| Autor |
Zpráva |
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 20:34 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
VerčaZ
Bohužel druhej pes od toho Wilíkova uspání nechce žrát a už je kost a kůže a má teď přijít zima, tak jsem zvědavá, no snad se rozežere.
Nejspíš mě pošleš do háje, ale já jsem fenku po operaci, když nechtěla jíst a byla proto na kapačkách, na radu starého veta zkusila rozežrat tenkým plátkem čabajky. Před tím jsem jí nabízela nejrůznější libová masíčka a nic. Když mi to vet radil, koukala jsem na něj hodně úkosem - na vyrajbovanej žaludek pálivou a slanou uzeninu, chmm .
Nicméně ze zoufalství jsem nakonec štangli čabajky zakoupila. Stačily dva tenounké plátky, které jí polechtaly chuťové pohárky a začala normálně jíst.
Držím palce
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 21:54
- Nahlásit
Nejspíš mě pošleš do háje,
Do háje Tě nepošlu, zas tak to nehrotím.
zuzanarosakova
On ne, že by nežral úplně, ale vůbec se to nedá srovnat s předtím (že by absence potravní konkurence?). Dřív neměl problém absolutně s ničím, misku vymet a ani nemrknul. Teď jde k misce, jak kdyby v ní byl jed. Pak pomalu, pomaličku začne žrát, ale až do konce to nikdy nevyžere. A musím mu dávat do všeho kousek masa. Dřív nebyl absolutně problém, aby sežral třeba zeleninu nakrájenou a smíchanou s cotagge. Teď mu to musím namlít a dát do masa. Hovězí žebro dřív s nadšením okusoval a drtil celej večer, teď ho olízne, trošku ocumlá, aby se neřeklo a fertig. Ale přijde mi, že už se to začíná lepšit. Holt nám Wilíček chybí všem, achjo.
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 07:45
- Nahlásit
zuzanarosakova
ahoj,
já jo, čubinu NO mám doma, je jí 8 měsíců a poslední dobou co je chladno je neskutečně rozežraná. Když připravuju misku ráno i večer, tak hlady kňourá a štěká, takže já jsem dávku zvedla. Váží 34kg, baští denně 1,6kg. Prozatím přidávám o cca 200g celkově a uvidím. Taky jsem třetinu zeleniny obden nahradila ovesnými vločkami nebo kuskusem, prý se po nich psi líp zasytí...
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 14:15
- Nahlásit
tak už mám 3 knihy.
tak budu číst a číst a číst
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 18:39
- Nahlásit
123helik
1,6kg
masa??? já dávám 700g denně a na Retrívrech mi všichni řikali, že je to moc, když mý psi nepracujou a maj lehkou zátěž tak že bych to zvedla na kilo??
|
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2010 19:13
- Nahlásit
zuzanarosakova
Jenže ona má štěndo, tam je to úplně o něčem jiném. U dospělých psů se udává 2-3 %, u štěňat 4-6% váhy, takže si myslím, že 1,6 kg masa pro 8 měsíční štěně je OK. Ty máš pokud vím dospělé psy, ne? Ale každý pes je individuální, znám psy, co jsou na ani ne 2% a jsou spíš tlustí a psy, co jsou na 3% a jsou stále hubení.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2010 08:32
- Nahlásit
Psíček
Tak nevím, to s těmi procenty myslíte vážně nebo se snažíte jen obveselit obecenstvo?
co je na tom špatně?
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2010 08:42
- Nahlásit
zuzanarosakova
1,6kg
masa???
ne, to je celková denní dávka masa má cca 900-1000g. Je to hyperaktivka a roste, tak dostává o něco víc, aby nevypadala jak z Dachau. Denně jsme přes dvě hodiny na procházce, kterou celou prolítá, obden na cvičáku obrany a k tomu denně stopa a poslušnost...
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2010 08:44
- Nahlásit
Tutuli
přesně tak... a do sedmi měsíců věku dostávala dokonce i 7% váhy. Teď jsem to snížila o to jedno procento a na roce bych se měla dostat cca na ty 4%. V roce a půl už jen ty 3%
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2010 09:26 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
No náš šestiletej ovčák zahradní (spí doma) v běžné zátěži (hlídá barák - pojal to za své životní poslání, chodíme na procházky a výlety, aportování) má denně 1,7 kg spíš víc (nebo spíš takhle, denně dělám cca 2 a třičtvrtě kila žrádla). šeltie dostává max 150 g, mája 250, osmiměsíční špiče 350-450 (podle toho jak moc má hmatná žebra) a zbytek dostává cir. Nevážim to, přehled mám jen o tom mase a masových kostích, edit. toho jsou dvě kila + asi 1 litr ovocné nebo zeleninové přílohy.
takže štěně rozhodně nedostává 4-6 procent, (pohyb vedle procházek má, běhá denně s Májou po zahradě 2300m2, svaly má přiměřený)
a
Cir rozhodně nedostává 2-3 procenta (tak 5-7). To by ta strava musela bejt děsně koncentrovaná, hodně tučné maso, sádlo, obilné přílohy. Jo a váží 35 kg (max.), hrboly kyčelních kostí vystouplé.
123helik
já bych ty tabulky zas tak vážně nebrala, řídim se vysloveně podle toho, kolik stravy můžu dát aby se váha psa blížila ideálu. No ale kdyby sme takhle měly jíst se šeltičkou my dvě, tak sedíme někde v koutku a žužleme hovězí šlachy. A teda fakt oříšek bylo šeltici s nadváhou upravit denní dávku s přihlédnutím k tomu, že jí dítě krmí zbytkama od stolu
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2010 09:41
- Nahlásit
no lidi,ty bláho, já kdysi taky dávala dastymu,NO, kilo denně jídla,ale ted jsem to stáhla na 700g denně,bo je děsně tlustej a má v híji ty nohy ,jinak zátěž má akorád,že jezdí se mnou s letákama,když roznášim a noviny ráno a večer 2 hodinová vycházka + nějaké to procvičování poslušnosti
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2010 10:01
- Nahlásit
kachna_
mě to zatím totiž tak nějak podle tabulek vychází, jen teď před zimou jsem musela zase přidat, protože je čubina hladová. Druhou čubinu mám tříletou, maličkou a ta dostává dohromady asi 10procent své váhy - protože má 1,5kg
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2010 15:17
- Nahlásit
kachna_
Já si právě nemyslím, že u množství masa v krmné dávce jde jen o to, kolik pes váží - respektive jestli má nadváhu nebo je hubenej, ale já mám spíš strach z toho, aby opravdu nedostávala dlouhodobě záhul játra a ledviny. Proto trošku ty procenta taky počítám, ale ve výsledku dávám určitě víc (uvádí se 2-3% váhy a z toho 70-80% masa a kostí - dávám na horní hranici a ještě do toho nepočítám pamlsky, což jsou třeba kuřecí srdíčka). Ale vůbec neřeším ovoce a zeleninu, té dávám co hrdlo ráčí.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2010 16:00
- Nahlásit
Psíček
ja to na ty procenta teda nedělám! Jsem uplně nematematicky tip a kdysi jsem si dle nějakých tabulek horkotěžko vypočetla, že by měli moji psi dostávat asi kilo žrádla a z toho 70% masa. od ty doby dávám 70g masa a už nic nepočítám, když se mi zdaj hubený , trochu přidám, když tlustý, tak trochu uberu. počítat nic už nebudu, bolí mě z toho hlava!
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2010 16:01
- Nahlásit
zuzanarosakova
počítat nic už nebudu, bolí mě z toho hlava!
jo a prej to taky není dobrý na pleť
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2010 16:08
- Nahlásit
makrel
no, eště navíc!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2010 17:03
- Nahlásit
zuzanarosakova
70g masa
když se mi zdaj hubený , trochu přidám, když tlustý, tak trochu uberu
podle mě ideální řešení.
Hele a co ty potíže s trávením? dobrý? nebo pořád citlivější?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2010 17:27
- Nahlásit
kachna_
Od ty doby, co jsou na mase, jsou uplne v pohode!! Klepu na drevo! Akorat jednou meli sracku po veprovejch kuzich, ale uz si zvykli i na ne, takze super, davam naky bilinky od Barona na traveni. A strasne jim to chutnaaaaa!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2010 18:23
- Nahlásit
Psíček
To tě to vyjde dost levně, že?
Ty máš čivavky?
vzhledem k tomu, že takhle krmí už pár měsíců, už asi jo
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2010 18:26 - Změnil/a: kejtlin
- Nahlásit
kachna_
OT pojd´ prosím na miku miku nebo do žumpy potřebuju prosím něco pořešit, díky
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 08:11 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
Ahojte, jdou vám stránky www.vetamix.cz ? Já už to zkoušela ve třech prohlížečích.. a nic Zrovna když budem objednávat
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 08:22
- Nahlásit
Nori
mi jdou normálně
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 09:24
- Nahlásit
Mě píšou,že se připravujou,asi vánoční ceník
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 09:40
- Nahlásit
danajasa
Aha, ale přece něco.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2010 16:30
- Nahlásit
ja na vas poslu moje agresivni bestie, zensky jedny ukecany (ukousou vam ruce a bude pokoj uz jsem v tomhle tematu na strane 18 po dvou dnech cteni a dalsich 100 mam pred sebou... tak jen rychlej dotaz:
jako doplnek staci mit roboran, pangamin, neco na klouby a muzu pridava irish cal? hnije mi doma 2/3 baleni...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2010 17:18
- Nahlásit
cernej caj
hele já nedávám nic, klouby bych nedávala, když nejsou potíže
ze začátku jsem ale dávala, protože jsem se bála, dávala jsem GIOM.
Irish cal vypadá dobře, zkušenosti nemám. Pangamin nemusíš, kvasice jsou v tom irish calu.
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2010 17:21
- Nahlásit
Táák už jsem zase tady po delší době a můžu konečně taky občas přispět svou troškou do mlýna. už neco přes dva měsíce jsem pyšnou ( až do nebe) majitelkou fenečky bílého ovčáka, které jsem zrovna před chvilkou připravila vepřové nožičky, a k snídani měla maso pravda teda zatím ještě uplně nepřejdem jenom na maso, ale časem se k tomu taky dostanem..
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2010 17:32
- Nahlásit
cernej caj
Dávám jen bylinky, občas pangamin. Když si vzpomenu, cca 1x týdně, dám Micromineral. Sem tam na nějaké akci vyhraju Roboran, Fitmin apod, tak to taky spotřebuju, přece to nevyhodím, to je jasný Ale jinak si myslím, že pestrou stravou pokryješ potřeby zdravého psa. Co se týče kloubů, udělala jsem 1x v roce udržovací kúru, pravidelně bych nic nedávala.
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2010 17:47
- Nahlásit
Možná, že to tady zahlídne někdo, kdo si taky objednával roční předplatné Psích kusů, kde součástí byly i dvě knížky o výživě psů. První číslo časopisu už mám doma, ale knížky se pořád nedostavily.Nevíte někdo, jak je posílají? Jestli mám ještě čekat nebo urgovat redakci.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2010 17:49
- Nahlásit
belinda
já nemám ještě ani časopis ani knížky
|