| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:13
- Nahlásit
stetisek123
Hele, a jinak jsou psiska zdravi? Peknej bobek a neskrunda jim v brise? Protoze mne se cuby pasou furt, nektera min, jina vic, proste jim ta trava chutna, berou to jako sezonni zpestreni jidelnicku. Neblijou, nemaj travici problemy.
Pokud se ti psiska pasou jen tak, ne jako ze vytresti oci a houpe jim na bliti, tak si myslim, ze to nemusis vubec resit. Maso se taky narozdil od grancli travi mnohem rychleji, zkus jim davat (pokud uz nedavas) nejakou mirnou snidani, nektery psove se muzou past z hladu - to mam ozkouseno doma.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:20
- Nahlásit
Fifi
jo, dostávaj menší snídani, to jo. Neblijou, nes...
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2011 23:07
- Nahlásit
no mě teda psice žere trávu furt, když jdem na procházku, když se nudí, když je ve stresu, a to je na granulích, občas maso, když rozmrazím a je¨, nebo když někde vidím co by se mi líbilo,
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 08:42
- Nahlásit
dotaz k odcerveni, i kdyz to primo nesouvisi, odcervujem casteji kvuli krmeni syrovym... koupila jsem canivern (nebo tak nejak) a tam je 1tbl na 5-10kg zive vahy. vyjde mi to bud tak, ze muzu odcervit 2x po sobe ale dam jen 1,5 tbl (15kg) ale pes ma 18.
Je lepsi dat mu 1x na 20kg anebo 2x na 15kg? (pripadne po jake dobe cca se dava druha davka, kdyz chci jistotu? dost oziraj ulovky kocoura...) za tyden?
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 09:23
- Nahlásit
cernej caj
v syrovým mase by nic být nemělo, to by měli na jatkách kontrolovat. Horší to bude s těma myšma. Tak se mohou nakazit tasemnicí. Odčervovat raději lépe zaokrouhlovat nahoru,tzn. dát na 20 kg. Pokud odčervuješ pravidelně, tak by to mělo stačit, pokud jsi měla teď delší odstup, tak po 3 týdnech zopakovat. Nejšetrnější pro psa, je posílat vzorky na rozbor, což u jednoho psa jde
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 09:26
- Nahlásit
stetisek123
ja vim, ze by tam nic byt nemelo, ale proste jistota je jistota, ze jo.
takze radsi 1x a nadsadit nez 2x na par kg mensi vahu.
No oni jsou 2 ti psi, ale ten druhej ma akorat 15kg tak to mi pasuje dobre a nevim ceho myslis vzorky? jako stolice?
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 09:37
- Nahlásit
cernej caj
jasně, dělat koprolku, dělaj jí třeba u nás na VFU. Nebo by jí snad měl udělat každej vzdělanější doktor, odčervovat už by se pravidelně bez nálezu u dospělejch psů vůbec nemělo... Nebo aspoň takový je trend a k tomu by bylo dobré směřovat lidi (kdyby ovšem veti neměli z odčervovadel prachy ).
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 09:53
- Nahlásit
Maky a Trix
jasně, dělat koprolku, dělaj jí třeba u nás na VFU. Nebo by jí snad měl udělat každej vzdělanější doktor, odčervovat už by se pravidelně bez nálezu u dospělejch psů vůbec nemělo...
Konečně to taky vidím od někoho jinýho.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 10:02
- Nahlásit
jablunka
a od koho ještě? Máte vzdělanýho dochtora? Je to dlouhodobej trend, já osobně vážně nevim, proč to veti stále ignorujou... i když nás to normálka učej.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 10:08
- Nahlásit
Maky a Trix
Ono je to jednodužší, šoupnout psovi tabletku a máš vystaráno. Zatímco sbírat tři dny kousky kakanců a pak to vozit do laborky nebo k vetovi.
Jinak to dělá každej vet, co má mikroskop. Nevím odkud cernej caj je, ale v Praze se to vozívalo do Holešovic, kde je velká laborka,ale dnes už si to fakty většina vetů dělá sama
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 10:43
- Nahlásit
co je ta koprolka presne?
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 10:51
- Nahlásit
cernej caj
sbíráš trus psa tři dny po sobě. Pokaždý kousek, třeba do skleničky od přesnídávky, nebo tak něco. Uchovávat to můžeš v lednici. A pak to doneseš vetovi. Ten to vyšetří pod mikrákem a pokud tvůj pes nějaký parazity má, tak ti dá antiparazitikum, který zabere přímo na ně
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 10:51
- Nahlásit
cernej caj
koprologickej rozbor = rozbor ho/na
Tři dny sbíráš vždy malej ždibeček kakance a hned to dáš do lednice, výsledek stačí velikosti lískového ořechu, pak s tím jedeš k vetovi. Oni to omrknou a řeknou ti, zda našli parazity a musíš odčervit, nebo ne a ty můžeš čekat dalšího půl roku (pokud nemáš malý děti tak třeba rok) až budeš sbírat znova.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 10:54
- Nahlásit
stetisek123
pokud má psa, kterej je ve městě a v kontaktu s ostatními psy, chodí do lesa, mezi jiný zvířata a podobně, tak bych dělala koprolku určitě 4x ročně. Jednou za rok je dost málo.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 10:54
- Nahlásit
Maky a Trix
a od koho ještě? Máte vzdělanýho dochtora? Je to dlouhodobej trend, já osobně vážně nevim, proč to veti stále ignorujou... i když nás to normálka učej.
Jj,ten mladej ke kterýmu teď chodíme se vůbec nedivil,když jsem to po něm chtěla a řekl mi,že je to rozumný.
Jinak mi všude cpali tabletky a koukali na mě jako na zjevení.
stetisek123
Zatímco sbírat tři dny kousky kakanců a pak to vozit do laborky nebo k vetovi.
Já v tom vůbec problém nevidím,prostě si ty tři dny hlídám čí hovno je který a pak to odvezu a vyjde mě to na 7 psů na 250,-.....dělám to jednou za půl roku.Za tablety bych dala podstatně víc,nehledě na to co je to za dryják.Koho ale odčervuju,tak štěňata zhruba do 8 měsíců a nově příchozí 2x.
|
Minnie
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 11:00
- Nahlásit
mne tie z pes zerie dako viac travy, ale nezvracia z nej a stolicu ma tiez ok. uz mu ju aj sama trham, lebo rastie tam kde sa mu tazko ide. keby ste ho videli jak sa tesi ked ma vidi s trsom natrhanej travy v ruke. kebyze ho cvicim tak niet nad lepsiu odmenu..hovado male
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 11:00
- Nahlásit
jablunka
vidíš to, konečně někdo normální. to je fakt až s podivem, já když vidím své kolegy, tak mě jímá hrůza, kdy zas budu potřebovat jít se psem k dochtorovi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 11:03
- Nahlásit
sem o tomhle treba nikdy neslysela. a ty exkrementy musi byt nejak oznaceny zvlast nebo dat za 3 dny vsechny do jedne sklenicky a staci vzdy jen 1 vzorek denne?
urcite je to setrnejsi k psovi, kdyz nemusi zrat nic zbytecne. A kdyby tyhle vzorky byli v poradku, tak pak pes treba 5let nemusi dostat odcerveni?
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 11:05
- Nahlásit
cernej caj
ne, dáváš to všechno dohromady, doktor si to pak zamíchá. Já osobně beru minimálně dva vzorky denně. A jo, psa neodčervuješ. Já svýho psa neodčervovala ani nepamatuju.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 11:11
- Nahlásit
Maky a Trix
aha tak to je zajimavy. takze 4x za rok rikas? az pojedem na krevni obraz, tak se na to zeptam, obavam se ze vet co k nemu jezdime vetsinou snad ani mikroskop nema
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 11:14
- Nahlásit
cernej caj
mě to přijde 4x za rok ideální. určitě to zkus, je to lepší nejen pro tvýho psa.
|
Minnie
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 11:16
- Nahlásit
za to vysetrenie aj daco platite?
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2011 11:49
- Nahlásit
Minnie
je to vyšetření jako každý jiný, předpokláddám, že si za to každej vet něco řekne.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2011 07:34
- Nahlásit
Ahojte, vyzkoušel někdo u Vetamixu Pangasius? Jak to vypada?
Díky
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2011 08:15
- Nahlásit
Nori
Ahojte, vyzkoušel někdo u Vetamixu Pangasius? Jak to vypada?
je suprovej, je nařezanej na malý plátky jako filé, ale není to namletý jsou to nařezaný kousky ryby zcela bez kostí
|
Tinta76
|
# Zasláno: 29 Srp 2011 08:53
- Nahlásit
Nori
pangasius vypadá bezvadně, je to voproti jinejm jejich masům taková čisťoučká příprava ... a hlavně taky nesmrdí narozdíl vod kapra/sumečka jo a tři kousky toho pangase vážej přesně 500 g
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2011 09:49
- Nahlásit
čau..., prosím stává se vám, že když dáte psovi kost, velkou, třá z vepřovýho kolene, sežere jí celou?
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2011 09:54
- Nahlásit
Pumpa
skoťáci ne,ale choďák jo :-D
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2011 09:59
- Nahlásit
stetisek123
jasný, byl to dotaz spíš na majitele větších čoklůch.... snad mně nikdo nenařkne z diskriminace...
včera jsme grilovali, tak aby Sobík smutně nekoukal, dostal kost z kolene a pak se šontal kolem, tak jsem se šla mrknout, esi už to ohlodal všechno, že to jako vyhodim a na zemi leželi tři takový trapný suchý kousíčky kosti.....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2011 10:10 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Tinta76
ahoj pani z komína
pangasius vypadá bezvadně
jo? nesmrdí to? že bych příště vzal místo lososa??
Jinak poslední zásilka od Vetamixu - tady v Prahé - dobrý, normoš dohoda, pán rušnovodič přijel jak domluveno, dostala jsem vše podle objednávky - ale jsem taky byla první nařadě. A podle prvního okouknutí, kvalita v normálu.
|