| Autor |
Zpráva |
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 21:10
- Nahlásit
Alexa
až ho zas někdy budeš kupovat mysli na mě ju.
budu, ale ted´ není i když měl bejt, ale majitel má tel. vypnutej už tejden i když mi říkal at´ si zavolám začátkem tohoto týdne jestli už je, zkouším to každej den
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 21:11
- Nahlásit
Psíček
tvuj zajem mne tak ale tak okouzluje
ty Psíčku nevěrníčku
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 21:15
- Nahlásit
kejtlin
joooo tak kdyby byl do mrdic tak mi vem dva díky díky díky
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 21:17
- Nahlásit
Alexa
ok
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 21:22
- Nahlásit
Alexa
ona má tu srst hrozně jemnou jako pořád štěněčí a hrozně se jí cuchá
A ostatni z vrhu ci rodicovstvo podobnou srst nemaj? Nekdy halt nad genetikou zadnej pripravek nezvitezi. To vidim doma, perdelka ma od narozeni drobek mekci srst a ikdyz trimuju a skubu, je to platprtny, uplny draty mit nikdy nebude.
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 21:24 - Změnil/a: Marush
- Nahlásit
Psíček
jemankote tvuj zajem mne tak ale tak okouzluje, no mazlik je na tom podobne, papa tedy granulky jako zaklad
oukej,já myslela že masíčko spíš, můj papaá masíčko spíš
na zlepšení kvality jako takové? nevím zda to půjde u pudla, ale třeba lidi co mají číňany tak nakládají do oleje-nééé do obyč. stolního, ale spešl a fakt je vidět rozdíl
tak ještě jde o to, jestli, že to vypadá líp znamená, že je lepší kvalita, ale to je drobnost
ale tohle jsem ty psíčku jeden ale vůbec nepsala já
Eninka
ty Psíčku nevěrníčku
nemůže si pomoct,je to silnější než on...máme love/hate relationship..jestli to znáš
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 21:28
- Nahlásit
Marush
nemůže si pomoct,je to silnější než on
nojono, co nadělám, c´est la vie
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 21:39
- Nahlásit
Fifi
mám doma mámu a bráchu po jiným otci a ti maj srst naprosto bezvadnou. Sísi brácha má tak jemnější, ale hustší a pevnější než sísa, ta jí má jak chmýří, zkusím ten lososák a snad to bude k něčemu, hele a myslíš že lněnej olej je taky dobrej??? ten mám doma
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 21:50
- Nahlásit
Eninka
nojono, co nadělám, c´est la vie
http://www.youtube.com/watch?v=9fYQHmMil8s&list=FL J_av0SmNlrqnY5eTBJN7Xg&index=79&feature=plpp
přesně tak!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 21:50
- Nahlásit
Alexa
Ti s olejama neporadim, je nepodavam. Uvidis po lososaku, ja bych stejne zaradila pupalku. Vim, ze ji doporucuju na vsecko mozny, ale je to tak, dlouhodobe podavana udela divy. A to fakt nejsem dealer. Kdyz to vezmu u nas, tak se kvalita srsti hodne pohybuje v zavislosti na harani. A pokud by se ji srst nelepsila, znas to, udelat krev, jestli neni problem nekde uplne jinde...
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 21:54
- Nahlásit
Fifi
joooo pupalku a to dáváš jak jako kapky, bo sušenou bo semínka nebo v jaký konzistenci
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 21:54
- Nahlásit
Alexa
Tobolky, co koupis v kazdy lekarne.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 21:59
- Nahlásit
Fifi
tak to zejtra koupim a zkusím díky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 22:12
- Nahlásit
Alexa
Nz, chce to 500 mg a fakt dlouhodobe, 1 rano, 1 vecer a vysledky - jestli nejaky, budou videt az tak po 2 mesicich. Kdyz uz nic, tak ji posilis imunitu.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 22:12
- Nahlásit
Psíček
děkuju za radu,
bohužel ty atb měl až po objevení papilomu, takže tam souvislost neni. Ale i tak věřim že můžou ten organismus nalomit. Asi počkám až je dobere (pondělí) a pak zkusim tu pastu.
Ad strava - jako s jídlem u něj je prostě problém, jednak je posrávací a jednak ne všecko mu sedí na srst. Tyhle granule jsou čtvrtý co jsme vyzkoušeli a fakt všecky problémy zmizely - ale zase se objevil ten papilom. Proto říkám že to je kvalitní strava, protože jemu sedí. A alergeny tam jsou kuře a ryba. Jinak nic těžkýho nebo náročnýho na trávení. Je tam dost bylinek a neni tam obilí, jenom rýže. (Prej - jako výrobci samo nelze věřit všechno.)
Já ho nějak moc neřešim, ono to taky moc nejde páč on se řeší sám - je to hroznej nežravec a vybíravec. Takže je furt hubenej jak lunt.
Tu pupalku asi taky koupim a zkkusim jak na ni bude reagovat. Při nejhoršim ji zase vysadíme, no.. .)
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 08:38
- Nahlásit
Pro všechny, kdo kupují maso v Brně mám novou zprávu - prodejna na Leitnerové, která nabízela jen maso z Vetamixu rozšířila nabídku i o nějaké maso od Falca ( převážně ryby a kuřata), dál mají i něco z masopropsy.cz a ještě se jim podařilo sehnat i nějakou zvěřinu. Nabízí nově i kuřecí žaludky (od Vodňanského kuřete).
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 16:35
- Nahlásit
dáváte někdo psům burynu? bo burinu nevím jak se to píše, prostě krmnou řepu?
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 16:51
- Nahlásit
kejtlin
já jen červenou, často
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 17:17 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
kejtlin
v granulích řepný řízky jsou, ale u králíků by se jí třeba nemělo dávat moc, protože "roztahuje" žaludek. Jinak nemám, proto nedávám.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 17:21
- Nahlásit
kachna_
no mě nevyšla letos červená, ale hodně burgánu, králíkům tedy normálně dávám, tak to je pro mě novinka....díky za info
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 17:39
- Nahlásit
kejtlin
tak to je pro mě novinka.
no ale ty máš králíky na maso, ne? Tam je to asi šumák
Jinak jí milujou i slepice a kachny - strouhanou na takovym tom velkym struhadle.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 18:13
- Nahlásit
kachna_
jo těm taky strouhám-kachnám i slepicím, jj na maso.Brzo nebude už takovej výber zeleniny a ta z krámu není úplně nejlepší, tak proto mě napadl burgán že budu občas přidávat psům.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 21:00
- Nahlásit
kachna_
oni ty řepný řízky hrozně bobtnaj, když je trochu namočíš, tak je to jak hrnečku vař. Ale normální čerstvá řepa (bílá) je podle mě v pohodě, ne?
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2011 08:41 - Změnil/a: stetisek123
- Nahlásit
Venta
bílá řepa - cukrovka. Ta bude mít asi dost cukru
p.s.: Venta nebudete objednávat? Já mám sice pořád plnej mrazák, ale potřebuji něco s mletejma kostma pro štěníka. Jen opravdu pár balíčků
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2011 10:13
- Nahlásit
stetisek123
bílá řepa není jen cukrovka, ale i tzv. buryna-krmná ta neobsahuje cukr
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2011 16:14
- Nahlásit
Psíček
a co tak dobryho obsahuje pro pesany?
Psíček
a co tak dobryho obsahuje pro pesany?
teda tohle je obecný, (vzhledem k tomu, že se dost často vyskytuje v granulích pro psy, předpokládám, že je i pes dokáže využít) - minerální látky a vitamíny, vysoká stravitelnost, nízký obsah vlákniny + připočti dlouhou dobu skladovatelnosti.
Má nízký obsah sušiny, 10 - 25 %, nízký obsah dusíkatých látek a vlákniny, jen asi 1 % a velmi nízký obsah tuku, asi 0,1 %. Hlavní živinou je sacharóza, která představuje asi 8 %.
tohle je zajímavý (týká se přežvýkavců a koňů hlavně):
Riziko představuje zkrmování namrzlé řepy, protože obsahuje značné množství dusičnanů (2 – 7 g dusičnanového N/kg sušiny). Při pomrznutí dochází ke zvýšení obsahu draslíku, který stupňuje toxicitu dusičnanů.
http://vfu-www.vfu.cz/vegetabilie/plodiny/czech/kr mna_repa.htm
Wikipedie:
Krmná řepa se zkrmuje hlavně v mírném pásu, ale i v subtropech. Působí příznivě dieteticky a mírně projímavě.A je strasne hnusna
O tom roztahování žaludku mi to říkala mamča (zeměď. vzdělaná), ale nikde jsem to nenašla.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2011 08:39 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Psíček
Taak to je fajn, ale pes dokážeurčo využít i chcíplho ježka,se optej Bilušky.
dobře, ale založit na tom krmení je celkem náročný, s ohledem na časovou náročnost sběru chcíplejch ježků a nehledě na to, že myslim, že nesmíš sbírat zdechliny divokejch zvířat
no a urt nevím, co je na tom tak fajn pro ty psy
na to se nedá odpovědět, páč nevim o žádný studii, která by vysvětlovalal, že je nějak extra fajn krmit psy syrovym masem a přílohou. Myslim třeba, že v přírodě má pes mnohem víc obilovin než v "barf" stravě , když už jsme u toho.
tak a co dávat psům třeba napařený ječmen?
nahej oves by byl lepší , myslim.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2011 09:01
- Nahlásit
Psíček
nahej oves by byl lepší , myslim.
jak pro který psy, třeba pro ty alergický bude lepší ječmen myslím
a co pro nahý psy, aha?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2011 09:36
- Nahlásit
Psíček
asi jsi přehlédla, že já si dělám srandu ze všech typů nadšenců
nepřehlédla , zaujal mě tvůj dotaz a hledala jsem, jestli je jenom levný, nebo i v něčem dobrý.
Páč podívej, kde všude jsou řepný řízky v granulích:
http://www.pospisilovi.com/index.php?main_page=pro duct_info&products_id=867
http://www.izviratka.cz/eshop-item/id:4025/ (a jiné royalky)
http://www.mazliciostrava.cz/mazlici/eshop/1-1-Krm iva/258-3-Best-Choice/5/3649-Best-Choice-12-5kg-Ad ult-Large-Giant
atd.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2011 11:20
- Nahlásit
Psíček
a co z toho má plynout, že tam jsou?
- pro mě třeba je to jedna z indicií, že podávání psům by neměl být problém
- pro tebe třeba nic
- pro Kejtlin třeba to, že by je nikdy nedala, pro dalšího cojávim. To už přeci záleží na každym, co z toho vyvodí. Je to jen informace, která mi přišla zajímavá.
|