| Autor |
Zpráva |
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2011 15:42
- Nahlásit
Shelticka
My ho většinou do tří dnů sežereme. Ale přiznám se, že psům dávám kupovaný selský, domácí si sobecky necháváme pro sebe....
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 10:45
- Nahlásit
---Máte tu někdo knihu od Grady. Barf Zdravá výživa pro štěňata a mladé psy, autor Schafer, Messika?
Sem si jí koupila, protože mi tam přišlo něco zajímavý,ale jak to čtu podrobnějc, nějak mi to příjde příliš "milimetrový". Třeba č. řepu krmím ráda a hodně, ale tady jí pomlouvaj pro N-látky. Z podobného důvodu nedávaj salát a pod. Tak mi zajímá Váš názor. Je to moje prvnía poslední knížka, jen jsem chtěla nakouknout, když už tím krmím,ale nelámu to přes koleno. Knihu jsme někoupila cíleně, jen jsme na ni náhodou narazila
--A druhý dotaz pro ty, co už BARFem krmili malé štěníky. Je normální, že 8. týdenní pupík kadí jen jednou denně? nějak si nejsem jitá, abych ho tou masokostní směsí neucpala
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 14:21
- Nahlásit
stetisek123
---Máte tu někdo knihu od Grady. Barf Zdravá výživa pro štěňata a mladé psy, autor Schafer, Messika?
četla jsem jí, ale hodně letem světem. Přišla mi moc složitá, tak jsem jí zase odložila
stetisek123
Je normální, že 8. týdenní pupík kadí jen jednou denně?
Proč by to nebylo možný a normální? Já to asi vůbec neřešila
abych ho tou masokostní směsí neucpala
ale to poznáš, ne? Buď má ty bobky tvrdý a spíš jako zajíc, pak je to špatně, nebo normální (speciálně pro Psíčka, ne nehodlám tu definovat normální hovno, už jsem se o to jednou pokoušela ), dobře vytlačitelný. Vzpomínám si jenom na to, že to šlo poznat, když jsem těch kostí dávala moc
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 15:08
- Nahlásit
kachna_
jo, bobík je ještě tvárnej, (v pytlíku samozřejmě ) je mě to zarazilo, páč jsem takhle malýho štěníka neměla už 12 let a očekávala jsem,že od rána do večera budu sbírat jen bobíky a ono nic
a s tou č. řepou, máš jinou knihu, aky tam píšou nepřehánět? protože Štourač ji naopak kvůli trávení a antioxidantům doporučuje
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 16:09
- Nahlásit
stetisek123
Máte tu někdo knihu od Grady
Mám celou tu jejich sérii o BARFu, přečetla jsem, viděla jsem, už se k tomu nevracím. Přínos má pro mě snad jen ta o krmení nemocných psů.
Je to moje prvnía poslední knížka
No to je možná chyba - zdravý přístup je sehnat co nejvíc informací z různých zdrojů a pak si udělat vlastní obrázek o věci - např. o krmení řepou, že ano.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 18:57
- Nahlásit
corgi
zdravý přístup je sehnat co nejvíc informací z různých zdrojů a pak si udělat vlastní obrázek o věci - např. o krmení řepou
A je nutný mít knihy, myslíš? Dosavadní zdroje č. řepu chválí. Si pamatuju, že jsme psy krmili odjakživa masem se zeleninou. Vyrostli na tom. Až s érou granclí jsme od toho upustili. v krmivu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 19:15
- Nahlásit
stetisek123
A je nutný mít knihy, myslíš? Dosavadní zdroje č. řepu chválí. Si pamatuju, že jsme psy krmili odjakživa masem se zeleninou. Vyrostli na tom. Až s érou granclí jsme od toho upustili. v krmivu
Tak nac se vlastne ptas? Jestli mas drivejsi zkusenosti, vychazej z nich.
Je normální, že 8. týdenní pupík kadí jen jednou denně? nějak si nejsem jitá, abych ho tou masokostní směsí neucpala
Ad reply od kachny, souhlas. A jinak, u prirozeny stravy celkove psiska kadi mene. Netucham, co stendu davas za masokostni smes, tam bych na to sla spis separovanyma druhama - cili masity skelet, co ozuzla mlecnym chrupem, jeho vec, lopatu k zuzlani a tak - vse umerne prolozeno davkama vnitrnosti a trochou svaloviny. K pomletinam u tak malych prcku nemam duveru.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 19:20
- Nahlásit
Fifi
Neboj, mixuju to sama,ale zjistila sem, že už užužlá i to když to jen nasekám. Takže surovina je OK. Jen mě právě zarazilo, jak na takový píždě málo vylučuje. Vnitřnosti zatím nedávám, postupně teprve najedem. Dneska měla poprvé dršky a pak mi šla odborně jazykem upravit účes..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 19:24
- Nahlásit
stetisek123
A tak nemixuj, esli masakrujes treba skelety, dost zbytecny, ne? At si celisti zamakaji, ja davala skelety uz asi 4tydennim prckum, na ozuzel. Vnitrnosti zkus zapojit jatyrka drubezi, radsi zpocatku prevareny, esli neni zvykla, nebo drubezi zaludky, srdicka.. Ad to vylucovani - si to uz moc nepamatuju, ale dvakrat denne ten prcek kajdil. Ne jen jednou - ale esli byla zvyla na grancle, muze to byt tim.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 19:33
- Nahlásit
stetisek123
u nás se teda nemixovalo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 19:37
- Nahlásit
kachna_
U nas taky ne. Na fotu skutecne ani ne 4tydenni perdelatko.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 19:43
- Nahlásit
no, já netušila jak to bude. Má dvě kila a chovatelka krmila povšechně. Hodně je miminkovala.Ale nejlepčí hračka je velká hovězí kost.
Teď už to vím, že ty skelety sní i nasekaný, ale v mrazáku mám ještě něco mixnutý, tak to střídám. Dneska je to poprvý, co něco odmítla - tvaroh s banánem, sem to nesladila medem, že to bude od banánu dost,ale nejelo jí to. Přitom s japkem a mrkví to jedla
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 09:41
- Nahlásit
Holky, co se stane, když mléčný výrobky mít nebude? Ona už je úplně odmítá. I když j sladím medem, glukopurem, přidávám ovoce i zeleninu. Párkrát to olízne a jde od toho. Trochu víc sní, když jí krmím prstem,ale tento rozmazlovací přístup neschvaluju.
Ještě mi zbývá možnost jí nechat hladovět, dokud to nesní (je jí 9. týdnů) nebo to smíchat s masem, které miluje.
co vy na to?
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 09:57
- Nahlásit
kachna_
u nás se teda nemixovalo
ješíš tendle špic,já ho asik miluju,to je nejroztomilejší zvíře co jsem tu kdy viděla jak že se jmenuje,abych si ho zapsala do deníčku?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 14:38
- Nahlásit
stetisek123
co se stane, když mléčný výrobky mít nebude?
Ehm....nic? Rozhodně se nedá říct, že by 9 týdenní štěně nějak strádalo, když nedostane mléčný výrobek. Je to zvláštní, že odmítá všechno? Což takhle kozí mléko a výrobky z něj? Uznávám, ve městě to může být drahá sranda, holt nejní nad vesnici Jinak bych např. do masové směsi zamíchala jogurt nebo zkusila nabídnout ještě podmáslí a syrovátku (pokud možno domácí, že). Ale má to cenu to do toho psa hustit, když to prostě nechce? Pochybuju...
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 15:39
- Nahlásit
corgi
No, já právě nevím, zda je to nutný. Teď teda jí podmáslí s krůtím masem. Ale zajímalo by mě, zda je to nutný, protože všude to čtu jako běžnou součást jídelníčku štěněte. Když jí nechám jen na obdobné stravě jako dospělýho psa jen třeba s větším podílem kostí, bude to Ok? Maj mléčný výrobky něco nepostradatelnýho?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 18:39
- Nahlásit
stetisek123
Maj mléčný výrobky něco nepostradatelnýho?
Tak o vápníku se snad ani bavit nebudem, to už je přežitek. Já osobně vidím leda probiotika v jogurtu. Když chci psa nabalit, dám mu plnotučný tvaroh. To je asi tak všechno, co od mléka dávám. Leda když se dělá máslo, podělím se o podmáslí, když se dělá sýr, podělím se o syrovátku. Z vitamínů je tam hlavně B6, ale nemyslím si, že by byl nějaký extra důvod vysloveně psa nutit do mléčných výrobků.
Pozn.: Teď koukám do Sehnerky a to, co jsem předtím radila - dát jogurt do masové směsi - ona přímo zavrhuje. Tak se omlouvám
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 19:48
- Nahlásit
corgi
Neomlouvej se, já to právě psala sem, jako víc hlav, víc ví...U dospělýho psa bych vůbec nic neřešila,ale to štěndo... na druhou stranu z hlediska logiky: Vlčata po odstavu si taky nedostávaj kysaný jogurty. Jsou krmený vyvrženou případně přímo syrovou ulovenou stravou...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 20:05
- Nahlásit
stetisek123
druhou stranu z hlediska logiky: Vlčata po odstavu si taky nedostávaj kysaný jogurty. Jsou krmený vyvrženou případně přímo syrovou ulovenou stravou...
si mě předběhla..
jako nevim,mě to psi žrali,ale asi bych se tim moc nestresovala
co zkusit třá pribináček,ten by mu moh možná chutnat
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 20:14
- Nahlásit
davidkova renata
pribináček mám v plánu, ale bude to boj, páč ho dětem nekupuju, že je drahej
Chovatelka prý dávala i ředěnou tatru.
Jinak jsem zkusila jogurt, podmáslí, zákys, kysanou smetanu. A střídavě to míchala jablkem, mrkví, banánem, glukopurem, medem. Nebo naopak nepřimíchávala nic.
Ale jestli myslíte, abych si s tím nelámala hlavu, tak jsem pro
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 20:17
- Nahlásit
stetisek123
Ale jestli myslíte, abych si s tím nelámala hlavu, tak jsem pro
já jsem taky pro, pokaždý, když si tu přečtu, jak báječnou stravu ti pejsci maj, je mi až mojí mařeny líto za ty zbytky z kuchyně a stravu bez fantazie ))))) Ale pribiňák jí teda taky koupim, no...
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2011 11:42
- Nahlásit
brali jste někdo ty kuřata v akci z vetamixu, jak mají ted´?? v jaký jsou kvalitě?
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2011 13:05
- Nahlásit
corgi
dát jogurt do masové směsi - ona přímo zavrhuje
Hele já mám takovej pocit, že to spolu kvasí nebo tak něco..
Jinak já mléčný výrobky nedávám skoro vůbec. Občas o víkendu koupím něco mléčnýho v akci, spařím vločky, rozmačkám banány a mrsknu jim to na dvůr. Ale to beru spíš jako chuťovku, než že by to mělo nějakej význam.
|
woey
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2011 10:35
- Nahlásit
já myslím, že mléčné výrobky nejsou nutné ani pro štěně...pokud mu to nejede, není třeba ho do toho nutit. Jak bylo napsáno výše, fajn je to třeba kvůli probiotikům apod., já to dávám hlavně proto, že to můj pes miluje, ale nutné to není. Nelámala bych si s tím vůbec hlavu...
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2011 14:17 - Změnil/a: stetisek123
- Nahlásit
Gi a smečka
woey
Ptala jsem se Štourače, prý ji nemám nutit, když nechce a prý ji ani nemám znechucovat maso, tím, že to do toho přimíchám ( o kvašení ani slovo). Prý ještě můžu zkusit smradlavý sýry a kdyžtak jen přidávat jednu kuř. kostru navíc.
Současnáý stav je takový, že jí něco mléčnýho občas nabídnu, většinou se mi na to... ale tuhle s chutí snědla jakýsi romadůžek a pak i mozzarelu. Druhý den to samé už nechtěla. Dneska opatně rozžužlala romadůr,ale moc jí to nejelo, furt jí to "vypadávalo" z dršky
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2011 15:06
- Nahlásit
stetisek123
romadůr je děsně slanej, neni? já ho pesům dávám enem když mi žerou hovna venku.. (jako že je fakt cíleně vyhledávaj) pak je to dycky tak na měsíc dva přejde.. ale je fakt že te´d na nový stravě nemaj tu potřebu ani jeden, leda kobylince Grin, ale když mu občas dám seno nebo vojtěšku tak je to cajk (Ano, náš pes žere seno a vojtěškové lisované granule našim králíkům)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2011 19:27
- Nahlásit
Gi a smečka
dát jogurt do masové směsi - ona přímo zavrhuje
Hele já mám takovej pocit, že to spolu kvasí nebo tak něco..
Davam bezne, kuprikladu bily jogurt kydnu do pripravenyho masa. Nic nekvasi.
stetisek123
U nas je ta nej snidane pro cuby podmasli/kefir/bilej jogurt a do toho par piskotu.
Pokud ti to cubis nechce zrat, tak ji to nedavej, jestli na to nebyla zvykla. Nez ji placat slanyma syrama, to se na to vyprdni tuplem.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2011 21:05
- Nahlásit
Fifi
no, divný je, že ji chovatelka s tím krmila...no, nikdo nevaří tak, jako maminka, že
Moje starší fena taky jogurty a tvarůžky ráda, prcek je holt na maso, proto se nechá odvolat i od salašňáka (její největší láska)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2011 21:14
- Nahlásit
stetisek123
Ja bych proste necpala steneti, co mu vyslovene nejede, bez mlicnych prikrmu lze existovat. Ale jestli to tobe hodne vadi, zkus ji udelat krupicnou kasi, lzicku medu - a to beru jako posledni sanci, pro prtavku, nebude-li chtit, prestan si s tim fakt lamat hlavu.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2011 22:18
- Nahlásit
bral někdo kuřata z vetamixu v akci??? v jakým jsou stavu?
|