Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Monty
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 11:14
- Nahlásit

makrel
jo jo přesně tak jsem to myslela

jfi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 11:26 - Změnil/a: jfi
- Nahlásit

Psíček
Já s ní řešila hlavně problémy se srdíčkem. Vysvětlovala, že srdce je u velkých plemen psů podstatně víc namáháno, nějak podobně jako když slabý motor je ve velkém autě neustále provozován ve vysokých otáčkách. Sorry, nejsu doktor, líp to podat nedokážu.
No a při té příležitosti říkala že vše v těle psím pracuje nejlíp, když má pes velikost a tvar vlka, na to že je činnost všech orgánů pořád ještě nejlíp přizpůsobena, optimalizována, ať lidi dělají co dělají.

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 11:44
- Nahlásit

borrasca to si snad doktorka dělala srandu, ne ? Venkovní kočka má mnohem kratší život, než domácí. Je totiž vystavena mnohem většímu nebezpečí ( auta, zlý lidi a nemoci ) než domácí. A co si pamatuju kočky u babičky na venkově ( a myší bylo u slepic habaděj ), tak ty myšlovky byly děsně vychrtlý, plný parazitů a babička jim dávala krajíc chleba do mlíka a slupky od salámu a oni to hlady žraly. Však taky každým rokem, co jsem přijela na prázdniny, byla jiná kočka !

Vlk se od psa zase tolik neliší, aby maso u psa mělo vliv na ledviny. Vlk ( šakal,kojot dingo.. ) je hodně úspěšný lovec, ale malou kořist loví jen v období štěňat, ale jak utvoří smečku, loví hlavně větší - srnčí zvěř a to se pak dostane k velkému množství kvalitní svaloviny a žere a žere, co se vejde - rozhodně ne 100g svaloviny na 10 kg vlka A na každého se žaludek nedostane, to má štěstí jen jeden, maximálně dva jedinci ! Málo kdo krmí psa čistou svalovinou - denně, u nás jsou taky hrozně oblíbené ty kuřecí chrupavky - dávám jich občas pár k masu, našim psům hrozně chutnají - ale pozor na zácpu.

Náš nejstarší 16l pes byl jen jednou nemocný na ledviny - a to z toho důvodu, že ho bývalá majitelka nachala uvázeného v mraze u stromu a šla krmit kočky. Pes prostydl a dlouho, dlouho ho pak léčila. Už dva roky u nás bydlí a vypadá skvěle.

Dále je tu jiná věc - pro psa je bílkovina zdroj energie a co se nespotřebuje, ukládá se do faldíků - tak z jakého důvodu mu odcházejí ledviny - z důvodu krmení masa, nebo granulí ? V tom musí být něco jiného.. Však i DNA je způsobena kyselinou močovou - trochu jsem googlila a je to nemoc hlavně obézních lidí, co se jen a jen cpou masem bez příloh.

Dohadovat se nechci, jen marně hledám vhodné vysvětlení, proč kolem sebe máme těch pár případů psů, co mají takové patálie po mase, nebo granulích.. Však ( doporučených ) 100 g masa je jen trošek a to můj 11 kg pes zvládne hravě, spolkne, ani neví, že něco měl..

gabi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 12:35
- Nahlásit

Eva a Dasty
Vlk ( šakal,kojot dingo.. ) je hodně úspěšný lovec, ale malou kořist loví jen v období štěňat, ale jak utvoří smečku, loví hlavně větší - srnčí zvěř a to se pak dostane k velkému množství kvalitní svaloviny a žere a žere, co se vejde - rozhodně ne 100g svaloviny na 10 kg vlka A na každého se žaludek nedostane, to má štěstí jen jeden, maximálně dva jedinci !

Toto je trochu pomotane. malu korist lovi len v obdobi stenat? V obdobi stenat musi a je stravy najviac az prebytok, inak by nebolo mozne stenata dochovat. Do smecky sa vlci zgrupuju v obdobi, kedy je potravy malo a samostatne by casto neulovili ani prd.
Zaludok bylinozravca nieje jediny zdroj vlakniny. Vies si predstavit to nekonecne dlhe traviace ustrojenstvo bylinozravca, naplnene rozne natravenou potravou? A nehovoriac o ostatnych vnutornostiach, kostiach, kozi, chrupavkach...

Samozrejme ze ak jedlo je, tak zeru vsetci do prasknutia. Ak nieje, nezeru casto niekolko dni, alebo len obhryzaju casto aj nestravitelne zvysky.

makrel
No tak to ano.

V civilizacii sa zije urcite lahsie a dlhsie nielen psom, mackam ale aj nam. Nezomierame na komplikacie po porezaniach, prechladnutiach, jednoduchych zlomeninach ci skazenych zubov, dozivame sa ovela dlhsieho veku, a robime si starosti z chorob a komplikacii sposobenych kombinaciou dlheho veku a blahobytu.

borrasca
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 12:53
- Nahlásit

Psíčku: tak to nečti, dívej se jinam když je to tak nervy drásající...

Eva a Dasty: no bohužel je tak zblbla, že když jsem jim řekla, že krmím Áju syrovou stravou, tak mi s hrůzou v očích na to odvětili, že mi takhle ale umře, což byla pro mě zatím v jejich podání nejhorší reakce na to když někomu řeknu, že krmím syrovým...ale v podstatě to co řekla ta doktorka, tak je to co tu naznačuje Monty...já nefim, já jsem prostě přesvědčená, že pes se od vlka moc neliší a tak se to snažím při krmení napodobovat...

Baysha
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 12:54 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit

Psíček
tak tohle ale fakt ne, bílkoviny nejsou tuky...
Ale ano, i u člověka se můžou aminokyseliny z bílkovin měnit na glukózu a následně na tuk, vzhledem k vyšší energetické náročnosti tohoto procesu se tak děje hlavně při hladovění, když organismus "nemá jinou možnost". Vzhledem k tomu, že pes je masožravec, je možné, že se tak u něj děje i za normálních okolností, to nevím.

Baysha
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 12:57 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit

Psíček
jo a Eva a Dasty nemyslela DNA jako kyselinu deoxyribonukleovou, ale dnu jako nemoc s ukládáním krystalů kyseliny močové zejména do kloubů

Monty
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 13:15
- Nahlásit

borrasca
no nevím, no kažý asi máme jiné přesvědčení, ono kdyby ses tím měl řídit, tak by se tvůj hafan první pořádně nadlábl, pak by hladověl.
Ale nechci se hádat, jen jsem napsala svůj názor, jak jsem psala nejsem zastáncem granulí

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 13:19
- Nahlásit

borrasca ani krmení vařeným masem nemají veti rádi.. A přitom se tak běžně před granulemi krmilo a psi taky prospívali.. Pro veterináře je jediný Hills dobrý, ostatní je špatné. Ještě že máme pana doktora Šťourače, ten výživu psů a nemoci vysvětluje svým a pro mě srozumitelným způsobem a co víc, má ohrovné výsedky v chovu dog.

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 13:31
- Nahlásit

Psíček když neumíš sám napsat něco kloudného, tak nerejpej do jiných. Žádný příspěvek ti není dostatečně dobrý, tak když máš to moderní kynologické vzdělání a evidentně jsi vzdělaný i v mnoha jiných oborech, tak proč mě neoslníš svou velkolepou moudrostí získanou svým vzěláním a dlouholetou praxí v oborech a nenapíšeš konečně něco jiného, než kritiku na druhé ?

makrel
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 13:41 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit

Baysha
Ale ano, i u člověka se můžou aminokyseliny z bílkovin měnit na glukózu a následně na tuk, vzhledem k vyšší energetické náročnosti tohoto procesu se tak děje hlavně při hladovění, když organismus "nemá jinou možnost"
můžeš to vysvětlit nějak srozumitelněji? takhle to nedává absolutně žádný smsl, i když asi tuším, jak to možná myslíš.
Ale Psíček má pravdu, že bílkoviny se na tukové zásoby téměř nemění.

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 13:48
- Nahlásit

gabi pomotané to není, tak jsem to viděla v dokumentu o vlcích. Vlci tvoří páry, mají štěňata a každý rodič shání něco k jídlu pro ně - tedy menší kořist. Když štěňata odrostou, tvoří se smečka a společně loví, dokud mladí nejsou dostatečně samostatný a neopustí rodinu. Smečka se tvoří i " v dobách hladu " to se pak loví právě větší kořist, jako sobi a losi.. A tak se na každého člena dostane kousek toho, nebo onoho..

Pokud šelma nemusí - nehladoví. Těžko stravitelnou kůži žerou jen z hladu - vůbec nic jim nedá a velké kosti taky nekoušou dobrovolně - může dojít k zlomení zubu, který pak znamená na dlouho konec lovu. Z pernaté zvěře sežerou taky jen "kousek" peří, škubou ho. Lišky to tak dělají běžně - v lesích je často vidět hromádka chlupů, nebo peří Kdyby šelma měla možnost pracovat s nožem, určitě by si odřezala vše nepotřené a nestravitelné..

V zoo se taky dožívají vlci vysokého věku, bez nutnosti dlouhodobého hladovění..

Baysha
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 16:17
- Nahlásit

Psíček
původně jsi to napsal tak, jak jsem to ocitovala, nemůžu za to, že svoje příspěvky furt edituješ, já jsem reagovala na tvůj původní příspěvek.

makrel
ti pohledám nějaké schémátko, vydrž...

Baysha
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 16:36
- Nahlásit

makrel
napsala jsem to dost zmateně, máš pravdu tedy druhý pokus: při nadbytku přijatých bílkovin a/nebo nedostatku tuků a sacharidů jsou aminokyseliny degradovány a následně využity k syntéze sacharidů (glukogenní aminokyseliny), ketolátek a lipidů (ketogenní aminokyseliny)
více například zde: http://sharka-ali.blog.cz/0805/klinicka-biochemie- metabolismus-bilkovin

makrel
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 16:47
- Nahlásit

Baysha
ale jak jsi předtím správně podotkla,ten proces je pro tělo nevýhodný, proto k němu přistupuje minimálně a rozhodně bych to nepovažovala za běžnou situaci, aby se dalo říct, že se bílkoviny ukládají ve formě tukových zásob. To určitě ne.

Baysha
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 17:00 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit

makrel
souhlas - u lidí, jenže si nejsem jistá, zda to tak je i u psů jakožto masožravců, bohužel jsem k tomu zatím nic nenašla

já jsem ale hlavně reagovala na původní Psíčkův příspěvek, který vyzněl, jako že se z bílkovin nemůžou tvořit tuky v žádném případě - mezitím ho ovšem poupravil

makrel
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 17:06 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit

Baysha
systém a produkty rozkladu jsou u psů i lidí stejné, takže stejně tak by mělo platit, že z libového masa pes do tuku přibírat nebude.

Baysha
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 17:18
- Nahlásit

makrel
metabolismus psů se od lidského dost liší, jsou preferovány jiné dráhy, jiné aminokyseliny jsou esenciální... třeba tohle jsem k tomu našla: URL

Baysha
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 18:13 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit

Psíček
Kurňa, ta chřipka je strašná věc, když se nudím tak, že polemizuji s tebou

Takže: V původním tvrzení není nikde řečeno, že jde o mechanismus obvyklý, méně obvyklý či neobvyklý. Bylo řečeno, že bílkoviny JSOU zdrojem energie a při nadbytku se UKLÁDAJÍ do tukových zásob. Ty jsi to popřel slovy "tak tohle fakt ale ne", tedy tvrdíš, že bílkoviny NEJSOU zdrojem energie a NEUKLÁDAJÍ se ve formě tuků. S čímž jsem si skromně dovolila nesouhlasit.

jfi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 18:24
- Nahlásit

Psíčekneboli při průměrné znalostní úrovni zdejších diskutujících nemá smysl toto řešit - Psíčku, soudím, že nemá smysl uvádět zde takovéto poznámky Lidi se něco naučí (a tím pádem zvýší své znalosti), když se tážou a je jim správně odpovězeno. Je-li odpověď nedostatečná nebo špatná, může kdokoliv kdo ví líp upřesnit nebo opravit - a tím zvýší i znalosti toho, kdo odpověděl blbě. Anébrž výměna zkušeností v praxi.

jfi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 18:34
- Nahlásit

Tak tu neznám, ale připomnělo mi to jak jsou dvě vězeňkyně, co spolu byly 20 let v cele, propuštěny na svobodu. A před bránou jedna druhé říká: Maruš, a večer přijď k nám, ať si to všechno dopovíme!

jfi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 18:38
- Nahlásit

Psíček Hmmm, když se tedy řadíš k té moudřejší menšině, tak předávej zkušenosti a nefrfněj

makrel
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 19:14
- Nahlásit

tahle diskuze je asi fakt zbytečná, kdo nechce něčemu věřit, tak tomu neuvěří. Takže si krmte čím chcete a třeba to vašemu psovi bude vyhovovat. Nebo ne..

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 20:07
- Nahlásit

Psíček - no, když jsem psala o - DNA - psala jsem samo o nemoci a jen jsem písmena zvýraznila, nicméně většina pochopila, o čem píšu..

Ty jsi bohužel ironický ke všemu a téměř ke všem, nicméně můžeš upořádat výživový seminář, ráda si přijedu pro rady k nezaplacení

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 20:08
- Nahlásit

Baysha děkuji za odkaz

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 20:17
- Nahlásit

Nebral jste si někdo v poslední době od masopropsy.cz krůtí maso ? Bylo OK ?

denyk
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 20:24
- Nahlásit

Eva a Dasty
nějaký problém?? mám ho v mrazáku a nezdálo se mi divný....

Nori
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 20:52 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

Vetamix připravil pro nás další novinku krůtí, ve formě štangle Akce 1kg 4 + 1 zdarma 13,52 Kč za 1 ks

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 20:52
- Nahlásit

denyk - tak trošku, rozmrazila jsem balíček a maso hrozně smrdělo, ale jinak vypadalo dobře. Nicméně jsem ho vyhodila. Tak se jen ptám, zda to není špatná várka, nebo to byla jen náhoda. Ale to se holt občas stane, že nějaký balíček prostě není tak úplně OK. Ale u masopropsy.cz poprvé a to máme odebraných přes 20 kg masa.. Vetamix byl mnohem horší - to jsem zhruba z 10 koupených stehen 6 vyhodila

denyk
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 20:56
- Nahlásit

Eva a Dasty
kdyby něco, určitě písnu, já je pořád chválím, teď mám i pštrosí, skopový pejskovi chutná hodně...
A Vetamixu taky nemůžu přijít na jméno to raději budu brát všechno od řezníka.

<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání