| Autor |
Zpráva |
Dannie
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2011 06:12
- Nahlásit
Eninka
Máš už nějaké info, kdy nám přivezou masíčko?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2011 10:04
- Nahlásit
Dannie
koblizenka
vero
cernej caj
Dneska mezi 13 - 15 hod. přiveze Falco maso pro psíky
Jak dorazí, dám sem info
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2011 10:06
- Nahlásit
Eninka
super, díky zatím moc
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2011 14:20
- Nahlásit
Dannie
koblizenka
vero
cernej caj
holkííí, Falco je tady, vypadá to dobře
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2011 14:26 - Změnil/a: Dannie
- Nahlásit
Eninka
tak to se těším
po cestě domů se pro to zastavím
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2011 19:27
- Nahlásit
priznam se, ze vubec nevim, co je ci mam v mrazaku hromadu oprouzkovanyho masa a nemam sajnu jak to roztridim
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2011 19:29
- Nahlásit
cernej caj
no, je blbý, že tam maáš věci pro Vero a ještě část pro Koblizenku. Zavolej Koblizence ať ti řekne, co si nechala k tobě, Vero víš, co měla objednaný - máš to označený na faktuře a snad to roztřídíš, a kdyžtak jim to snězte a nemusíš nic třídit
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 11:16
- Nahlásit
Eninka
Ještě jednou moc díky za objednávku masa, zároveň se i omlouvám za to zdržení při vyzvednutí
Ryby vypadají naprosto luxusně - ty bych si snad dala i já ta mletá hovězí směs mě až tak nezaujala, ta mi přijde lepší od Vetamixu (už jsem slyšela, že Falco nemá směsi moc dobré). Dršťky jsem zatím nekrmila, ale vypadají taky moc fajn.
Sušený mňamky vypadají taky fajn, takže u nás SPOKOJENOST!!
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 11:18
- Nahlásit
Eninka
pošli mi to č. ú., jo?
a jinak taky steré díky
černej čaj
to není v nějakým kartónu? balení po 6?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 11:26
- Nahlásit
Vero
posílám ti to na mail. Balení je vcelku po těch 6 ks. Akorát toho cernej caj měla víc, tak se v tom asi hned nevyznala
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 11:45
- Nahlásit
Eninka
taky moc děkuji za objednávku , včera jsem dala ryby, asi po 3 měsících a čučel na to jak mimozemšťan, ale za chvilku to bylo zblajzbnutý . Ryby jsou opravdu moc hezký.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 11:52
- Nahlásit
jindra67
ahoj Jindřiško, tak jsem ráda, že jsi se sem ozvala. Tak snad bude spokojenost. Pokud byste byly spokojený, můžeme akci kdykoliv zopakovat.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 11:53
- Nahlásit
Dannie
Díky za info, a žádný zdržení nebylo, to je vpoho...Jsem zvědavá, co tví pesani na ty sušený věci. Hlavně ty játra, tak pak napiš jestli to má úspěch nebo ne.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2011 14:26
- Nahlásit
Vero
coz o to, baleni po 6ti kusech tam mam v mrazaku... ale mam k tomu dalsich 10 baleni po 6ti kusech ale vcera sme museli vyklizet pokoj kvuli plynarum, navic to maso se nam taktak veslo do obou mrazaku naraz, takze jsem nemela cas to poradne projit. jeste se musim podivat po tom barevnym kodu a pak to snad nejak oznacim a zmaknu roztridit
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 12:19
- Nahlásit
nechcete se někdo připojit k objednávce od Falca????? Závoz v pondělí 15.8. do Jílového, můžu to dovést do Prahy na 4 nebo tak nějak
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2011 12:57
- Nahlásit
Alexa
já
Závoz v pondělí 15.8. do Jílového
Vyslala bych Michala
Objednávka:
dršťky sušené 1kg
ryby sušené 1kg
plíce sušené nestandard 1kg (nebo jiné, ale nestandard stačí)
Dršťky 1ks/6ks
Mořská ryba mletá 1kg/6ks
2.033 tyčinka buvolí kroucená 7-8 mm/100ks
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 09:45
- Nahlásit
chci si pořídit venkovní kočku a chci ji krmit taky barfem jak svého psa. nemůžu nikde pořádně nic najít, jaké jsou rozdíly v krmení kočky a psa.Můžete mi poradit, popřípadě dát odkaz
Dík
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 09:49
- Nahlásit
jindra67
Já teda nevím, jestli je to "správně podle tabulek", protože si na žádné tabulkování nehraju u psů natož pak u koček, ale krmím prostě stejně jak psy. Co nachystám večer psům, to sypnu do misky i kočkám. Nestěžují si.
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 09:53
- Nahlásit
pawLINka
já spíš myslela, jestli taky dávat zeleninu a třeba křídla, krky a skelety. mletiny by mi byly jasný. ale někde jsem zaslechla, že kočka je pouze masožravec.ale dávat jen maso mi přijde divný
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 09:56
- Nahlásit
jindra67
No, já myslím, že kočka toliko té zeleniny a tak nepotřebuje (upřímně, já to nehrotím ani u psů).
třeba křídla, krky a
No jasně, když si kočka uloví ptáka, tak ho taky sežere i třeba s krkem. Jinak teda naše kočky se dokážou uživit z velké části samy a chodí se jen dokrmovat kozím mlíkem a právě tím, co dávám psům. Přece nebudu chystat kočkám zvlášť.
Ale třeba ti tady někdo hodí nějakou tabulku, jak správně kočku krmit. )))))))))))
Btw: Proč se i my lidi nekrmíme podle tabulek?
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 10:10
- Nahlásit
vyřešeno, dostane co pes a zbytek at si uloví. proto ji chci, na myši
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 10:14
- Nahlásit
jindra67
No vidíš, že to jde. Naše kočky se právě dokážou fakt uživit víceméně samy (kromě lenochů, co prostě neloví). Jeden kocour chodí na maso nebo kozí mlíko fakt jen vyjímečně, pořád se někde válí s myškou, ptáčkem nebo ještěrkou. Takhle se dokrmuje už 6 let a nevypadá, že mu něco chybí.
|
darliMivi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 11:15
- Nahlásit
Jindra67
Co my jsme se učili ve škole (zemědělka), že kočka je hlavně masožravec, kdežto pes více všežravec. Prostě potřebuje méně zeleniny. Tak se i sestavují granule pro kočky - větší podíl masové moučky a skoro žádná zelenina. Proto prý kočkám tolik neškodí, když jí psí stravu (jen jim často méně chutná), ale naopak psi by neměli dostávat kočičí granule (zatěžují tuším ledviny)... Takže u klasického bych se toho držela - více masa, méně zeleniny...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 13:01
- Nahlásit
Taky dávám kocourovi totéž co psovi, jen mnohem míň zeleniny (ale některé druhy hrozně rád, jak jsem s překvapením zjistila, může se utlouct třeba po rajčeti, tak mu v tom nebráním). Kosti zvládá v pohodě a rád.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:06
- Nahlásit
Dotaz: po přechodu z granclí na syrové mi psi začali intenzivně žrát trávu. Dost intenzivně. Na procházkách, kdykoliv se zastavíme, po zahradě maj zmapováno, kam jít. Prostě si hodně "přilepšujou". Dřív to tak nedělali, jen občas si zobli.Je to OK?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 14:54
- Nahlásit
jindra67
Mám venkovní kočky dvě, krmím je masem od malinkatých koťátek. Dostávají v podstatě totéž, co psi, zeleninu ale mistrně plivou. Kudrnku do nich nedostanu. Snesou banán, jinak strouhanou zeleninu mixuju do mletých směsí, pak to tolik neplivou. A občas jim usypu FitBarf od Barona (tam je i jídelníček pro kočky, kdyby byl zájem) - ale to spíš proto, že mi tu ta piksla stojí, tak aby k něčemu byla Jedna kočka je vyloženě lovec, dokrmuje se vším, co se hýbe. Druhá je líná, celý den prospí, nic neloví, jenom tloustne. Zkrmuju i křídla, kachní a slepičí hlavy, kuřecí skelety - s ničím nemají problém.
stetisek123
po přechodu z granclí na syrové mi psi začali intenzivně žrát trávu
Přidala bych vlákninu
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 15:04
- Nahlásit
corgi
Přidala bych vlákninu
No, to jsem si taky myslela, i když maj krmnou dávku ze 2/3 z mixované zeleniny. Přidala jsem teda Psylium a beze změny.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 15:11 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
stetisek123
A jaká je ta zelenina? Dávala bych co nejvíc listové
Edit: U nás velké požírání trávy a zvracení šťáv před snídaní bylo podle veta indikátorem překyselení, dostali jsme na to homeopatika, která jsme brali a už neberem, pes už je OK. Ale on má zažívání citlivější, feňule tyhle problémy vůbec nemá.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 15:52
- Nahlásit
corgi
Dávám vše co mám a najdu. Pekingský zelí, různé saláty, č. řepu, mrkev, petržel, celer, melouna, švestky, broskve, ale i bylinky-pampelišky, třezalku, jitrocel, hluchavku,... Prostě, co najdu. Teď maj třeba to zelí s petrželkou (zelenou) a lichořeřišnicí s kuřetem a trávu žerou furt. To překyselení mě taky napadlo, ale chtěla bych to řešit nějak přirozeně, protože veti na to dávaj Anacid a to se mi nechce. Musí to být nějaká dietní chyba
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:07
- Nahlásit
stetisek123
mi štěk žral trávu na granclích, stejně tak i když je teď na mase. dostává listovku pořád, buď zelí nebo byliny nebo miluje rukolu, ale venku pase stejně. někdy ji hned vychrchle zas ven, jindy projde. Už to neřeším, sám ví, proč to dělá.. ale mě taky žere doma hlínu, omítku, dřevo.. takže tak
|