| Autor |
Zpráva |
Baysha
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 08:18
- Nahlásit
Obsah vápníku u skeletů asi není nikde uvedený proto, že se skelety od různých "výrobců" strašně liší podle toho, jak moc masa na nich zůstalo - někdy je to prakticky jenom kost a jindy půl kila masa. Brzlíku bych se fakt nebála, hormony v něm žádné nejsou
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 11:46
- Nahlásit
Bysha: děkujuuuu za odpověď.
|
muf
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2010 12:14
- Nahlásit
Díky za rady.
Co se skeletů týče, tak na manwe.eu v těch tabulkách se udává 7000mg na 100g což je skoro 5 krát víc než u křídel. Ty skelety co kupuju v supermarketu mají kolem 350g a je tam prakticky komplet kůže, část krku, a masem to je taky obalený - je to pro lidi na polívku. Samozdřejmě hodnota je orientační ale trochu se to asi blížit bude. Když srovnám rozdíl masa na křídlech od řezníka nebo z Falca tak je tam taky značný rozdíl.
Šlo mi ale hlavně o to, jestli podáváním většího množství kostí neublížím? Nevadí mi dávat ji třeba polovinu dávky v křídlech (ono příprava je i jednoduší) ale četl jsem, že přílišné množství vápníku může způsobit převápnění kostí a to taky vede k zdravotním problémům. Takže mám zmatek jestli toho dávat víc nebo míň, či jestli riziko převápnění hrozí spíš jen z přípravků než z kostí. Má 24kg takže hlodat kosti vcelku ji problém nedělá.
Hlavní růst už má ze sebou (55cm) tak ještě pár cm a pak už bude jen mohutňět. Tak nevím co je moc a co málo...
Původně jsem chtěl granclema krmit až bude mít růst komplet za sebou (cca 1,5roku) ale nějak jim už prostě nevěřím. Čím víc jsem se snažil najít vhodné granule, tím víc jsem se upevňoval v tom, že granule nejsou to správné. Navíc tím, že je bílá, se mi značně zůžil výběr značek.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 08:15
- Nahlásit
Predávkovania vápnika pri barfovaní by som sa nebála. Pri masových kostiach (kosti obalene masom - skelety, krídla) vidíš vysoký pomer vapnika priamo v hovienku
Iné to je ak podávaš nejaké umelé prípravky s vápnikom.
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 09:02
- Nahlásit
muf: já bych to taky až takhle neřešila, to by se z toho musel člověk fakt zbláznit ale uznávám, že z počátku jsem řešila úplně všechno a teďka mě to taky někdy popadá, viz brzlík Taky nakupuju u řezníka, v podstatě vše, případně v takových těch obchodech Drůbeží ráj apod. a v Makru, tam mívají dobré akce na krky a tak. A od granulí jsem upustila stejným způsobem, nimrala jsem se ve složení a snažila se najít to nejlepší a hle, jsme na mase od 8 týdnů štěnda...a zatím super...
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 10:02
- Nahlásit
Nevíte, jestli se dá v Brně v nějákém Zverimexu koupit zelené drštky od Vetamixu? Když jsem objednávala maso, zrovna je neměli. A nechci pesana připravit o tuhle dobrůtku
Koupila jsem ty bílé, zblajz je jak malinu, ale ta cena
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 10:22
- Nahlásit
jindra67
já mám taky problém sehnat drštky a Monty je tam miluje, malá nevím, protože je právě nemůžu nikde sehnat
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 11:12
- Nahlásit
juchů, teď jsem si vzpoměla, že kamarádka má přítele řezníka, tak se jí zítra optám, to vypadá nadějně
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 11:25
- Nahlásit
Známá má řeznictví a říkala, že zelený nepraný drštky vůbec nesežene. není to pro lidi, tak to asi zpracovávají jen na jatkách
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 13:09
- Nahlásit
jindra67
aha, hm, tak asi nic, no tak mám zase po radosti, obvolám pár zveráčů, snad budu mít štěstí
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 13:18
- Nahlásit
Monty
jsi z Brna? psala jsem na Vetamix, kam dodávají a poslali mi pár adres, tak musím sehnat čísla a obvolám a dám všdšt
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 13:30
- Nahlásit
jindra67
prej jsou ohledně objednávek vstřícný ve zveráku na Leitnerce.
|
romcca
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 13:30
- Nahlásit
zelené drštky jsou problém, zítra beru maso z jatek, ale řekli mi rovnou že zelené drštky vůbec ne, jestli to nemají zakázaný prodávat z hygienických důvodů??
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 13:43
- Nahlásit
jindra67
ee, Ostrava
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2010 16:16
- Nahlásit
romcca
že zelené drštky vůbec ne, jestli to nemají zakázaný prodávat z hygienických důvodů??
biohazard odpad
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2010 13:44
- Nahlásit
pigie
tak to je teda něco
Zrzoun už je na granulích...a kupodivu žere
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2010 13:47
- Nahlásit
Co se týče drštěk mně je sehnal řezník-20Kč/kilo, ale byly vcelku a musela jsem vzít cca.10kg....doma jsem je porcovala...a kupodivu přežila .
Kámošky se smály, že můj pes žere granule proto, abych se nezdržovala s přípravou syrové nebo vařené stravy a věnovala se jemu ....je to liška zrzavá !
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 16:41
- Nahlásit
Je kilovka, dvoukilovka i pětikilovka mletého masa z Vetamixu stejně dlouhá?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 17:14
- Nahlásit
Cesmina
Délka kilovek a dvoukilovek je stejná,liší se šířka.Pěti nevím,ale asi to bude to samé
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 17:20
- Nahlásit
No mě zajímá hlavně ta pětikilovka vůči kilovce (dvoukilovce). Do mrazáku se mi akorát vleze na délku kilovka i dvoukilovka, kdyby bylo petikilo delsi uz neuskladnim :=(((.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 17:45
- Nahlásit
Cesmina
Zklamu te, 5kg siska je delsi tak o 10 cm baj voko, presne sem to nemerila.
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 17:47
- Nahlásit
Fifi
Diky, aspon vim, ze to nemam kupovat. Max jednu na okamzitou spotrebu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 17:51
- Nahlásit
Cesmina
Nebo to seknout zmrzly na pul, taky to tak delam, kdyz skladam do mrazaku puzzle, aby se to tam vlezlo.
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2010 18:23
- Nahlásit
Fifi
Spatny puzle. Optimalne jako puzle vychazi prave ty kilovky a dvoukilovky, u tohoto by vznikl nevyuzitelny prostor :=(((
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 12:07
- Nahlásit
pigie
nechápu on fakt začal žrát! ráno ho budím v 5.30 na krátké vyvenčení příjdeme, nasypu granule do misky a on je ihned zbaští tak jsem mu odpoledne zkusila dát kóusek masa a taky neofrňoval....asi si prostě v létě hlídal postavu do plavek. To mi hlava nebere (a když to vemu kolem a kolem, v létě měl víc pohybu než teď)
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2010 13:17
- Nahlásit
Měla bych dotaz na zkušenější krmiče
Vždycky jsem psům dávala zelené dršťky, ale teď mám jen ty prané (jako stěny žaludku). Jak se kombinují s přílohou, kostma nebo zeleninou? Ty zelené jsem dávala samotné bez zeleniny a ničeho dalšího, ale tyhle bych měla brát spíš jako svalovinu a něco k nim dodat?
|
piškot
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 11:44
- Nahlásit
Prosím o radu! mám 14ti měsíční fenku Argentinské dogy, váží jen 36-38kg. Doposud jsem jí krmila granulema Proplan, Royal Canin, teď vařené maso, těstoviny,vločky,rýže,masové konzervy,.. jenže ona je strašně hubená. Plece má dobrý,ale ostatní?? Má vidět žebra, kyčle V žrádlu se porýpe a raději přenechá ostatním psům. Co bych jí měla kupovat, aby nabrala? Řezníka mám poblíž, a tak nebude problém se s ním domluvit.
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2010 21:10
- Nahlásit
piškot
dobrý na přibrání jsou pečivo,hovězí maso,rýže...ale každýmu psu sedí něco jiného
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2010 09:40
- Nahlásit
piškot
Co bych jí měla kupovat, aby nabrala?
Tučnější maso - tzn. dávat vepřové, dávat kuřecí s hodně kůže, koupit případně vepřové kůže, škvarky a sádlo (neslané!). Takový chleba se sádlem, to je u nás zimní lahůdka nejen pro psa. Já psa na zimu nabírám jen přidáním příloh k masu, většinou tedy rýže. Nemusím ani zvyšovat dávku masa. Některý pes prostě přibere, jen se projde kolem piškotu, jiný může jíst a jíst a nic - stejně jako u lidí, že ano... Chuť k jídlu zvýší např. pangamin
|
Vaculík Pavel
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2010 13:14
- Nahlásit
Zdravím pejskaře,
krmit psa "klasickou" stravou (masem) je super, ALE:
Víte, co kupujete za maso?
Víte, co se děje na jatkách?
Víte jak se maso skladuje, než si ho koupíte?
Dostane váš pes denně vše, co potřebuje?
Co když maso zrovna nebude k dispozici?
Berete maso psovi i mimo domov?
Není nad KVALITNÍ granule !
Seznam KVALITNÍCH krmiv najdete na
http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/sh owproduct.php/product/2361
nebo zkuste Seznam Top Dry Foods 2010
Mimochodem nic LEPŠÍHO, než ORIJEN na českém trhu není !
S pozdravem PSOVOD Pavel a jeho věrný BAK, který má to štěstí a pochutnává si na ORIJENU
|