Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Žanetka
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 21:23
- Nahlásit

Ahojky,
krmím syrovým zhruba půl roku a spokojenost, kupuji Vetamix, takže taková ta klasika, ale te´d jsem náhodou narazila ve zveráči na syrové vepřové záušky, doteď jsem se setkala jen se sušenými ako pochutka. Co myslíte syrové jako ,,hlavní chod" ?

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 21:33
- Nahlásit

Žanetka
Pokud takove sezenes, nejsou nejak vakuove balene, hura na ne. Ja obcas mam to stesti a od kamosky dostanu praseci usi, syrovy, to si cuby mlaskaji. A obcas je uvarim a z vyvaru vyrobim sulc.

Žanetka
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2011 21:39
- Nahlásit

Fifi
Nene, nejsou jsou volně zmražené.

arsiela
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 10:32
- Nahlásit

Dobrý den,mám prosbu,při stěhování jsem trdlo ztratila všechny poznámky co jsem měla o krmení březí a kojící feny klasickou stravou.Dávám většinou syrové maso,vnitřnosti,skelety a podobně,k tomu rýže,zelenina.Nevím u březí a kojící feny jestli dávat ještě doplňky (multivitamín a podobně),vápník jakej - myslím těsně před porodem a po porodu.Do krmení přidávám olivovej olej,cokoli od mléka mi nesnášej,takže to nedostávaj.Jo a ještě obecně jak krmit rybí maso - maj tady lososa a nějakej rybí salám(vetamix) můžu to dávat syrové i s těma malejma kostma,nebo rybu s kostma nedávat vůbec?

woey
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 11:29
- Nahlásit

arsiela
syrové ryby s kostmi jsou bez problémů, já dávám celé makrely a pes si s nimi poradí úplně v klidu!

stetisek123
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 11:36
- Nahlásit

arsiela
jo, ryby krmit syrový
jinak březí a kojící - záleží jaký plemeno, malému bych jen tak 14 před porodem přidala více kostí, velkýmu asi i nějakej ten vitamínominerální přípravek, na podporu laktace kopr, fenykl...

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 12:01
- Nahlásit

stetisek123
malému bych jen tak 14 před porodem přidala více kostí
Předesílám, že fakt nevim a jsem co se týká odchovu štěňat naprostej laik, ale nebude mít pak zácpu?

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 12:09
- Nahlásit

arsiela
Ahoj pani.
Nevím u březí a kojící feny jestli dávat ještě doplňky (multivitamín a podobně),vápník jakej - myslím těsně před porodem a po porodu
Ja nepridavam v brezosti nic extra, jen beznou pestrou stravu, obcas sypnu roboran, pangamina, rozdelit krmeni do vic davek denne.. bacha na ten vapnik, fenu pred porodem rozhodne vapnikem extra nedotuj!! Pokud zvladne masity kosti a v pohode se vykadi, tak proc ne.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 12:11
- Nahlásit

kachna_
krmila sem tak 10 kg fenu, co pak porodila osm štěňat. každpádně se to dá kdyžtak upravit přidáním zeleniny, oleje,vnitřností.. Ale ten vápník navíc bude potřeba vzhledem k tvorbě mléka. Je možný ho nahradit tím roboranem, ale u malých fen bych se nebála jít cestou kostí a chrupavek. Nemyslím v kilech,ale třeba jednu kostru dvakrát týdně navíc

arsiela
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 20:14
- Nahlásit

Dikes moc já právě přemýšlela nad tím roboranem,skelety dostává občas jinak má právě zácpu.
Fifi prosím tě po porodu pak vápník naopak dotovat,že ano.Stačí ten iris cal nebo tak nějak se to jmenuje.
Já mám fakt mateřskej hospi a houby si pamatuju

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 20:25
- Nahlásit

arsiela
Fifi prosím tě po porodu pak vápník naopak dotovat,že ano.Stačí ten iris cal nebo tak nějak se to jmenuje.
Ano, prosim, PO porodu to do ni laduj, Irish cal, klidne i steneci mliko, esli ti bude pit, jogurty bily neslazeny, tvarohy... Ale uvidis dle poctu stenat a toho, jak bude mlicna, nektera fena to nepotrebuje. Budou pindata, jo? se jdu mrknout, co planujes.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 20:28
- Nahlásit

arsiela
většina výrobců minerálií má i řady pro kojící feny. Pokud jí kosti ucpávaj, tak to nahraď tím. To je jasný. Dřív se taky kostma nekrmilo. Dalo se maso, nastrouhala mrkev a posypala Roboranem (tenkrát nic jinýho snad nebylo). V podstatě se k ní chovej jako ke štěněti. Asi o 1/3 víc energie, podle počtu mimísků
Jinak některé feny ke konci březosti ztrácej chuť k jídlu, jak je utlačujou štěnda,tak je nemá cenu nutit, maximálně přidat pangamin

Grin
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 22:19
- Nahlásit

Hele holky kerý maso je hypoalergenní?

Chci něco nakoupit ale nevim na co je ten blbec můj alergickej, tak mu chci dát něco po čem mu alespoň s velkou pravděpodobností nic nebude.

Skopový třá. Jak je na tom koňský? A losos?

leyenda
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 22:23
- Nahlásit

Grin
Jak je na tom koňský?
teda pani, konsky maso je uplne nejplnejsi alergenu, jak si umite predstavit. To toho psa muzete rovnou humanne uspat.

Grin
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 22:25 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

leyenda
NO vida! Proto se ptám, ne, když vim že to nevim!
F tom případě koňa nedostane, stejně se mi ta myšlenka trochu příčila.
A co teda může?

editprava chyby

leyenda
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 22:33
- Nahlásit

Grin
A co teda může?
Tezko rict, kdyz nevis na co je alergicky. Ja bych na tvem miste proste zkousela - nakoupila ruzny druhy masa v malym mnozstvi a vyzkousela, co snasi dobre a co ne. Vseobecne se tedy rika, ze jehneci je vhodne. S tim lososem nevim, asi bych zkusila nejakou rybu ulovenou v prirode. Ja k lososum pestovanym nemam moc duveru a kupovat lososa divoce zijiciho pro psa je trochu dekadentni vzhledem k jeho cene.

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 22:34
- Nahlásit

Grin
Grin
holky kerý maso je hypoalergenní?
Granule leda.
Ja nevim, pokud nemas spatnou zkusenost s kuretem (bez kuze), zacala bych od nej. Pak treba kralik, kruta (bez kuze), libovy hovezi, postupne zkoumat od nejmin tucnyho vyse, treba po 5 dnech krmeni jednim druhem a stejnou zeleninou, co to udela.

corgi
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2011 15:49
- Nahlásit

Kolegyně, hlavně ty farmařící, ptám se - může souviset zkrmování nevykrveného masa s blicí příhodou mojí feny? Minule, když nám chcípnul kačer, ho pes vůbec syrového nechtěl, jen vařené maso. Teď po delší době chcípnul další, pes nemá problém, žere to jako všechno jiné, zato fena to sežrala, začala okusovat trávu a blít jako amina. Jde mi o to, jestli to souvisí s masem, nebo ne. Předesílám, že kačeři umřeli na hloupost, ne na nemoc...

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2011 15:57 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

corgi
Nenapadá mě, co by mohlo být za zdr. problém, nevykrvené maso se pouze rychleji kazí. Dokonce (ale pravda, to maso se nepožívá syrový) pokud vim, tak jsou lidé, kteří králíka nevykrvují, aby získal chuť zvěriny.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2011 15:57
- Nahlásit

corgi
Předesílám, že kačeři umřeli na hloupost, ne na nemoc...

no vona hloupost je vůbec největší nemoc co znám aspoň teda u lidí

a předtím to kachni maso už jedla? a problém neměla?

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2011 16:05
- Nahlásit

PetraK
předtím to kachni maso už jedla?
no, teď mi došlo, na co reaguju

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2011 16:07
- Nahlásit

kachna_
no, teď mi došlo, na co reaguju

čus Lektře ceš náhubek?

Grin
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2011 16:11
- Nahlásit

Fifi
drůbež je v háji, drbe se strašně a sere. Zajímavý je, že po vařenym je dobrej, ale syrový největší peklo.
Zkusíme králíka teda a půjdem teda postupně; chtěla jsem začít něčim co v pohodně přijme, myslela jsem že existuje maso který nezpůsobuje alergie, ale evidentně to nebude tak lehký

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2011 16:14
- Nahlásit

Grin

teoreticky??? by snad nejmíň alergenovitý mohlo bejt rybí maso?? ale možná se pletu. v tomhle nejsem honěná.

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2011 16:23
- Nahlásit

PetraK
by snad nejmíň alergenovitý mohlo bejt rybí maso??
Hele ale to by se u dětí zavádělo jako jedno z prvních a to se nezavádí, tam se zavádí hovězí, rybí až po roce, jako alergizující se (pro mě překvapivě) uvádí vepřový,
Grin
Budeš brát vetamix nebo maso pro lidskou spotřebu?
Vetamixí bych zkusila telecí,
Já vim, že to je lidský a pes je masožravec, ale třeba ti něco z toho pomůže:
Potraviny, kterých by se mělo potencionálně alergické či alergické dítě vyvarovat
Zelenina: rajčata, celer, paprika, pórek, ředkvičky, křen, sušené luštěniny (sušené fazole, hrách, čočka, sója), kyselé zelí, řeřicha, bazalka
Ovoce: citrusové plody, kiwi, ananas, mango, broskve, fíky, datle, bobulovité ovoce (rybíz, angrešt) kromě borůvky, jahody
Maso: ryby (včetně sladkovodních) a dary moře, vepřové maso, sójové maso
Uzeniny
Mléko: kravské, sójové, kozí, ovčí, mléčné výrobky
Vejce
Exotická koření - vanilka, kari, skořice, muškátový oříšek apod.
Med
Ořechy: vlašské, kešu, lískové, burské, pistácie, mandle
Bylinkové čaje (heřmánek apod.)

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2011 16:32 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

kachna_
Hele ale to by se u dětí zavádělo jako jedno z prvních a to se nezavádí, tam se zavádí hovězí, rybí až po roce

áááha, aha, no já říkám, že jsem mimo vobraz, jen mi to tak napadlo, že tam by teoreticky- ale ono ty ryby už jsou dneska taky hustej sajrajt - nemuselo nic být. a nedávaj se dětem ale až dýl jednak kvůli chuti a jednak kvůli kostem?

EDIT - aha už si čtu ten seznam co jsi dala. tak nic.

Grin
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2011 16:48
- Nahlásit

kachna_
Zezačátku asi u řezníka, nebude to mít každej den totiž, ale pak bych chtěla přesedlat na psí, nevím jestli vetamix, ty směsi asi ne, spíš fakt čistý maso.

vim, že to je lidský a pes je masožravec, ale třeba ti něco z toho pomůže:

děkuju! Koukám na to a nic moc jsem mu nedávala z toho, jenom celer, a to vařenej, a nic, kyselý zelí, to miluje a nic mu po něm neni, mléčný výrobky dostává, tvaroh, pribiňák, bílý jogurty a kefír, ale nedostává toho nějak horentně moc na to jeho 40kg tělo ¨

asi mu z toho zkusim teda dát eště vejce. Uvidíme co to udělá..

stetisek123
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2011 17:01 - Změnil/a: stetisek123
- Nahlásit

Grin
Nejmíň alergenní jsou masa, který se doposud nejmíň dávala ke krmení. Čím neobvyklejší seženeš, tím líp. Rozhodně ne kuře a hovězí. Když si vezmeš, co odjakživa bylo v granclích, to bylo hovězí a kuře.
Uvědom si, co je to vlatně alergie: přehnaná reakce těla na jinak běžnou věc. To znamená, že alergeny jsou vždy ty věci, se kterými se organismus nejvíce,z dlouhodobého pohledu setkával.
takže já osobně bych klidně zkusila koninu (byť s emi to velmi příčí, pštrosa, jelena,bažanta a zajíce (začaly hony ) .... pak postupně třeba tu kačenu, jehně, rybu (zvlášť mořskou, zvlášť sladkovodní), krůtu a až nakonec krávu a slepici.
Ale vůbec to nemusí být masem, mohou to být obiloviny, olejniny, Ečka,...
Ty chceš BARFovat? Ty jehněčí zlatý granule nejsou košer?
Jinak v tom PPČ je i jak testovali alergii zase na tý kůži, je tam i foto,ale opět měl pes kožní projevy, ne trávicí

Edit a dala bych každýmu druhu aspoň tejden, možná víc. Zkusím se podívat.
Kdyžtak si hoď dotaz na Štourače...

stetisek123
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2011 17:03
- Nahlásit

kachna_
fakt nesrovnávej lidský a psí alergie, tam je jinej princip. To bych nedělala

Grin
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2011 17:30
- Nahlásit

stetisek123
ty jehněčí zlatý granule jsou epesní a pes po nich nesere... ale stojej 15 kg 1800 Kč!!!!!!!!

Jinak s tim barfovánim no hele ideálně bychchtěla mu dát když seženu levný dobrý maso nebo kosti nebo cokolif tak barf a když ne tak granule, prostě jet jako jednou to a jednou to, klidně 50 na 50 i víc barf. Ale jen barfit se mi nechce, protože furt nemám místo, nemám to prostě kam dát, kdybych to nakoupila ve velkým. Takže bych prostě obden zašla k řezníkovi a kdyby měl něoc dobrého tak bych mu to koupila. Grancle se nezkazej.

na šťourače?????

<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání