| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 09:46
- Nahlásit
Grin
Já bych aspoň tejden nedávala nic než rejži a maso (a ono, když zůstaneš na rejži + mase + vitamínech do budoucna, tak se taky nic nestane), ani ty vitamíny.
A teprve potom bych se podívala po nějakejch vitamínech, nebo třeba po řasách? Prostě pomaličku a nenechat se zlákat tim, že je chvilkově OK.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 10:02
- Nahlásit
kachna_
dobrááá... akurát mi už dochází tohle maso, mám už tak jen na dnešek a zejtřek...
stetisek123
hele nemáš eště kilko tý zvěřiny? Normoš ti to zaplatim samo...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 10:16
- Nahlásit
kachna_
Já bych aspoň tejden nedávala nic než rejži a maso
a myslelas to samý maso???
měla jsem totiž kilo na vyzkoušení... ještě tu mám v mrazáku rybu.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 10:23
- Nahlásit
Grin
a myslelas to samý maso???
já bych to tak udělala.
Ale s rybou moc zkušeností nemám (vyjma toho, že moje mrchy jí nemaj moc rády a tuhle mi narvaly lososa do gauče :mocblicísmajlík: ).
To musí bejt docela záhul, řešit zároveň dva nemocný psy
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 10:36
- Nahlásit
kachna_
já bych to tak udělala.
jj zní to logicky. Doufám, že Eva ještě bude mít jeden pytel, jinak to budu muset někde splašit rychle. Ještě se pár lidí zeptám.
Ty ryby - já nevim, pes to nikdy nejed, ale když jsem to přinesla dom tak se o to velmi pozitivně zajímal... a okrem toho si myslim, že po granulích (i když má teda superchutný) bude všecko hitparáda
To musí bejt docela záhul, řešit zároveň dva nemocný psy
njn, to se holt už tak někdy stane. Ofšem vyčerpává mě to finančně i psychicky, ty grinovy hovna mě buděj i vnoci
Ale doopravdy mě strašně štve, že čuba tu svojí dietu nechce žrát, už fakt nevim co s ní, sice dostává ty pivovarský kvasnice aby se jí zlepšila chuť k jídlu, ale zlobí mě strašně stejně, a to neni na granclích - to už jsem vzdala před dvěma měsíci, teď dostává ty dietový konzervy na střídačku s klasickou stravou, a nežere ani jedno. Je fakt že ty léčný výrobky celkem jí, ale nic okolo, a na zahňahňání je toho tvarohu zase málo. Občas jí uvařim kuře s rýží nebo jinou přílohou, ale dostává minimum hyperlibovýho kuřete a minimum vývaru, jenom tolik, aby prostě sežrala i tu rejži (nebo ovesný vločky nebo těstačky třá). Jediný co je dobrý že fakt žere ovoce a zeleninu, když jí to dám z ruky (na talíři teda ne )
Okolo toho jídla nedělám žádnej cavyk, prostě jí to šlehnu na zem a když od toho znechuceně odejde tak jí to prostě seberu, ale mý nervy!!!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 10:41
- Nahlásit
Grin
já už jsem to tady kdysi psala, neví, co máš za problém s průjmy s Grinem, od čeho jsou, ale já měla hodně dlouho problém s Bárou (BŠO) a průjmy... Prostě veškerý vyšetření nic neukázaly, já zkoušela všechno možný, krmila jsem normální stravou, zkoušela všechno, co tady píšeš a nakonec to dopadlo tak, že Eninka dostala nějakou alergii na potravní složku, strašně se škrábala a tak, musela jsem z klasické strany přejít na dietní garnule od Hilsu a od tý doby žádný drbání a Bára
neměla jedinej problém s průjmy, prostě už cca dva roky tyto jedny granule vyřešily oba problémy. A to Baruška průjmovala vpodstatě od mládí.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 10:57
- Nahlásit
Eninka
no on po svých granulích problém nemá, co jsem na ně přešla asi před měsícem; jsou to platinum natural adult lamb and rice, ale za prvé jsou fakt drahý (nicméně bych jima chtěla občas taky krmit ale pořád by to bylo finančně už neúnosný, jak mám čubu s jaterní dietou tak ze to žrádlo to lítá děsně) a za druhé bych chtěla hlavně zjistit ten alergen, protože mu kupuju celou řadu pamlsků a prostě potřebuju vědět co mu můžu dát a co mu dát nemůžu... krmením masem bych ještě k tomu ušetřila dvě mouchy jednou ranou. To že to je posera a pokadí se vždycky když se rozběhá ani tak neřešim, ale spíš průjmy jako takový a problémy s kůží.
Ale jako když to masem nepude, tak se holt vrátím k těm platinum granclím, na kterejch je dobrej
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 11:05
- Nahlásit
Grin
bych chtěla hlavně zjistit ten alergen
my jsme s vetem zkoušeli taky najít u Eninky ten alergen, a dlouho se to nedařilo, vlastně se to nepodařilo vůbec, vypadalo to na lepek, ale ani tak se to nezjistilo...on říkal, že to může být absolutně cokoliv ve stravě, třeba i nějaká složka, kterou je krmeno to zvíře, co jej dáš pak psovi, hlavně teda u kuřat. Nebo i škorb, no prostě jediný řešení bylo přejít na to d/d od Hilsu a chápu tě s tou cenou, protože Hils má za 450 Kč dvě kila d/d a 12 kg pytel za 1900, no hrůza, ale nemám jinou možnost. A pokroutky, protože kachna a zvěřina jsou na dietu
nejvhodnější, tak dávám jen od Brit care sušený kačení proužky
a to nezpůsobuje žádné problémy.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 11:13
- Nahlásit
Eninka
já si myslim, že on blbě snáší kuře a obilniny; ale tuhle jsem mu dla kachní krk a taky to bylo blbý... á právě ty kachní proužky kupuju celkem často, no, zatím nevypadá že by mu vadily... ale prostě nevim. Halt to budu muset všecko vyzkoušet---
1900 za 12 kg twoe, tak to jsem na tom s 1800 za 15 kg ještě dobře!!!! Jak říkám, přinejhorším se vrátíme ke granulím.
Ještě mu nechám prověřit hofna jestli nemá nějaký parazití nebo baktérijé.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 11:24
- Nahlásit
Grin
prověřit hofna jestli nemá nějaký parazití
to jo, to může být, akorát to by ti průjmoval pořád, i po granulích, ještě jsme vylučovali slinivku, od té to může také být, to bych ještě otestovala. A s tím kačením krkem, pokud by měl potravní alergii, nemusel to mít z toho krku, ale z něčeho jiného, co ještě jedl a může to jen vypadat, že je to krkem. Třeba pozor na piškoty, obilnina, cukry atd, no uvidíš...
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 11:53
- Nahlásit
Eninka
no právě, budu to muset všecko postupně prověřit, abych měla jistotu že mu nedávám nic co by mu mohlo ublížit, i na ty piškoty dojde. Místo pamlků ted používám to maso který právě testuju... DŘINA!!!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 12:04
- Nahlásit
Grin
tak dej tady pak vědět, co jsi vykoumala, docela mě to zajímá, protože jsem to sama řešila
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 12:41
- Nahlásit
Grin
hale a neměl ještě něco jinýho krom tý zvěřiny a mrkve? Když doposud po obém byl v pohodě, tak bych to viděla jinak. Bo je to psychickýho původu. Jdu prohledat mrazák na tu zvěřinu
Jinak já myslila, že už ho zdravotně máš prokoumanýho. Podobně se mohou projevovat giardie a nemusí se objevit v každým vzorku kakanců, takže to bude chtít testovat víckrát. Ale celkem slušně se daj léčit ATB. Na slinifku to nevidím, ty hovna pak vypadaj jinak
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 12:49
- Nahlásit
Grin
tak tu mám ještě dvě kilofky zvěřiny zmrzlý a jeden rozmrzlej. To bych chtěla, abys mi dala brzo vědít, bo se m ho chtěla dát sušit
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 13:34
- Nahlásit
stetisek123
Tak mi pls přihraj to mražený, mohla bych si pro to zejtra ráno sjet? Nebo nepudeš venčit dopo?
Jo a nic jinýho neměl jen teda pravda asi 5 piškotů na stopě ale ty měl i den předtim. Dneska je ale nedostane, jako pamlsek má vařenou zvěřinu.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2011 20:47
- Nahlásit
TAGŽE sem roura nejrourovatější roura takovej debil jako já by asi ani neměl mít psa tak já tady tancuju, porcuju zvěřinu, dif tady navypustim duši, psa hlídám aby nic nesežral, a pak si fšimnu, že v tý umělohmotný věci na granule jsou kromě zbytku těch jeho supergranulí ještě zbytky jinejch granulí, po kterejch sral, a já mu ty zbytky jinejch granulí s klidem dávám s těma supernovejma granulema ???? jsem debil že mu neni rovno!! Tak jsem to vyhodila fšechno a začínám znova a lépe plus :smajl bušící hlavou do zdi:
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2011 08:04
- Nahlásit
Grin
no, časem na to přídeš
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 17:06
- Nahlásit
Grin
Už ti štourač odpísal
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 20:49
- Nahlásit
stetisek123
myslíš že tu kaši myslí tu klasickou s máslem a mlíkem ??? nebo jen mačkaný brambory??
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 20:55
- Nahlásit
Grin
NE! rozmixovaný brambory(maximálně ředit vodou). Brambory vcelku vůbec nestrávěj, takhle trochu jo. Má to být v podstatě "objem" a ty vejce jako energie. Psi prakticky nemaj na vejce alergie, tak asi myslel začít s tím nejmíň škodlivým. (jsem ale na sebe hrdá, že jsem si někde v mozku uložila kdysi ty tři neděle a někde ti to tu napsala)
K těm vejcům můžeš klidně komplet, bo pokud budeš bohatá tak jen žloutky na tvrdo, to se nejlíp tráví,ale i syrový jsou dobrý.
Kdyžtak se ho doptej přes emil, on je ochotnej a odpovídá dobře. Já si s ním už hodněkrát psala
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2011 21:29
- Nahlásit
stetisek123
aha aha... dobrááá tak já se nějak pokusim.. trochu mě ale děsej ty tři tejdny, jsem doufala že to urychlim a jeden bude stačit.. no asi ne noooo---
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 18:48
- Nahlásit
prosím, nenašel byste mi někdo v análech výživářské hodnoty u dýně? Hledám po netu a nemůžu nic najít.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2011 16:25
- Nahlásit
stetisek123
Tak přímo hodnoty ti nenapíšu, už jsem ty tabulky opustila, ale pokud máš možnost dávat domácí dýni, ber ji bez váhání. Tedy aspoň pro corgaře je to modla, dává našim miláčkům zrzavým krásný odstín červené. Američani dávají psům všechno od dýňového koláče až po dýňovou zavařeninu. Samozřejmě my nejsme Američané, takže si odpustíme sladkosti a slanosti a budeme pejskům předkládat dýni pokud možno v jiné formě
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2011 16:54
- Nahlásit
stetisek123
JInak ta dyne bude asi tykev obecna? nebo velkoploda? Cert se v tom vyznej..
Vyzivarsky tabulky idealne hledat u kulturistu - viz treba zde.
výživářské hodnoty u dýně?
potravina bílkoviny sacharidy tuky energie
% % % kJ
Tykev kabačka 0,7 2,2 0,2 55
Tykev muškátová 1,1 8,3 0,1 155
Tykev obecná 1,2 6,2 0,2 126
Tykev špagetová 0,6 8,3 0,1 111
Tykev velkoplodá 0,8 9 0,1 167
Jinak bych se - pokud to je kvuli psovi, tim moc nezabyvala, jako vseho proste primerene...
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2011 18:49
- Nahlásit
Ahojte
Nevíte jak je to s fy Ravell? Mají nové stránky, ale nic o dovozu, nevíte kde jezdí a min. objednávka 50kg?
Díky za odpovědi
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:43
- Nahlásit
Nori
Mám dojem, že zaváží Moravu, a min. je opravdu 50kg. ale nejlepší je tam zavolat. Třeba, když budete na trase, dovezou menší množství. Jsou ochotní, takže bych se nabála. Já dělám vždy společnou objednávku, ale vím, že jezdí vesměs na čas a zboží je dobré. Mohu doporučit kuřata, ty jsou luxusní, jak pro lidi
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 19:06
- Nahlásit
Bral jste ted nekdo skvarky z vetamixu???? Jsem dosti nasrana.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 19:23
- Nahlásit
Fifi
Brala jsem asi třikrát loni a nebylo to nic extra, ale aspoň nebyly zkažené. Tohle bych jim omlátila o hubu. Zhoršili se hrozně, ještě že nakupuju ve skladu a všechno si aspoň přes obal prohlídnu. A skladník mi mimo jiné např. řekne, ať si ani za nic neberu "Kuře II. jakost", že to je zelené zkažené kuře - zlevněné na polovic...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 19:26
- Nahlásit
corgi
No u skvarku uz je to teda vrchol. Dlouho jsem od nich nic nebrala, az asi pred mesicem skvarky na zimu. Tohle se z nich stalo v pobytu v chladnym prostredi. Nechutny. Ja to uz svihla do popelnice, ale jestli i dalsi, co to brali zaroven budou mit stejny problemy, budem chtit prachy zpatky.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 19:39
- Nahlásit
Fifi
škvarky neberu,ale tentokrát mi ještě zmrlý smrděly oháňky a měly divnou barvu
|