Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 17:19 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit

zuzkaJ

zrovna se snažím zjistit, jestli tady někdo přidává ten kompletní doplněk z holisticshopu. Sou v něm řasy a korály. Chci to koupit čokloj, ale nějak nevim...

Přidávám Roboran. Když mě osvítí, nabídnu mi micromineral od barona. Občas si vezme, ale spíš ne.

edit: ještě pangamin, bylinky, lněný semínko...

Mika
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 17:20
- Nahlásit

zuzkaJ

ja davam len klasicky praskovy Roboran a pangamin, ked si spomeniem

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 17:42
- Nahlásit

Mika
co plíce, ledviny? nevim co jsou ty obliečky

Mika
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 18:12
- Nahlásit

kachna_

oblicky su ledviny plice mi nenapadli, dik

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 18:22
- Nahlásit

Mika
Ledviny jsou na tom zhruba stejně jako játra (jak s tím průjmem, tak i výživově). Plíce jsou dietní, ale jinak nic moc hodnotného. Mnohem líp psovi poslouží neprané dršťky, které já osobně považuju za "královny všech vnitřností". Pak je tu vemeno s dobrým poměrem Ca:P, ovšem tučné. Slezina snad jen pro psy s nemocnou slezinou, jinak zbytečná.

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 18:27
- Nahlásit

Za nás - po játrech všichni psi průjmujou,takže nedáváme.Něco málo je ale ve směsích s droby. Ledvniky naopak dávám pravidelně a nemá problém ani jeden pes. Asi je to individuální,ale o ledvinách jsem neslyšela,že by tak způsoboval průjmy. Ale nej jsou stejně dršťky

makrel
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 18:27
- Nahlásit

corgi
Slezina snad jen pro psy s nemocnou slezinou, jinak zbytečná. to měla být slinivka, ne?

Mika
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 18:41
- Nahlásit

corgi

na drstky sa musim ja psychicky pripravit
o ledvinach som pocula to iste - ze sa z nich tiez prujmuje, navyse ledviny su take to "smetisko" organizmu, kde sa zhromazduju vsetky skodliviny, tak neviem, jestli to psovi davat...
veminko skusim zohnat u reznika, uvidime

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 18:51
- Nahlásit

makrel
to měla být slinivka, ne?
Ježišmarjá, jo, měla, děkuju za opravu. Holt po šichtě mi to už nemyslí

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 18:54
- Nahlásit

Mika
na drstky sa musim ja psychicky pripravit
Já čekala bůhvíco a nakonec mi to až tak nevadí.
navyse ledviny su take to "smetisko" organizmu
tak neviem, jestli to psovi davat
To je stejné s játry - všeho moc škodí a co v malém množství prospívá, může ve velkém napáchat pěknou paseku. Takže všeho s mírou, ale netřeba se toho nějak příliš bát.
veminko skusim zohnat u reznika
Od Vetamixu je už mleté, to je velké plus, protože se to opravdu hodně špatně krájí.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 19:54
- Nahlásit

hele, má někdo občas zelený dršťky v Brnu, že bych trošek odkoupila? Mám malýho psa, fakt jako kilovku bych do něj cpala tejden a ten smrad je nereálnej... tak že bych dojela, odkoupila čtvrt kila... a zkrmila to v parku.

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 19:57
- Nahlásit

corgi
Mě to taky nijak echt nesmrdí,některý lidi maj moc fajnovej nos

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:06
- Nahlásit

jana33
Mě to taky nijak echt nesmrdí
Ja to tez zvladam v poho, ale nezapominej, ze se najdou taci borci, co to ohrejvaj treba v mikrovlne. Nebo uvarej. A to mi prijde horsi (zasyrova) kapr sumec - sem ho vzala zase po delsi dobe a zadna zmena k lepsimu.

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:10
- Nahlásit

Fifi
Mě nesmrdí nijak echt nic, ale co třeba nesnáším,je hovězí jazyk,když člověk šáhne na ty chuťový pohárky,blee
Nj,tak vařit drštky,to je sebevražda

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:16
- Nahlásit

Maky a Trix
kilovku bych do něj cpala tejden
Tak si jí můžeš rozdělit - nechat trochu povolit, nařezat na porce a napytlíčkovat zas do mrazáku. Já to tak dělám se vším, taky mám jen jednoho 15kg psa.

jana33
některý lidi maj moc fajnovej nos
Já mám bohužel čich a sluch naprosto vynikající (slyší tu ještě někdo netopýry?) - ale každému se hnusí jiná vůně. Já málem blinkala, když mi pes poznačkoval sedačku a při čištění jsem čichem zjišťovala, jestli je to ještě cítit. Fujtajbl

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:18
- Nahlásit

corgi
Netopýry slyším a čich mám taky dobrej,ale je pravda,že mě přírodní smrady nevadí. Za to kapka benzínu,ředidla a obrací se mi kufr

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:19
- Nahlásit

corgi
jo, to můžu, pokud jí seženu ve zveráku, což se mi v Brně ještě nepodařilo. Jsem na privátě a s mražákem pro 30lidí si nemůžu moc vyskakovat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:24
- Nahlásit

corgi
(slyší tu ještě někdo netopýry?
Ja je tez slysim. A nejhorsi smrad prirodni? - kdyz se vyvali prase perdeli v kocicinci na zahrade! To ani ta shnila ryba u rybnika nebo mrsina nesmrdi tolik.
jana33
hovězí jazyk,když člověk šáhne na ty chuťový pohárky,blee
Citlivko. Mu reknu Kííp smajlink a je to, ne? Ja sem v tomdle morbid, mavam si s uchama u praseci hlavy na cubky a tak.

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:27
- Nahlásit

Fifi
Hele to já taky,já nevím,i s tím jazykem občas na psy kravím,ale musím ho chytnout zespodu, nešahat prostě zvrchu, to mi prostě běhá mráz po zádech

Monty
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:28
- Nahlásit

dneska jsme se bavili s vetem a ten říkal, že by měl být poměr masa asi 30 % z krmné dávky a na netu většinou udávají 70 %
kolik teda dáváte vy???

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:29
- Nahlásit

Monty
masa a čeho? Jako masa a kostí? Dávám jen masitý kosti, prakticky. Křídla a podobně. Nebo masa a příloh?

makrel
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:30
- Nahlásit

Monty
dneska jsme se bavili s vetem a ten říkal, že by měl být poměr masa asi 30 % z krmné dávky a na netu většinou udávají 70 %
počkej jako 30% masa a zbytek co? to se mi nějak nezdá...těch 70 % vím, že je hodně, ale 30% je zase moc málo!pochopila jsi to dobře?

Monty
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:35
- Nahlásit

makrel
ty já dneska nějak moc nevmímám, ale myslím, že jsem to zaslechle dobře, zbytek mi neříkal...
říkal, že maso zatěžujou hodně ledviny a domluvili jsme se na tom rozboru a jdeme tam 14.6. jak půjdeme na tu kontrolu, tak uvidím jestli krmím správně nebo ne

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:38
- Nahlásit

Monty
nadbytek bílkovin zatěžuje ledviny. Ovšem závisí na jejich stravitelnosti. Pokud mám staršího psa, snížím mu bílkoviny, nedávám nadupaný maso jako je hovězí a přidám přílohy...

Monty
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:41
- Nahlásit

Maky a Trix
takže bych měla hovězí úplně vyškrtnout? teď mu ho dávám jednou týdně?

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:42
- Nahlásit

Monty
esli bude mít podle rozboru normálka ledviny, tak nevidim důvod.

Monty
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:45
- Nahlásit

Maky a Trix
no já pevně doufám, že jo, on má za týden - 1 x hovězí, 1x játru, 3x kuřecí a 2x rybí

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:47
- Nahlásit

Monty
můžeš to maximálně omezit a třeba střídat, že jeden tejden jednou hovězí a druhje tejden jednou játra. A přidat rybu nebo kuřecí. ALe uvidíš...

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:48
- Nahlásit

Maky a Trix
Pokud mám staršího psa, snížím mu bílkoviny, nedávám nadupaný maso jako je hovězí a přidám přílohy...

Ja naopak stary rtw vynechala prilohy (esli teda myslis prilohama ryzi, testoviny), o to vic dostava zeleniny a maso souhlas - hovezi tu a tam, hlavni je dietnejsi maso - kureci, skelety, ryby a drzky. Behem jednoho roku takto zhubla 9 kg.

Monty
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:50
- Nahlásit

Maky a Trix
ok, díky moc za radu
a o kolik % tak zhruba snižuješ maso u strašího psa?

<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání