Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 14:54
- Nahlásit

za poslední týden mi zvracel pes snad obden (poprvé sem to neřešila, protože jednou za čas se to stát může), pak vyvrhnul něco chlupatýho (jestli to byla myš nebo nějaký štětiny ze smetáku ale těžko říct a dneska už ani nechtěl žrát moc, a pak zase zvracel (ne hned po jídle, až třeba po pár hodinách). K veterináři nemám šanci se teď dostat, možná v úterý/středu.

Co radíte? hladovku chvíli a pak rýži s mrkví, nebo bez hladovky normálně nasadit rýži v době krmení hned?

Grin
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 15:07
- Nahlásit

cernej caj

já teda hladovku dycky dávám, jak sobě tak psoj když něco sežerou, ale nedávám celejch 24 hod ale jenom 12 a pak krmim rejží s vývarem, pak pomalu zase najíždim zpět na normální stravu.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 17:28
- Nahlásit

cernej caj
Co zkusit zelí? Jestli tam má nějaký chlupy, nebo štětiny, mohlo by to pomoct.Jestli nemá průjem, mohl by bejt zakopanej pes právě v tom
Pokud ti to samotný nežere tak do br.kaše

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 17:51
- Nahlásit

stetisek123
kysany? syrovy? vareny? prujem myslim nema, nebo jen tak trochu

stetisek123
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 18:11
- Nahlásit

tak bych to zkusila, nic s tím nezkazíš, maximálně to zase vybleje. Normálka kysaný zelí. Mě ho žerou psi samotný, když ten tvůj ne, tak tu brkaši.
Kdyby měl i sranděru mohlo by to bejt vyloženě virový nebo bakteriální, ale když jen blije, vypadá to na nějakej hnus v žaludku. ALe 100% ti to samo na dálku neřeknu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 18:30
- Nahlásit

stetisek123
tak to je jasny, na dalku se nedá říct nic. tak zítra koupím to zelí a uvidím, co na to řekne

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 19:23
- Nahlásit

tak sem dala varenou rejzi a mrkev a ani k tomu necich... vysavac, kterej sezere cokoli a vetsinou ani nekouse si ani necichne a mrkev i ryzi pritom bez problemu zere, takze to neni zrovna skladbou vecere...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2011 07:52
- Nahlásit

cernej caj - Jela bych co nejdriv na veterinu.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2011 10:14
- Nahlásit

cernej caj
tak pak písni, co mu je, určitě už dneska toho veta dáš

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2011 11:44 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

pawLINkastetisek123
zkusím to na dnešek zařídit, pokud seženu řidiče. radši přijdu o proplacení neschopenky, než o psa... i když doufám, že tak vážný to není.

edit: tak pes ma zvysenou teplotu, asi spis nechutenstvi kvuli tomu, dostal 2 injekce a medikamenty, jinak prej v pohode, akorat ze trochu tece z nosu tak muze mit nejakou virozu, vzhledem k tomu ze sem doma s virozou tak to chudak moh chytit i ode me a kdyby se nezlepsoval, znova za 3 dny... nicmene uz u veterinare vypadal,ze chce vymest mistni kocce misku a vypadal i trochu lip, takze snad dobry. otrava z neceho chlupatyho to urcite neni

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2011 20:17
- Nahlásit

hurá, pes pozřel kuřecí vývar s rejží

pawLINka
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 07:39
- Nahlásit

No bezva, jsem rada, ze je to OK. A ty mas po navsteve veta aspon jistotu.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 09:27
- Nahlásit

pawLINka
jojo, to mam. vypadal v nedeli chudak fakt hrozne

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 09:41
- Nahlásit

Halejte lidi, u nás budou mít v řeznictví kapří hlavy a vnitřnosti. Dává někdo? Já nemám s tímhle zkušenosti, vůbec.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 10:27
- Nahlásit

PetraK
kapří vnitřnosti jíme na polívku a dáváme i pejskům, takže vnitřnosti určitě, s hlavou nevím

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 11:04
- Nahlásit

cernej caj
dáváme i pejskům,
fajn, tak já to prubnu. Tohle mi nikdy nenapadlo nějak koupit samostatně. .

s hlavou nevím

Fifi mi psala, že hlavu dává, tak to asi prubnu taky, když to může zbouchnout RTW, může ohař taky

a dobře, že Ti to s pesanem dopadlo dobře.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 12:26
- Nahlásit

PetraK

Moje holky, sladkovodní ryby syrové milujou, hlavy bych se též nebála Akorát si čuchni, aby byly čerstvé asik

corgi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 18:57
- Nahlásit

PetraK
Máme své rybníky, tudíž občas své ryby, tudíž občas dáme zvířatům a nemají problém, ani s hlavou.

chvilka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 11:10
- Nahlásit

Já jsem objednávala z Vetamixu před 14 dny a docela spojenost až na ohánky které trochu zavánějí, ale dodali vše a volali mi nekolikrá

PetraK
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 11:14
- Nahlásit

corgi

Máme své rybníky

ááá Jakub Krčín!! , se máte, nejni nad domácí odchov díky no já asi prubnu enem ty vnitřnosti, uvědomila jsem si totiž že hošíček je prasca obecná a je mi jasný, že by s hlavou zaprasil naprosto všechno kolem sebe a přilehlýho středoevropskýho okolí a v bytě by to smrdělo, jak když se vypustí rybnik. vzhledem k tomu, že nesnášim uklízení, nebudu si tudíž přidělávat práci

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 13:19
- Nahlásit

PetraK
Kapří hlavy mi čas od času nosí jeden rybář, takže je psíkům dávám... Nevidím důvod proč ne.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 08:41
- Nahlásit

Ahoj,
zkoušeli jste někdo brát nějakou kozervu od Falca? Mají tam konzervy, u kterých píšou, že tam jsou třá kuřecí křídla, půlka kuřete... Nevím, co si přesně pod tím představit. To tam je narvaná jako půlka kuřete?

http://www.sokolfalco.com/sokolfalco/eshop/5-1-KAT ALOG-PRODUKTU/33-4-100-SVALOVINA

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 08:59
- Nahlásit

pawLINka
tyhle konkrétně jsem neměla, ale kupuju občas podobný od Grandu a je tam fakt třá půlka kuřete a kolem toho ta šťávička a tak...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 09:00
- Nahlásit

Maky a Trix
Jenže pak je to tepelně upravený a ty kosti nejsou to pravý ořechový, ne?
Se furt směju při představě, že z konzervy vytáhnu opravdický kuře.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 09:03
- Nahlásit

pawLINka
hele, jako nad tím jsem i chvilku přemýšlela, ale je fakt, že já to úplně nehrotím a klidně mu vařený kuřecí kosti dám. Hlavně teda spíš ty malý, ale ani tohle kuře mu nevadilo.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 09:22
- Nahlásit

Maky a Trix
No, já jsem to chtěla jako variantu třá pro Tomáše na tábor, bo furt nevím, čím ho ten týden budu krmit. Asi kořínkama. U ostatních psů to řešit nemusím.

Ale mají tam i nějaký libový maso, tak vyzkouším kdyžtak to.
Se mi hlavně nechtělo věřit tomu, že tam je fakt ta půlka kuřete. Jsem objevila Emeriku.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2011 17:35
- Nahlásit

pawLINka
já mám nasušený maso v sušičce na ovoce. Máš ji?

Saita
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2011 20:02
- Nahlásit

Potřebovala bych poradit. Krmím Barfem od srpna, ale psiska mi nějak hubnou. Mám vypočítané dávky na jejich ideální váhu, kluci 3,70kg, fena na 5kg a druhá fena měla na 3 kg ale jelikož jsem chtěla aby přibrala dávám jí dávku kluků na 3,70kg. Nedávno jsem zvedala i procenta ze 3%krmné dávky na 4%. No a velká fena má teď 4,50kg, kluci se tak nějak drží, starouše jsem chtěla trošku zhubnout to se povedlo a drží si ideál, druhý pejsan má 3,50kg- dnes 3,40kg, no a mladá fena kterou chci přibrat má 2,60kg. Tak nevím jestli nedělám něco špatně. Denní dávka masa-56g(velká fena 72g)-základ tvoří hovězí maso, kuřecí maso, treska, játra, srdce hovězí, kuřecí žaludky. kosti 22g (29g)-dostávají masité a ta váha bývá často o něco větší tvořená masem, zelenina 33g(43g velká fena), salát, mrkev, jablko, rajče. Teď v zimě moc pohybu nemívají cca jedna hodinová procházka denně, nějaké to malé prolítání na zahradě jinak se válí. Obden dostávají čtvrt lžičky roboranu(mladé feně nějak začalo loupat v předních nohách), pangamin, lžičku olivového oleje. Nesekla jsem se někde?

LucieS
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2011 20:23
- Nahlásit

Saita
Chybí mi tam tuk, zvlášť teď na zimu. Přidala bych sádlo, losos olej apod. Nebála bych se ani přidat trochu přílohy - rýže, těstoviny, tvrdý chleba na hlodání apod.
A osobně teda krmím tak, aby pes vypadal jak chci - ubírám či přidávám množství. Kolik je to % nebo gramů netuším, nepočítám.

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2011 20:24 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Saita
Tyy blaho, to je cisel, gramu a kil...
V zime maji psiska vetsi vydej, uz jen na zahrati na vychazce. Slozeni mas pestry a hezky, tak to prestan tak zkoumat a jednoduse jim zvedni davku krmeni. Kazdy pes jina ves, nekterej anorektik vysaje 3/4 kg v misce pri svy vaze 22 kg a vybeha to, spali to a je jak lunt stale.
Taky krmis od srpna, to neni tak dlouho, staci to vychytat selskym rozumem a vybodnout se na procenta.

edit - LucieS ma recht, s tim tukem, pokud se ti neposejri, tak pul lzicky sadla udela zazrak.

<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání