Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:45
- Nahlásit

zuzanarosakova
U nás tomu je přesně naopak - i obyčejné granule jsou teď vzácností a vytouženou pochoutkou! Co si budem povídat - granule jsou uměle ochucené a jejich chuť je mnohem výraznější, slanější a tím pádem i zajímavější než maso... To máš vidět, když spolubydlící sype granule svým psům, úplně žárlím, jak moje feňule slintá a je na ní vidět, že by se na grancle vrhla desetkrát rači než na maso... Už zapomněla, jaké to je dostávat denně ty samé granule...

Já ale krmím jenom syrovým masem, nekombinuju s granclema, ty dávám fakt jenom jako odměnu, takže jsou pro feňuli opravdu atraktivní. Momentálně máme Frolíky.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:48
- Nahlásit

denyk
Jo od Cronchu kupujem to sušeny maso a nēkdy beru i špek nebo slaninu. Akorát když to trebas zapomenu koupit a vemu ty piškoty, tak pak jsou ooooootraaaveeenyyyy

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:51
- Nahlásit

zuzanarosakova
Já pamlskuju buď kočíčí acanou, co odeberu fretce, lososovejma pamlskama od kronche, nebo sušeným masem. Občas zařadím piškoty, psovi je to šumák. Dělá to pro moje krásný voči.

makrel
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:52
- Nahlásit

zuzanarosakova
No my vlastně necvičíme, takže pamlskujeme jen za přivolání a to jen občas, takže spotřebujeme tak 4-5 piškotů za jednu procházku . Jinak jen pochvala nebo hození šišky nebo hračky.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:55
- Nahlásit

denyk
No, zadara bych to zklamání možná překousla... Z kama jsi?

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:59
- Nahlásit

makrel
Jo, tak to my cvičíme, páč jsme velky a máme sílu a mē se nechce jezdit za psékama po briše ted poslední dobou mi to nejvíc funguje na žárlivost jednoho odložim, s jednim cvičíme a ten druhej se pak múže pretrhnout, aby ukazal, že to tááky umí;)

denyk
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2010 14:08
- Nahlásit

Mirkoooza
já bydlím až za Rumburkem, na hranicích s SRN

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2010 14:14
- Nahlásit

denyk
Hmmm... Tak to mám asik smůlu.... Leda by se ti to chtělo zabalit a poslat poštou a pak bych ti ji poslala zpátky... Nebo nechceš mi ji teda prodat?

makrel
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2010 14:26
- Nahlásit

zuzanarosakova
mi stačí mi přivolání, chůze u nohy bez vodítka, fuj a sedni, max. lehni. Jinak nepotřebuju nic, pes se ode mě nehne, takže si užíváme jen procházek bez cvičení . Jo ještě umíme štěkej

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2010 14:46
- Nahlásit

To my jsme o víkendu konečně feňuli po roce rozštěkali, byla to jediná neštěkající kolie v ČR! Jako štěně jsme ji párkrát rázně okřikli, když v noci štěkala na kocoura, ona si to vzala k srdci a přestala štěkat úplně, cíťa jedna... Teď si to vynahrazuje, pilujeme různé druhy štěkání, zatím umí tři!

denyk
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2010 14:50
- Nahlásit

Mirkoooza
jak chceš, za 200kilča is poštou je tvoje

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2010 14:52
- Nahlásit

denyk
Chi, asi za moc nestojí, když ji prodáváš tak levně, co? Ale já ji beru, třebas mi milý pan Dostál opět rozproudí krev a zvýší tlak... A třebas se i něčemu přiučím... Je to ten první díl, že?

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2010 15:14
- Nahlásit

makrel
No tak ale privolání a chuzi u nohy jste museli nējak nacvicit, ne? My v podstatē dēláme taky jen to plus odložení a aport, takže to prubēžnē further trénujem, takže máme spotrebu pamlskú velkou

makrel
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2010 15:18
- Nahlásit

zuzanarosakova
jo,na začátku jsme to trénovali, ale tím, že on je přísavka, tak to šlo lehce

denyk
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2010 17:41
- Nahlásit

Můj pes je taky "přísavka" bohužel jen doma
Mirkoooza
kniha je dobrá...jen s ním mám osobní zkušenost a vím, že káže vodu a pije víno....takže asi tak

Vero
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2010 21:15 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Mika

Možná pes znejistěl, protože vycítil, že čekáš, že možná něco bude? A navíc ta fena za dveřma...

Jinak já odebírání z misky netrénuju, ani jsem netrénovala. Když jsem si psa přivedla (2letého), krmila jsem hodně z ruky, ale jinak ne. Když si něco potřebuju vzít, vezmu, ale taky bych řekla, že rušit psa u krmení v rámci nácviku není ideál, že ten vztah se buduje stejně tak nějak celkově... Ale zas mně se to pindá, můj pes, když ho výjimečně kárám, tak se nesměje, ale usmiřuje

A to hovězí, můj pes občas vyhodí tvrdou kost, aby napřed mohl rychle spolykat to měkké, zahnat hlad a pak zpracovávat tvrdé.

Aluli
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2010 23:05
- Nahlásit

Na mě Desenský osobně dojem neudělal a jestli jo tak jen v něčem se psama to má dobře zmáknuté to jo, ale jako ne vše může poradit každemu a nekteri co si tu knizku koupi můžou rady používat spatne pokud nemaji citeni tak si psa odrovnaji,...

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:45
- Nahlásit

Tak jsem dneska naservírovala pesici ty podpultové drůbeží žaludky od Vetamixu a nadšeně se netvářila... Ale zamíchané s telecím mletým, ledovým salátem, paprikou a řeřichou to zblajzla raz dva.

Co dostali vaši pesani dobrého?

Kaccka
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:06
- Nahlásit

Tenhle tyden jsem se prvne setkala osobne se psem, co odmita syrovy maso Novy fenuli jsem s velkou radosti v pondeli naservirovala nakouskovany hovezi se zeleninou, rejzi atd. a ona si prvni kousek tak ocumlala a vyplivla, chvili na me vycitave koukala a nakonec vypreparovala rejzi a bylo vymalovano. V zivote jsem nic takovyho nazivo nevidela. No tak ji ted davam misto kusovek mlety a maso prelejvam horkou vodou, trochu se to zlepsilo, vcera vecer uz snedla plnou misku. No ono ji u toho mletyho ani nic jinyho nezbejva, preci jen se to rozebira dost spatne Ale desne se s tim coura a druhej pesan co ma misku vymetenou za par sekund pri pohledu na ni viditelne trpi

Snad si brzy na syrovy zvykne, rada bych, aby si obcas dala i neco s kostma, coz ted nepada v uvahu. Kdyz vasi psici nechteli syrovy a postupne si na nej zvykali, jak dlouho to asi tak trvalo?

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:14
- Nahlásit

Kaccka
Nechci tě strašit... ale jednoho frbula takhle ukecávali přes rok...

Kaccka
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:18
- Nahlásit

Mirkoooza
a ukecali?

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:22
- Nahlásit

Myslím že jo, zatahovali mu maso v mikrovlnce a pokaždé mu to tam ohřívali na míň a míň vteřin, až došli k syrovému. Myslím, že už pak nebyl problém... A taky měli jednoho nenažraného a druhého nežravku

Kaccka
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:24
- Nahlásit

Mirkoooza
tak nadeje tu snad je Do ted jsem to mela hodne jednoduchy, flatik sezere cokoliv a zeleninu zboznuje, takze ted si to vynahradim a dodatecne studuju finty na nezravce

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:28
- Nahlásit

Tesi zbožňuje rajský protlak, vajíčko a vločky - jak jí něco nevoní, stačí jí něco z toho přimíchat a zblajzne to. A když je nejhůř, rozdrobím jí do toho piškot, to zabere vždycky. Jednu dobu mi nechtěla žrát kuřecí křídla a to zabíralo rýpat se v tom u linky, dělat že to jím, že je to ohromná dobrota a pak jí velkoryse kousek dát... Nacpala jsem tak do ní celou dávku.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:31
- Nahlásit

Vajicko nezabralo, ale protlak zkusim, to by me teda nenapadlo, dik Nastrouhanej syr celkem taky zafungoval, zkousela to vybirat, ale nepovedlo se

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:32
- Nahlásit

Kaccka
Některý psi,když to neznaj,na to koukaj z počátku vyjeveně,ale jestli v sobě má jen za mák labradora,tak se brzo rozežere

Kaccka
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 15:03
- Nahlásit

jana33
Na to jsem prave spolehala, proto me to prekvapilo, ale ono se to casem podda. Rano zhltla u popelnice vareny brambory, prase jedno, takze labikovsky sklony tam rozhodne jsou

terka_devil666
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 18:56
- Nahlásit

Dobrý den, hledám někoho, kdo krmí BARFEM obří plemeno.Vetka mě s barfem poslala někam s tím, že pes není masožravec a nějaká erudovaná žena ve zverimexu mi vysvětlovala cosi o nevyváženosti a týrání. Prosím někoho, kdo by byl ochotný se podělit o své zkušenosti, byla bych mooooc vděčná.

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 20:17
- Nahlásit

terka_devil666

Podívej se na stránky a do poradny MVDr. Šťourače, sám je chovatel německých dog a je propagátor nativní stravy.
http://www.deutsche-dogge.cz/bonoda/poradna.html

corgi
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 20:22
- Nahlásit

terka_devil666
Vetka mě s barfem poslala někam s tím, že pes není masožravec
No jo, já když někde řeknu, že krmím syrovým, všichni si hned představí jen to maso. A o nevyváženosti a své blbosti jsem si už vyslechla i od čerstvého Dr., který vystudoval na zemědělce něco přes výživu....

<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání