Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Mel
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 09:20
- Nahlásit

Ketrin
Borgo se postupně dostal až na cca 1 kg masa/den (+ zelenina + ovoce + příloha ) atd.atd...... někdy mu do toho zamíchám ještě trochu zátěžovky do mísy se to skoro nevejde, asi bude žrát z kýble přes den ještě nějakej ten rohlík/buchta/šáteček...
ty vado, sen každýho labradora

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 10:15
- Nahlásit

Mel
no situace je taková že jsem ho tímdle stylem slavnostně dostala na necelých 36 kg a na výstavě tento víkend už mi jen 1 člověk řekl že je hubenej (na minulé v březnu jsem to poslouchala celej den )

choco
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 10:27
- Nahlásit

Ketrin
tyjooo, 1 kg masa...noooo ten se má, ale takl jak je vidět,tak mu to svědčí A buchta a šáteček? To jsem teda na Andyho ještě ras A s tím zrznutím se teda uvidí, jak to bude nebo nebude postupovat po omezení mrkve...s granulema to budeme mít těžší, protože máme p¨lnej barel a dáváme je semtam už jen k snídani...

Smečka
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 21:06 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

kolik toho masa v tom případě dávášPetraK
To je individuální, dle kondice, věku, záživnosti, ročního období atd. Agar pes cca 50 kg dostává okolo 1 kg na den ( v zimě trošku víc) Tajga cca 30 kg fena tak 1/2 kg (maximálně 3/4) na den, protože je hrozně záživná a tudíž okamžitě nabere. Ambra - 25 - 30 kg dostává 3/4 - 1 kg, jinak hubne. Štěňata, nyní půlroční, dostanou tak 1 - 1,5 kg na ks a den rozděleno ve dvou dávkách, přičemž Kačka dostává větší porce než Mio, i když je menší a celkově subtilnější. Mio by byl na porcích Kačky jak koule. Opravdu je třeba přizpůsobit se konkrétnímu zvířeti. Těžko udávat nějaký obecně platné množství.

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2008 22:25
- Nahlásit

Smečka

zase díky- je mi jasný, že je to tzv. kus od kusu, já jen pro orientaci- Ash má 30 kg, je věčně v pohybu, samý sval. Krmení dávám ve dvou dávkách - teď dostává na den půl kila masa + příloha+zelenina. Takže to bych na tom mase musela přitlačit, jinak by byl hladem. Ty jo, to bych se dostala taky tak na těch 3/4 kila minimálně -spíš víc. Je to možný?

Smečka
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 07:50
- Nahlásit

PetraK
Ty jo, to bych se dostala taky tak na těch 3/4 kila minimálně -spíš víc. Je to možný?
Je. 3/4 je tipuju minimum.

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 08:31
- Nahlásit

Smečka
3/4 je tipuju minimum

toho vola taky lepší šatit než živit

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 09:19
- Nahlásit

PetraK
toho vola taky lepší šatit než živit
to si říkám denně když koukám na ty kvanta žrasa co v něm mizí a stejně byl donedávna jak vižla pižla

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 09:36
- Nahlásit

Ketrin
stejně byl donedávna jak vižla pižla

to jsme hezkým měřítkem pak už následuje jen chrt a vyhublý chrt . No jo, když má čokl hafo pohybu, tak halt taky musí mít lavór se žrádlem no . Jak se teď udělalo teplo a může se k vodě, tak mám tak hezky unavenýho psa. Ráno leží a radši tluče špačky, než aby votravoval s Panem Stehnem nebo s Mechačem, že budeme házet. A já se konečně můžu do práce vypravit bez toho, že si čistím zuby a kopu do Mechače zároveň

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 09:39
- Nahlásit

PetraK
jak vižla pižla
to jsme hezkým měřítkem

nic osobního - pardóóń
já když jdu někde bez psa po městě třeba tak už si připadám divně že nic neházím a že do mě pořád nešťouchá ta tlama abych házela

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 10:06
- Nahlásit

Ketrin
nic osobního - pardóóń

. Však já až díky Ešusovi pochopila, proč se říká o někom, že je hubený jak vižle

nešťouchá ta tlama abych házela

jojo, hááázej, háááázeeeeeeeeeeej. To znám

Dannie
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2008 13:39
- Nahlásit

Tak jsem vás konečně dočetla, dalo mi to ale pěkně zabrat, těch 22 stránek... Ale stálo to za to, mám aspoň další tipy na to, co přidávat, co vůbec nedávat a tak Takže všem co tady přispěli nějakou radou moc díky!!

jana33 - nebo někdo kdo má
mohla bych taky poprosit o poznámky ze semináře???

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 14:03 - Změnil/a: zwergpinscher
- Nahlásit

Dotaz na ty co uz jim pangamin z dromy prisel:
mate vsichni sacky jako z lekarny? Ja mam baleni 1,5 kg (ktere mimochodem vazi pres dve kila
a je na nem napsane pangamin mix, ale neni rozvedeno jake jsou v tom pangaminy a kolik zhruba od kazdeho aspon procent, coz je skoda....
Taky cena vyrobku celkem za vsechny mela byt 800,- a dobirka byla 980,- je mozne aby bylo tolik postovne a balne? Nejak se mi to nezda a zadne vyuctovani s tim neprislo (((

nels
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 14:15
- Nahlásit

Lidi,potřebuji poradit. Asi 2-3 měsíce krmíme masem z Vetamixu. První 3 týdny dostával chudák mojí neznalostí poloviční dávky, teď je na 1 kg masa denně + zelenina všeho druhu, ráno ještě Přibiňák nebo tvaroh. Má 3 roky a asi 45 kg. Problém je,že je pořád nějakej hubenej, na granulích měl toho masa na sobě víc.. Napadlo mě jestli neodčervit,ale "obávám se" že tím to nebude Bobky jinak v pohodě, asi 2x denně v malých porcích

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 15:10
- Nahlásit

zwergpinscher
Ja mam fakt jako pytlicky z lekarny, presne TYHLE. A ja ani papir po pani nechtela, postovny bylo taky pres stovku.

nels
Tak mu zkus pridat prilohy - testoviny, ryzi, vlocky. A pripadne tucnejsi maso nebo skvarky ci lzici sadla do zradla (ale opatrne, postupne, aby se ti neposrajdil). Musis to vyzkouset, kazdy pes je fakt v tomhle indivindi.

Kelly
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 15:12
- Nahlásit

nels
Můj pesan má 55 kg, zbaští asi necelé třičtvrtě kg masa za den, plus samozřejmě zelenina, vitamíny, ráno ještě dostává menší misku granulí a večer jogurt. No nevypadá, že je to moc, ale zdá se mi, že poslední dobou přibírá, takže našemu pesanovi to určitě stačí.

nels
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 15:28
- Nahlásit

Fifi

škvarky i sádlo dostává, tráví je v pohodě ale pořád nepřibírá(

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 15:30 - Změnil/a: WhiteWolf
- Nahlásit

nels
53 kg pes mi žere taky 1kg denně plus co dům dá - nějaké těstoviny nebo vločky, rýže, sem tam tvaroh nebo jogurt a tak... a je takovej myslím ani hubenej ani tlustej, ale blíží se víc tomu hubenýmu

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 15:57
- Nahlásit

nels
A jaky dalsi maso davas?

nels
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 16:05
- Nahlásit

Fifi

no dostává hovězí kusové, hov. hrubomleté, krůtí ořez, kuřecí mleté, ledvinky,kuřecí stehna.do toho olivový olej nebo vajíčko, mrkev,rajčata,okurka,česnek,cibule,salát..+ pangamin (ale to jen teď poslední týden).

nels
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 16:08
- Nahlásit

Fifi

teď koukám na jeho fotky a možná to přeháním... on zhubnul kolem pasu,takže jsou mu celkem vidět žebra,jinak je nasvalenej takže tam je to v poho...no nevim,pokusim se vložit sem foto

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 16:13
- Nahlásit

nels
Tak mu uber drubez, pridej proste celkove tucnejsi maso. Veprovy s droby toto splnuje stoprocentne, hovezi s droby taky fajne, obcas uvarit treba praseci hlavu a dat ty kuze... Moznosti je spousta, fakt bych mu pro pocit vetsiho nasyceni pridala treba i ty prilohy. To uz musis vykoumat ty, po cem ti pribere.
Ja mam teda radsi psa stihlejsiho a ve forme, u svy 43 kg feny musim naopak hlidat, aby se moc nezakulacovala.

nels
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 16:15
- Nahlásit

Fifi

máš pravdu,teď jsem se i snažila najít foto kde je hubenej a samozřejmě takový nemůžu najít páč jako správná "psí matka" zveličuji a přeháním dík za rady,vyzkouším

Bassi
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 18:59
- Nahlásit

nels

ty woe , Bassin má vo 10 kg míň ...tak to je chudák teda anorektik oproti Nelsonovi

nels
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 19:00
- Nahlásit

Bassi

) no Nelson mel nejvic asi 46 kg. Ja bych klidne brala aby mel o 10 min,aspon bych mela nejakej poradnou vahovou prevahu

Bassi
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 19:05 - Změnil/a: Bassi
- Nahlásit

nels

jako hubenej on je ..to jako jo ,ale prostě nepřibírá . A pravda je,že na sobě nemá ani gram tuku

hodím sem foto

nels
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 19:47
- Nahlásit

no neco jako Nelson ted

Smečka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 19:51
- Nahlásit

Bassi
Vždyť mu ani nelezou kyčle.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 19:54
- Nahlásit

Ja pridavam dnesni "dort" v pojeti BARFU.

nels
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2008 20:09
- Nahlásit

Smečka

jo,tak to mi pripomelo jak jsem dosla k tomu,ze mam najednou hubenyho psa - je mu citit na omak kycle. Neni to videt,ale hladit ho po prdeli ted a predtim,tak to je rozdil)

dala bych sem foto,ale obavam se,ze to neumim a dam ho pres celou stranu(((

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání