| Autor |
Zpráva |
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2010 21:09
- Nahlásit
Gerda
No tak holt ty svačiny zpestřim tim listem zeleným...
sobě? chuděrko....
o listu zeleným mě zatím moc nepřesvědčil ani pejsan, páč on říká, že to je z těch mých zelenin ta opravdu nejmíň dobrá.
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2010 21:43
- Nahlásit
corgi: děkuju...taky skvělý nápad...se pak budu muset nějak rozhodnout.
U nás není se zeleninou problém, mám dvě morčinky, takže kupuju týdně asi 2 kg mrkve, dva hlávkové saláty (ty kudrnaté a jiné nechtějí papat, červ. řepu, petržel, řapíkatý celer atd...) já jsem ráda, že je mám, protože takhle oloupu mrkev i sobě a sním jí, já zeleninu nerada prostě, ale kvůli nim to snim hihi...jo po řepě mají i morčata červené bobky )
A jakou konkrétní listovou zeleninu dáváte? Napadá mě hlávkový salát a ty ostatní druhy včetně ledového, špenát a dál nefim?
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2010 21:44
- Nahlásit
Jindra67: poslala jsem do mailu rozpisy
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2010 21:58
- Nahlásit
borrasca
hlávkový salát a ty ostatní druhy včetně ledového, špenát a dál nefim?
Hlávkový, ledový salát, čínské zelí, hlávkové zelí, červené zelí, špenát, kapusta, roketa (i když to není listová zelenina, ale krmí se listy, tak co) - to další listí jako řeřicha a podobně už jsou spíš bylinky než zelenina, ale proč to nevzpomenout, že ano
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2010 22:07
- Nahlásit
Když už tady píšete o červené řepě,vy, co s ní budete krmit poprvé, psi po ní čurají červeně, tak ať vás to nevyděsí.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2010 22:12
- Nahlásit
corgi
barva srsti špenátem
a o dyž dám Medvjedovi špenát, tak zezelená?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2010 22:13
- Nahlásit
corgi
hlávkový salát a ty ostatní druhy včetně ledového, špenát a dál nefim?
Hlávkový, ledový salát, čínské zelí, hlávkové zelí, červené zelí, špenát, kapusta, roketa (i když to není listová zelenina, ale krmí se listy,
A zbytek si dopasou psove na louce dle sveho. Nebo na zahonech - nate od redkvicek i s nima, mrkvi i s nima, hrasku i s nima .
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 06:19
- Nahlásit
Pumpa: chi a bude z něj Rákosníček...nééé měl by reznout ne? Špenát, brokolice a pak červená zelenina mají hodně vit A nebo karotenu, tedka nevim
VerčaZ: jo a nejen čůraj...hih.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 06:37
- Nahlásit
Dobré ranko, jak tak koukám, tady se včera hodně diskutovalo
Já jsem včera dala ovesné vločky s vař.kuřecím rybou mrkví a ledovým salátem, už by měl snad dnes mělo být po průjmu, tak budou křídla. Včera mi přišly bylinky od Phytovetu http://www.phytovet.cz/cz/detail/2-phytovet-digest ive-mix/14.html tak jsem mu tam odměrku taky hodila.
´Mvdr Štourač mi poradil ať např. 1x za týden dávám ještě toto http://www.vseprozvire.cz/vitaminy-a-mineraly/aptu s-multidog-prasek-180g .
borrasca
kdyby se ti chtělo, budu taky ráda za jídelníček ať mám nějakou inspiraci email:nepatrejte@seznam.cz
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 06:46
- Nahlásit
denyk: jááásně, že pošlu, třeba budeš mít připomínky víc hlav víc ví...mám to bez obilovin upozorňuju...a zatím všeobecné...a ty si psala, že si mi taky psala ne? Chtěla jsi taky ten jídelníček?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 06:50
- Nahlásit
Já přílohy taky nedávám, ale teď měl šílený průjem, a rýže a vločky jsou na to dobré.
Nevím, co kde sežral....to co jsem Ti posílala Ti klidně ještě přepošlu.
Já připomínky moc asi mít nebudu, sama jsem začátečník
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 07:18
- Nahlásit
denyk: to jooo to přepošli, když už jsem tak zvědavá...
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 07:21
- Nahlásit
Holky a nemáte někdo ty díly 1,2,3 z PPČ Krmeníčko, krmení k naskenování a zaslání? Mám jen 4,5 a to mléčné výrobky a droby...budu to o víkendu skenovat a zasílat na mail kdyby někdo chtěl...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 07:43
- Nahlásit
Ty časáky mám, zkusím je o víkendu dohledat, vím, že už si se na to ptala, mám i číslo 6.Mrkla jsem na jejich stránky.
Nemám to ale kde naskenovat, spíš ofotit a poslat.
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 08:44
- Nahlásit
denyk: to je úplně jedno jak, hlavně aby to bylo čitelné , taky by to šlo foťákem a nahrát do kompu... nebo si to myslela možná poštou? Krmeníčko, krmení a mám jen díly, ten co byl tedka poslední, tkaže 6 a to mléčné výrobky a pak mám droby a to byla teda asi 5? No prostě mám jen droby a mléčné výrobky...to ostatní mi chybí, paní to píše fakt hezky...tak kdybys mohla, moc by to bodlo...
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 08:45
- Nahlásit
borrasca
Já bych si ten článek taky přečetla, tak esli mužu poprosit, tuto je můj mail: mirka.zovincova@seznam.cz A rovnou mi kdyžtak pošli aj ten tvůj jídelníček, třeba najdu inspiraci ke změně k lepšímu
corgi
Hlávkový, ledový salát, čínské zelí, hlávkové zelí, červené zelí, špenát, kapusta, roketa
Doplnila bych jen pampelišku, té je teď hodně, tak ji řadím k listové zelenině.
Holky, jakou jinou "trávu" dáváte? (Není tu žádný chlap, že? ) Já venku sbírám jenom pampelišky a kopřivy, ale teď po těch deštích je všude krásně zeleno, tak si říkám, esli to není škoda nevyužít... Co třeba jitrocel? Nebo takovou tu vysokou trávu co psi žerou sami od sebe?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 09:30
- Nahlásit
Vero
sobě? chuděrko....
o listu zeleným mě zatím moc nepřesvědčil ani pejsan, páč on říká, že to je z těch mých zelenin ta opravdu nejmíň dobrá.
Listu zeleného pojím raději než rajčat červených...mou noční můrou je mít k obědu šopský salát. Blééééé. Ale kdybych na to psovi kydla sardinky, dlabal by to.
Mirkoooza
corgi
Hlávkový, ledový salát, čínské zelí, hlávkové zelí, červené zelí, špenát, kapusta, roketa
Doplnila bych jen pampelišku, té je teď hodně, tak ji řadím k listové zelenině.
vy mě děsíte, tolik druhů zeleniny vůbec neznám! Takže to Mařce vůbec ukazovat nebudu, hodobóžově jí vypěstuju travičku z papouščích zrníček.
Ale nahlodaly ste mě, kvůli vám mám ke svačině dneska jabko!
A jak je to s těma česnekama a cibulema? A kopřivama? Moje čubka má pomalý srdíčko, jinak všechnu činnost v pořádku, jen je to děsně pomalý, jako u vrcholovýho sportovce, což Mařka ani neví, co znamená, ale jak tyhle plodiny ovlivňujou srdce? Už nevim kde, ale četla sem si, že bych v tomhle případě měla na kopřivy zapomenout...česnek dostává jen když se peče kuře, nebo jednou za čas namasakrovanej do tvarohu...cibuli jen v polívkový směsi, co dělám k masu.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 09:41
- Nahlásit
VerčaZ
Když už tady píšete o červené řepě,vy, co s ní budete krmit poprvé, psi po ní čurají červeně, tak ať vás to nevyděsí
O tomhle jsem četla už mockrát, ale nikdy jsem to u psů nepostřehla... Červenou řepu dávám často, ale zatím máme jen obyč žluté čůránky. Já ci červený!
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 09:43 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
denyk
Holky, nechcete ty oskenovaný časáky dát i sem?
Edit: Proč sem nedáte i ty jídelníčky? Teda pokud nejsou tajný.
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 09:59
- Nahlásit
Mirkoooza: super, tak si tě píšu, pošlu ty dva díly, mléčné výrobky a drůbky...a jídelníček můžu poslat hned, není přímo konkrétní, spíš takovej rozpis...takže tam není přímo co, ale různé druhy a z těch si pak vyberu...třeba mi tam i něco chybí, tak budu ráda, za každou kritiku...
Myslím, že tu žádný chlap není, já taky píšu holky mě přijde, že muži na tato fora moc nechodí...no já bych možná dávala i ten jitrocel, maliníkové listí a ostružiník, maliník nějak nesmí těhule...
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 10:03
- Nahlásit
Gerda: kopřivý smí, prý natrhat, spařit a šup s tim do salátu, ale nevím jak s tím srdíčkem já bych všeobecně asi s bylinkama moc neexperimentovala, jsou mocné... Cibule a česnek někdo dává, někdo neee, já se bojim.
pawLINka: moje morčata i červeně čůrají a křeček taky a bobky mají sice vínové po řepě a já jednou když jsem snědla celou sklenici zavařený řepy tak jsem taky červeně
No to naskenované sem dát se asi nesmí ne, kvůli autorskému zákonu.
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 10:05
- Nahlásit
pawLINka: jídelníček sem dát nejde...mám to v excelu a třeba já ho ješě nemám konkrétně, ale jen ve stylu ...zelenina...ovoce...maso...masové kosti, mám takový všeobecný přehled kde mám vyjmenované co dávat a co méně podle toho co sem vyčetla...ale to sem nejde vlkádat, když to není na netu ne?
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 10:07
- Nahlásit
Česnek ani cibule v přiměřeném množství rozhodně neškodí a prospívá
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 10:09
- Nahlásit
Matejka: třeba 1x týdně jeden stroužek pro štěně?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 10:16
- Nahlásit
Česnek jo,v přiměřeném množství ale s cibulí bych byla opatrná- (mvdr.Štourač)
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 10:33
- Nahlásit
Cibule v malém množství opravdu nevadí,naopak. Naši psiska dostávají pravidelně zelené části jarních cibulek a pórek
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 10:33
- Nahlásit
borrasca
To určitě můžeš
denyk
No tak cibule je pro psy toxická až při podání několika kilogramů, samozřejmě pro menší psy asi i měně, ale pochybuju, že by někdo do psa cpal cibuli v takovém množství. Když mixuju zeleninu, tak tam občas cibuli šoupnu a je to naprosto v pohodě...
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 12:12
- Nahlásit
Tak jo, tak budeme dávat občas česnek...pawLINko a chceš teda poslat ten jídelníček? Třeba ti to bodne a jukneš a třeba i poradíš co chybí...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 12:21
- Nahlásit
Gerda
Listu zeleného pojím raději než rajčat červených...mou noční můrou je mít k obědu šopský salát.
Tak to my papáme rajče radši než zelené listí, já i pes.
Pes se dokonce posunul od toho, že když už je to v misce, tak to zkusí, k nadšené konzumaci samotného rajčete, když je dost sladké. (Jemu tak vůbec asi hráblo. )
pawLINka
Červenou řepu dávám často, ale zatím máme jen obyč žluté čůránky.
My taky jen žluté, zato bobky se červenají.
Já bych taky ráda ten jídelníček, můžu sem dát mail?
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2010 12:33
- Nahlásit
Vero: jasně, ráda pošlu, čím víc lidí mi to zkoukne čím chci krmit, tím lépe...navíc se vám to taky hodí si myslím, že je to navzorcované, to červené se dá měnit, to černé ne e.
|