Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Saita
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2011 20:52
- Nahlásit

LucieS Sem tam přihodím i nějakou rýži, mám ještě mlaďocha ten bude přecházet na BARF teď, byl na granulích a sem tam vařeném(nebo jako vařené ale dostal maso syrové), tak co rýže zbyde vrazím ji i dospělákům. To hovězí maso bývá poměrně tučné, něco okrájím(když se mi toho zdá víc), ale asi okrajovat přestanu úplně.

Fifi No přiznám se, že už taky přesně nevážím každou dávku. Zpočátku jsem vážila abych získala míru, i balíčky mám udělané tak, že nemám přesný součet dávky masa, je ho tam více. Zeleninu dávkuju na lžíce.

Jeden čas jsem pejsanům dávala v poledne lipánky ostraváčky, cottage atd. kvůli mlaďochovi, chovatelka chtěla aby přibral, granulí dostával co jen snědl, víc už jsem mu přidat nemohla.

kobroor
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 09:54
- Nahlásit

Saita
Když hubnou, tak přidej... zkus přidat vepřový nebo třeba vemínko (s tím ze začátku opatrně kvůli průjmu). Žádnej tuk neokrajuj. Můžeš přidat těstoviny, rýži. Nevím, kolikrát denně krmíš, ale můžeš klidně dávat i malou svačinku navíc, třeba pribiňák, sýr nebo tvrdé pečivo, jestli ho tví psi mají rádi.
Jinak ten roboran já dávám jen 1x týdně, podle mě je obden zbytečně moc. Na klouby dávej třeba hydrolyz. kolagen.

Phoebuska
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 11:44
- Nahlásit

Mam dotaz
Fence se zacaly objevovat lupy v srsti, kdyz jsem si ji poridila byla krasna leskla a silnejsi. Pani ji varila a dokrmovala suchym. Nechtela jsem mixovat, tak jsem ji dala jen na granule, behem 2 tydnu zhublacca 4 kg. A zacaly jsem videt zebra, vzdala jsem to a zacala varit, kureci maso ve vlastni stave, zeleninu a bud s ryzi ci testovinami, a pak jako obmenu, granule prelite horkou vodou, aby rychleji zmekly a konzervu, aby vubec ty granule snedla. Uz basti skvele, nic nenechava. Pribira pomalu, ale jsem spokojena. Tak, a jestli je v tom jejim menu neco podezreleho, proc ma lupy, sem s tim

Saita
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 13:16
- Nahlásit

kobroor

Veminko jsem chtěla ale hovězí beru z místní farmy v lidské kvalitě a když jsem chtěla i nějaká vemena tak mi řekli že to zabíjí mladé býčky(občas snad málem telata podle masa) a že jaksi ti vemena nemají. Nevím kde bych je mohla sehnat, vepřové dát můžu. Krmím dvakrát denně. Na klouby dávám GAG teď mají pauzu.

Dneska dostal první porci i mlaďoch ale vyhodil to. Občas se to už stalo, většinou to snědl, teď spíš hlídal a znovu se do toho moc nehrnul. On ale neumí kousat, granule jen tak polyká tak si myslím že to je tím že ty kousky masa pořádně nepokousal.

Phoebuska

Asi bych zkusila přidat pangamin, nějaký ten olej na srst nebo biotin.

kobroor
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 16:13
- Nahlásit

Saita
Vemínko beru od Vetamixu, takže se zkusit kouknout po zverácích, jestli by ho neměli (nebo ho přes ně objednat).
Když jsem začínala, tak mi holky taky maso hltaly, takže jsem ho buď pokrájela na takový kousky, aby se tím neudusily, když to zhltnou, nebo jsem ho naopak nechala vcelku, aby to musely rozkousat (já ale dávám každé 0,5kg masa najednou )

kobroor
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 16:16
- Nahlásit

Phoebuska
A ty granule dáváš ještě taky? Může to být těma granulema, že jí nesedly.. Dávala bych jenom to vařený. Na srst přidávat olej (lososový, olivový), dobrý je i ten biotin.

Phoebuska
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 21:59
- Nahlásit

kobroor
Jo davm ji treba kure s prilohou k obedu, a granule s konzervou k veceri. Puvodni majitelka ji dokrmovala granulema, tak nevim jestli je to tim. Davala je suche, ale podle nekterych se nema kombinovat, tak to prelivam. Co to dela v brise nevim, ale chutna ji Jo a precetla jsem si, ze by to mohlo byt zpusobene furminatorem.....i to je mozne, kartacuju ji tak 2x tydne. Tak zkusim pockat tyden. A taky nekouse, ale polyka:-D

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 16:11
- Nahlásit

Vetamixakove, achtung, od ledna zmeny..
POZOR !!!
Od 1.1.2012 dojde ke změně cen !
Nové ceny budou dostupné 31.12.2011.

Od 1.1.2012 měníme obchodní podmínky pro závoz zdarma, nově platí hranice min. 70kg a zároveň min. objednávka za 1500,- Kč vč. DPH.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 19:23
- Nahlásit

Fifi

tak to už mě vyjde levněji Falco, jenže to musím s někým napůl a trochu mi vadí ta zavážka jednou za 14 dní....

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 04:02
- Nahlásit

Fifi

TO SI DĚLAJ DVĚ PŮLKY???

s vetamixem asi teda skončím? ?

mac1
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 10:44 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit

PetraK
Nedělaj. Holt to chce odebírat společně víc lidí a nebo vyzkoušet třeba http://www.becres.cz, tam je závoz zdarma od 30 kg, ale ceny jsem zatím neporovnávala, naplnila jsem mrazák teď. Dostali mě s hovězími žebry, jsem si představila to, co se prodává v řeznictví a ona to jsou žebra celá , takový býček nemá zrovna malý hrudníček, jsem s tím bojovala sekáčkem a pilkou, aby se to dalo rozumně uskladnit , ale Robča spokojený, jen nevím, jestli se ho nemám bát? Dostal cca 30 cm dlouhý kus ( je na tom i maso), aby zalezl a neočumoval při porcování, jestli něco neupadne, a on to za chvilku ( 10 minut ?, možná ani ne) zlikvidoval, zcela, nezbylo vůbec nic, není to nebezpečná šelma???

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 11:11
- Nahlásit

mac1
http://www.becres.cz, ta
dyk to nejede ty stránky

kejtlin
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 11:17
- Nahlásit

PetraK
Fifi
rozdíl v cenách nevidím oproti těm co byly

mac1
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 11:20
- Nahlásit

davidkova renata
mně to funguje

Jebloň
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 11:24
- Nahlásit

davidkova renata
dyk to nejede ty stránky
Vodmaž si čárku,matko

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 11:35
- Nahlásit

Jebloň
Vodmaž si čárku,matko
já mám takovou čárku ,že mi jí nevodmaže nikdo essi mi jako rozumíš

Jebloň
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 12:29
- Nahlásit

davidkova renata
já mám takovou čárku ,že mi jí nevodmaže nikdo essi mi jako rozumíš

Budu předstírat,že nerozumím.

Vero
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 15:13
- Nahlásit

DO P**********

Vero
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 15:16
- Nahlásit

Sakrafix lidi, jsem si zkazila silvestra.
Za 1500 jsme neměli ani pro dva lidi...

Takže, kdo z Brna má problém a chce se shromáždit?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 1 Led 2012 12:21
- Nahlásit

Vero
nemyslím že 1500 bude problém po zdražení...koukni na novej ceník...

Kachnička1986
Člen
# Zasláno: 1 Led 2012 21:49
- Nahlásit

Ahoj vsichni, tak ja budu taky prechazet na masicko... ale mam dotaz. mam asi 4 mesice doma utulkare (25kg, 8 mesicu), co ma od prvni chvile problemy se zazivanim.. nejdriv mel giardiozu a skrkavky.. to vse preleceno, ale stejne mu nesedly poradne ani treti granule..
ted je na varene rybe a varenych bramborach - dieta kvuli dalsimu prujmu (koprologie vysla ok) a taky kvuli neustalymu skrabani, i kdyz na srsti nic nalezeno nebylo, tak aby se vyloucila alergie na kureci..
co me zajima - ryby a brambory ma zrat cca mesic, aby byl videt ucinek a pak pridavat nove komponenty.. mam od vetamixu objednano Kapr sumecek. zitra to dorazi.. a do te doby od ctvrtka, kdy jsme na to najeli, krmim varene file.

ale zajima me prave to, jak pak najet na to syrove..? nekdo mi rikal, ze pes nesmi syrove sladkovodni ryby, ze je tam cosi, co mu v nevarene podobe vadi..
tak az budu pridavat jine maso, jak zamezit tomu, aby se mi slusne receno nepodelal z podoby? Jelikoz s tim mame problemy.. varenou rybu a brambor snasi super, prujem nemel, bobky tuhe, barvy sice ruznorode, ale neresim, pry je to u BARFU normalni..

jinak Vetamix me taky dostal.. a docela mi prijde zajimavy ten dovozce, jak ste ho hazeli tady naposled...
na to i levnejsi, co sem namatkou koukala a ma tam mix vetamixu, barona, falca atd...

kejtlin
Člen
# Zasláno: 1 Led 2012 22:21
- Nahlásit

Kachnička1986
já najela ze dne na den, když nebude chtít jíst syrový, tak dej na cca minutu a půl do mikrovlnky, maso se zatáhne a většinou je to bez problémů, během 4 dnů by mě přijímat syrové.
sladkovodní ryby dávám syrový bez potíží, ale ne často.
zezačátku se vyvaruj tučných mas-vepřové, vemínko, kůže ale taky pomalu s játry, ledvinkami a slezinou

Kachnička1986
Člen
# Zasláno: 1 Led 2012 22:26
- Nahlásit

Diky za odpoved.. ja prave chci zkusit najet pak na kureci zpatky.. jak zareaguje.. zatim se stale skrabe, vet si mysli, ze je to diky tem prujmum castym, jak mel, ze se to podepsalo na srsti a kuzi a ze se to musi spravit jen vyzivou.. ale ze neuskodi, kdyz to spojime s tou vylucovaci dietou, ovsem ze si mysli, ze to alergie nebude..
no a hovezi chci pridat, veprove asi moc ne.. snad se mi pak nepo .. :-D
takze neuskodi, kdyz mu nekdy dam tu rybu syrovou, treba jednou, dvakrat za tyden? kdyz nestihnu uvarit..?

kejtlin
Člen
# Zasláno: 1 Led 2012 22:40
- Nahlásit

Kachnička1986
já osobně bych rybu nevařila žádnou a nikdy, protože ji musíš 100% vykostit, rybí kosti uvařené jsou jako jehly, 1-2krát týdně ryba nevadí

Kachnička1986
Člen
# Zasláno: 2 Led 2012 06:45
- Nahlásit

Kejtlin- no tohle je vykostene file a to z Vetamixu je namlete uz... takze kosti zadny..

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Led 2012 11:00
- Nahlásit

mac1

díky za odkaz - pobádám. Libilo by se mi namíchat si maso od různých dodavatelů.

Kachnička1986
Člen
# Zasláno: 2 Led 2012 20:41
- Nahlásit

tak dneska dostal kureci srdicka, kus krutiho krku, nastrouhala sem do toho mrkev, petrzel, jablicko a kousek zelenyho salatu a kvetaku.. vse zblajzl, az se mu delaly boule za usima..
jinak jsem dneska nemela cas koupit rybu, tak holt musel kureci, sice mel byt na rybe, aby se vyloucila ta alergie, ale za tyden zrani ryby a brambor se skrabe furt stejne, takze tim to asi nebude, vet rikal, ze za par dnu je videt zlepseni..

akorat mi sezral pul zavarovaciho vicka (nasla jsem jen okousany kousek a zbytek nikde). snad to vysrandi(((

Grin
Člen
# Zasláno: 2 Led 2012 21:18
- Nahlásit

Kachnička1986
ale za tyden zrani ryby a brambor se skrabe furt stejne, takze tim to asi nebude, vet rikal, ze za par dnu je videt zlepseni..

hele to ti nevim.. já mám psa alergickýho na kuřecí maso a byl na bramborách s vejci 3 týdny, aby se od alergenů očistil, a zlepšení na srsti i na drbání přišlo až po 14 dnech, pak už to bylo znát, a pořádně je to vidět až po dvou měsících bez alergenu, osrstil se, kůže se zahojila. - moje zkušenost je taková, že pokud mu podáváš alergen, tak reakce nastupuje rychle, během 2-5 dnů, ale to očišťování organismu od dlouho podávanejch alergenů trvá mnohem dýl.. i pak, když jsem zjistila tu alergii a kuře vysadila, trvalo mu určitě dýl než tejden vrátit se do normálního stavu. Na druhou stranu on má fakt hroznou reakci, boláky, pupínky, celá kůže se mu jakoy zanítí, je červená a horká, takže asi těžko srovnávat. Ale ta dieta co ti vet dal (můj teda nevolil rybu jako zdroj bílkovin, ale vejce - ryba je taky častej alergen..) je od toho, aby se držela, dokud se ten organismus neočistí od těch alergenů, a pak můžeš zkoušet na co a jak ti pes reaguje.

Kachnička1986
Člen
# Zasláno: 2 Led 2012 21:46
- Nahlásit

aha, shit.. no dobra, tak to sem nevedela. ze to muze trvat az takhle dlouho.. no tak od zitra naostro... prisly rybky z vetamixu, mame to presne na mesic, tak holt zatnu zuby a dodrzim to..
no vet mi rekl, ze jako zdroj bilkovin se musi zvolit neco, co nikdy nemel..
no a jelikoz kupovat jehneci nebo konsky maso nebo kraliky - to bych se nedoplatila.. tak zustala ryba.. lososa v jednech granulich mel, tak ma sladkovodni, ty jsou prej nejmensi zlo...
ok, tak ma hosan smulu.. a ja mela takovou radost, ze mu tolik chutna..
on se prave jen drbe, na kuzi nema nic.. a tezko rict, zda alergie nebo reakce na caste prujmy (vet rikal, ze na kuzi a srsti se to vzdy projevi - zazivani), mam ho tri a pul mesice, je z utulku a od zacatku problemy se srajdama.. nejdriv giardie a skrkavky a kokcidie, vse preleceno, kontroly negativni.. pak nesedely granule ani jedny ze tri (pro planky, K9 a Bewi dogy), ted naposled dostal zase sracku jak neco, za 4 hodiny vyprodukoval osm kasovitych pachnoucich hromad a koprologie v poradku...
tak jsem nasadila tuto dietu a plus sem si rikala, ze by se zkusilo vyresit to jeho skrabani..

veterinar mi sice rikal, ze si nemysli, ze je to alergie.. ze to by se skrabal porad, jako fakt porad.. on se skrabe treba 3x za hodinu.. na usich (ale to mu byl zjisteny usni svrab, ten lecime), vykusuje si predni i zadni nohy...
a ze alergie se projevuje spis zmenami na kuzi.. a on ma kuzi v pohode, akorat sussi srst a kuzi, ale parazity nenasel... tak jsme dostali Vitaderm na zlepseni toho kozniho svediciho problemu plus teda mi schvalil tu dietu, ze pro klid duse muzu...

Grin
Člen
# Zasláno: 2 Led 2012 22:07
- Nahlásit

Kachnička1986
shit.. no dobra, tak to sem nevedela. ze to muze trvat az takhle dlouho
no hale samozřejmě neříkám, že to musí nutně bejt tvůj případ, ale my jsme to tak měli

vet mi rekl, ze jako zdroj bilkovin se musi zvolit neco, co nikdy nemel
mě vet radil ty vejce protože na ně psi alergický nebejvaj.. ale já jsem do tý doby krmila granulema, takže on neměl nic de facto, jen občas nějakou kost nebo skelet nebo vařený...

mam ho tri a pul mesice, je z utulku a od zacatku problemy se srajdama.. nejdriv giardie a skrkavky a kokcidie
no já ho mám s PP a měl i giardie i kokcidie, ale to jsme vyléčili, a kůže byla furt na prd

ze alergie se projevuje spis zmenami na kuzi.. a on ma kuzi v pohode, akorat sussi srst a kuzi,

no u nás to drbání po soustavnym podávání alergenu bylo dost, jako že fakt prostě bylo vidět že ho to i ruší při jinejch činnostech, ale předtim když jsem mu dávala granule s kuřecím tukem, tak se moc nedrbal, teda drbal, ale ne tak intenzivně, určitě víc než normální pes, ale hlavně ty změny na kůži byly strašný - třeba podívej na tohle

- jak má na prsou úplně růžovej flek, a to není nic proti tomu jak ta kůže pod tim flekem vypadala když se rozhrnula srst, a na pindíku a v okolí normálně úplně svítil, neměl tam žádný chlupy a kůži měl fakt do oranžova!

<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání