Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
kuura
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 09:50
- Nahlásit

Ahoj ahoj!!! Máme doma štěně bílýho švýcara, je mu osm týdnů. Ráda bych ho krmila masem, ale nevím, jak s doplňkama. Od doktora jsme dostali Caress Calci-plus, píše se tam, že je to pro štěňata rychle rostoucích psů, jedna tableta denně na deset kilo váhy. A já nevim, jestli to stačí nebo jestli mám přikoupit něco dalšího. Nechci zas, aby měl přebytek vápníku, to je prý horší než nedostatek) kdo znáte, poraďte. Jinak nemáte v Praze nějaký zverimexy, kde se vetamix prodává?

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 10:03
- Nahlásit

denykkuura
A jak to delate s pomerem? Myslim kolik svaloviny, kolik chrupavek, kolik vnitrnosti? A pomerem mas a zeleniny delate na pul? Ryzi, vlocky, testoviny nedavate? diiik

Monty
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 10:36
- Nahlásit

přidáváte někdo ke stravě b - komplex, jsem na netu vyčetla, že je to dobré, když má pes kožní potíže a ten můj je právě teď má.
Jestli jo, tak jak dávkujete?

Vero
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 10:43 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

zuzanarosakova

Oproti nasypání granclí, což je tak čtvrt minuty, to přece jen něco času zabere... ale když jsem viděla ten rozdíl v psím přístupu k misce, neřešila jsem, navíc nevěřím v kvalitu tak prefabrikované stravy, jako jsou grancle. A taky od té doby, co pes žere klasiku, nemívá průjem, což předtím tak jednou do měsíce měl.

Jinak u nás u řezníka mají mnohem lepší chleba a uzeniny než u nás v samoobsluze, takže pro psa nakupuju, když jdu nakupovat i pro nás, takže to je čas skoro nula... Občas sjedeme do Zverimexu, to už něco zabere, ale zas to není každý týden, tak bych to ani nepočítala.
Nezapomenout včas vyndat mražené z mražáku se člověk časem naučí (já když zapomenu, rozmrazím rybu - chvíli v zapnuté troubě a dojít, do hodiny je příjemně vlažná, anebo dojde na ty granule v záloze) a pak už to jen nakrájíš a nakrouháš zeleninu. Přílohu dávám, pes je hubenej. Má moc rád vločky, ty jsou spařené okamžitě a samy (můžeš to udělat třeba ráno nebo i den předtím), anebo rýži, ta trvá, ale zas se jí dá navařit na víc dní. Zelenina se dá taky předchystat a pak je žrádlo fakt rychle...

Monty
Přidávám Pangamin (a pes to má moc rád), a tak jednou do roka v zimě nějaké vitamíny. Ale to nemáme žádné zdravotní problémy.

Monty
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 10:53
- Nahlásit

Vero
jo díky Monty nemá jinak žádné potíže, jen nás trápí ta kůže, kouknu do knížky od Sehnerové, ta to tam myslím píše něco o b-komplexu

nikihoney
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 10:57
- Nahlásit

kuura
Nemám sice obříky, ale čtu co se tu radí, koukni na stránky manwe.eu
krmila štěně ridgebacka barfem,má tam dobré rady. Dávala bych hodně masových kostí, jen minimálně čisté maso. Skelety, křídla, krky, ty směsi z Vetamixu a spol s kostmi, prostě co malý snese. S těmi doplňkami nevím, zkus se poradit s Katkou z těch stránek manwe, má zkušenosti.

S masem vydrž, jsme spolu domluvené na odběru Vetamixu, až budu objednávat, písnu ti meila. (Markéta)
Na zverimexy v Praze, co berou maso sem se tu ptala, projeď diskuzi zpátky, někde to tu je, ptala sem se pro známou.
Našla sem tohle: http://shop.zufrikteam.cz/

pawLINka
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 11:08
- Nahlásit

zuzanarosakova
Taková změna??? Ty uvažuješ nad masem? Nestačím zírat.

Jinak když si přečteš tuhle diskuzi, tak se tady dozvíš spoustu věcí, rad, nápadů atd.
Plus ještě všem začátečníkům doporučuji stránky www.manwe.eu Tam se dozvíš všechno, co potřebuješ do začátku.

denyk
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 11:44
- Nahlásit

Ano, přečíst si tuto diskuzi, to mi pomohlo k tomu-neřešit to tolik. Já asi dávám méně kostí než bych měla( nechci aby pes žral každodenně kuřecí), hovězí seženu jen občas a vepřové kosti mu dávat nechci. Vlastně jak jsem tady psala o komplet mletém BARFU-krůtí a hovězí, tam jsou taky kosti, ale nevím jaký je poměr.A přidávám vápník od Caniny (je tam i pangamin, mořské řasy) bylinky od Phytovetu
Nyní denně žloutek, protože nějak moc líná, ale prý je to teď normální.
Přílohy občas nejvýš 1-2x týdně, nebo když má průjem.

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 12:45
- Nahlásit

denyk
Ten vápník přidáváš štěněti nebo dospělýmu psu?

denyk
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 12:49 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit

zuzkaJ
je mu 16měsíců. Štěněti bych ho dávala určitě.
Ale měl by to být Kalcium citrát, mám vyloženě přípravek, který se přidává ke krmení metodou Barf.
Radila jsem se o tom s Mvdr.Štouračem.

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 12:52 - Změnil/a: zuzkaJ
- Nahlásit

denyk
Já už mám tříletou fenu. Ale zdá se mi, že co krmím syrovým, tak se jí trochu změnil postoj. Jakoby do o. Ale možná se mi to jen zdá. Tak přemýšlím, jestli jí pro jistotu něco nepřidávat, nějaký minerály nebo tak něco.

denyk
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 13:01
- Nahlásit

Já myslím, že tch vitamínů je na trhu dost, určitě ti někdo tady poradí, já jsem začátečník...
Máš pocit, že mu dáváš mlo kostí?
Mvdr mi doporučil cca. 1x ročně toto:
u zdravého psa cca 1x ročně nechat si provést
biochemický rozbor (játra, ledviny, slinivka...) a na základě výsledků modelovat krmnou dávku.

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 13:18
- Nahlásit

denyk
Právě že je toho až moc .
Začla jsem si procházet doktorovu diskuzi, ale moc daleko jsem se zatím neprokousala. Tak to zkusím najít. Díky

denyk
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 13:28
- Nahlásit

Já si dělala poznámky, ale to co mi poradil, bylo přes email. Kliďo Ti to přepošlu

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 13:30 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit

Lidičky, poraďte mi. docházej bylinky a musím koupit něco jinýho. Doteď jsem měli od Barona fit barf, přemýšlím o phytovetu nebo o tom kompletním doplňku z řas a korálů na holisticshopu. Má někdo zkušenosti? Dík

edit: pošlete mi to prosím taky makysek.rybaru@gmail.com

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 13:38
- Nahlásit

borrasca
Díky za ty články, právě to čtu

Ve druhém díle je psáno, že je dobré přidávat krev, např. ve formě krevní moučky. Na netu jsem ji našla jenom na rybářských stránkách... Máte někdo zkušenosti?

Mika
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 13:39
- Nahlásit

Začla jsem si procházet doktorovu diskuzi

co je to za diskuzi?

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 13:40
- Nahlásit

Gerda

Přiznávám, že jeden ledovej salát namasakrovanej už sem snědla. Společně s papouškem.

to je divná příloha k salátu

NikisekX
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 13:43
- Nahlásit

Jdu se k vám na něco jenom zeptat, jelikož s krmením klasickou stravou nemám zkušenosti vůbec... moje čuba je zvyklá na granule a jednou za týden dostane nějaký to vařený kurčo... no a já teď v mražáku našla vnitřnosti z kuřete. Jakože játra, žaludek a tak.. Tak se chci zeptat jestli jí to taky můžu uvařit. Protože jak jsem psala je zvyklá každý den na granulky a jednou za týden dostane třeba kůži z kuřete plus maso u kostry a tak. Tak mě napadlo právě, že jí udělám i ty vnitřnosti.. snad to ničemu vadit nebude ne?

denyk
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 13:50
- Nahlásit

Maky a Trix
já mám od Phytovet tyto:
http://www.phytovet.cz/cz/detail/2-phytovet-digest ive-mix/14.html
ale nedávám je dlouho, snad budou dobrý

Mika
poradna:http://www.deutsche-dogge.cz/bonoda/poradn a.html
jsou tam i nahrávky z rádia

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 14:24
- Nahlásit

Tak a konečně mám jasno! Kdysi jsem kdesi četla, že jsou dršťky dosti tučné a psům se sklony k nadváze by se moc dávat neměly... Pak mě setřeli na jedné diskuzi, že dršťky jsou sval, co se celý život hýbe a pracuje, tudíž tučné být nemůžou... Sklapla jsem, neboť nebylo co namítat. Ale z tabulky u článku "Droby jídelníček zdobí" jasně vyplývá, že jsme měli všichni pravdu - prané dršťky jsou dietní (obsah tuku 2-3%), kdežto zelené neprané dršťky jsou tučné jak šlak (11,6%). Já dávám dršťky zásadně zelené, takže pesici dopřávám tuku více, než bych měla... Ale i tak kilečko zhubla a momentálně je na ideální váze, takže jí je budu dopřávat dál. Dyť je to taková lahůdka!!!

denyk
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 15:22
- Nahlásit

Mirkoooza
já dávám ty zelené až 4x týdně, takže týdně toho sežere tak kilčo, ale je to hubeňour...

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 15:38
- Nahlásit

Mirkoooza
z tabulky u článku "Droby jídelníček zdobí" jasně vyplývá, že jsme měli všichni pravdu
Jojo, psala jsem to tu někdy minulý nebo předminulý týden s tím, ať mi někdo vysvětlí, kde se tam tedy bere ten tuk. Ale nikdo nevysvětlil

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 15:57
- Nahlásit

NikisekX
to zjistíš . Bígli jsou od přírody popelnice, já bych se toho nebála
corgi
kde se tam tedy bere ten tuk.
mně po zelenejch nepranejch pes hubne, a proč? protože nestuduju tabulky

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:01
- Nahlásit

kachna_
hubne, a proč? protože nestuduju tabulky
Mě prostě jenom zarazil ten opravdu veliký rozdíl v tučnosti - co je tam tak tučné, hernajs? Prostě mi to vrtá hlavou (aniž bych psékovi jakkoliv odpírala jeho oblíbený zelený smradlavý humus)

NikisekX
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:04
- Nahlásit

kachna_

No jako je mi jasný, že to sežere já jen jestli to mám vařit, nebo dát syrové mám tam játra a někde jdem četla, že někdo to dává syrové a někdo vaří tak já nevim bo s tim nemám zkušenosti

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:33 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

NikisekX
vařila bych, spousta lidí tady píše, že po syrovejch játrech jejich psék průjmuje.

Mika
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:39 - Změnil/a: Mika
- Nahlásit

ja mam dilemu, jestli je vobec nutne jatra podavat... po surovych prujem jak blazen - ked ich zozerie v malom mnozstve, tak nie, ale skutocny obsah pojmu "male mnozstvo" psak pravidelne meni

ja to odmietam varit, pretoze varene jatra mi neskutocne smrdia (holt komplexy zo skolskej jedalne...)

celkovo si kladiem otazku, ake vnutornosti mu mozem podavat... srdce, zaludky a trachey nepovazujem za vnutornosti, to je svalovina

Jatra -som popsala vyssie, oblicky ani mozgy tak nejak v okoli nemozem zohnat...
je este nieco z kategorie vnutornosti, co by som mu mohla dat?

NikisekX
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 16:52
- Nahlásit

kachna_

Děkuji za radu, já je povařim teda toho moc nemám to je jen taková chuťovka pro ní

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2010 17:17 - Změnil/a: zuzkaJ
- Nahlásit

Asi je to tu už postopadesáté, ale jaké přidáváte minerální doplňky? ( omlouvám se,ale jsem líná to všechno pročítat )

<< 1 ... 144 . 145 . 146 . 147 . 148 . 149 . 150 . 151 . 152 . 153 . 154 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání