| Autor |
Zpráva |
Tutuli
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2010 16:10
- Nahlásit
No jak to tady tak čtu, tak jsem docela ráda, že mám doma malou psí popelnici, sežere naprosto cokoli, včetně ovoce i zeleniny, dokonce i tabletku Cetebe sní jen z ruky a ještě kouká, kde je další nášup. I když na druhou stranu, někdy je to na zabití.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2010 18:05
- Nahlásit
Tutuli
Nápodobně. Už i kočky mi žerou vegetariánské večeře (= v robotu rozmašírovaná zelenina+ovoce, k tomu trocha jogurtíku, med)!!! Když to někomu říkám, nevěří, ale fakt se mi ještě nestalo, že by v psí misce zbyla nějaká zelenina. Akorát kočky plivou kudrnku, asi je šimrá v puse...
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2010 19:31
- Nahlásit
a já mám jednoho vymýšlavce, co skoro nic nepapká a pak jednu popelnici, oba jsou na zabití, chtělo by to střed
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2010 19:40
- Nahlásit
Monty
já mám popelnici a chlapa na zabití dneska mi hrdě hlásil, že dal příšerce odpoledne kuřecí čtvrtku A JEŠTĚ granule, ta potvora přežraná měla dostat jíst až pozdě večer a pouze kuře se zeleninou... pak nemá bejt tlustá
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2010 19:51
- Nahlásit
Baysha
moje je prý podle našich hubená a proto žere venku i to co nemá
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2010 06:32
- Nahlásit
No jo, každý extrém je na hovno . Však když byl jako štěně sežral úplně všechno, nejlepší chuťovky byly lidský.... a hnůj. Na ten mi vždycky zdrhnul z pole, já utíkala za ním řvala, on si narval plnou hubu, páč věděl, že mu ten hnůj z ní tahat nebudu .
A teď si takhle vybírá, strašidlo
Už mu fakt koukají i obratle je sice drobnější, ale na Maďarského ohaře-21,5kg fakt není moc
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2010 10:27
- Nahlásit
denyk
tak tu moji naštěstí lidský ani psí ...ehm... nelákají, zato bláto a hlavně koňský kobližek je největší lahůdka, v omezeném množství jí to toleruju, očkovaná proti tetanu je...
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2010 10:41 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit
Fííííha, BARF už objevili i pisálci na iDnesu a Žertová Zírám!
hele: URL
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2010 11:08
- Nahlásit
tak psiska si pošmáklia na syrovejch kuřecích kůží,rejži a hovězím z vetamixu
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2010 11:25
- Nahlásit
Baysha
Jojo, ten článek jsme tam našli už na jaře, byl tady už probírán Sakra, jak to, že si pamatuju, o čem se tady mluvilo před půl rokem, ale nevzpomenu si, co bylo včera k obědu?
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2010 11:33
- Nahlásit
corgi
Nojo, na jaře jsem se tu ještě nevyskytovala a objevila jsem ho teď... zase jsem těžce pozadu
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2010 14:51
- Nahlásit
Baysha
to tu mojí to hm, moc chutná a dokonce se v tom i ve čtvrtek poprvé vyválela ( už jsem si začínala pomalu říkat, že je šikovná, že to ještě neudělala )
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2010 07:03
- Nahlásit
No no, jen mi tu fšici včil nepište, že máte nenažraný psiska .
Můj když byl malý tak mi věčně zdrhal k vedlejší bytovce- byly tam vždy naskládaný misky se žrádlem pro kočky a on e jim to snažil vyluxovat ...za to dnes, když jdeme k babičce, tak si kočičího žrádla ani nefšimne...
Ale v hovňousech se nikdy neválel, to zas né
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2010 15:34
- Nahlásit
No doufám, že to žraní nás taky přejde. Včera sousedovic vlčák prorazil náš plot a tak se psi vesele navštěvovali a náš jen tak mimochodem tomu dospělákovi sežral jeho oběd, NO prý je čučel. a můj manžel našemu dal klidně nachystané mističky. Když jsem přišla dom, myslela jsem si, že má pes v břiše balón. Měli jsme jen více větších hromádek, protože sousedovic pes nebarfuje
A chtěla jsem se zeptat. Budou nám 4měsíce (13kg), krmím 4x denně. Co myslíte, kdy a jak přejít na krmení 3x denně?
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2010 18:46 - Změnil/a: brezen2008
- Nahlásit
čauky,vedle/ u desenského / někdo prodává 350l mrazák okolo1000,-
Ahoj, táta vyřazuje z občerstvení pulťák, je to běžný velký bílý mrazák s víkem, uvnitř je jedna půlka hluboká až na zem, druhá je do poloviny schůdek. Mrazák je normálně funkční a běžně opotřebovaný (uvnitř v plechu klasicky pár důlků po zmrazených potravinách a je trochu osahaný, což vyřeší otření tekutým pískem), neměl žádnou opravu. Objem odhaduji na 350l a tuším že je to Gorenje, na barfování s velkými psy ideál. Cena do 1000,- s tím, že teď je v Praze na Zbraslavi a v rozumné vzdálenosti je možno ho dovézt. Pokud byste měl někdo zájem, napište mi SZ. V případě vážného zájmu nebo velkých obav není až takovej problém tam zajet a nafotit ho, případně na něj vezmu i ten písek, protože beztak uklízíme
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2010 06:39
- Nahlásit
Jo taky asi budu prodávat všechny ty doplňky co jsem mu koupila . Tři dny jsem to vydržela, ani se toho nedotkl. Tak jsem mu dala granule a hle...štve mě, ale nebudu ho trápit, že
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2010 09:36
- Nahlásit
denyk
jestli skončíš u granulí, co mu tak měsíc dávat jen granule a pak zařadit jeden masový den týdně, ať se žaloudeček cvičí?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2010 09:53
- Nahlásit
No nerada bych, aby to měl jednotvárný, přemýšlela jsem JAK to udělat....
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2010 10:20
- Nahlásit
denyk
hele a vařený ti taky nežere?
|
koblizenka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2010 10:53
- Nahlásit
jindra67
Včera sousedovic vlčák prorazil náš plot a tak se psi vesele navštěvovali a náš jen tak mimochodem tomu dospělákovi sežral jeho oběd, NO prý je čučel. a můj manžel našemu dal klidně nachystané mističky. Když jsem přišla dom, myslela jsem si, že má pes v břiše balón
Ani nevíš, jak jsi mi teď připomněla Viefa, ten taky vždycky vyžírá cizí misky. O víkendu jsme byli s kamarády na chatě a tam aspoň kradl suchý chleba. Mimochodem, už taky plně barfujeme
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2010 11:25
- Nahlásit
kachna_
ne, dokonce ani sulc z vepřových nožiček, zkoušela jsem rýži s vepřovým, hovězím, vločky....trošku se v tom porejpe a čumí
on má dny, kdy si dokonce nevezme ani piškotu, nebu tvrdý sýr, který tak miluje.....je hroznéj
Na začátku září jsme byli na dovče, byl u známé, co má labradorku-popelnici. Ani ta ho nedonutila žrát....
|
koblizenka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2010 12:04
- Nahlásit
denyk
Jak to tak čtu, tak jsem ráda za tu popelnici, co mám. Jak ho třeba motivuješ při výcviku? Míčkem?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2010 12:28
- Nahlásit
koblizenka
Miluje Pufíny-takže tuhla sračku mu dávám jako pamlsek.... jako krmit ho tím určitě nebudu....bude to opět Firstmate, to mu sedělo.
Ještě by možná zdlábl kuřecí stehno-pečený...ale nejsem blázen!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 20:27
- Nahlásit
Sim sim, nemate nekdo cenik od Ravella? pls do mailu...pod clenem
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2010 13:47
- Nahlásit
denyk: já nevim, ale Puffins na tom nejsou dle složení tak špatně...nebála bych se jich. Mají jinou technologii výroby než jiné zpečené granule, takže by si měli zachovat i víc živin. Složení nemají o nic horší než ProPlanka třeba a že jsou české neznamená že jsou špatné
Hele Áje chutnají taky, přitom vůbec nevoní a nemají chuť...máme je jako pamlsek...akorát obsahují blbej konzervant, ale ten obsahují skoro všechny granule....
My převážně barfujeme, ale někdy dostane i granule, třeba když má ještě hlad a víc toho prostě už neni, protože já to u ní nikdy neodhadnu, někdy to sní jedna radost to co dostane a jindy by raději nejedla než aby to snědla, teď mi mrška trucuje nad tím mletým kuřecím z masopropsy.cz, jakmila do toho něco zamíchám tak nechce. Když zamíchám to samé do pštrosa tak to sní...blázen. Ale nejvíc jí chutná, když koupím vepřový kosti, kolena atd a okrájím z toho ty vazy se zbytkama masa, chrupavky, vydloubám morek a to tam pak můžu dát i zeleninu a sní to normálně a vylíže misku
Co mi teda dělá je to, že nechce to samé jídlo dva dny po sobě a hladovět jí nechci nechat, když je ještě malá...
Jak často vám psi zvrací když žerou trávu? Ája tak jednou týdně sežere trávu a tu pak vyblinká, ale jen tu trávu se šťávama...jinak trávu žere běžně a nic, ale tak jednou týdně ji vyhodí...
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2010 15:43 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit
borrasca
Můj pes měl puffiny jednou. Večeře se protáhla na hodinu, protože každou granulku vyndal z misky a asi dvacet vteřin cumlal na jazyku jsou skvělý, ale jako pamlsek pro nás nepoužitelný
jinak můj pes se pase denně a nikdy nezvrací...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2010 06:37
- Nahlásit
Jo tak můj pes zvracel trávu zrovna včera, citlivka jeden... pěkně se jí nacpal, šli jsme dál. Najednou si lehnul a já říkám-jdeme. Skočil na mě a měl ten přiblblej výraz (vypozorovala jsem ho, když mu je zle tak se jakoby směje ale má zavřenou pusu) tak mu říkám, tak se vybli, no...krčil se u toho skvěle teda. Zase na mě skočil tak říkám, jasně, tak eště, to není všechno.... . Tohle mi dělá ikdyž má třeba škytavku, sedím na sedačce a ohař mi vleze na klín s otázkou v očích, jako co mi to zase je??? no hérečka je to
No o těch pufínech nejsem přesvědčená, bude to opět FirstMate, s tím mám dobrou zkušenost.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2010 07:28 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
denyk
Vydrz, mas rovnakeho hajzla ako ja. Bud nic alebo secko Cez leto mi schudne kludne na 52kg. Nevezme do huby dobrovolne nic, aj piskotu je ochotny vyplut, ked nema naladu. Ale... Pride jesen, vlastne uz to pomaly zacina a pes zacne byt pri priprave zradla v pozore, sice sa tvari, ze nic, lezi, ale ked obucham varesku o misku, ktorou mu premiesavam zeleninu s masom, tak vstava a caka V lete ani za nic, si to mozem zozrat sama - pokial netravil x hodin vo vode a fakt ze nemal hlad, tak som sa mohla na usi postavit. No a v tomto obdobi, pomaly ale nenapadne zacina jest a priberat. V januari - februari uz ma 62-63kg. Takze tych 10kg je schopny cez zimu pribrat. Takze vydrz, za pokus to stoji. A tiez - maso nechcem, ale misku s granulami by vylizal Tiez sme mavali trojdnove hladovky a psa to nesralo, len mna. No a ten isty pes v inom obdobi je schopny zozrat 2.5kg masa na posedenie ;)
A ten rozdiel leto-zima
|
muf
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2010 12:17 - Změnil/a: muf
- Nahlásit
Mám dotaz ohledně kostí.
Už nějakou dobu krmím obě feňule syrovým. Lady 2,5let (IS) dostává sem tam skelet, křídla, celé kuře... ale u ní to až tak moc neřeším. Jde mi spíš 6ti měsíční Airu (BŠO). Jak jsem to pochopil, tak do štěňat cpát kosti ve velké míře pokud je to neucpe (nezdá se náš případ). Mám spíše dotaz ohledně tabulek/výpočtů poměrů které jsou např. na Manwe.eu . Když je myšleno v poměru u štěňat 30% kostí, tak pokud to vztáhnu na křídla či skelety je myšlena váha celého kusu i s masem, nebo jen váha kostí? Předpokládám, že jde o váhu i s masem ale raději se ptám. A ještě jeden ze stejného soudku - "kuřecí křídla nebo krky obsahují 1500mg vápníku ve 100g" = myšlen komplet s masem?
Jen se ujišťuji ať to s kostma nepřeháním a nebo naopak jich nedávám málo.
Předtím jsem ji krmil na granulích ale už z nich postupně přecházím, výsledek se mi nezdá odpovídající 1750kč za 15kg.
A potom ohledně překrmování kostí. Nemůžo to přehnat s vápníkem, pokud bych ty kosti řešil z velké části skelety? Přece jen obsahují vápníku o dost víc než třeba křídla či krky. Jsou pro mě krásně dostupné v marketu za 9-11 kilo, což je pořád levnější než křídla z Falca. Navíc to je pro lidskou spotřebu tak třeba budou i kvalitnější.
Lady už krmím úspěšně asi 3 měsícem syrovoučkým a krásně ji to svědčí...
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 07:57
- Nahlásit
Noo tak asi to bude normální s tou trávou, ona ji někdy vyzvrací a někdy ne, když je to ráno na lačno, tak jo a když je to třeba během dne, kdy už žaludek není prázdný, tak ji vykadí
denyk: no zase se nedá srovnávat Puffins a Firstmate, to je jasné, to jen jsem chtěla říct, že Puffins nejsou o nic větší hnus než třeba Proplanka co do složení...to on chce Bukýsek určitě politovat když má problém, Ája ta taky, ta si něco udělá s nožičkou a řve dokud k ní nepřijdu a nepochovám ji, jakmile jí dám po prohmatání na zem tak je zdravá jako rybička, ale než k ní přijdu tak bude řvát třeba minutu a držet nožku až pomalu nad hlavou heh
muf: jojo já dávám taky převážně masové kosti a taky se nám neucpává...já bych řekla, že jde o váhu i s masem a určitě je myšleno i poměr vápníku s masem, jelikož si neumím představit, že by se to maso mělo před vážením odoperovat....HLAVNĚ je potřeba vyzkoušet co pejskovi sedne, některému nevadí jíst pořád masové kosti, jiný sní pět křídel a nestráví to...velmi se i rozcházejí informace jak vlastně krmit, v knížkách píšou někdy samé masové kosti, jindy 70%, jindy 30%...já krmím jak mi to vyjde. Pokud někdy mám třeba velké vepřové kosti, nebo hovězí, tak je okrájim, nechám okousat chrupavky a dostane vše co okrájim, pak druhý den třeba jen masové kosti...
A kolik vápníku obsahují skelety oproti křídlům? Já jsem našla krky a křídla, ale skelety neee, tak prosím o číslo
Já třeba nekrmím skelety každý den, spíš krkujeme a křídlujeme, jelikož mi přijde, že v těch skeletech jsou i zbytky plic a brzlík a ten je dost velkej u kuřat a nikde jsem nenašla, jestli nemůže uškodit, když je to žláza...tak je dávám tak obden obdva. My krmíme též 3 měsíce a super
|