| Autor |
Zpráva |
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2010 11:26
- Nahlásit
Mirkoooza
Super nápad s těma zbytkama z drůbežárny
V mém případě nejde o drůbežárnu, ale o farmu - tudíž ten "odpad" není starý, smradlavý, vím, že to všechno bylo ráno zabito a v 10hod u mě v lednici.
humorná myšlenka - jak nadávám na granule, že jsou v nich zbytky, odpad, vedlejší produkty živ.výroby... Prostě humus, ale zároveň budu psovi dávat kuřecí hlavy a pařáty
S tím, že to nenazývám honosnými názvy, prostě psovi dávám čerstvou hezkou usměvavou kuřecí hlavu
Dopadli jsme na jedničku, všechno má naprosto v pořádku
Skvělý
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2010 11:33
- Nahlásit
Corgi
Já vím, ten nápad se mi fakt líbí a po cestě ze srazu se po ňáké ekofarmě s kurčatama poohlídneme a poptáme. Jen jsem to zjednodušila...
psovi dávám čerstvou hezkou usměvavou kuřecí hlavu
a hned to zní líp!
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2010 11:46
- Nahlásit
Tak to my tu žádnou drůbežárnu nemáme...
Dala jsem malé dršťky, syrové, ale prané a ona je všechny vyzvracela během pěti minut. Tak teďka nevim co bylo špatně...
Mám je povařit? Nebo nakrájet na malé kousky? Vyzvracela opravdu poctivě vše do poslední držky...
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2010 11:52
- Nahlásit
borrasca
Možná je jenom zhltla moc rychle...? A to vyblitý pak sežrala, nebo to už nechala být? Zkusila bych nakrájet na malé kousky a až když to nezabere, tak spařit.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2010 12:27 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
esis, se mi sem neco vlozilo..
borrasca
Nehltala?
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2010 13:14
- Nahlásit
Mirkoooza, Fifi: nechala to být, jen k tomu čuchla, snědla toho docela hodně najednou, asi i hltala. To bylo tím hltáním?
Tak to rozkrájim a přidám do masa a uvidim teda. Chtěla jsem jí je dát zvlášť jako porci...tak to nejdřív dám do masa a pak zkusím večer samotné, nakrájené teda...díky...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2010 13:24
- Nahlásit
borrasca
To bylo tím hltáním?
Klidne mohlo byt, ony ty drstky jsou dost tuhy, nemusi nekterymu psovi sednou - lepsi by byly neprany.
Tak to rozkrájim
Bud, anebo je zkus chvilku povarit ci aspon sparit, jak psala mirkoooooza. Bude se ti to urcite a) lip krajet a b) si psice hltna nezpusobi ujmu.
Mirkoooza
A to vyblitý pak sežrala, nebo to už nechala být?
hele, tohle je takovy hezky, pejskarsky, beznej dotaz, ale kdyz to slysi nepejskar, tak de blejt.
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2010 13:46
- Nahlásit
Fifi: Mirkoooza
A to vyblitý pak sežrala, nebo to už nechala být?
hele, tohle je takovy hezky, pejskarsky, beznej dotaz, ale kdyz to slysi nepejskar, tak de blejt.
Jo souhlasim bych se na to asi ani nevydržela koukat, jak to do sebe znova láduje
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2010 10:16
- Nahlásit
Fifi
borrasca
Chi, to asi jo Já už to párkrát zažila, tak mi to divný nepřijde... Pesice zhltla hovězí kusovku a pak seskočila z gauče, udělala pár kroků a všechno vyklopila. Hnedka se do toho pustila a přeskládala to do žaludku mnohem pečlivěji
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2010 10:21
- Nahlásit
borrasca
osobně dávám psoj vybrat. On zvrací velmi vyjímečně, ale když už a chce to sníst, tak ať si dá. Já to strašně nerada uklízím
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2010 10:53
- Nahlásit
Tak já už nevím jak na něj . Můžu zkoušet cokoliv a on prostě NE! 3dny se toho ani nedotkne, pak to samozřejmě vyhazuju...takže je už pár dní na granclích....nic jiného nesežere (tak jedině to, co jíme, my a syrový maso fakt jíst nehodlám:lol jediný co jsem mu nezkoušela dát do jídla jsou lanýže a kaviár.
Háraly feny a zhubnul 1a půl kilo. Teď už je "po" a stejně nechce žrát
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2010 16:12
- Nahlásit
denyk: víš že jsi něco vyhrála v PPČ s tou fotkou Bukíska? Gratuluju napiš mi do maila co jsi vyhrála sím sím
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2010 16:36
- Nahlásit
Jo něco, mám se ozvat redakci, tak jsem tam psala... dám vědět.
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2010 17:09
- Nahlásit
chci se zeptat, štěndo má 3,5 měsíce a denně místo jedné masité dávky dávám mléčnou (tvaroh, jogurt,ale převážně cottage) s ovocem. Teď jsem někde slyšela, že po mléčných výrobcích se pes "rychle vytáhne", což není dobré Je to pravda a mám tyto výrobky vyřadit?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2010 17:27
- Nahlásit
já teda nevím, jestli se vytáhne, ale všeobecně by se štěndům tvaroh dávat neměl kvůli velkému obsahu fosforu. Cottage je fajn.
Paní Sehnerová zase nedoporučuje jogurt s ovocem dohromady, protože ovoce pak kvasí...tak si vyber
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2010 17:40
- Nahlásit
denyk
náš pes je popelnice, takže o žádném kvašení nemám ani potuchy o tom tvarohu jsem taky slyšela, takže cottage má 5x týdně. já jen jestli to není moc, každý den, i když je to štěndo.
trošku jsem znervozněla, protože jsem byla na víkendu pro štěňátka a měl tam přednášku o výživě výrobce granulí (jinak velice příjemný a sympatický pán). a pochopitelně se mluvilo o vyváženosti v období růstu. nebudu snad ani říkat, jak se tvářil, když jsem mu řekla čím krmím-to jsem ještě nevěděla kdo to je . ale já jsem dooost zásadová,když se pro něco rozhodnu
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2010 17:53
- Nahlásit
já nejsem odborník, 5x týdně je asi dost....uvidíš, co ti poradí ostatní .
Já chci taky popelnicí
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2010 18:07
- Nahlásit
denyk
asi to už stáhnu na 3x týdně jen cottage. Ona ta popelnice taky není úlně nejvíc výhra. Pořád, ale opravdu pořád by žral. tak ho pořád vážím, přepočítávám dávku. Teď už má na jednu dávku 115g masa a 120g a více zeleniny, aby se nažral , .maso nezvyšuji, jen zeleninu, poradil mi to vet. Ale je tak akorát. Ale zase málokterý pes skáče na zadní, až někdy přepadne na záda, když nesu misku s jídlem. Ta práce navíc s přípravou vymýšlením jídelníčku opravdu stojí za to
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2010 18:45
- Nahlásit
jindra67
měl tam přednášku o výživě výrobce granulí (jinak velice příjemný a sympatický pán). a pochopitelně se mluvilo o vyváženosti v období růstu.
Oni byvaji mili a sympaticti, jak jinak by ten srot prodali? A co doporucoval, ktera firma ho platila?
nebudu snad ani říkat, jak se tvářil, když jsem mu řekla čím krmím-
To je bezny, cuba stihla, osvalena, srst lesk jak blesk - a kdyz reknu, cim je krmena, tak granularum padaj oka z dulku. Vetka nase je zvykla, ta mi srot necpe, naopak v klidu pochvali kondici feny.
Cottage ci kefir, podmasli, bily neslazeny jogurt bych klidne radila do jidelnika k snidani, tvaroha s rozumem. Cili primerene, jako vsecko u prirozeny stravy, ja nic nevazim, tak ti moc neporadim.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2010 22:04 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
jindra67
á jen jestli to není moc, každý den, i když je to štěndo.
Já dávala mléčnou dávku - jogurt (cottage je nad mé finanční možnosti ) 7x týdně a myslím, že Baty je v pohodě.
- krmnou dávku odpočítávám tak, aby měla stále hmatná žebra, tak akorát. Hmatem poznáš i velmi malý rozdíl
Já bych řekla, že růst je danej geneticky. Pokud tedy dbáš celkový optimální výživný stav.
Jeden z těch, kdo tu brojil proti tvarohu jsem byla já s tím, že jsem našla, že obsahuje moc bílkovin. Není to tak úplně pravda
Ještě jedna věc, nedávala jsem žádné kalcium v tabletách nebo tak něco
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2010 22:10
- Nahlásit
borrasca
tak jako dárek dostanem od PPČ knihu s kynologickou literaturou
Nevíte někdo jak na toho nežravce? si tady furt stěžuju ale nerada bych se vracela ka granulím
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2010 22:20
- Nahlásit
denyk
Tak já už nevím jak na něj. Můžu zkoušet cokoliv a on prostě NE! 3dny se toho ani nedotkne, pak to samozřejmě vyhazuju...takže je už pár dní na granclích...
Tak o hladu asi neni, kdyz chroupe bobule, ne?
Tak to asi nebude nezravec. Jinak plati - s miskou plnou zradla zadnej pes nechcipnul. Nak nevim, co resis. Seber mu grancle, dej maso. Nesezere - nezer. Druhy den snidanku decentni - neseres, nezer. Vecere to samy. Samozrejme za predpokladu, ze je pes zdravy jedinec.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2010 06:17
- Nahlásit
No je hubeňour-vižle
Jen mě to prostě štve, jak jsem už psala, že když to dva ny nežere, třetí den to vyhodím, nebo z toho sežere půlku a zbytek vyhodím . Taky vyžere to co mu chutná a zbytek zůstane v misce. Takže o nějakých vitamínech nemůže být moc řeč
Jasně, samozřejmě, je mi ho líto, když prostě nežere, tak vymejšlím.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2010 07:54
- Nahlásit
denyk
co mu dát Béčko, je myslím na chuť a nepředávkuješ ho tím
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2010 08:05
- Nahlásit
já mám kámošku,která neuznává kousek masa,nedá mu ani šunku nic,jenom granule a granule
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2010 08:10
- Nahlásit
Tak já našim dávám občas maso s přílohou, ale zarytý granulák, když dostane misku s granulkama, tak na mně vděčně kouká a mele ocasem jako by mi říkal, no končně mám zase pořádnou baštu.
A nic s tím nenadělám. Pokud dostane syrový, tak jedině kuřecí - ostatní mi vyhodí hovězí ani nečuchne. Pokud převařený - stejně to jde občas ven všechno
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2010 08:41
- Nahlásit
Monty
Béčko-pangamin dostává v tom žrádle které nežere takže mu to budu muset asi rvát do krku jako tablety....
V pátek jsem teda zkoušela uvařit vepřové s rýží-obcházel tu misku obloukem
nefritt
jo tak nějak, no chtěla jsem bay žral tak nějak zdravěji, ale asi si nepomůžu. Kamarádka radí nechat ho den vyhladovět, ale to on si hladoví sám
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2010 09:12
- Nahlásit
denyk
a granule žere rád? No jestli jo, tak proč trápit psa něčím, co mu nechutná?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2010 09:22
- Nahlásit
kachna_
tak asi tak... já si v dubnu pohrávala s myšlenkou přejít z granulí na syrové atd...nějak se to i hodilo, háraly feny a pes 2 dny grancle nežral. Tak jsem ho po té hladovce hned převedla na syrové. Byla jsem ráda, protože jsem pořád nebyla převědčena o tom, že granule jsou lepší než "přirozená strava" ikdyž pejsek prospíval, měl lesklou srst (krmila jsem Firstmate).
A teď bych ho znova měla "předělat" na grancle?
Nechci na něm dělat zbytečný hokusy pokusy, ale logicky máš pravdu
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2010 10:54
- Nahlásit
denyk
mě by Monty tabletky taky dobrovolně nesežral, tak mu je rvu do krku, dávám b - komplex
|