Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 12:35
- Nahlásit

denyk
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 12:46 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit

borasca
A kolik vlastně váží takový dospělý chrtík-vipetík?
Teď jde ještě o to, aby ti vše z toho seznámku pěkně papal

borrasca
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 12:50 - Změnil/a: borrasca
- Nahlásit

denyk: dospělý vipík váží fenka 10-15 kg, záleží jak je stavěná no míň než fenka od zrzounka...nicméně její rodiče nejsou žádní drobečkové, patří k těm větším vipíkům u nás
No jooo, to je jasné, ale oni jsou celkem pažrouti ač na to nevypadají...ale naplánované to mám pěkně viď hih...

Dejte mi vědět zda vám ty maily došly, třeba odepište na maila, protože mě se poslední dobou stává, že mi maily nedochází...a to jsem u volnýho pf...

Jé teďka jsem objevila funkci ZMĚNIT a já tu vždycky posílám 3 příspěvky za sebou

denyk
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 12:58
- Nahlásit

Já ti mejl psala už ráno a ten tvůj mi došel.

Tak to toho moc nespapá, hubeňourek....jestli můžeš písni mi ještě odkaz na ty prďolky

borrasca
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 13:05
- Nahlásit

To je divný tohleto...dala jsem si tě do adresáře, tak mi to zkus prosím poslat znova, jestli to dojde...jinak už se na volného fakt vyprdnu, už se jim to stává fakt často...
Odkaz je: http://www.whippet-dog.com/jokes-puppies/nela/25d/ index-r.htm a Avaya je naše hihi zítra si jí pomuchlám juchůůů...

chvilka
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 15:15
- Nahlásit

dáváte jim někdo Krmný sýr? viděla jsem ho v nabídce od Vetamixu

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 15:33
- Nahlásit

chvilka
Já ne, bo po vápníku prej stojí ušiska a my s tím docela zápasíme, tak se vápníku navíc vyhýbáme... Ale před Vetamixovým sýrem trochen varuju, je pokaždé jiný, jsou to zbytky z výroby sýra pro lidi, takže jednou je to eidam (ten je prý supr), podruhé taveňák (někdy s příchutí - šunka, niva...), a někdy dokonce balkánský sýr, který je šííííleně slaný!!! Jedna paní se na ňáké diskuzi rozčilovala, že jí to mohlo zabít psa... Má recht, takhle přesolený sýr nemá v nabídce pro psy co dělat. Tuším, že se jí tenkrát omlouvali, že to byl omyl... Takže radím před podáním ochutnat

chvilka
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 15:37
- Nahlásit

Mirkooozato je fakt,, to mě nenapadlo..ale nějak nerozumim tomu termínu stoji ušiska,

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 15:42
- Nahlásit

chvilka
Máme krátkosrstou kolii, ty mají mít horní třetinu ucha sklopenou, no a naší pesici stojí levé ucho úplně. Chovatelka říkala, že to může být nadbytkem vápníku, tak nedáváme mléčné výrobky ani žádné doplňky stravy s vápníkem. Jenom kosti, tam je vápníku dostatek. Možná je to jenom pověra... Ale co když na tom něco je?

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 15:43
- Nahlásit

je fakt, že ušisko stojí dál, i když žádný vápník navíc nedostává... zatěžujeme ho náplastí, ale když jí spadne, do pěti minut je ušisko nahoře...

chvilka
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 15:47
- Nahlásit

tak to jo,,,je fakt vyvážit tu krmnou dávku tak aby všechno bylo v pohodě dá zabrat, u hospodářských zvířat to jde, pokud máte tabulky kde je všechno vypsané, ale ještě jsem neviděla žádné pro malá zvířata. Připravuji se na štěně a moc mě zaujala tahle diskuze o klasickým krmení a tak doufám že se bude rozvíjet dál.

chvilka
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 15:48
- Nahlásit

no a co takovou náušnici

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 15:50
- Nahlásit

to uz jsme taky zvažovali

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 15:51
- Nahlásit

a co budeš mít za hafíka?

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 15:53
- Nahlásit

myslím, že na 145 stránkách je rozvinutá dost, nee?

chvilka
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 15:53
- Nahlásit

BŠO, i když pak nám oběma nastanou tvrdé časy už aby to bylo

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 15:56
- Nahlásit

jeee, toho tu má tuším aj Pumpa, o pár stránek dřív tu vkládala fotečku, je to pěkný macek

chvilka
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 15:59
- Nahlásit

zastávám teorii že když už psa tak takového aby se člověk na procházce nemusel moc ohýbat ( nebo natahovat) kvůli připnutí vodítka..a takhle velikost je právě tak akorát

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 16:04
- Nahlásit

no paráda, další happy štěndo krmené normální, přirozenou, chutnou, pestrou, čerstvou a zdravou stravou!!! vítej mezi nás

pročti si tudle diskuzi, ta vydá za víc než deset knížek dohromady, bo je složená z čirých zkušeností a názorů X páníčků. vyber si z ní to, co tobě přijde rozumné. a na tabulky se vy*er, jsou dobré na teoretickou přípravu a na zkrácení času před příchodem štěnda... ale v praxi se tabulkama řídit nedá, každý pes je jiný a musíš mu jídelníček ušít na míru. ono to přijde samo, ze začátku budeš vážit každý gram, zkoumat každý bobek atd. ve skutečnosti to není žádná věda, zvládne to každý, komu se do toho chce a je ochotný věnovat stravě psa dostatek času a energie. hlavní je používat vlastní selský rozum, pak jde všechno tak nějak samo

chvilka
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 16:11
- Nahlásit

no uvidíme jak to dopadne, jen si myslím že když to tak pročítam tady na cz-psu všechny ty diskuze at o klasické nebo granulové tak tady mi ti lidi příjdou trošku víc normální..je jasný že to stejně nakonec upravím na míru, než na to příjdu co je to pravé. A dokud na to mám čas, můžu listovat.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 16:15
- Nahlásit

chi, normální, no nevim

chvilka
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 16:17
- Nahlásit

pravda, občas mi nad těmi řádky zůstává rozum stát...

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 16:24
- Nahlásit

utíkám domů, přeju krásný víkend a hezké počteníčko

chvilka
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 16:27
- Nahlásit

hezký víkend . už to louskám

jindra67
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 19:17
- Nahlásit

borrasca
mailik mi došel.moc děkuji

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 21:04
- Nahlásit

chvilka
dáváte jim někdo Krmný sýr?
Byly na něj na fóru Vetamixu stížnosti, že byl nepřiměřeně slaný! Vetamix ho bere od mlékárny, kde jim, jak jsem pochopila, dají třeba pokaždý jiný druh - tedy ne vždy je to eidam, který je tuším na obrázku na eshopu Vetamixu. Ta slanost tam byla dost rozebíraná, já bych ho tedy radši nebrala, ostatně už ani nekupuju eidam na cvičák jako dřív, teď beru s sebou kousky kuřete "uvařeného" v mikrovlnce

borrasca
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 21:06
- Nahlásit

jindra: skvělé to mě nedošel ten od denyka stále uf...

chvilka: juchů další štěňátko, my si jedeme za 3 týdny pro prcka, tak tu bude někdo odvážný jako já heh, zatím na mě každý kulí oči když řeknu, že šelmička bude na syrovém...

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2010 22:17
- Nahlásit

Mirkoooza s tím vápníkem a ušima to tak úplně není pravda. Hodně záleží na krmení, více na genetice a méně na majiteli. Přirozeně klopené ucho má jen pár jedinců, většinou se musí uchu pomoci zatížením. Stojací ucho je dané přírodou - šelma slyší lépe. Sklopené ucho je tvořené šlechtěním tvaru ucha. Tedy ucho zatěž hmotou, co seženeš v kažém papírnictví a vypadá jako tabulka čokolády a občas ten tvaroh, nebo jogurt dej, ono v nich až tak moc vápníku zase neni v kostech ho je daleko více. Já mám šeltii, která dostává kosti průměrně 4x týdně, jogurty, tvaroh 2x týdně a i při hárání jsou uši naprosto OK.

Už jste koukli do té BARF knihy ? Dost rozporuplné, že ?

borrasca on se ten vápník usazuje v horizontu několika let, z podobného důvodu není taky doporučováno časté pití minerálek, protože se pak nadbytek minerálů usazuje v těle, hlavně v ledvinách. Mléčné výrobky se snažím dávat 2x do týdne, ale někdy prostě jogurt nosím z práce i týden Zeleninu dávám denně, ráno, i večer. Každý večer si nastrouhám zároveň i na ranní krmení. Nějak se mi neosvědčilo zamrazení, směs byla pěkně rozbředlá, asi tím, že dávám hodně čínského zelí. Stávalo se mi to i u mrkve ( špalíčky ), byla taková hodně měkká a ani Králíková ji nechtěla žrát a to prosím mrazíme na -18. Jinak zhruba 1x do měsíce dávám jedno jídlo čistě zeleninu, s nastrouhaným jablkem. A moji psíci tráví zeleninu bez problémů, v hovínkách ani skoro není poznat, že ji žerou.

jindra67 blahopřeji k volbě plemene, před 10 lety jsem ho měla v merku taky, ale když mi na můj dotaz na zdraví plemene v Letňanech řekli, že choďák s DKK 4/4 skvěle běhá agility, raději jsem zvolila jinou variantu.Nyní se však již DKK sleduje a veškeré výsledky se zveřejňují - naštěstí.

denyk
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2010 13:16
- Nahlásit

Tak já byla po ránu s pejskem na prochajdě a hned mu líp chutná, když je vyběhaný ...sežral rybičky v oleji, hovězí srdce, zelené dršťky a jablko s mrkví jsem toho hned využila a dala mu i to, co měl připraveno na večer. To je hned jiná podívaná, když hltá....
Já tu zeleninu taky nezamrazuju mám to nastrohané za 5minut. a jelikož v týdnu fakt ráno nejí, tak to připravuju navečer čerstvé.
Dneska zrovna rozmrazuju lednici, přítel jel lovit do Norska, tak doufám, že něco přiveze a pro psa jsem mu říkala, ať přiveze hlavy.
borrasca
mejl jsem posílala už podruhé...pořád nic?

borrasca
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2010 19:49 - Změnil/a: borrasca
- Nahlásit

denyk: nedošel zkus mi ho prosím poslat na borrasca@centrum.cz a i na evule@volny.cz, schválně jestli dojde a už mi nemusíš shánět ty tři díly krmeníčka, já už je sehnala ju...
Hlavy čeho? Rybí?

Já musím pupíka krmit víckrtá denně než jen jednou, takže musím i ráno, ale směs si můžu připravit večer den předtím to je pravda

<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání