| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 17:42
- Nahlásit
borrasca
ale asi příroda no
ani ne, ten jestřáb někomu ulít
Ale ať píšu i k tématu: v knížce Barf pro štěňata píšou poměr krmiva k denní dávce 5 - 7 %.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 17:56
- Nahlásit
borrasca
psala jsem ti mejlík a kdybys chtěla knihu BARF pro štěňata, klíďo půjčím
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 19:10 - Změnil/a: Mika
- Nahlásit
holky vcera som len tak prebehla tu diskusiu od MVDr. Stourace a on tam hodne odporuca Cetebe. Nejak sa mi nepodarilo dohledat, k comu je dobre? Podavate ho niekto?
Ja som dneska kupila Roboran Clasic a Pangamin, myslim ze nic viac zdravy pes nepotrebuje, co myslite?
Inak, vcera prvy krat dostal hovezi maso s kosti a moc sa mi na to netvaril , potom to teda zozral (asi dve hodiny sa v tom nimral), ale kosti nee... pride mi, ze tie kosti su hodne tvrde, zeru vam hafani hovadzie kosti normalne? Dneska vecer dostane hovedzie rypacky, to som zvedava, ako sa na to bude tvarit
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 19:44
- Nahlásit
Mika
Cetebe je vitamín C s postupným uvolňováním, ne?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 19:45
- Nahlásit
Mika
Cetebe je na ochranu kloubní chrupavky
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 19:46 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit
Maky a TrixMika
jo a je to antioxidant, takže na imunitu a taky má souvislost tuším s Ca a P proto se doporučuje rostoucím psům velkých plemen, ale přesný mechanismus nevím.
Edit: nebo je to ta chrupavka jak psala Jana
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 19:52
- Nahlásit
kachna_: no co jsem tak vyčetla na ostatních fórech tak spousta lidí, hlavně u štěňat velkých psů krmí i 10%...
denyk: jojo knihu mám, už jsem jí přečetla asi 5x tam a zpátky a odepsáno...na toho volnýho je to fakt zabitý...
Mika: aaaano, též mám koupené Cetebe pro pupíka, nicméně já budu dávat 1-2tobolky týdně, jelikož si myslim, že jakmile tělo zlenivý tím, že vit C dostane, tak si ho pak přestane třeba tvořit. Takže každý den ho dávat nebudu. Jinak vit C se dává tuším, protože je důležitý při tvorbě kostí a kloubů společně s jinými prvky...a budu dávat Roboran 1x týdně špičku nože. Též jsem přesvědčená, že pes si vše potřebné vezme z potravy
A myslíš harfy (žebra) nebo velké kosti?
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 19:53
- Nahlásit
Hele jak jsme tu chytré, odpověděli jsme současně všichni
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 20:03
- Nahlásit
borrasca
prave preto, ze psy si vitamin C tvoria sami, takze presne nechapem, preco by som ho mala podavat...
Co sa tyka Roboranu, davkovanie je lyzica pre velkeho psa denne - a tak nejak to planujem dodrziavat
boli to myslim rebra... mozno len nevedel co s nimi
Inak posledne dni ked dostane veceru, tak maso vyhodi na podlahu, vyzerie zeleninu a potom vezme na milost maso tak neviem co si mam o tom mysliet
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 20:17
- Nahlásit
Mika
preto, ze psy si vitamin C tvoria sami, takze presne nechapem, preco by som ho mala podavat...
Je dobré ho přidat v zátěži, při a po nemoci, ve stresu, v růstu atd. atp. U corgařů se např. hodně přidává v době, kdy se nechtějí stavět nebo padnou uši v době přezubování.
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 21:04
- Nahlásit
Mika: já si myslim, že pokud budeš dávat ovoce, zeleninu, bylinky, mléčné výrobky, vejce atd..., maso a masové kosti, vnitřnosti a sem tam občas 1x týdně vitamínominerál tak to bude OK. Víc bych necpala a už vůbec né toho Roboranu. No oni vetové tvrdí, že toho vit C si nevysyntetizuje tolik kolik je třeba a především v období růstu...žebra by měl zpucovat v pohodě hele třeba to dělá jako já! A nechává si to nejlepší "flákotu" na konec, hmmm labužník
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2010 21:32
- Nahlásit
Mika
já jsem ze začátku dávala kuřecí křídla a ještě teď je sekám, na ty hovězí musí mít čas, to je pro mýho psa spíš hračka
A vitamín C dávám cca.1x týdně.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 07:57
- Nahlásit
Dáváte ty žebra celý? Moje feňule je jenom obere maso a kost zůstane na zahradě . To stejný s morkovýma kostma. Vyžere morek a kost nechá. Teda u těch morkových tu kost pak nosí celý den v tlamě . Protože ji nevadí, když s ní manipuluju a má kost v hubě, tak jí to nechávám, ať si to nosí.
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 08:35
- Nahlásit
zuzkaJ
Moje feňule dinosauří kosti od Vetamixu taky nežere, dokonce je ani neobere od masa. Jooo, když jí to maso z těch kostí odtrhávám, tak mi málem aj prsty ukousne, ale sama se do nich nepustí. Přitom vepřovou hlavu nebo hovězí žebra z masny na polívku sežere celá bez mrknutí oka. Tak nevím, kde je problém...
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 10:33
- Nahlásit
denyk
moja 36kilova obluda kuracie kridla rozhodne sekat nepotrebuje ale to hovezi pre neho bolo skutocne nove.
Inak chovaju sa vasi psi inak, ked zeru maso? ja s tym mojim preventivne trenujem, ze sa o jedlo nemusi bat, pretoze predsa len, granule mu boli ukradnute, ale maso je maso. Tak okolo neho chodim, obcas ho pohladim, sahnem mu do misy, dobry. vcera som mu dala hovezi rypacek a jak som mu ho dala cely, tak ho zral ako had - proste zul a polykal, ale nerozhryzol to uplpne. Tak som vzala noz, ze mu to v pulce odrezem (jakoze pulku uz mal v tlame zozranu, tak nech to moze cele polkut). Jak som sa k nemu sklonila, tak som videla ze stuhol, nevrcal teda, ale bolo vidiet, ze premysla... nakoniec pohoda, odrezala som, pes polkol a zozral druhu pulku, ale asi to budeme musiet trenovat castejsie.
Druhy pes (co je na granuliach) musi byt zavrety v druhom pokoji, to si myslim, ze by Athos nevykryl, kebyze mu Erina cucha k miske...
Inak perlicka - Erina je priatelova fenecka a ona je krmena granulami (dokonca sme sa kvoli tomu pohadali, bola som obvinena, ze chcem svojho psa zabit, ked mu davam maso) a zakazdym, ked athos zerie svoje masojidlo, tak Erina stepuje u zatvorenych dveri do kuchyne a knuci, ze chce taky tak ja teda neviem kto chce teda toho svojho psa zabit
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 11:08
- Nahlásit
Mika
Inak chovaju sa vasi psi inak, ked zeru maso? ja s tym mojim preventivne trenujem, ze sa o jedlo nemusi bat, pretoze predsa len, granule mu boli ukradnute, ale maso je maso. Tak okolo neho chodim, obcas ho pohladim, sahnem mu do misy, dobry.
pes se chová normálně, nic netrénujeme, nevidím důvod ho otravovat u jídla. Když bych mu potřebovala něco vzít, třeba zbytek kosti tak jdu a udělám to.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 11:11
- Nahlásit
Mika
Ne, můj pes se jinak nechová. Je zvyklej, že mu maso odřezávám od kostí, když si s tím neporadí. Takže si to nechá klidně i vytáhnout z krku (párkrát se mi chtěl udusit), nebo z tlamy, když mu nabídnu, že mu to rozporcuju. Netrénuju nic takovýho, miska je jeho věc, snažím se mu maso nebrat. A když už mu ho beru, hned mu ho vrátím. Jediný, jak "trénuju" je, že ho krmím z ruky. Například když ho krmím venku v lese a podobně, tak ho hlídám, aby mu to nikdo nesežral, tak je prostě zvyklej, že panička dává maso a nebere. ale on vyrůstal s fretkou, nikdy si nic nehlídá a nehlídal, je to takovej dobrák
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 11:28
- Nahlásit
Můj raťafák taky nehlídá, bych si mohla misku vzít s celým obsahem...jen by koukal. Nikdy nazavrčel, ani náznakem
(jo když byl hodně malý, tak neměl rád, když mu přítel sahal na zadek )
Jen jsem si všimla, že když žere kosti, má staženou kůži (jako by vrásky) na krku, nevím, jak to mám popsat, je krátkosrstý, takže je to hodně vidět.
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:00
- Nahlásit
Mika
Já mám taky štěstí na telátko, co si nechá vzít kus masa přímo z huby a jen smutně kouká, co bude dál...
Kdysi jsem něco na tohle téma četla v Desenského poradně, říkal, že nevidí důvod znervózňovat psa zíráním, stáním u misky, saháním do žrádla a pod. Když potřebuje něco psovi vzít z misky, tak přijde a vezme si to. Nic netrénuje, na nic se psa neptá, nezajímá ho, jestli se to psovi líbí nebo ne. Když máš správně nastavenou hierarchii ve smečce, tak je to normální a nikdo to neřeší. Když z tebe pes vycítí nejistotu, že by tě mohl kousnout, tak tě kousne. Když mu subevědomě vlezeš do misky, nedovolí si nic namítat.
(Snad tu nejsou žádní antidesenští a neukamenujou mě )
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:09
- Nahlásit
Mirkoooza
kdo by Tě kamenoval? ikdyž občas když čtu ty "diskuze" někdy je to konec
Já ho v něčem beru a v něčem né, jako např. Dostála, knihy super, ale osobně-zklamání
ale raději to nerozvádět....
U nás se dnes podává sulcík hovězí na polívku i s kostí a hovězí "droby" mix s bylinkama dopoledne jogurtík se žloutkem a piškotkama.....v mezičase milované škvarky
Včera byla treska, kuřecí stehno, křídla, mrkev, jablko, led. salát
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:17
- Nahlásit
Mirkoooza
Kdysi jsem něco na tohle téma četla v Desenského poradně, říkal, že nevidí důvod znervózňovat psa zíráním, stáním u misky, saháním do žrádla a pod. Když potřebuje něco psovi vzít z misky, tak přijde a vezme si to. Nic netrénuje, na nic se psa neptá, nezajímá ho, jestli se to psovi líbí nebo ne. Když máš správně nastavenou hierarchii ve smečce, tak je to normální a nikdo to neřeší. Když z tebe pes vycítí nejistotu, že by tě mohl kousnout, tak tě kousne. Když mu subevědomě vlezeš do misky, nedovolí si nic namítat.
(Snad tu nejsou žádní antidesenští a neukamenujou mě )
Já teda s některými postupy od modrých silně nesouhlasím a nikdy bych je nepoužila, ale s tímhle souhlasím 100%. U žádného ze psů (všichni byli z útulku braní jako dospělí) jsem nic netrénovala.A všem jsem mohla vytáhnout z huby akrku cokoliv, ten poslední na povel vyplivne, co v hubě má. Navíc pokud máte psy od štěnětě, tak tam tu hierarchii už nastavenou určitě máte, takže je zbytečné toho psa rušit u žrádla.
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:21
- Nahlásit
Já byla z Dostálovy knihy unešená, ale jak opadlo prvotní nadšení a začala jsem zapojovat vlastní selský rozum, tak u mě klesal rychlostí šutru hozeného do vody... K Desenskému mám respekt, pomáhá kámošce s ovčandama, perou se jí do krve, musí mít permanentně náhubky S Desenským na tom pracujou, vysvětlil jí proč to ty pesice dělají a jak na tom má pracovat, tak uvidíme, jestli se to povede. Jinak bude muset dát jednu pryč, což by byla veliká škoda...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:28
- Nahlásit
Mirkoooza
Já jsem od p. Dostála ani snad nic nečetla..to je výcvikář, ne?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:37
- Nahlásit
Ahoj všichni,
Jen dotázek, když krmíte masíčkem a psékum to tak chutná, nemáte pak problém, že by míñ reagovali na pamlsky pri cvičení?? Já začala pomalu pridávat do granclí syrové hovēzí a nároky na pamlsky rapidnē vzrostly, treba piškot, to už je skoro urážka
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:37
- Nahlásit
makrel
jj výcvikář, napsal tuším dvě knížky, nedají se sehnat nikde jinde než na jeho stránkách. Četla jsem jenom tu druhou a vřele NEdoporučuju - první polovina je velmi strohá a každou chvíli se odkazuje na svou první knihu, druhá polovina knížky je vychloubání p. Dostála a pomluvy ostatních výcvikářů a psychologů... To mě dosti na*ralo, za to přece nemusím platit... Ta první by snad mohla být užitečnější, ale tak ňák už se mi nechce za ni utrácet... Možná časem, až moje pohoršení odezní...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:39
- Nahlásit
zuzanarosakova
Jen dotázek, když krmíte masíčkem a psékum to tak chutná, nemáte pak problém, že by míñ reagovali na pamlsky pri cvičení?? Já začala pomalu pridávat do granclí syrové hovēzí a nároky na pamlsky rapidnē vzrostly, treba piškot, to už je skoro urážka
Ten problém nemám, protože můj pes kromě žrádla nic nesmí a tak je vděčný i za piškoty
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:40
- Nahlásit
Mirkoooza
snad to nějak vyřeší...holky zlobivý....
Jojo, Dostál to napsal hezky, ale skutek utek. Nějaký mimosmyslový vnímání, leda tak trhnout vodítkem a zavrčet psovi do obličeje
Já mám problém s lovením zvěře...ale to už odbíhám od tématu, ikdyž taky krmení, ne???
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:40
- Nahlásit
Mirkoooza
hm, tak to bych asi nevyužila, já necvičím, v podstatě jen vychovávám a pomluvy i můžu přečíst na netu
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:42
- Nahlásit
Mirkoooza
nabízela jsem jeho knih ve vedlejší diskuzi za 200Kč. Prodla jsem jen tu druhou, jestli chceš, můžu půjčit.
zuzanarosakova
zkus škvarky, můj nežravec se po nich může utlouct..nebo lososa od firmy Cronch
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2010 13:45
- Nahlásit
makrel
No naši psi samozrejme taky nic kromē žrádla nesmēj, ale od ty doby, co jsem začala dávat to maso, tak piškoty je neberou, nēkdy se jen tvárej zklamanē, nēkdy si ho dokonce nevemou. Jinak používám jako odmēny sušené maso, to jim jede. Jsem koukala, že nēkdo cvičí na granule, tak to vubec, to by mē poslali hned do kelu
|