| Autor |
Zpráva |
Venta
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2011 16:59
- Nahlásit
stetisek123
Venta nebudete objednávat?
Já toho mám teď dost. Kamarádka by taky ráda pár balíčků, ale to teď dohromady nedáme ani náhodou. Za měsíc úplně nejdřív, bych tak tipla.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2011 17:08
- Nahlásit
Psíček
asi jsi přehlédla, že já si dělám srandu ze všech typů nadšenců, ať už jsou to nadšenci barf, granulí či čehokoliv jiného...všchno to jen opět ukazuje na stádovitost a sklon k fanatismu těchto jedinců..
a můžu se zeptat, kdo teda neni trapnej a stádovitej? Ten kdo nekrmí vůbec?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 08:28
- Nahlásit
jak davate upravenou koprivu? dneska byla premiera susene nasekane koprivy a docela tim pohrdaj, ani trocha olivovyho oleje jim to nezprijemnila
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 09:00
- Nahlásit
cernej caj
já je spaříma mixuju, dlabou to v pohodě,ale nedávámje samotný, další zeleninu k tomu.
Sušený klíďo,a le nacucat ve šťávě z masa?
Psíček
ne na základě toho, co dělá "soused"
no, to je sice pravda,ale víc hlav víc ví a když je někdo nejistej, tak proč se nezeptat? Od čeho umí homo sapiens mluvit?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 09:08
- Nahlásit
stetisek123
zkusim teda sparit a dat min s jinou zeleninou, diky
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 09:47
- Nahlásit
isdpch
Tož to máš tak, u nás doma musel žrát kopřivu aji tatínek, páč maminka řekla, že to je zdravé.
Ale dělala ji á la špenát a vlastně to nebylo špatný: psům by to mohlo taky jet.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 10:51
- Nahlásit
Psíček
jo třeba draci vždycky prohrajou, i když mají více hlav
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 10:51
- Nahlásit
isdpch
no když myslíte
Můj haf špenát přímo miluje, skoro jako brokolici. Kocour taky, ten je jak zjednanej i na samotnou zeleninu a lupení, po špenátu a brokolici by se rovnou utkoukl.
Ale kopřivy jsem teda zvířatům nezkoušela, ani lidem, od té doby, co nejím u máti, která je na takové experimenty zatížená.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 10:56
- Nahlásit
isdpch
ale krmit tím, no nevím.
Tak ono je taky krmit a krmit... Ono to psovi podle mně rozhodně neuškodí, když dostane do žrádla přimícháno cokoli zeleného. A nějak jsem si nepředstavovala, že by někdo zrovna vyrobil psovi pokrm z půl kila kopřiv.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 11:36
- Nahlásit
Psíček
máš pravdu.
cituji: Některé kultury jako například v Číně zobrazují draka zásadně jednohlavého, řecká mytologie znala draka stohlavého.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 11:48
- Nahlásit
tak maso k tomu bylo samozrejme taky, to bylo jakoze k tomu masu, ne samotny ale maso sezrali jako prvni
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 12:08
- Nahlásit
cernej caj
občas dávám - (jsou tam přeci jen nějaký ty vhodný prvky), jen tak jak si vzpomenu,spíš v sezóně, sušený jen semo tamo, spařím vmíchám k ostatnímu. Jestli jim to nejede a chceš jim to dávat, můžeš až budeš vařit vývarovou poblifku, tam ty kopřivy na vteřinku hodit, pak to zdlábnou jak malinu, když to bude ovoněné.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 12:09
- Nahlásit
kopřivy se zkrmujou hodně zvířatům, jsou přímo nabitý vitamínama a pokud máš nějakej bezolovnatej zdroj, tak je to zadarmo. Já taky nekrmím jen kopřivama,ale prostě občas natrhám na prchajdě třezalku, jindy pampelišky, někdy, když mám dlouhý rukávy, tak ty kopřivy, i na zahrádce ty potvory maj svoje místo. Já je teda rychle spařím, aby se odžahli a psy to dlabou normálka. Dám je třeba napůl s kedlubnou nebo červenou řepou. Teď se mi hrozně rozrostla lichořeřišnice, tak včera měli tu. Prostě co mám doma.
jako ohromný pozitivum vidím to, že se začala lesknout srst, ale parádně, na sluníčku se to úplně blejská
Jo, kdy kopřivy beru jen mladý nebo jen ty vršky
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 12:30
- Nahlásit
stetisek123
Teda určitě bych jen tak pro nic za nic nedávala třeba tu třezalku apod. Bylinky léčivky obsahují určité látky,které jsou sice prospěšné a léčivé,ale to je při chřipce acylpirin taky,ale jen tak ho dlabat nebudeme
Co si pamatuju,tak kopřivy mají i hodně železa a vápníku,nicméně jen tak bych je dávala když už,tak na jaře,kdy ty malé a mladé jsou zdrojem vitamínů po období zimy (proto se dělala velikonoční nádivka z mladých kopřiv),nicméně většina psů v tomhle období si tuhle potřebu automaticky dotuje uždibováním vyrůstajícího osení a mladé trávy. Na co je kopřiva opravdu dobrá,je srst,ale zvnějšku,udělat odvar a v případě problémů se srstí,lupů atd. polévat. Funguje i na vlasy pánečků.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 12:42
- Nahlásit
jana33
Teda určitě bych jen tak pro nic za nic nedávala třeba tu třezalku apod. Bylinky léčivky obsahují určité látky,které jsou sice prospěšné a léčivé,ale to je při chřipce acylpirin taky,ale jen tak ho dlabat nebudeme
dík, já jsem chtěla napsat něco podobrnýho, páč třeba u třezalky jsem četla cosi negativního co se očí týče /ale už si nepametám co /, ale pak jsem to zahaftla,páč nejsem nějak velká bylinkobáboznalkyně , tak sem si říkala, že nebudu dělat mudrlanta , ale nahlížím na to stejně.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 12:55 - Změnil/a: stetisek123
- Nahlásit
jana33
PetraK
hale, když vlk skolí jelena, ptá se ho,jestli dneska neměl třezalku? Já si myslím, že když jí nedostávaj tejden v kuse a ve velkým množství, je to prostě směs, kterou maj v břiše býložravci. Nic nepřeháním, nedostanou půl kila hluchavky,ale prostě si v ledvince donesu pár snítek, co kde potkám a hlavní složka je stejně zeleninová. Taky třeba tejden žádnoou bylinku nedostanou, podle toho, kudy tu chodím. Prostě to nežeru
Psi byli roky na lepších premiovkách a srst nic moc, teď, po tom syrovým se blejskaj. Teda už jen jedna, se blejská
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 12:58
- Nahlásit
my dostali radu od mvdr stourace, protoze nas pes trpi na caste zanety mocaku "... více méně pravidelně podávejte brusinky, řepík lékařský a asi nejsnadněji dosažitelnou kopřivu" tak sem prave schvalne sehnala koprivu ze by obcas dostal.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 13:34 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
cernej caj
Tak to zkus třebas zamíchat do jogurtu, toho můžeš naflákat víc než oleje. Nebo do tvarohu. Mně tak pes žere salát.
Nebo masový vývar, jak píše PetraK.
Edit:
falco maso je supr, jen mám problém, že už u druhého druhu vlastně nevím, co to je
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 13:39
- Nahlásit
Psíček
argumenty typu muto chutná myslím akorát svědčí o tom, že jde o to si hlavně pokecat, pobavit se a faktiký zájem psa je až někde hodně hodně daleko vzadu
Jó, a kdyby někdo měl vepředu faktický zájem něco zjistit, mu zas řekneš, že to, že zjišťuje na cz psovi, svědčí, že nebere moc ohled na psa... Ni?
Pokecání si, co psovi chutná nebo ne, svědčí o faktickém nezájmu o psa? Tož to vedeš svým působením v téhle diskusi v nezájmu docela prim, ti povím
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 14:37
- Nahlásit
Psíček
A kdo vyvozuje, že když psovi něco chutná, je to pro něj automaticky dobrý? Tak třá můj pes by s chutí sežral kilovku čokolády, kdyby mohl...
Že někdo plká i o tom, co jemu čoklovi chutná (třeba já), ještě moc neznamená ten závěr, co jsi napsal.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 14:46
- Nahlásit
Jako kopřivy jsou náhodou super, já je dávám do nádivky, kterou jim já a lepší nádivku jsem nejedla.. nehledě k tomu, že jsou fakt zdravý.
MMch. dáváte povi kus kus???
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 15:00
- Nahlásit
Grin
já mu dávám enem kus. Jeden.
no ale zpět k tématu, já přílohy nedávám už , protože by péf byl tluusty. Období rachitýdy již máme úspěšně za sebou. ale dávala jsem takový "normální" přílohy (pokud je normální tu přílohu dávat, páč kde by se k ní pes normálně dostal, že ), ale prostě nic spešl jsem nekupovala, byla rýže, těstoviny, občas knédl a hlavně tmavej tvrdej chlébik na zuby. ten teda dávám doposaváde.Přiznám se že za sebe nevidím důvod moc kupovat nějaký zvláštnostě. ale tak to je pochopitelně každýho věc.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2011 17:15 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Psíček
No jo, no, to jo.
Já holt nemám tolik času, abych tady dedukovala... resp. na téma kopřivy jsem takový souvislosti asi přehlídla.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2011 08:34
- Nahlásit
Grin
jestli kus kus nebo kolinka je asi jedno, ne? ja teda kdyz si doma udelam, tak jim taky trochu klidne prihodim.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 14 Zář 2011 08:59
- Nahlásit
Grin
MMch. dáváte povi kus kus???
nedávám nic, co by bylo nějak náročný na přípravu ... kuskus by moh bejt celkem jednoduchej, když se enem zalejvá vodou a je to těstovina ... hmmm, taky by po tom tedy mohl hubeňour přibrat trošíčku, tak dík za tip
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2011 23:34
- Nahlásit
není pro psa kuskus moc drahej?
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2011 18:39
- Nahlásit
Vero
není pro psa kuskus moc drahej?
určitě jo,lepší jsou kosti od oběda...
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2011 09:11
- Nahlásit
ahojte, už jsem to psala na mujpsa, ale tak hodím to aji sem vaříte tady někdo domácí jogurt pro psy? našla jsem na internetu recept, ale asi ho tady znáte... chtěla bych se zeptat jak dlouho takový jogurt vydrží v lednici? nějaká minimální doba trvanlivosti díky
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2011 11:38
- Nahlásit
Psíček
to abych si pořídila razítko
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2011 14:00
- Nahlásit