| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2010 23:05
- Nahlásit
Fifi
Já si vždycky říkám, takovýho druhýho už nee,zešílím. Nicméně je na příští rok naplánovanej
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 07:32
- Nahlásit
No tak plíce ty jsou úplně hnusný, tuhle byli v kuřeti, vykuchanym z masny a já mám ráda brzlík z upečeného kuřete, a spletla jsem si ho s plící uaaa hnus.
A tak když jste na tu anatomii, tak mi řekněte, když se koupí kuřecí jatýrka, tak u nich visí taková oválná kulička, je to nadledvinka? Nebo ledvina?
A má kuře vole? Protože když jsem koupila kuřecí kostry, tak u nich byl jakoby krk, ale bez vnitřku, prostě jen dlouhá roura kůže a v tý kůži byl zhruba uprostřed jakoby vak a v tom vaku natrávená potrava, zrní, peří a něco zeleného (jsem to rozdloubala, kuře mi nevadí)...je možné, že to je volátko?
denyk: nevšímej si jich...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 07:49
- Nahlásit
Dobré ranko,
tak jsem na mimáči objednala sekáček na maso...doufám, že tím budu porcovat kuřátka jedna radost
Nevím jestli má kuře "vole" já to raději nezkoumám, už takhle mi přítel držkuje koho to zase porcuju...u nás dnes bude Hejk, pejsek měl dnes ráno měkčí bobek (nešahala jsem, jen viděla )
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 08:44
- Nahlásit
denyk: a kde to porcuješ? Doma na lince? Pod masem musí být hodně tlusté prkýnko že? Ale i tak to musí být hrozné rány ne...
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 08:46
- Nahlásit
jana33
Fifi
Asi to maj v genech
Tak teda nevím, stli mám doma teriéra nebo ne
Ta moje sežere úplně všecko. Moje skorotchýně padala do mdlob, když jí na zahradě ze srandy strčila před čumák okurek se slovy tohle bys nežrala, a feňule s ním odkráčela pár kroků stranou a celej sepořádala a pak si úlevně říhla. A v období těžké puberty sežrala mamě mýdlo na praní. Pak byla jak z Povídání o pejskovi a kočičce Naštěstí to nezanechalo žádné následky.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 09:17
- Nahlásit
borrasca
jo na lince, pod prkýnkem utěrka....a jak mě někdo nas*ere, tak sekáček použiju i jinak . Přítel jede příší týden na ryby-na týden, takže budu mít na obranu v posteli sekáček a psa
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 10:59
- Nahlásit
zuzkaJ
I mezi terošema se najde černá ovce
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 16:37 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
borrasca
jatýrka, tak u nich visí taková oválná kulička, je to nadledvinka? Nebo ledvina?
Nadledvinka je NAD LEDVINOU, tudíž ne pod játry Pokud je něco pod játry, půjde zřejmě o žlučník.
jakoby vak a v tom vaku natrávená potrava
To bylo vole, ty vole
k tomu sekáčku
Prosimvás, já to taky sekám v kuchyni (na silnějším dřevěném prkénku), ale musím upozornit ty, které to stejně jako mě nenapadlo - STŘÍKÁ TO! Aneb už vím, proč mají u řezníka všude kachlíky....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 16:55
- Nahlásit
corgi
To bylo vole, ty vole
STŘÍKÁ TO! Aneb už vím, proč mají u řezníka všude kachlíky....
Jako, ze kdyz se netrefis?
zuzkaJ
stli mám doma teriéra nebo ne
Cernou ovci terieri, jak psala jana33. A co tamty rady - ses uz pak neozvala, bylo ti to k necemu?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 18:37
- Nahlásit
Fifi
Jako, ze kdyz se netrefis?
I když se trefíš!!!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 18:52
- Nahlásit
corgi
I když se trefíš!!!
Snadna rada - potravinarska folie, takova ta pres chlebicky, co se dava, aby neokoraly.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 19:38
- Nahlásit
Fifi
potravinarska folie
No teď už to sekám tam, kde mám obloženo, a ne naproti, kde se bílá zeď snadno znečistí. No vypadá to v kuchyni jak po vraždě, kdo to moh tušit, že si morkem ohodím zeď
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2010 19:46
- Nahlásit
corgi
kdo to moh tušit, že si morkem ohodím zeď
Krmic psu prirozenou stravou. Kterej si bere bryle pro nacinani rozmrazenych natlakovanych zelenych drsek. A tu folii sem myslela flaknout primo na sekany mrtfoly, pak necakaj.
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 07:57
- Nahlásit
budu mít první štěně v srpnu a tady sbírám informace. jsou moc užitečné.ale včera jsem kamarádce řekla, že budu krmit syrovým a ona se úplně sděsila - že bude pes agresivní. ale protože je kámoška dost chytrá, stačilo jí ujištění, že bude pes jíst "mrtvé" syrové, né živá zvířata. tak si myslím, že si ještě užiju:
(borrasca
doufám, že se pak přihodíš nějaký štěněcí jídelníček, až budeš mít pejska doma. taky pořád propočítávám tabulky. vím, že to pak přijde samo, ale má račí povaha mi velí mít vše dopředu naplánované.
jo a který den začneš krmit syrovým, hned nebo po pár dnech, až si štěndo zvykne?
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 09:08
- Nahlásit
jindra67
stačilo jí ujištění, že bude pes jíst "mrtvé" syrové, né živá zvířata.
tak tohle jeste nikoho v mym okoli nenapadlo, i kdyz o budouci agresi svyho psa uz jsem parkrat slysela.
Zajimava predstava jak doma vypoustim kurata a pes si je lovi
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 09:25
- Nahlásit
jana33
Fifi
Cernou ovci terieri
Ale díky za to. Na táboře jsem bydlela s nežravým rotvíkem. By mě asi kleplo, kdybych něco takovýho měla doma .
Fifi
A co tamty rady
Začalo mě ve škole zkouškový, takže teďka moc nestíhám. Jsem si řekla, že budu obvolávat ty chovatelky až to budu mít v klidu a budu moct kdykoliv kamkoliv přijet. Těch 14 dní to už vydrží. A navíc teď je docela hnusný počasí, chladno, a jestli fakt bude dohola, tak by mi venku zmrzla. Pak napíšu, jak jsme pochodili.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 09:26 - Změnil/a: zuzkaJ
- Nahlásit
Kdo berete z olomouckýho skladu vetamixu - včera jsem si jela pro kachní křídla, který teď mají v akci, a nejsou a neví se, kdy budou . Ale mají žaludky a škvarky, který normálně nemívají.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 09:38
- Nahlásit
jindra67
který den začneš krmit syrovým, hned nebo po pár dnech
Začala bych tím, na co je štěně zvyklé od chovatelky, a postupně přecházela na syrové. Stres ze změny místa + změna jídla, to by nemuselo dopadnout nejlíp. Jsou ovšem tací psíci, kteří by i tohle zvládli. Můj mezi ně nepatřil a měl extra průjem jen při změně granulí X (šrot od chovatelky) na granule Y (lepší šrot). A průjem v létě u 9 týdenního štěněte...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 09:41
- Nahlásit
zuzkaJ
Kachní křídla vypadají dobře a za 18 je budu brát všema deseti, až teda budou. Jenom mě zaráží ten "kachní salám" - pomleté vařené kachní skelety. To nám hergot nemohli ty skelety nechat syrové a vcelku?!
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 09:52
- Nahlásit
corgi
"kachní salám" - pomleté vařené kachní skelety
To je ale divný, v tom teda budou povařený kosti?
Taky bych brala syrový skelety, zvlášť když ty kuřecí stáhly z nabídky.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 10:02
- Nahlásit
zuzkaJ
No píšou to tam, "jemně mletá směs z vařených kosterních skeletů" - to teda nevezmu nejspíš nikdy. Naopak syrové skelety mi chybí.
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 10:09
- Nahlásit
A co jim tam napsat, že je chceme syrové?
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 10:34
- Nahlásit
borrasca
já teda porcuju v kotelně na špalku
Kaccka
tak vlastně dobrman, kterého jsme měli kdysi byl v tomhle vlastně průkopník stravování syrovým masem - lovil si sám slepice, když k nám přes plot některá od sousedů přelítla
|
Tuta
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 14:20
- Nahlásit
ahoj, je to tu už probírané... kolik masa a jakého dávat 3-měsíčnímu štěnátku boloňáčka? Sežere všecko a z ničeho nemá problém. Od majitelky byla naučená na granulky já dávám vařené maso a játra, granule, jogurt, rýžu... Chci granule vysadit ale nejsem si jistá kolik masa kolik příloh... Denně dostane 3-4 sušený rybičky (asi šproty?). Mám přidávat vitamíny (třeba roboran?)? Předem díky jo má nyní něco málo přes 2 kg a měla by mít 4. Jo chodíme tak na 2-3 hodiny ven kde běhá s pejskama. Moc díky za rady
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 15:08 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
Tuta
kolik masa a jakého dávat 3-měsíčnímu štěnátku boloňáčka?
Řečeno to tu bylo už hodněkrát. A hodněkrát se někdo další ještě zeptá Povídání o krmení štěňat najdeš mimo jiné tady. Je tam i vzorec pro výpočet krmné dávky. Mně vyšlo 80-120g denně (4-6% váhy) - to snad ani není dávka, ale dávečka. Psí tělo se žádnou tabulkou neřídí, takže bych začala na určité dávce a sledovala, jestli štěně netloustne nebo nehubne. Přílohy jako rýže jsou v podstatě zbytečné. Pokud jsi myslela zeleninu, tu naopak štěněti dávej klidně denně! Maso jakékoliv, tlustému netučné. Vnitřnosti střídej, játra nejsou nic extra zdravého, když je jich moc. Hlavně se neboj kostí (syrových!). A pokud se jich bojíš, kupuj je už semleté - např. Vetamix: kuře celé mleté, drůbeží mleté (tam pozor, je tam hodně kostí, míchat s masem!)... Postupně přejdi z vařeného na syrové a bude to všechno
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 15:15
- Nahlásit
Tuta
budeš to muset přizpůsobit svému pejsovi, protože ta čísla jsou pouze orientační - každý pes je jiný a co stačí jednomu, pro druhého je málo.
|
Eva a Dasty
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 15:26
- Nahlásit
Ahojte, trošku ste mě svými názory na poměr vápník - fosfor znejistily, tak mi to nedalo, a našla jsem starý pytel od granulí a pročetla na netu složení na jiných granulích a ani na nich ty poměry nesedí, třeba u AG kuře je ca 11g/kg a p 7,5g/ kg, což mi příjde málo. Musím přiznat, že jsem nikdy u granulí nedržela doporučené dávkování, musela jsem dávat o hodně méně, jinak pes tloustl a to jsem měla psa na granulích přes 9 let a nyní je stále v bezvadné kondici. Štěně jsem taky vychovala na granulích a v 5,5 letech byl na RTG - bez nálezu, krásně čisté kyčle. Výrobci si nelámou hlavy, co dávají do granulí, jesli kosti,svalovinu ( pochybuji ), nebo vnitřnosti, zato dávají hodně vit. A,D,E a úplně chybí tak důležité vitamíny skupin B. Po půl roce, co krmím syrové maso, kosti a zeleninu, moji pesani jsou mnohem vitálnější, mají lepší srst a taky jak jsou pěkně nasvalení..Poměry už tedy neřeším, krmím svalovinu + kosti a vnitřnosti a psi jsou spokojený. On přebytek vápníku je taky špatně, je lepší krmit méně a tělo si samo vápník "sežene" než zase aby se v těle usazoval. A pokud si dobře pamatuju, v BARF knize se píše, že kosti dospělému psu stačí podávat 2 - 3 x týdně. Tak jsem zvědavá na vaše názory
|
Tuta
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 17:35
- Nahlásit
mhm, vetamix dodává od 50 kg. Je tu někdo z Brna kdo od nich bere?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 17:54
- Nahlásit
Tuta
Kdyby nikdo, tak zkus zverimexy, některé od nich berou. Samozřejmě není nutné brát od Vetamixu, na Moravě máte na výběr ještě Ravell a Falco. A jednoho 4kg bys jistě i na mase z Tesca zvládla živit...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 20:04 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit
borrasca
Koukala, jsem, že si psala panu doktorovi nedivím se ti, já taky pořád přemýšlím na tím, jestli mu dodávám správný poměr fosforu a vápníku....když to tam čtu, většina při krevních testech zjistí, že mají fosforu nadbytek...
A když já tyhle testy chtěla po vetovi, tak mi řekl, že z krve se to nepozná, tak si ty lidi a mvdr. vymýšlí? Bych ho fakt nakopla
|