| Autor |
Zpráva |
Grin
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 18:52
- Nahlásit
stetisek123
no po lososáku sral, ale v granclích ho má a tam mu nevadí, protože v těch novejch taky je a po nich je úplně cajk... Třeba jsem mu ho dávala moc prostě. Ale daleko víc sral po granckách v kterejch losos nebyl..
zeleniny dávám hodně ale mixuju,aby to využili
no já bych to taky musel amixovat, aby to pozřel
Simina
Koukám, že nemáme společnýho jen toho BŠO
asi ne no
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:41
- Nahlásit
Grin
Ad to projímání vnitřnostma - prostě jsem začala s troškou jater v rejži, postupně přidávala játra a ubírala rejži, až jsme došli k nějakýmu rozumnýmu poměru, o kterým vím, že ho psi snesou. Totéž ledviny. Po zelených dršťkách i samotných je bobek ok. Lososa taky radši s rýží, vemeno taky. No a k tomu smradu - holky, a jak vaříte, když nesnesete ani játra?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:44
- Nahlásit
corgi
jak vaříte, když nesnesete ani játra?
nesmíte pani ustrnout v těch tradičních představách, že ženy vařej...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:51
- Nahlásit
corgi
jak vaříte, když nesnesete ani játra
twoe, to mi nesmí do baráku kvůli psoj se mopžná přemůžu ale kdyby chtěl chlap k obědu jatýrka na cibulce, tak ho prohodim oknem
Gerdanesmíte pani ustrnout v těch tradičních představách, že ženy vařej...
tak tak
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 22:54
- Nahlásit
corgi
mě nevadí žádný maso, mám i celkem odolnej žaludek, zeleninu, příp. vločky a maso promíchávám rukama pro celou smečku, ale třeba játra nežeru, mě nevadí je zpracovat nějak, nakrájet nebo na ně sahat, ale nepozřu je, ne že by se mi hnusili, ale nechutnaj mi
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 23:00
- Nahlásit
kejtlin
já jsem vždycky obdivovala lidi co snědí všecko, třá jim to nechutná ale snědí to, já tohle prostě vůbec nedávám jsem děsně rozmazlená.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 23:14
- Nahlásit
Grin
nepozřu játra v jakýkoliv podobě, rybí polívku a tlustý maso, to nedám ani kdyby mě mučili, ještě nemusím vinný klobásy, ale ty přinejhorším sežeru
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 23:17
- Nahlásit
kejtlin
mňam rybí polífka... a slaninka--
tak to přece jenom bude o těch chutích
já teda nemůžu ty vnitřnostě, a to jakýkoliv. Ale to je prostě rozmazlenost, já bych to ani neochutnala. A mám i jiný věcio co nepozřu.. samozřejmě kdybych měla umřít hlady tak to přehodnotim, ale ty vnitřnosti fakt ne, to by šlo ven.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 07:45
- Nahlásit
Já jsem asi "zodolněla" tím přestěhováním z města na vesnici, změnou způsobu života na částečně samozásobitelský. Ono je to hezké, žluté, právě vylíhlé, staráte se o to jako o vlastní, koukáte, co z toho roste, na podzim zjistíte, že je to kohout a že se to pere s ostatníma, tak to klepnete, vyvrhnete, z drůbků si uděláte polívku, z tělíčka kohouta na víně, hlavu a nohy sežerou psi - no není to krása, tohleto bio eko hospodaření? Pravda, až jednou dojde na prasátka, bude se mi to vyvrhovat asi hůř, ta mi nejspíš přirostou k srdci
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 08:45
- Nahlásit
já jsem vždycky obdivovala lidi co snědí všecko, třá jim to nechutná ale snědí to,
jenže když se podíváš na tyhle lidi, tak pokud opravdu sežerou všecko, nikdy mezi nima nenajdeš hubeňoura...
Já taky sežeru všechno, i když mi půlka nechutná, jediný, co nepřekonnám je syrová cibule,ale ta bohužel mi teda kalorie neubere.
Grin
Ještě mě napadlo, když ti vadí ten odér z vnitřností, tak kupuj takový ty mletý mixy alá maso z droby. To tak nesmrdí.
corgi
Mně třeba hrozně smrdí čerstvě staženej králík, i to jak mi při tom stahování z toho pak půl dne smrděj ruce. Proto naše králíky nejsem sto sníst.Až když je s někým vyměním, jinak ne.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 15:27
- Nahlásit
stetisek123
kupuj takový ty mletý mixy alá maso z droby. To tak nesmrdí.
ajak poznám kolik tam je těch vnitřností a kolik svaloviny, to tam je napsaný na tom balíčku???
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 15:48
- Nahlásit
Grin
neber to tak vědecky!
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 16:01
- Nahlásit
stetisek123
neber to tak vědecky!
no joooo ale já nevim jak to dělat nevědecky
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 17:11 - Změnil/a: stetisek123
- Nahlásit
Grin
prď na to, uvědom si, že ten pes to nepotřebuje přesně denně, ani týdně, stačí v řádu měsíce a víc. prostě přiměřeně. Poprvý jen tak si odvaž, kolik tak třeba vážej 3 přiměřený mrkve a jak vypadá půlkilová hromádka masa, ale to jen tak pro tvůj klid duše.
Hale, když já se psema začínala, tak se normálně kupovalo přední hovězí, uvařilo se (tenkrát jo) a nastrouhala se na to trocha mrkve a třeba posypalo Roboranem. Na tomhle jednostranným krmení ty psi rostli, žili, řádili a vystavovali se. Prostě klídek.
Žádnej kokovlk si nestoupne před srnku a neřekne si, že dneska už měl dost ledvin a že si teda dá játro!
Fakt stačí si uvědomit, že psi fakty před 30 lety byli jen na mase s mrkví a byli úplně stejný, jako ty dnešní!
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 17:21
- Nahlásit
stetisek123
no jo... to je hrozný jak čéka zblbnou s těma granulema...
jooo a objevila jsem obchod, kterej je tady na Palmofce s masem, musim se tam jít podivat. www.pesko.cz
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 17:26
- Nahlásit
Grin
to je hrozný jak čéka zblbnou s těma granulema
až ti tohle dojde naplno, fak si to uvědomíš, tak si přestaneš lámat hlavu s vědeckým přístupem
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 17:30
- Nahlásit
stetisek123
prď na to, uvědom si, že ten pes to nepotřebuje přesně denně, ani týdně, stačí v řádu měsíce a víc. prostě přiměřeně. Poprvý jen tak si odvaž, kolik tak třeba vážej 3 přiměřený mrkve a jak vypadá půlkilová hromádka masa, ale to jen tak pro tvůj klid duše.
jo jo jo jo jo
Jenom nevim, jestli sežene nějaké nekuřecí nehovězí vnitřnosti.
Grin
Já bych z mamčiný zkušenosti (sakra, škoda, že Milča - to je mamčin pes - už o společný venčení moc nestojí) doporučila než roboran phytovet detox a spirulinu.
a souhrn, určitě mě tu ostatní doplní:
- knížka nevim, já byla na přednášce Sehnerový, zbytek internet, hodně se tu doporučuje www.manwe.eu (je to správně?), mě to přišlo moc komplikovaný.
- játra vařit, hodně lidí píše, že jim jinak pes průjmuje
- vetamix: vynikající je hrubomleté maso, hovězí, telecí i vepřový (tele, vepře bych zkusila), rybu možná spíš od falca (bere Alexa).
- dají se sehnat kachní a krůtí skelety - v kuřecích rájích
- já osobně bych teda nedávala mléčný výrobky, max sejra na cvičení (subj. zaujatost, páč moje dítě má na mlíko alergii ), těstoviny (vyjma rýže),
- koupit mražák a zkrmovat neschopné řemeslníky (mohu dát i pár tipů na zbraslavské úředníky)
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 17:48 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit
kachna_
jestli sežene nějaké nekuřecí nehovězí vnitřnosti
hele a krůta nebo kachna je myslíte snesitelnější než kuře? A co telecí a hovězí, je to totéž nebo ne, ohledně tý snášenlivosti? ?
koupit mražák a zkrmovat neschopné řemeslníky
šíííš těch tu je... a úřednící taky ...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 19:58
- Nahlásit
Grin
K té snášenlivosti mas poradím podle sebe, psy mám bohudík zatím zdravé (ťuk ťuk). Z jakéhokoliv kuřecího jídla v restauraci nebo i u rodiny na návštěvě se do 2 hodin pos.ru, zatímco náš domácí bio eko kohout mi neudělá nic. Nejen že není maso jako maso, ale ono není ani kuřecí jako kuřecí a hovězí jako hovězí Jinak dle mého selského rozumu maso z mláděte (telecí) by mělo být lépe snesitelné než z dospělce (hovězí).
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 21:15
- Nahlásit
Grin
fakt se doporaď s tím Šťouračem, ten ti navrhne, jak jít na to nejlíp. Vnitřnosti asi nejlíp skopový, ale kde se seženou? U nás maj skopový věci mražený,ale to je lidský a tudíž drahota. Vím, že právě ten Sťourač říká, že pokud má někdo možnost domácího skopovýho s žaludkama a tak, že je to to nejlepčejší.
Ale být tebou neplánuju zatím tyhle věci jako jestli snáší hovězí a kuře, jen bych je nechala nakonec. Třeba fakty zjistíš, že je to nějaká blbá obilnina bo Ečko.
Kolik máš místa v mrazáku, chceš vzít zejtra i kulovku mořský ryby?
A nebo! :
Sere protože ho to baví!!!
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 21:25
- Nahlásit
stetisek123
Misto je, tak to vem. Dam ti prachy po vyplate..dekujv
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 21:34
- Nahlásit
Grin
děngy netřeba, to je pakatel
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2011 22:48
- Nahlásit
corgi
neni kuře jako kuře
hm tak to je jasný. musim to do něj prostě postupně začít šoupat, uvidíme až uvidíme.
stetisek123
Sere protože ho to baví!!!
ježyš já bych se ani snad nedivila..
děngy netřeba, to je pakatel
ježiš tak děkuju, já najdu nějakej způsob jak ti to oplatiti...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2011 15:48
- Nahlásit
a mám další ze série dementních dotazů: Jak dlouho mi v lednici vydrží rozmrazený maso než bude pro psa nepoživtelný???
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2011 15:57
- Nahlásit
Grin
já ho tam mám 4-5 dní. Pokud ho tam dáš zmrdlý, tak stejně než úpa rozmrdne, tak to je 24 h
Horší je, když přidám česnek, tak ta smíchanina smrdí jak herodes f tý lednici
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2011 16:00
- Nahlásit
stetisek123
česnek nehrozí, bo ho nesnášim tak to je cajk, to bych se mohla možná i dnes vyspat.. já ho hodila rozmrzat na balkon, tam neni o moc teplejc než v lednici, ale večer ho tam narvu. A napsala sem šťouračovi, tak snad v pondělí odpoví.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2011 16:08
- Nahlásit
Grin
napsalas to dobře
česnek přidávám tak jednou za 14 dní (přesněji řečeno, když si vzpomenu) . Ale lednice pak smrdí jak pitevna
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2011 16:10
- Nahlásit
stetisek123
napsalas to dobře
super
česnek přidávám tak jednou za 14 dní
mno tak taky bych mu ho mohla občas lupnout, ale teda jenom čerstvej, skladovat česnekový vjeci nehodlám. Hale a co cibule, dáváš, nedáváš, vaříš?
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2011 16:12
- Nahlásit
Grin
ta je pro psy jedovatá
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2011 16:18
- Nahlásit
stetisek123
já jsem si to myslela!!! hele a nevadí že ji vyvařim s masem co jim dám ve vývaru co jim taky dávám?? Dávám jim obraný masko z vývaru do kterýho házim zeleninu a jednu celou cibuli, tu cibuli vyhazuju, zelču skrmim taky... ale přece jenom to masko se s ní vaří... to by jim ale snad vadit nemělo, ne?
|