Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:50
- Nahlásit

Fifi

Ne, myslím zeleninu. Omlouvám se, mám mezi přílohama zafixovanou hlavně zeleninu a ovoce. JInou přílohu dávám vyjímečně.

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 20:52
- Nahlásit

Maky a Trix
myslím zeleninu
Tak to pak narosty souhlas, sme na tom stejne. Jen holt nekdo prilohou mysli neco a jinej neco jinyho.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 21:02
- Nahlásit

Monty
podívej, já starýho psa na BARFu neměla, ale studuju veterinu, tak to občas lidem pomáhám řešit... Většinou to záleží na tom, kolik ho pes dostává, jakou má zátěž a v jakým stavu má celkově ledviny, játra a spol. Snižovala bych to postupně tak, aby pes nehubnul a neměl hlad. Zasytíš ho zeleninou... Ale procenta jsem nikdy neřešila...

Monty
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 21:09
- Nahlásit

Maky a Trix
No Monty je můj dá se říct první pes. Monty je na svůj věk (10 let) ve formě, denně chodíme tak na 3 a více hodiny ven (teď když tak prší tak ne).
Zajímá mě, jestli se tím snižováním bílkovin třeba ve stáří dostaneš na 50:50 bílkoviny x zelenina. Nechci vědět přesně na procenta, jen čeho by mělo převažovat.
No a jak je na tom stěma játrama a ledvinama uvidím na rozboru

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 21:10
- Nahlásit

Monty
a o kolik % tak zhruba snižuješ maso u strašího psa?
Ac ne dotaz na me - ze svy zkusenosti realny - vsecko postupne a pomaloucku. Procento ti nereknu, nevazim to. Nejdriv zmenit malinko typ masa. Pak zvolna ubirat masovy slozky a pridavat zeleniny (hlavne ty listovy)m aby se zaplacnul. Ale i tak zachovat skelety a obcas nejakou tu syrovou kosticku. S klidem bych pridala do jidelnicku prave ty zeleny drstky. Ac - jak sem tu cetla - sou tucny, tak mi na nich cuba hubla. A to ma omezenej pohyb diky problemum s nohama.

Monty
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 21:17
- Nahlásit

dršťky jsem mu ještě nezkoušela dávat, on je docela vybíravý, tak mu ty prané držky zkusím koupit

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 21:24
- Nahlásit

Monty
Nejspíš by to tak bylo. Ale na 50% příloh jsem u svýho psa teď. Má dva roky a denně dostává skoro 10% svý váhy a stejně je vyzáblej jak lunt. Po parvě, už se asi nikdy nespraví. Takže přesně jak píše tady kolegyně. Pomaličku, já bych se držela toho, aby pes nehubnul a neměl hlad...

denyk
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 21:32
- Nahlásit

Monty
prané dršťky jsou prý na nicmusíš koupit ty neprané s obsahem žaludku...já mám teda psa velkýho vybíravce, ale když mu ty dršťky plácnu do čehokoliv, tak to zbaští

denyk
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 21:35
- Nahlásit

Maky a Trix
ty opravdu dáváš jen masitý kosti?? myslíš, že může mít 3 dny v týdnu třeba jen kuřecí?

makrel
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 21:36
- Nahlásit

Monty
já ti dám klidně na vyzkoušení neprané drš'tky z Vetamixu, můj pes to žrát nebude.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 21:38
- Nahlásit

denyk
můj pes žere skoro jenom kuřecí. Už rok a půl. Občas dostane rybu, někdy koupím kilovku hovězího, tak žere hovězí pár dní. Měl po zánětu močáku kamínky, takže jsme museli vnitřnosti a hovězí a vepřový omezit a už jsme u toho zůstali.

denyk
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 21:43
- Nahlásit

vy mě tady pořád strašákujete....ale jsem moc ráda, že si tu člověk pokecá s někým, kdo to studuje, to je k nezaplacení.
Takže krůtí a rybičky taky fajn...

makrel
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 21:45 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit

Maky a Trix
Náš předchozí pes žral od svých tří let jen rýži nebo těstoviny s drůbežím masem a mrkví. A dožil se 12. Předpokládám, že i se současným tak dopadneme, protože je chronicky nemocný. Takže i na drůbežím se dá fungovat...
Chci tím říct, ať si zbytečně nelámete hlavu

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 21:45
- Nahlásit

denyk
rybičky jsou super. A krůty taky. Když chci vořechovi udělat pěknej den, zajdu do řeznictví pro krůtí biskup. Je to obrovský (na 5kilovýho psa) a je to tak mastný, že se olizuje ještě druhej den. A má to rád!

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 21:46 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit

makrel
Neříkám že nedá. můj pes na tom více než prospívá. Akorát nepřibírá, ale to je jeho problém. Beztak to dělá naschvál, aby si mohl stěžovat, že ho týrám hladem.

edit: dokonce si nemyslím, že si tím lámu hlavu, absolutně tohle neřeším.

denyk
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 21:51
- Nahlásit

Maky a Trix

makrel
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 21:52
- Nahlásit

Maky a Trix
tak přidej tuk, pokud mu nevadí. My to máme všechno omezené ze zdravotních důvodů, jinak bych taky vymýšlela, až by se hory zelenaly

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 21:56
- Nahlásit

makrel
Myslíš si, že jsem to nezkoušela?

makrel
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 22:02
- Nahlásit

Maky a Trix
tak chce být asi modelka, když je jinak ok, tak ať je hubený, někteří lidi taky jsou a nevadí jim to

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 22:09
- Nahlásit

makrel
mě to nevadí, i když bych uvítala, aby při svý krmný dávce nevypadal jak tejranej, protože mi ho jednou odeberou. Ale jak říkám, jednak to studuju a vyzkoušela jsem snad všechno a druhak je po parvě...
Fakt tohle absolutně neřeším, i když možná moje příspěvky působěj tak, že nemůžu spát, protože můj pes má stále jen 5kilo, i když by se svojí postavou mohl mít 6kilo, a že žere jenom kuřecí... není to tak.

denyk
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 22:14 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit

my ti věříme, stačí?
můj maďar má jen 23kg....nepomůžu si....ani na granclích neměl víc, ale má 16 měsíců, tak třeba ještě přibere...musím nakoupit víc škvarků a budu možná dávat ty vločky a rýži-koupila jsem natural.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 22:17
- Nahlásit

denyk
och, děkuji, měla jsem trochu pocit, že Makrel se snaží zachránit můj spánek a nervy.

Já dávala přes zimu každej den sádlo, občas ty biskupy a jeden čas i ty trope přílohy plněný zeleninou a řasama...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 22:19
- Nahlásit

Maky a Trix
Hele, mám psa, který vypadá strašně. Má cca 14 kg a žere denně cca 0,5 kg masa!!!
A furt je jak z koncentráku. On je takový od mala, nikdy víc nepřibral, jen občas zhubne...

Hlavu si s tím ale nelámu.

Takhle vypadal v zimě, kdy byl ve stresu z petard:

Pak teda trošinku nabral, ale o moc lepší to není...

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 22:19
- Nahlásit

denyk
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 22:21
- Nahlásit

pawLINka
no kostřička....tak to já už to řešit nebudu, ten můj je tlustej....
a k těm petardám, jste mu nic nedali na sklidnění? Teď je prý nějaká novinka Relaxis z výtažků čaje...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 22:24
- Nahlásit

denyk
Ne, od doby, kdy jsem zkoušela Sedalin jsem se rozhodla nic mu nedávat...

Mimoto nebyl problém ani tak přímo na Silvestra (jsme v klidné části), ale spíš takový ty ojedinělý petardy od Mikuláše, když chodíme ven na procházky. Prostě jdeme - on je OK, střelí petarda a celou procházku už se ani nevyvenčí...
Když je doma a slyší petardy, tak je celkem v pohodě, protože si zaleze do klece a cítí se v bezpečí...

denyk
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 22:28
- Nahlásit

Sedalin je asi pěkný humus, co jsem četla
Já teda zkoším homeo-bojí se jízdy autem, tak snad nám to k něčemu bude....

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2010 08:03
- Nahlásit

Maky a Trix "nadupané hovězí " ? podle paní Vazdové má v průměru 19 % bílkoviny, kuřecí 21% Sama jsem si obsah bílkovin v mase vygůglila a v průměru je to tak. Hovězímu bych se nevyhýbala, obsahuje hodně zinku. Starý pes je dost široký pojem. Mám 12 l aktivního důchodce a dostává plné dávky masa, nic mu nesnižuju, protože jak snížím maso, hned hubne, stejně tak, když přidám kosti, tak pak má navíc i zácpu. Nyní dostává častěji srdce, žaludky a dršky, ale hovězí svalovině se nevyhýbám - ani kostem, ty ale krmím v omezené míře a přidávám roboran, dle návodu.
Pojem "starý pes" bych spíše viděla u psíka, který má takové problémy, že sotva jde za páníkem, ale krmení spíše masovými kostmi mu můžete taky dost ublížit, protože když pes nemá, nebo nemůže mít běžný pohyb, střeva špatně pracují a pak ty zácpy, můžou vést i k utracení psa.

Můžeš zjistit od majitelů, kteří příjdou k vám do ordinace se psem, co má nemocné ledviny a zde zveřejnit, jak tito majitelé krmí své psy ? Zajímalo by mě, jak to vypadá s krmením granulemi,vařeným a syrovým masem, protože i psy, krmený vyváženými granulemi taky mají často problémy s ledvinami, ale už jsem se neptala, jakou značku majitel krmil. Tedy pokud krmil Tesco granule, nedivila bych se..

Holky, kolik jste přibližně platily za test na vápník/fosfor v krvi ?
A výsledek vám řeknou na počkání ? Díky za info.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2010 09:43
- Nahlásit

Eva a Dasty
nejsem v ordinaci, psala jsem, že tu studuju, ale prakticky moc lidí, kterých pes by měl špatný játra nebo ledviny a byl celej život na barfu neznám. Což ale rozhodně není směrodatný, BARRFem může páníček nadšenec ublížit víc než páníček, co krmí granulema.

A s tím hovězím jsem teďka fakt zmatená, mám ho v hlavě zařazeno jako nabušený, nejspíš kvůli tý vyšší hladině tuku a tudíž vyšší energetický hodnotě, ale jak jsem přišla na ty bílkoviny? Nejspíš podle stravitelnosti... nebo nevim.

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2010 10:16
- Nahlásit

Maky a Trix
ve výživě se vyznám ještě míň než v čemkoli jiným, nicméně svojí čubu nekrmim kuřecim, ale hověžim, kilo masa na 5 dní, zhubla mi po tom 2 kila - bez omezení přísunu odměn a jiných mimojídel. Aktivitu má furt stejnou, naopak ve vedrech spíš menší než v zimě. Po hovězím mi nepřibírá.

<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání