| Autor |
Zpráva |
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 17:45
- Nahlásit
Grin
Já myslím, že by mu ten barfík sednul, bo by se mu zvedlo pH v žlaudku a zlikvidoval by většimu hovnonel v počátku. Nevím, jak velkej máš mrazák, ale aspoňse k někomu přdat. Řezník pro bělouše asi taky nebude moc levnej. Kor pokud budeš potřebovat netradiční masa.
Štourač je vet a rozhodčí a chovatel dog a spousty dalších zvířat a psů. Krmí BARFEM vše už mnoho let. Umí i homeo a vyzná se třeba v bylinkářství a pod. Určitě ti poradí maximálně správně.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 18:14
- Nahlásit
stetisek123
já to nesrovnávám, spíš bych řekla, že většina tam vyjmenovaný zeleniny je taková celkem nadýmací + citrus. plody + mlíčný výrobky bych taky nezařazovala, kdyby je Grin už neměla vyzkoušený
obiloviny
jo, na ty byl alergickej Cir. Byl strašlivě hubenej, nepřibíral, zlepšilo se to s přechodem na granule kuře+rejže
Grin
klidně 50 na 50 i víc barf.
jsem zvědavá, jak to bude fungovat, na mě by to bylo moc komplikovaný, takhle to kombinovat
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 18:22
- Nahlásit
kachna_
Grin taky obiloviny nedával v granulích, teď má gracle jehně rýže byliny.
stetisek123
no hele jako ty granule co má jsou právě tim známý že se trávěj polovinu času co normoš granule. Taky nebobtnaj a tak..
mě ty grancle vyhovujou, kdyby nebyly tak strašliuvě drahý, ale je fakt že s tim maskem to taky takhle nebude žádná sláva, něco do mražáku dám ale moc ne. Rozhodně ne třá maso na tejden tak na 3 dny max
šťourač - Ok, kontaktuju ho... zmátlo mě to jméno
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 19:52
- Nahlásit
kachna_
u lídí z potřavin vedou mlíčný výrobky, ořechy, vejce, mořský věci a ovoce. (je to komplikovaný, bo to závisí na věku)
U psů maso hov a kuř, obiloviny, kr. mlíko
Grin
já ti věřím, taky bych asi radši hledala jinou variantu. Proč nezkusit "obyčejné" hypoalergenní? Nebo si sežeň alespoň ten malej mrazáček, někam ho nacpi, třeba na balkon pod ubrus, a budeš to mít aspoň na 14 dní. Dá se sehnat i přes inzerát použitej. Bohatě se ti to vrátí, protože podle mých propočtů mě maso vychází alespoň třikrát levnějc. A to sem krmila jen K9..
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 19:55
- Nahlásit
Grin
ještě bych dodala, že snad existuje test, který je přímo dělanej na potravinový alergie a je přesný. Pokud ale je Gríňa jen "intolerantní" tak se to nezjistí
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 20:01
- Nahlásit
stetisek123
Tyjo ale jak to dokazes na tom mase tak usetrit? Ja koukala na ty ceny a pri grinove velikosti jsem si spocitala ze by mel mit asi 650g masa denne a to mi cenove vychazelo stejne blbe jako ty granule- ty vychazej 75kc /den. Proste tomu nerozumim asi necemu, ja nevim..
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 21:10
- Nahlásit
Grin
já fakt nevím, jak je to možný, ale koupila jsem maso tak za 2,5 tis, máme to snad půl roku a furt tu tak 20 kg ještě mám. My máme kilovku tak na 5-6 dní, k tomu občas vemu tašku koster za 9 kaček nebo masitý hovězí a to maj třeba místo večeře. Přílohy nedávám a zeleninu buď kupuju levnou nebo z výprodeje, bo mám domácí.
Když to odhadnu, tak náklady na den budu mít tak 5-7 korun, sama to nechápu. Tobě se to možná prodraží, bo ty méně obvyklejší masa bejvaj dražší, ale furt si myslím, že vyjdeš podstatně levnějc. Já třeba vím, že v Želivci v Tescu maj regál chladící, kde mívaj často třeba za 10 kaček půl kila žaludků a tak
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 21:13
- Nahlásit
Grin
jo Chelsea dávám tak 150-200 dkg masa(a kostí) na den, má o trochu míň než tabulkově (asi 250 g), ale ona je dost záživná, umí snadno ukládat na tuk, tak tohle je pro ni udržitelná norma,ale nevážím to
Jinak ten odkaz, co jsem ti dávala na to Drakimo, tak to prej asi žádnej zázrak není, bo držky maj vetemixácký, ale dražší a ostaní maso z Polska
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2011 21:47
- Nahlásit
Pokud seženeme zeleninu zadarmo, tak nám Barf (maso z vetamixu) vyjde i levněji než krmit Fitminem a pesani jsou nejspíš i spokojenější.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 14:16
- Nahlásit
stetisek123
Cesmina
Prostě nechápu to, jak je to možný, cenově mi to vůbec nevychází
¨
hele prosimvás a kde berete maso když nechcete hovězí nebo drůbež, koukala jsem na vetamix a tam žádný jehněčí vůbec neni. Nebo resp. jsem ho nenašla... akurát krávu nebo kuře. Ani toho vepře tam nemaj.
Jooo a nebyl by někdo tak hodnej a neřekl mi alespoň přibližně kolik čeho mám psoj dávat? Jako myslim jednu takovou ideální denní dáfku; samo bude dostávat každej den trochu něco jinýho, ale musim se odpíchnout od něčeho reálně danýho.
Kolik masa, kolik kostí, kolik zelči, kolik ovoce, kolik přílohy?????
Má 40 kg, je to BŠo, hodně pohybu, je štíhlej a nemá tendence k tloustnutí, roční pes.... no a citlivější na alergeny
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 14:46
- Nahlásit
nebo eventuelně nedoporučili byste mi knihu o barfování?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 14:54
- Nahlásit
hergot tady čtu že 1 kg krmného masa stojí mezi 10 a 18 kč za kg - tak to fakt nevim kde teda
http://www.baron.cz/pes/prirodni-lekarna/clanky/vy ziva-psa-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/revolu ce-ve-vyzive-prechod-na-barf-dietu/i-0
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 15:10
- Nahlásit
Grin
Vetamix má vepřový,telecí,ryby...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 15:12
- Nahlásit
jana33
skra a že jsem to nenašla já se ze sebe pos--- achjo.
Hele a co říkáte masopropsy.cz???
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 15:16
- Nahlásit
Grin
To nevím,kde jsi hledala
masopropsy s naší smečkou neřeším,tak bohatá nejsem
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 15:30
- Nahlásit
ufff.. hele a musim krmit vnitřnosti? Protože to já fakt nedávám. Na tom by mohl celej můjh barf ztroskotat. Já prostě vnitřnosti nemůžu ani vidět, ještě tak najký čistý jako srdce ale dršťky a žaludky to ne, nikdy, prostě ne.
Dá se to v tý stravě nějak nahradit???
Jooo a co mlíčný výrobky - kefír, tvaroh, jogurt... ty můžu krmit jak často a kolik? to nemůžu nikde najít.
twoe hrozná věda to je!!! úplně mě to štve, bych mu mrskla maso do misky a klid, tady čék musí pochopit co všexcko mu má v průběhu toho tejdne nebo 14 dnů dát... to je f řiti
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 15:54
- Nahlásit
Grin
K tomu masoprosy.cz - hlavně nenaletět Firma, která se živí dovozem masa z Polska a jeho prodejem pro psy? A pak, když zavede maso z Čech, se tím chlubí, jak je to hogofogo a nasadí patřičné ceny? Hlavně aby to bylo všechno BIO, aby to koupilo co nejvíc lidí. Mým psům je šumafuk, jestli žerou hovězí směs od vetamixu, nebo naší domácí eko bio kachnu.
K vnitřnostem - jsou důležité, i když se to s nimi nesmí přehánět. Některé vitamíny najdeš hlavně ve vnitřnostech, takže alespoň 1-2x týdně játra, ledviny by ses měla překonat. Srdce není vnitřnost jako taková, stejně jako očištěný žaludek. Nejcennější jsou zelené dršťky, ale pokud to nesneseš, tak holt se pesan bude muset bez nich obejít - ale je to škoda.
Mléčné výrobky - zrovna nedávno se to tu řešilo. Žádná extra důležitá strava to není, já osobně dám jogurt, když si vzpomenu, tvaroh leda když potřebuju psíky nabalit a jiné mléčné výrobky leda když mi projdou v lednici
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 16:00
- Nahlásit
corgi
jsou důležité, i když se to s nimi nesmí přehánět. Některé vitamíny najdeš hlavně ve vnitřnostech, takže alespoň 1-2x týdně játra, ledviny by ses měla překonat¨
no to jsem zrovna nechtěla slyšet...
Nejcennější jsou zelené dršťky
tak tohle jsem už vůbec nechtěla slyšet!!!! :blicísmajlík:
jako to prostě nedám. Ledviny a játra dobře, pobliju se ale co bych pro toho bílýho debila neudělala, ale tohle ne... to radši budu platit za ty granule
masoprosy.cz - hlavně nenaletět
rozumim... ale špatný maso to neni? Mě je celekm jedno jestli je to bio nebo co to je, psoj taky, ale hlavně aby to nebylo závadný... asi je to taky dražší ale něco se tam najít dá...
hele ale ty masa jako pštros a tak maj taky jinde??? Kde??? (Odkaz please...)
Vy teda kupujete vetamix?? i ty směsi? Vim co v tom je za maso nebo ne??
a co Baron??
|
Simina
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 16:29
- Nahlásit
že Vám do toho skočím
občas z masopropsy kupuju, ale ten můj bělouš mi to stejně nechce jesť si myslím, jak mu přilepším pštrosem, klokanem a on? koukne na to a odchází co to v tom bio masu sakra je??? ale on Vám je tak vybíravej, mléčený výrobky do něj nedostanu i kdy bych před ním lezla na kolenou... jsem mu tuhle udělala takovej dobrej mix s ovocem a medem a nakonec jsem to spapkala já takže s tím jsem sekla...
Grin
zelený dršťky jsou opravdu síla, ale s kolíčkem na nose to jde a hlavně větrat
Jinak beru převážně od žufríka, nevím, jak to je dneska s vetamixem i když toho míň jak 25 kg neobjednávám, tak tam nemají váhovou bariéru a pokud tě mají na trase, tak ani jejich dopravný neplatíš (při objednávce uvádí 150 kč)
se můžeš podívat tady, co tu mají http://shop.zufrikteam.cz/index.php?option=com_vir tuemart&page=shop.browse&category_id=26&Itemid=69
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 16:34
- Nahlásit
Grin
hele, já třeba vnitřnosti syrový nedávám, spíš velice ojediněle vemeno neboi dršťky. Ale jinak dostává pes sušený jako pamlsky. Když odcházím, dostane kus sušený plíce/žaludku/střeva... podle mě to stačí.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 16:44
- Nahlásit
Simina
klidně skoč, plavu v tom až se topím
já si myslim že on krz maso vybíravej nebude, a potřebuju něco po čem nebude alergická reakce.
děkuju za odkaz, mrknu na to.
Mě ten vetamix nevyhovuje, nemám to kam dát
Maky a Trix
to vemeno by mi asi ani nevadilo... smrdí to?
Jinak já jsem teda slyšela, že psi po vnitřnostech se*ou, když jsou náchylní a můj je extraposrávací, tak nevim. Asi to chce vyzkoušet, každopádně sušený je pro mě příjemnější varianta, to říkám rovnou.
|
Simina
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 16:45
- Nahlásit
Grin
Jooo a nebyl by někdo tak hodnej a neřekl mi alespoň přibližně kolik čeho mám psoj dávat? Jako myslim jednu takovou ideální denní dát...
Pes by měl dostat 2-3% své hmotností, mám to samý co ty, takže 800-1200 gramů.. ještě se podívej na tohle http://www.manwe.eu/index.php?option=com_content&v iew=article&id=141&Itemid=57
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 16:46
- Nahlásit
Grin
jako jogurt nebo zakysaná smetana. Nic moc smrad, dá se to přežít.
můj pes se po velkým množství vnitřností posrával, tak právě dostává sušený, po těch je v cajku
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 16:49
- Nahlásit
Maky a Trix
a bereš ty sušený vnitřnostě kde? Třeba od Barona?? Nebo to klupuješ někde spešl?
Simina
Pes by měl dostat 2-3% své hmotností, mám to samý co ty, takže 800-1200 gramů
ufff... to je teda ještě víc než jsem myslela... děkuju za odkaz! Musim to dočíst až dolezui z hokny.. nestíhám
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 16:51 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit
Grin
my máme v Brně vetamixovou prodejnu. Baron má všechno drahý mě vždycky přišlo... naposledy jsem nakoupila několik balíků na výstavě psůch, vytočila jsem si na to 30% slevu a bylo máme ještě dost. ale občas koupím i sušený vemena, šuliny, ty maj taky ve vetamixu
|
Simina
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 17:00
- Nahlásit
Grin
neutopíš, u sebe taky koukáš na to co všechno jíš, respektive, aby to bylo všechno vyvážený? nevím, jak na tom je ten tvůj, ale můj pejsíček je tůůůze vybíravej mě spíš matou ty doplňky stravy, mořský řasy, pangamíny a tak... všecko mám, všecko mu dávám, ale tak jsem z toho do dneška zmatená... a tak jak říká burian s werichem... přiměřeně, přiměřeně... bys nevěřila, jak jsem si ze začátku spisovala úžasný jídelníčky (na 2x denně), aby to jako bylo všecko podle nasbíraných informací, těch večerů nad tím strávených nad tím jsem ztroskotala, páč pejsíček jako po ránu jíst nebude takže krmím jednou denně a po čem v mrazáku šáhnu, to má...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 17:37
- Nahlásit
Maky a Trix
aha tak to máte super teda..
Simina
u sebe taky koukáš na to co všechno jíš, respektive, aby to bylo všechno vyvážený
ne, žeru na co mám chuť, ale taky nevypadám moc zdravě
krmím jednou denně a po čem v mrazáku šáhnu, to má...
hele a řešíš nějak ten poměr tý zeleniny, masa, kostí a tak? Nebo prostě doslova co je, to je??
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 17:46
- Nahlásit
Masopropsy bude údajně v příštích dnech měnit majitele a bude prý kvalitativně na výši. Prý si budou zakládat na komunikaci se zákazníky, takže kdyby se náhodou objevilo špatné balení, tak hned nahlásit, oni dohledají pachatele. Uvidíme.
Vnitřnosti, krmím jen občas játra ty nesmrděj, jinak plíce sušený,ale ty fakt jednou na to se připrav, kam se na to hrabou dršťky. To je jako když se pobliješ. Mám to v uzavíratelné piksle a občas něco hodím. Vemeno je maximálně tučný, tak aby se Gríňa nepo. Já ho nekrmím vůbec, aby mi holky netloustly.
Když koupíš držky nakrájený, tak jen odkrojíš patřičnej kus a můžeš to dát čoklovi na balkon, k těm zeleninu nedávám.
Jinak zeleniny dávám hodně ale mixuju,aby to využili
Nikdy, ani na začátku, jsem si nic nevážila, nepřemýšlím nad poměry kolik čeho, jen mám na paměti, že když maj úsek, kdy se neprokoušu k balíčku s kostmi, tak popráším roboranem. K zelenině cáknu volej.
Tobě Gríňa nesnesl lososák, viď?
Aby náhodou neměl tu alergii na něj?
|
Simina
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 18:09
- Nahlásit
Grin
ne, žeru na co mám chuť, ale taky nevypadám moc zdravě
Koukám, že nemáme společnýho jen toho BŠO
Ale jo, to víš, že to řeším, koukám proště na to co objednávám, aby to bylo +- na požadovaných hodnotách, ale nijak zvlášť si s tím hlavu nelámu...
stetisek123
jsem se tedy ještě u masopropsy s ničím špatným nesetkala, aby to nebylo jen o penězích...
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2011 18:23
- Nahlásit
Simina
je to teď už pár dní v diskusi na "mujpes"
|