| Autor |
Zpráva |
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:45
- Nahlásit
zuzanarosakova
U nás tomu je přesně naopak - i obyčejné granule jsou teď vzácností a vytouženou pochoutkou! Co si budem povídat - granule jsou uměle ochucené a jejich chuť je mnohem výraznější, slanější a tím pádem i zajímavější než maso... To máš vidět, když spolubydlící sype granule svým psům, úplně žárlím, jak moje feňule slintá a je na ní vidět, že by se na grancle vrhla desetkrát rači než na maso... Už zapomněla, jaké to je dostávat denně ty samé granule...
Já ale krmím jenom syrovým masem, nekombinuju s granclema, ty dávám fakt jenom jako odměnu, takže jsou pro feňuli opravdu atraktivní. Momentálně máme Frolíky.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:48
- Nahlásit
denyk
Jo od Cronchu kupujem to sušeny maso a nēkdy beru i špek nebo slaninu. Akorát když to trebas zapomenu koupit a vemu ty piškoty, tak pak jsou ooooootraaaveeenyyyy
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:51
- Nahlásit
zuzanarosakova
Já pamlskuju buď kočíčí acanou, co odeberu fretce, lososovejma pamlskama od kronche, nebo sušeným masem. Občas zařadím piškoty, psovi je to šumák. Dělá to pro moje krásný voči.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:52
- Nahlásit
zuzanarosakova
No my vlastně necvičíme, takže pamlskujeme jen za přivolání a to jen občas, takže spotřebujeme tak 4-5 piškotů za jednu procházku . Jinak jen pochvala nebo hození šišky nebo hračky.
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:55
- Nahlásit
denyk
No, zadara bych to zklamání možná překousla... Z kama jsi?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:59
- Nahlásit
makrel
Jo, tak to my cvičíme, páč jsme velky a máme sílu a mē se nechce jezdit za psékama po briše ted poslední dobou mi to nejvíc funguje na žárlivost jednoho odložim, s jednim cvičíme a ten druhej se pak múže pretrhnout, aby ukazal, že to tááky umí;)
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 14:08
- Nahlásit
Mirkoooza
já bydlím až za Rumburkem, na hranicích s SRN
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 14:14
- Nahlásit
denyk
Hmmm... Tak to mám asik smůlu.... Leda by se ti to chtělo zabalit a poslat poštou a pak bych ti ji poslala zpátky... Nebo nechceš mi ji teda prodat?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 14:26
- Nahlásit
zuzanarosakova
mi stačí mi přivolání, chůze u nohy bez vodítka, fuj a sedni, max. lehni. Jinak nepotřebuju nic, pes se ode mě nehne, takže si užíváme jen procházek bez cvičení . Jo ještě umíme štěkej
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 14:46
- Nahlásit
To my jsme o víkendu konečně feňuli po roce rozštěkali, byla to jediná neštěkající kolie v ČR! Jako štěně jsme ji párkrát rázně okřikli, když v noci štěkala na kocoura, ona si to vzala k srdci a přestala štěkat úplně, cíťa jedna... Teď si to vynahrazuje, pilujeme různé druhy štěkání, zatím umí tři!
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 14:50
- Nahlásit
Mirkoooza
jak chceš, za 200kilča is poštou je tvoje
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 14:52
- Nahlásit
denyk
Chi, asi za moc nestojí, když ji prodáváš tak levně, co? Ale já ji beru, třebas mi milý pan Dostál opět rozproudí krev a zvýší tlak... A třebas se i něčemu přiučím... Je to ten první díl, že?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 15:14
- Nahlásit
makrel
No tak ale privolání a chuzi u nohy jste museli nējak nacvicit, ne? My v podstatē dēláme taky jen to plus odložení a aport, takže to prubēžnē further trénujem, takže máme spotrebu pamlskú velkou
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 15:18
- Nahlásit
zuzanarosakova
jo,na začátku jsme to trénovali, ale tím, že on je přísavka, tak to šlo lehce
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 17:41
- Nahlásit
Můj pes je taky "přísavka" bohužel jen doma
Mirkoooza
kniha je dobrá...jen s ním mám osobní zkušenost a vím, že káže vodu a pije víno....takže asi tak
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 21:15 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Mika
Možná pes znejistěl, protože vycítil, že čekáš, že možná něco bude? A navíc ta fena za dveřma...
Jinak já odebírání z misky netrénuju, ani jsem netrénovala. Když jsem si psa přivedla (2letého), krmila jsem hodně z ruky, ale jinak ne. Když si něco potřebuju vzít, vezmu, ale taky bych řekla, že rušit psa u krmení v rámci nácviku není ideál, že ten vztah se buduje stejně tak nějak celkově... Ale zas mně se to pindá, můj pes, když ho výjimečně kárám, tak se nesměje, ale usmiřuje
A to hovězí, můj pes občas vyhodí tvrdou kost, aby napřed mohl rychle spolykat to měkké, zahnat hlad a pak zpracovávat tvrdé.
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 23:05
- Nahlásit
Na mě Desenský osobně dojem neudělal a jestli jo tak jen v něčem se psama to má dobře zmáknuté to jo, ale jako ne vše může poradit každemu a nekteri co si tu knizku koupi můžou rady používat spatne pokud nemaji citeni tak si psa odrovnaji,...
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:45
- Nahlásit
Tak jsem dneska naservírovala pesici ty podpultové drůbeží žaludky od Vetamixu a nadšeně se netvářila... Ale zamíchané s telecím mletým, ledovým salátem, paprikou a řeřichou to zblajzla raz dva.
Co dostali vaši pesani dobrého?
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:06
- Nahlásit
Tenhle tyden jsem se prvne setkala osobne se psem, co odmita syrovy maso Novy fenuli jsem s velkou radosti v pondeli naservirovala nakouskovany hovezi se zeleninou, rejzi atd. a ona si prvni kousek tak ocumlala a vyplivla, chvili na me vycitave koukala a nakonec vypreparovala rejzi a bylo vymalovano. V zivote jsem nic takovyho nazivo nevidela. No tak ji ted davam misto kusovek mlety a maso prelejvam horkou vodou, trochu se to zlepsilo, vcera vecer uz snedla plnou misku. No ono ji u toho mletyho ani nic jinyho nezbejva, preci jen se to rozebira dost spatne Ale desne se s tim coura a druhej pesan co ma misku vymetenou za par sekund pri pohledu na ni viditelne trpi
Snad si brzy na syrovy zvykne, rada bych, aby si obcas dala i neco s kostma, coz ted nepada v uvahu. Kdyz vasi psici nechteli syrovy a postupne si na nej zvykali, jak dlouho to asi tak trvalo?
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:14
- Nahlásit
Kaccka
Nechci tě strašit... ale jednoho frbula takhle ukecávali přes rok...
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:18
- Nahlásit
Mirkoooza
a ukecali?
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:22
- Nahlásit
Myslím že jo, zatahovali mu maso v mikrovlnce a pokaždé mu to tam ohřívali na míň a míň vteřin, až došli k syrovému. Myslím, že už pak nebyl problém... A taky měli jednoho nenažraného a druhého nežravku
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:24
- Nahlásit
Mirkoooza
tak nadeje tu snad je Do ted jsem to mela hodne jednoduchy, flatik sezere cokoliv a zeleninu zboznuje, takze ted si to vynahradim a dodatecne studuju finty na nezravce
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:28
- Nahlásit
Tesi zbožňuje rajský protlak, vajíčko a vločky - jak jí něco nevoní, stačí jí něco z toho přimíchat a zblajzne to. A když je nejhůř, rozdrobím jí do toho piškot, to zabere vždycky. Jednu dobu mi nechtěla žrát kuřecí křídla a to zabíralo rýpat se v tom u linky, dělat že to jím, že je to ohromná dobrota a pak jí velkoryse kousek dát... Nacpala jsem tak do ní celou dávku.
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:31
- Nahlásit
Vajicko nezabralo, ale protlak zkusim, to by me teda nenapadlo, dik Nastrouhanej syr celkem taky zafungoval, zkousela to vybirat, ale nepovedlo se
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:32
- Nahlásit
Kaccka
Některý psi,když to neznaj,na to koukaj z počátku vyjeveně,ale jestli v sobě má jen za mák labradora,tak se brzo rozežere
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 15:03
- Nahlásit
jana33
Na to jsem prave spolehala, proto me to prekvapilo, ale ono se to casem podda. Rano zhltla u popelnice vareny brambory, prase jedno, takze labikovsky sklony tam rozhodne jsou
|
terka_devil666
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 18:56
- Nahlásit
Dobrý den, hledám někoho, kdo krmí BARFEM obří plemeno.Vetka mě s barfem poslala někam s tím, že pes není masožravec a nějaká erudovaná žena ve zverimexu mi vysvětlovala cosi o nevyváženosti a týrání. Prosím někoho, kdo by byl ochotný se podělit o své zkušenosti, byla bych mooooc vděčná.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 20:17
- Nahlásit
terka_devil666
Podívej se na stránky a do poradny MVDr. Šťourače, sám je chovatel německých dog a je propagátor nativní stravy.
http://www.deutsche-dogge.cz/bonoda/poradna.html
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 20:22
- Nahlásit
terka_devil666
Vetka mě s barfem poslala někam s tím, že pes není masožravec
No jo, já když někde řeknu, že krmím syrovým, všichni si hned představí jen to maso. A o nevyváženosti a své blbosti jsem si už vyslechla i od čerstvého Dr., který vystudoval na zemědělce něco přes výživu....
|