Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2010 06:56
- Nahlásit

Fifi
Listovala. Protože obecně tyhle knížky nebývají nic moc. Je tam toho hodně i o bylinkách.
Tak namátkou - nabídnuto vysvětlení, proč nedávat hroznové víno (s dovětkem, že neznají nikoho, komu by uškodilo), stanovené množství česneku.
Návod na přípravu směsi proti klíšťatům, bylinky a léčba borelky, a bylinky při různých onemocněních (+co vynechat, co přidat).
teď jsem koukla na ten odkaz, co jsem dávala a podívej, co tam je:
http://www.grada.cz/zdrava-vyziva-pro-stareho-nebo -nemocneho-psa_5667/kniha/katalog/listovani-google /

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2010 07:34
- Nahlásit

k odčervení - odčervila jsem psy po 3/4 roku krmení syrovým masem a druhý den jsem sebrala hovínka od třech psů a rozpitvala jsem je - nenašla jsem ani jednoho červíka, to samé druhý den. Po pravdě řečeno jsem za 10 let, co psy mám ani jednou nenašla po podání tabletky ( ani jindy ) žádného červíka a to mi psi sežerou kdejaký hnus

Ta kniha od Grady vypadá moc dobře, ale co jsem vypozorovala na svých staroušcích ( cca 16 kg 16 let a 20 kg 12 let ), jsou pro ně nejlepší skelety. Křídla už hůře pokoušou. Jinak se mi líbí ta stránka s vhodným obsahem kosti do 20 % a s vyšší potřebou bílkovin - u nás to tak funguje, ale i když mám staroušky ve vyšším věku, jsou stále aktivní. Jen musím být opatrnější třeba s hov. hrubomletým od Vetamixu, kde je hodně loje - přidávám k němu kousek kostnatějšího lososa, nebo kus skeletu a je to dobré.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2010 08:24
- Nahlásit

Ahoj, přidávám se do Vašich řad a chystám se taky přejít na syrové maso. Tak doufám, že můj bafan bude spokojen.
Načteno už něco mám, potřebné věci a maso objednám a můžu začít.

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2010 11:02
- Nahlásit

Ahoj Psíčku, to se ještě musím doučit - jen si seženu potřebné přístroje a nástroje...

Kde si byl tak dlouho, co ?

Monty
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2010 14:44
- Nahlásit

kachna_
sakra, zrovna ty stránky které jsem potřebovala, tak chybí
asi si ji koupím

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2010 11:20
- Nahlásit

Monty
teďka maj psí kusy akci, že s ročním předplatným dostaneš tuhle knížku a ještě tu pro mladý psy o barfu. knížky bez časáku vyjdou asi o stovku levnějš, tak jsem si to předplatila... snad mi dojdou do vánoc. ))

Monty
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2010 12:24
- Nahlásit

Maky a Trix
tak to bych měla přesně to co porřebuju, pro staré (promiň Monty, ten kdyby mě slyšel, ten by mi dal za uši ) a pro mladé psy.
Kolik prosím tě stojí to předplatné?

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2010 12:26
- Nahlásit

Monty
386 na rok, ty knížky stojej asi kolem 280 korun, podle toho, kde je kupuješ. ))

Monty
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2010 12:30
- Nahlásit

Maky a Trix
díky, za info, už mám skvělou inspiraci co si nechán naježit od Ježíška
Ještě jeden dotaz, nevíš jak dlouho ta nabídka platí?

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2010 12:32
- Nahlásit

Monty
do 15.11. to myslím musíš objednat a do 25.11. to musíš zaplatit.

Monty
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2010 12:32
- Nahlásit

Maky a Trix
jo tak už jsem si to našla, že do 15.11., ale nikde nevidím jaké ty knížky dávají

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2010 12:35
- Nahlásit

Monty
na facebooku maj tohle:
vNyní k němu zařízenému předplatnému dostanete dárek k - knihy od nakladatelství Grada!
Při objednávce předplatného do 15.11.2010 a zaplacení do 25.11.2010 dostanete dvě knihy od nakladatelství Grada:
- Zdravá výživa pro starého nebo nemocného psa
- Zdravá výživa pro štěňata a mladé psy
Za roční předplatné zaplatíte jen 386 Kč a kromě výše uvedených knih dostanete jedno číslo zdarma a hlavně - doručování Psích kusů přímo do schránky.
Předplatné můžete objednávat na emailu predplatne@provolnycas.cz nebo na čísle 800 444 445.

Monty
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2010 12:36
- Nahlásit

Maky a Trix
díky moc

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2010 13:31
- Nahlásit

Maky a Trix
díky za zajímavou informaci

Sušil jste někdo psům párky jako pamlsky? Jde to?

jindra67
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:27
- Nahlásit

Dáváte lněná a sezamová semínka? Jestli ano, jak ? Uvaříte, nebo je dáte syrová. Jde mi o to, aby je pes dobře strávil, aby jen "neprošla". Ořechy jsem už dávala - namleté, ale tyto semínka nevím, jak bych mlela
A také se chci zeptat, zda mu mohu dát sušené ovoce, kde je psáno-proslazené. Někde jsem četla, že cukr psi nesmějí.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:29
- Nahlásit

jindra67
dávám sušené ovoce jak pamlsky, ale strašně málokdy, sama to nejím.
K tomu lněnmu semínku. Já ho vždycky v malým hrníčku zalila vodou a nechala povařit, až se vyloučil ten sliz a celý jsem si to přelila do skleničky, ze který jsem každej den dávala. Včetně toho slizu.

jindra67
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 17:34
- Nahlásit

Maky a Trix
Dík, uvařím, jsem četla, že je to dobré na srst

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 17:38
- Nahlásit

jindra67
já ho dávám v době nachlupování a vychlupování. Nebo dávala jsem, teď už dávám lososovej olej.

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 18:09
- Nahlásit

jindra67
Juju, to semínko povařit. Jinak co se týče sušeného ovoce, proslazené bych tedy nedávala. Snad domácí, ze zahrádky, sušené a necukrované. To proslazené, to už je skoro jako dávat za odměnu kostku cukru (můj otec toto s oblibou praktikoval)

brezen2008
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2010 18:26
- Nahlásit

jindra67
já je občas dávám,ale normálně syrová,nevařím,nasypu do jídla a hotovo a dobrý

malinka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 15:03
- Nahlásit

brezen2008
nevim, ale někde jsem četla, že se mají podrtit, jinak projdou jen tak. A vařit se mají prý proto, že obsahují něco(myslim nějaký kov či co,) a to je prý špatný. Vařenim se to nějak likviduje.

Baysha
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 15:30
- Nahlásit

lněný semínko se má vařit, protože podobně jako třeba meruňkový jádra nebo hořký mandle obsahuje kyanid - ale je ho tam málo, pokud toho pes nesežere kilo, tak o nic nejde jako děcka sme taky jedli meruňková jádra ve velkém
ten sliz je dobrý na trávicí soustavu, proti průjmu - ale na srst účinkuje olej, který je uvnitř, takže za tímto účelem je opravdu potřeba semínka podrtit, anebo rovnou dávat lněný olej

malinka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 15:34
- Nahlásit

Baysha
hodná.

Baysha
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 15:34 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit

Psíček
obsahují nenasycené mastné kyseliny, zejména linolovou a linolenovou, které dnešním psům ve stravě chybí - vyskytují se totiž ve větší míře jenom v mase volně žijících zvířat (třeba zvěřiny), maso zvířat z chovů jich obsahuje méně, proto je dobré je psům dodávat, ať už ve formě lněného semínka, lososového oleje a podobně...

Baysha
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 17:30
- Nahlásit

Psíček
Už před několika sty lety chovatelé věděli, že když psům přidají ke stravě lněné semínko, tak budou mít psi lesklejší srst a celkově budou zdravější a vitálnější. Ne že by bez něj nedokázali přežít, přece jen určitou dávku dostanou i v běžné stravě, ale nedostatek byl patrný. A platí to i dnes - žádná zázračná mutace, která by psům umožnila esenciální mastné kyseliny si vytvářet, neproběhla. Stejně jako lidem stále chybí možnost vytvářet si v těle vitamín C, přestože většina populace trpí jeho nedostatkem.
Ke tvé druhé otázce - ty znáš nějaký důvod, proč by nemělo být OK přidávat psům lososový olej, anebo jen tak rýpeš?

Baysha
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 18:00
- Nahlásit

Psíček
Lesklá srst není jen kosmetická záležitost, je to do jisté míry ukazatel, že tělo funguje tak, jak má. Nevšiml sis nikdy, že nemocnému psovi nebo kočce zmatní srst?
To, že psi (a koneckonců i lidé) trpí nedostatkem některých látek v potravě už dlouhou dobu, je pravda, ale neznamená to vždy, že se tomuto nedostatku přizpůsobili. Ale souhlasím s tím, že je to individuální.
A na to, že to je OK dodávat třeba ve formě lososového oleje přišel kdo?
Nevím, kdo přišel konkrétně s lososovým olejem. Podle mého názoru je stejně vhodným, možná i vhodnějším, zdrojem mastných kyselin jako například lněný olej. Ty jsi jiného názoru?

denyk
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2010 08:35
- Nahlásit

Zdravím, nedávno jsem psala, že můj pes syrovou stravu odmítá, tak je zpět na granulích. Koupila jsem mu u firmy CANINA doplněk stravy Barfer s Best. Byly toho 2kg, za 39,50 euro. Nyní je toho 1,5kg kdyby někdo měl zájem, nechala byh to za méně než polovinu ceny. ex. březen 2014.

Tady je volný překlad z němčiny:
Tady je složení, je to ale překladačem z německé stránky, už jsem to sem jednou dávala, snad se nebude nikdo zlobit. Bohužel v nabídce-české jsem to ještě neviděla. A navíc mám to přímo od výrobce takže za "hubičku"

- Vápník source citronanu vápenatého, který je vyvinut na rozdíl od jiných druhů snadno vstřebává vápník (), bez zatěžování těla. Právě z tohoto důvodu je výrobek vhodný pro oslabené nemocí či starších psů. Vápník je nezbytný pro kostní metabolizmus, na zuby, drápy, pro zachování svalové funkce a chránit před osteoporózou věku. To také aktivuje řadu enzymatických systémů a kontrol nervové impulzy a srdeční činnost.

- Přírodní mořských řas (Ascophyllum nodosum) poskytují vitaminy, jako jsou karotenoidy, předchůdce vitamínu A, mikro-minerálních látek, jako jsou jód a fluor, a mnoho enzymů. Oni podporují metabolismus s esenciální aminokyseliny a podporovat pigmentaci kůže, nosu a tlapky.

- Pikantní kvasnice jako přírodní produkt poskytuje všechny ostatní vitamíny skupiny B, včetně a biotin. Vysoký obsah enzymů, přírodní minerály a stopové prvky, jako jsou Zinek a fluorid podporovat motivaci k ochraně pokožky a vlasů, a kompletní barf-jídlo svého psa v optimálním způsobem.

Tady je německ stránka pro ověření ceny:http://www.canina.de/Hunde/Fell-und-Haut/Barf er-s-Best-2000-g.html

Kdyby měl někdo zájem, je to prášek. Na ceně se domluvíme. Pište na nepatrejte@seznam.cz

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2010 12:33
- Nahlásit

ahoj, chci se zeptat, jestli nějak navyšujete krmnou dávku na zimu, pokud pes bydlí s váma v domě? Moji psi začli bejt najednou děsně hladový a oba trošku zhubli, tak nevim, jestli je to zimou. dostávaj 750g masa denně, maji kolem 35-36kg a bydlej doma. Když budu navyšovat, mám zvýšit maso nebo přílohu? nebo oboje? Dik

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2010 13:43 - Změnil/a: VerčaZ
- Nahlásit

Já každopádně. Dávku masa zvýším (ale ne nějak razantně, já mám strach - asi přehnanej, ale mám - abych psům nějak nezničila játra či ledviny) a taky trochu změním složení. Dávám víc tučného - vemeno, vepřové a dávám škvarky, které v létě neberu vůbec. Do žrádla přidávám často sádlo (v létě ho skoro nedávám, to pouze olej). A taky dávám víc takový ty dobroty, co jim člověk nosí z krámu - tvarohový koláčky, makovky atd. Ohař (bohužel před 14 dny jsem ho nechala uspat), když jsem mu včas dávku nezvýšila, po prvních chladnějších dnech byl jak kost a kůže. Ale on byl celej život dost hubenej celkově. Bohužel druhej pes od toho Wilíkova uspání nechce žrát a už je kost a kůže a má teď přijít zima, tak jsem zvědavá, no snad se rozežere.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2010 20:19
- Nahlásit

VerčaZ

rodičů pes taky nežral, když umřel jeho parťák a pak se rozežral. To bude dobrý, držim palce!

<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání