Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . 225 . 226 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2011 16:19 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

stetisek123
Než abych mu pak nechávala pravidelně brát krev na poměry Ca a P, tak bych ho radši první rok krmila granclema
Podle mě zbytečná starostlivost a přehnaný strach z "tabulkových hodnot". Na profláklé stránce manwe.eu je praktických zkušeností a dobrých rad dost a dost. "Ten jediný správný" poměr Ca:P by pro mě tedy rozhodně nebyl měřítkem toho, jak krmím. Selským rozumem - vždyť jen od roku 96 se ten poměr změnil už nejmíň desetkrát

Edit: Stačí si na manwe rozkliknout "Krmení štěňat" a "Jídelníček pro štěňata" - co víc si přát?

Dannie
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2011 16:39
- Nahlásit

Eninka
žaludky jsou škoda, na ty jsem se těšila

sušené věci beru oboje i standard

Eninka
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2011 16:40
- Nahlásit

Dannie

tak nesmuť, můžeš jim koupit i v krámu, když bys jim je chtěla dát na přilepšenou

stetisek123
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2011 16:51
- Nahlásit

corgi
Stačí si na manwe rozkliknout "Krmení štěňat" a "Jídelníček pro štěňata" - co víc si přát?
Díky, to jsem neznala!
Já nekmím podle přísných pravidel BARFu, ale mám dospělé psy, co s štěňatama nevím. Ale máš pravdu, že u první feny jsme taky jen vařili

stetisek123
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2011 16:53
- Nahlásit

Venta
Díky, takže jsem vyndala srdce

Venta
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2011 17:37
- Nahlásit

Lucie od Arta
Jé škoda, zítra nemůžu a pak jedu pryč na pár dní. Nejspíš budu moct až koncem příštího týdne.

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 10:17
- Nahlásit

Venta
ok, to zas nemuzu ja, B bude mit nevestu a na pristi vikend jedem cvicit -ale pak uz budu furt v Praze, tak neco dame, nez porodis

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 10:52
- Nahlásit

stetisek123
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&topic=10944&forum=3&page=0

pawLINka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 11:19
- Nahlásit

stetisek123tak Falco se mi líbí, vypadá líp, než Vetamix.

Jinak ještě k tomu mému Vetamixu jak přišel zelený - pořád ještě ho nevyreklamovali. Poprvé se neobtěžovali ani zavolat, že nedojedou, příště se ani neozvali a zase nedojeli a dnes zatím nevím, bo nejsem doma. Nicméně jsem tam včera telefonovala a byla jsem docela nepříjemná, tak jsem zvědavá.

darliMivi
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 16:08
- Nahlásit

zdravím,
mám tříměsíční princeznu plemene border kolie. Trvale bohužel krmit syrovým nemůže. Ještě dva roky hodlám studovat, což bohužel znamená pendlování i s malou, takže nevím jak bych maso skladovala na dvou, až třech místech zároveň...Ale se plně usadím, plánuji začít pořádně Barfovat
Někde jsem četla, že je jednodušší naučit na syrové už štěně. Hlavně zeleninu a ovoce. Takže zkoušíme ze čtyř krmných dávek jednu syrovou.
Na podzim budem zabíjet ovečky, proto se chci zeptat jestli máte někdo zkušenost s krmením skopovým (co a jak) a zároveň domácím masem. Hlavně jestli doporučujete přemražovat, převařovat více jak maso kupované. Děkuji

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 17:17
- Nahlásit

darliMivi
jestli máte někdo zkušenost s krmením skopovým (co a jak) a zároveň domácím masem
Skopové tedy zrovna ne, ale krmím domácí slepice, kachny, králíky. Domácí je domácí a to se snažím vysvětlit i psům K těm ovcím - každý chov by měl být vet. kontrolovaný, ovce očkované, odčervené, tudíž nevidím důvod, proč s tím masem zacházet nějak jinak než s kupovaným. Má někdo jiný názor?

stetisek123
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 18:22
- Nahlásit

corgi
krmím domácí slepice

krmíš i slepičíma kostma? Se bojím, jsou dost štípavý od starý slepice (myslím samo syrový)

Jo, lidi, a krmíte třeba občas i kysaný zelí? A když jo, tak jen to nakrouhaný, nebo to i mixnete, aby to trošku využili?

stetisek123
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 18:31
- Nahlásit

corgi
nevidím důvod, proč s tím masem zacházet nějak jinak než s kupovaným. Má někdo jiný názor?

Štourač praví, že pokud je to ze zravého chovu, tak je to výborná věc.

No, na jatkách je kontrolovaný i to maso. Třeba svalovce (u prasete) jinak nepoznáš. Ale mám kamarádku mikrobioložku. Pracuje v laboratoři, kam se posílaj vzorky krve a dalších tělních výměšků, má chovku a krmí částečně syrovým. Ale říkala, že třídenní přemražování je nesmysl, že když, tak aspoň 3 neděle, ale i tak to není 100% ochrana. Já bych to brala tak, že jsme v končinách, kde to není nijak promořeno všelijakou škodlivou havětí a nevidím, že by se média nějak hemžila psími úmrtími ze syrového masa, takže to beru s rezervou. Pokud koupím něco čerstvýho, nepřemražuju, když dovezou mražený, je to v mrazáku.
Mimochodem, teď jsme si přečetla ten článek o tom,jak se zpracovává maso do granulí pro psy a je mi celkem šoufl. Pokud je to pravda, tak jsou psi na granclích kanibalové a žerou převařený mrtvoly koček a chcíplotin z pangejtů..

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 18:42
- Nahlásit

stetisek123
krmíš i slepičíma kostma?
Prostě jim tam hodím čtvrtku slepice a je to. Oni to moc nekoušou, rovnou vdechujou, takže se moc nemá co štípat.

třídenní přemražování je nesmysl, že když, tak aspoň 3 neděle
O třech dnech jsem nikdy neslyšela, jen o třech týdnech, tak to dělám i já.

darliMivi
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 20:24
- Nahlásit

No spíš mi jde, co se skopového týče, o to co byste doporučovali skrmit a co né. Hlavně vnitřnosti. Nevím jak velký je rozvíl v tom jestli jsou to hovězí, nebo ovčí játra Něco chci použít na pamlsky. Otázka jestli se pokoušet čistit žaludek, nebo se na to rovnou vykašlat...

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2011 23:03
- Nahlásit

darliMivi
co byste doporučovali skrmit a co né
U těch vnitřností co já vím se nedoporučujou jenom králičí, o skopovém jsem nikdy nic neslyšela. Játra jako játra, vždycky to bude zásobárna všeho škodlivého. Pokud jsi myslela "použít na pamlsky" ve smyslu upéct z toho třeba játrové sušenky, tak je to stejně fuk, cizopasníky v troubě zničíš

Otázka jestli se pokoušet čistit žaludek
Proč čistit? Kilo zelených drštěk v dnešní době stojí 30Kč a ty bys to umyla

darliMivi
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2011 21:20
- Nahlásit

corgi
Tím něco jsem myslela hlavně játru, srdce a věci co se dají dobře nakrájet Vařím v celku a pak krájím. Můj předešlý pes vařené játra miloval a zatím nejsem takový magor, abych po kapsách nosila syrové vnitřnosti (ale to taky příjde možná časem)
Jinak jsem chtěla použít i pár věcí jenom tak na hraní - takže nevařené. Jen pořád uvažuji co se použít dá. Od plic jsem přešla až k jazyku... Jen my chybí ty zkušenosti, co raději nejprve vyzkoušet a co psům obvykle problém nedělá. Hmm dá se použít třeba mozek? No bude to vtipné..
Což mě přivádí k tomu čištění... Nehodlám propírat, ale asi to bude potřeba trochu té zažitiny přece jen dostat ven. I když tam asi bude záležet jak dlouho zůstanou ovce vylačněné. Respektivě jestli pan řezník nepříjde potom, co jsme je zrovna zavřeli z pastvy do chléva... Ale to se taky naštěstí nestává Zatím děkuji za rady Ovečky máme na vlastním hezky venku a přes zimu taky žerou naší trávu (moc jich nemáme jen na údržbu), takže doufám, že maso zas tak zasažene pesticidy a spol nebude (nic nestříkáme ani nehnojíme... )

corgi
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2011 21:48
- Nahlásit

darliMivi
Jen my chybí ty zkušenosti, co raději nejprve vyzkoušet a co psům obvykle problém nedělá.
Jo takhle, tak jestli jde jen o tohle, tak je třeba vyzkoušet všechno Každý pes jiná ves, může se stát, že co jednoho prožene, druhý dobře snese. Většinou ale proženou játra, ledvinky. Syrové plíce některým psům moc nejedou a musím říct, že se blbě krájej (doporučuju krájet zmrzlé). Sušené plíce naopak používám jako pamlsek skoro furt a neomrzely. Srdce neprožene, žaludek většinou taky ne. Mozeček je hodně výživný, nepřehánět.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 07:44
- Nahlásit

Tak Vetamix stále nic. 13 kg zeleného masa mi leží v mražáku už 4 týdny. Včera jsem tam už fakt hodně vytočená volala (v úterý mi po tel. slíbili, že přijedou, ale nic) a bylo mi sděleno, že příští středu.
Když jsem paní operátorce sdělila, že to bude už 5 týdnů, tak se velmi divila, že to není možné. Pak jsem jí řekla, že už prostě nemám ty psy čím krmit a ona měla tu drzost mi říct, že mi zavolá v úterý a spojíme to s nějakou objednávkou.

Už jsem fakt velmi mnoho vytočená. Docela uvažuju, že jim napíšu i na tu jejich diskuzi tuto svou zkušenost.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 09:38
- Nahlásit

pawLINka
ty vago, bych teda s nima vymetla. Když to vezmeš, tak je to regulérní reklamace. Na tu maj ze zákona 4 týdny, pak je můžeš honit po soudech. Máš právo na prachy, žádná výměna

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 10:15
- Nahlásit

stetisek123
Už mám doma rýžovar. Rýže je z něj opravdu super.
Psím i lidským rýžomilům doporučuji.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 10:42
- Nahlásit

stetisek123
Původně jsem chtěla prachy, ale pak jsem si to rozmyslela a chci výměnu. Přeci jen nemám fakt čím krmit.

Už jsem uvažovala, že budu chtít mluvit s někým z vedení, protože tohle je fakt už moc...

stetisek123
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 10:57
- Nahlásit

Evey
fakt? No tak dobrou chuť! a vaří se v tom jen samotná rejže nebo i třeba rizoto?
pawLINka
já bych to tak nenechala, já sem pruďas a už by lítaly chlupy. Defacto jim skladuješ jejich zboží, běží ti na mrazák elektrika, takže bych chtěla i penále, bo jim to poslala poštou

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 11:09
- Nahlásit

stetisek123
vaří se v tom jen samotná rejže nebo i třeba rizoto? Jen samotná rýže. Navíc to má pařáček, kde by se dala eventuelně uvařit i třeba zelenina.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 12:05
- Nahlásit

stetisek123
Nehodila by jsi sem odkaz na ten článek, prosím?

LucieS
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 13:18
- Nahlásit

darliMivi
Kolik tak míváte masa (po zpracování) z jedné ovce..? Díky za info.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 13:42
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
http://www.manwe.eu/index.php?option=com_content&v iew=article&id=233&Itemid=90

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 14:50
- Nahlásit

stetisek123
á bych to tak nenechala, já sem pruďas a už by lítaly chlupy. Defacto jim skladuješ jejich zboží, běží ti na mrazák elektrika, takže bych chtěla i penále, bo jim to poslala poštou
taky bych už dávno velmi řvala na vedoucího té operátorky
darliMivi
Hmm dá se použít třeba mozek?
já bych se syrového mozku bála kvůli scrapii. Já vim, že všude píšou přenos masokostní moučkou, ale o prionovejch chorobách se toho ví příliš málo na to, aby jim šlo věřit . Ten zrovna bych vařila.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 16:04
- Nahlásit

stetisek123
děkuji

darliMivi
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2011 16:02
- Nahlásit

Lucie S
Dost záleží na ovci Respektivě jestli zabíjíme letošní jehně, nebo dospělou ovci, či berana Taky v tom hraje velkou roli, kdy zabíjíme (na podzim je více loje tedy tuku) a o jaké plemeno se jedná- jestli mastné, mléčné, kombinované. Takže jako všude jinde My máme takové kříženky všeho možného, takže přesně ti neřeknu kolik toho masa z nich nakonec máme... Ale jen pro představu mají zhruba 70kg živé váhy.

<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . 225 . 226 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání