickej eagle...ale to až sežere ten barel toho normoš....což bude za dlouhoooo

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 15:12
- Nahlásit

choco
S genem nevím, Sam by ho měl mít taky a nerezne. Fakt do toho moc nevidím,čím to je,píšu jen,co mám vypozorováno a co mi říká selskej rozum

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 15:17
- Nahlásit

choco
Nedavas mu Alavis? Ac to bude znit zvlastne, znam par psu, kteri po Alavisu zezrznuli. A na duvod se mne neptej, ale bylo to tak.

choco
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 17:45
- Nahlásit

Fifi
Tak Alavis by mě teda fakt nenapadl....asi před týdnem jsem ho dávat přestala a přešla na chvíli na Caniviton, dostívala Alavis od štěněte...hmhmhm

Ebony
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 18:44
- Nahlásit

jana33
samozřejmě je to kvalitou srsti, neřekla jsem že ne

choco
já tomu říkám hnědne, ale je to rezavá a jsou to rezavé konečky chlupů, někde jsem četla, že je to, když má pes málo "mastnou" srst, že se mu pak právě tím sluníčkem srst víc vysušuje a ztrácí barvu, má se mu přidávat třeba lososový olej...ale jak je to opravdu, to nevím

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2008 22:50
- Nahlásit

choco
Sali je dohněda (dorezava?) akorát když líná, to je vůbec celá taková ošklivá a má lupy. Přelíná a je zas pěkně lesklá a černá.
Nemyslím si že by to bylo mrkví ale spíš eventuálně syntetickým karotenem, to mi kdysi dávno Bresta zčervenala jak liška po jistém nejmenovaném krmivu, a na pytli ani nebylo že tam karoten je, ale byl Jinak mrkve dávám všem dost a na barvě se to neprojevuje.
Borgo se postupně dostal až na cca 1 kg masa/den (+ zelenina + ovoce + příloha ) atd.atd...... někdy mu do toho zamíchám ještě trochu zátěžovky do mísy se to skoro nevejde, asi bude žrát z kýble přes den ještě nějakej ten rohlík/buchta/šáteček...

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 08:55
- Nahlásit

Smečka

díky a ještě - kolik toho masa v tom případě dáváš. Já asi zůstanu u toho přílohování, ale čas od času možná i jen zamasíme. Ale to fakt ještě nevím. Musím si to ještě nechat projít hlavou jako Curt Cobain . Teď jsem udělala takový trochu masový víkend - u nás měly krásný kuřecí hřbety se spoustou masa a i část drůbků tam byla. Poprvý v životě jsem viděla Ešusa, že NEHLTÁÁÁÁÁ , důležitě si to pomaloučku porcoval, páč ty hřbety byly fakt obří.U nás je zelenina i ovoce v kurzu. Ovoce si Ešus i trhá sám - jahody, maliny normálně, hrušky a třešně kam dosáhne, švestky si nasbírá ze země . Chleba je oblíbený, můžu ho dokonce používat i jako odměňovací pamlsek při běžném cvičení.

Na fenku volal páníček Koro. Jestli je s PP či ne to nevím, zkusím zjistit. Určitě se zase potkáme a pak dám vědět.

Kelly
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 09:09
- Nahlásit

Já teda krmím pesana masem bez příloh. Dostává k tomu zeleninu, někdy syrový vajíčko a lžičku olivového oleje. Kosti docela hltá, tak to musím hlídat. A ještě pesanovi dávám každej den bílej jogurt.

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání