Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
kejtlin
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 13:18
- Nahlásit

piškot
přesně jak napsala corgi, já dávám mým psům co jsou venku v zimě i čisté sádlo, do žrádla, mají častěji vepřové, vemínko.
sádlo je levný, když koupíš u řezníka a vyškvaříš sama, tak je to pochoutka i pro nás-lidi + přidávám rohlíky, když potřebuju aby mi některý ze psů nabral.

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 13:25
- Nahlásit

Vaculík Pavel
čoveče ty seš lepší než Psíček. už se mi po něm stýskalo

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 13:28
- Nahlásit

kachna_
Počkej až Psíček přijde, jak ho zpucuje za tu reklamu . To vidím nejmíň na šedesát stran

Nori
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 14:03 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

Vaculík Pavel
Zdravím pejskaře,
krmit psa granulema je super, ALE:
Víte, co kupujete za granule?
Víte, co se děje ve fabrikách na granule?
Víte jaké maso dávají do granulí, než koupíte granule?
Dostane váš pes denně obilnin, než kolik potřebuje?
Co když granule nejsou k dispozici?
Berete si sebou své oblíbené jídlo mimo domov?
Co když to své pravé nikde mimo domov neseženete?
Není nad KVALITNÍ maso!
KVALITNÍ maso najdete v poctivém řeznictví.
S pozdravem PSOVODKA Vlaďka a její věrný KUBA, který má to štěstí a pochutnává si na masíčku.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 14:08
- Nahlásit

Nori

romcca
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 16:03
- Nahlásit

To mě teda pobavilo ale zároveň i naštvalo. Ať si každý krmí čím chce, ale ať si vleze do svého tématu a neprudí v konkurenčním....

Venta
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 19:57
- Nahlásit

Vaculík Pavel
Co to je za agitaci???

all
pro ostatní, co nekrmí KVALITNÍMI granulemi - nevíte pls, jak je to s těma dršťkama, když jsou prané?

romcca
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 20:10
- Nahlásit

Já byck k praným přidala klasicky zeleninu, ovoce, případně přílohu (vločky, těstoviny nebo rýži - jestli jsi toto zvyklá dávat ... )

piškot
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 20:39
- Nahlásit

děkuju, vyzkouším rady, pak napíšu, jak to dopadlo řezníka už mám domluvenýho, takže bájo )

romcca
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 20:45
- Nahlásit

to bych se nebála že by to nedopadlo dobře drštky jsou drštky, psi to milujou

Venta
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2010 20:57
- Nahlásit

romcca
OK, tipovala jsem to tak nějak. Jednomu dávám zeleninu a druhému i přílohu. Díky za radu

borrasca
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2010 20:37 - Změnil/a: borrasca
- Nahlásit

Nori: hih, jsem se fakt zasmála

Venta: má zkušenost s pranýma držkama, musím je míchat s jiným masem dohromady, protože když jsem dala misku dršťek, tak sice je malá slupla jako malinu jak jí chutnaly, ale za moment tu malinu celou vyhodila na podlahu...když je smíchám s masem tak je to v pohodě Jinak prané držťky obsahují víc vody, víc bílkovin a méně tuku než neprané držťky dle článku v PPČ takže jsou výživné ale dietní...
U nás je to tak, že malá snědla první dávku nepraných držek s chutí a příště už se jich nedotkla, k praným zatím žádný odpor nemá...ale my jsme kapitola sama pro sebe, mám příšernou vybíravku

Já mám taky dotaz. Jak často odčervujete když krmíte syrovou stravou? Mě včera vetka říkala, že mám každé dva měsíce, mě se to zdá hodně, přecijenom je to chemie do těla. Navíc si nemyslím, že když nakupuju maso u řezníka tak je tak velké riziko nákazy a taky by to měl žaludek zabít ty případné zárodky ne? Jak odčervujete vy?

brezen2008
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2010 21:26
- Nahlásit

borrasca
já každý 4 měsíce odčervuji

romcca
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2010 22:51
- Nahlásit

borrasca
naposledy jsem odčervovala před víc jak rokem. Už neodčervuju. Jednou za půl roku vezmu 2 vzorky bobků a odvezu je na veterinární laboratoř na rozbor - parazitologii. Kdyby něco měl, nechala bych si napsat odčervovací preparát na konkrétního parazita. Musím zaklepat, zatím nikdy nic.

Až budu mít doma děti, budu nechávat dělat rozbory častěji (jednou za 3 - 4 měsíce).

romcca
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2010 22:53
- Nahlásit

borrasca
Jo a odčervovací preparáty každé 2 měsíce mi teda přijdou docela záhul na tělo, a už vůbec nechápu, proč to dělat preventivně. Dávat chemku i když ten pes třeba nic nemá? To je jako by sis preventivně každé 2 měsíce brala ATB na angínu...

corgi
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2010 08:24
- Nahlásit

borrasca
Jak odčervujete vy?
Teď zrovna taky řeším odčervování. Mám dvě kočky a psa, všichni žerou v podstatě totéž (jen kočky si vylepšují jídelníček hlodavci a ptáky). Odčervila a odblešila jsem všechny naráz, protože jsem na psovi našla bleší trus. Odčervení jsem na radu veterináře ještě po týdnu zopakovala (ano, opravdu mi poradil po týdnu). Týden na to jsem na dvoře našla blitíčko se škrkavkou. Klacíkem jsem do toho nípala, abych aspoň přibližně odhadla, jestli je to kočičí nebo psí. No nezjistila jsem nic. Od té doby jsem našla ještě jeden takový dárek, zas s jednou škrkavkou. Tak teď nevím, jestli jezdí škrkavky na výlet na náš dvůr, nebo jak to mám chápat. A kdy a jak odčervit, to už vůbec přestávám chápat...

Matejka
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2010 14:35
- Nahlásit

borrasca
No já taky neodčervuju vůbec a nechávám dělat rozbor bobků a zatím ani jednou nic. Myslím, že odčervovat pravidelně a ještě k tomu 6x za rok je hloupost.

Vero
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2010 13:05
- Nahlásit

romcca

co ten rozbor stojí?

Monty
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2010 13:20
- Nahlásit

Vero
nejsem Romča, ale asi 50 Kč, mě to výjde stejně jako tableta na odčervení, pokud máš většího hafa, tak ještě ušetříš

romcca
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2010 14:14
- Nahlásit

Asi se to liší, já dala v labvetu v Praze myslím 130 Kč...
Asi záleží jak kde.

borrasca
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2010 18:33
- Nahlásit

No mě se do toho taky nechce teda a nebudu to tak dělat...děkuji za odpověďi

romcca
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2010 18:57
- Nahlásit

borasca
jsem ráda za Tvého psa
Myslím, že by se veterináři měli v některých případech v honbě za pěnezi a výdělkem vzpamatovat...

borrasca
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 19:11
- Nahlásit

Holky a když děláte rozbor, tak normálně seberu do čeho? kousek bobku a odnesu to na veterinu, že chci rozbor na parazity?

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 19:25
- Nahlásit

borrasca
tak normálně seberu do čeho?
Sebrat do igelitaku, kousicek, vkydnout nejlepe do lahvicky od presnidavky s uzaviratelnym antismradovym vickem. A treba druhy den to samy a prihodit. Sklinku nechat nekde v chladu, ne mrazu (lednici tim nemam na mysli ).

romcca
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2010 19:58
- Nahlásit

Jak jsou pytlíky na bobky, ty papírové, s to papírovou lopatkou, tak tou upižlám ten kousek co potřebuju...

brezen2008
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 06:26
- Nahlásit

tak psiska včera dlabali - vepřovej mozeček,rejži a konzervu a jak šmakovalo a a ted to samí ,ale s těstovinama

Evey
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 06:57
- Nahlásit

borrasca
Holky a když děláte rozbor, tak normálně seberu do čeho? kousek bobku a odnesu to na veterinu, že chci rozbor na parazity?

Odebírá se malý vzorek do vhodné vzduchotěsné čisté nadobky. Vzhledem k tomu, že se cizopasníci, anebo jejich části nemusí nutně vylučovat každý den je dobré udělat vzorek směsný. Např. odebírat první, třetí, čtvrtý či pátý den. Vzorečky uchovávat v chladu, nejlépe lednici. Poté odnést veterináři.

borrasca
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 13:44
- Nahlásit

Děkujiii asi to časem provedu než jí cpát preventivně dryákama...

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 22:28
- Nahlásit

znáte?
http://www.grada.cz/zdrava-vyziva-pro-stareho-nebo -nemocneho-psa_5667/seznam/katalog/
dneska jsem na to koukala a líbilo se mi to teda hodně

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2010 22:57
- Nahlásit

kachna_
jsem na to koukala a líbilo se mi to teda hodně

na odkaz nebo si knihou listovala?

<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání