Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Gerda
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 16:01
- Nahlásit

leyenda
Fifi
danke ženy, budu dělat tak, jak sme obě už zvyklé. Čubka prospívá, nevidno žádných změn krom krásné srsti a lehkého zhubnutí

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 17:09
- Nahlásit

Tak Vetamix už dorazil a bylo všechno krom srdce.

borrasca
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 21:31
- Nahlásit

Ahojky
tak sekáčkem tedy do masa třískat nebudu abych si nepocákala kuchyň, nakrájím to pěkně ostrým nožíčkem

jindra67: neboooj já jsem panna, takže musím mít vše řádně naplánované no jídelníček mám zatím takové schéma. Můžu ti to poslat na maila pokud budeš chtít mám to v excelu, takže žádný problém...upozorňuju ale, že je to dle zkušeností ostatních syrováčů a vyčteno z knížek a různých diskuzí, sama s tím budu mít zkušenost prvně...jak rychle začnu krmit ještě nevím, rozmýšlím se co bude nejlepší a uvidím jak to snese, prý je dobré začít krmit a přejít co nejdřví, dokud není tak zvyklé na granule...možná dopapáme to co dostaneme od chovatelky a pak dáme syrové...

Holky ta jorkšírka jak přešla ze dne na den po 4letém konzumování granulí už papá přes týden a je naprsto v pohodě. Bobky menší a kdybyste viděli jak tak dvoukilová fenka spořádá kuřecí krk během 20 vteřin

Eva a Dasty: a v které knize o barfu doporučují tak málo kostí? Pokud se to týká masových kostí, tak ty se mají podávat denně a dokonce ve větší míře než masíčko

denyk: nooo jooo psala jsem panu doktorovi a pořád se chystám pročíst celou poradnu, ale nějak to nestíhám, vím, že se mám vyvarovat tvarohu, ale dávat spíš cottage, acidko atd...

aluli: děkuju za pochvalu v sobotu tam jedeme, bude jí 5 týdnů, nemůžu se dočkat...

Prosím vás, nemáte někdo ty díly z PPČ Krmeníčko, krmení - díl 1,2,3? Já mám jen droby a mléčné výrobky. Pokud to máte, nemohli byste mi to naskenovat a poslat na maila? Nechce se mi objednávat kvůli tomu celé časopisy....

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 06:42
- Nahlásit

Dobré ranko,
borrasca
Já taky u psa přešla na syrovou ze dne na den-jeden den měl hladovku, protože prostě granule nee a druhý den už baštil křídla. A vše v pohodě, žádný průjem. V knze BARF doporučují 70% kostí, já ale myslím, že to tady nedává nikdo. To bych ho musela furt krmit kuřecím...pokusím se někde sehnat aspoň telecí kosti.(jinak psala jsem ti mejlík)
Co se týče PPČ, mám taky jen poslední díl, ale moc tam toho teda nepíší, já myslím, když si přečteš poradnu, najdeš tam toho víc. Já si k tomu dělala zápisky, co na rozřízlou tlapku, boláčky, průjem....myslím, že by pan doktor mohl vydat knihu

jindra67
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 06:55
- Nahlásit

borrasca
za jídelníček bych byla moc ráda. ono není na škodu se spojit s odpovědným a pečlivým znamením.můj email: NohelovaJ@seznam.cz. Mám pochopitelně načteno toho spoustu, ale pořád mi chybí rozmanitost. Ale nemám z toho velký strach, vše přijde samo a vždy se mám kde zeptat.
Já úplně závidím, že se jedete podívat na fenečku. Ten můj pejsek se narodí až za 14 dní a už teď se nemůžu dočkat.

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 07:42
- Nahlásit

jindra67
se omlouvám, jestli si to už psala, co budeš mít za rasu?

jindra67
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 07:51
- Nahlásit

denyk
chodskýho psa. potřebuji pejska, který může být venku. stěhujeme se z města k lesu a já se bojím. a když vidím, jak dceřin stafbulík moc nechce granulky a je vděčný za cokoliv jiného, chci tomu mýmu dopřát dobrou baštu

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 08:01
- Nahlásit

Určitě s jídlem je to super nápad, mě mrzí, že jsem na to mého psa, neučila odmala, ale i tak jsem se štěnětem měla co dělat....s jedním "choďákem" jsem byla na prodlouženém výcvikovém víkendu, byl to hodný pes, učenlivý, nevyvolával konflikty, ale trošku se prý bál chlapů...tak to bys zrovna nepotřebovala, viď? A le on je každý pes osobnost.
Já bydlím v bytovce, zrovna včera přítel odjel do Norska na ryby a já se dcela v noci bojím, tak jsem ráda, že je ta potvůrka rezavá se mnou

jindra67
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 08:09
- Nahlásit

právě pro tu jeho ovladatelnost a učenlivost jsem si ho vybrala. je to můj první pes ve 42 letech, tak abych ho zvládla. a vybírala jsem rodiče, tak snad bázlivý by být neměl. ale lepší než rapl.ale jako u dětí, člověk nikdy neví
taky chci po příjezdu jeden dva dny granulovat a pak najedem na dobrůtky. není to pidi plemeno, tak se s tím snad kluk popere.

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 08:31
- Nahlásit

borrasca, přesně tak. Dospělému psu stačí dávat kosti 2 - 3 týdně ( jak píšou v BARF knize na str.81 v posledním odstavci ), ale ne holé, pěkně obalené, jako jsou krky,hřbety,křídla a stehna. Já ještě přidávám zeleninu, dokonce víc, než je doporučeno v té knize - ve větším množství neuškodí a obalí případné ostřejší úlomky a zasytí. Kosti obsahují hodně vápníku a když je ho nadbytek, usazuje se v kloubech. Já dávám max. 3 kuřecí krky na 10 kg psa, nebo celé, malé stehno, či 2 křídla, ale ne každý den, třeba jen 3 - 4 týdně, jak mi to zrovna vyjde. Ono spousta vápníku je i v té zelenině a mám psy naprosto zdravé a vitální.

Kdybych krmila přesně knihy, tak mám psy hubený a věčně se zácpou, ale je dobrá na začátek, alespoň jsou v ní nějaké údaje. Denní dávku si časem sestavíš přímo na míru pro svého psa. Já mám na syrovém 3 psy ve věku 12 - 1,5 let a každý má svoji dávku sestavenou na míru, podle vytížení. Jak jsem psala výše, ani v nejlepších granulích není složení takové, jaké by mělo být a ani vlasně nevíme, co v nich přesně přesně je a jsou na nich odchované celé generace zdravých psů.
U nás jsou po půlročním barfování takové rozdíly u psů, že granule už nikdy víc, ať jsou sebekvalitnější. Moc mě baví sestavování denních menu, nakupování a plánování.. Ani já se nemám tak dobře, jako moje smečka A i cenově mi tento způsob krmení vyjde mnohem levněji, než třeba krmení ORIJENem a nepotřebuji mít velký mrazák ( i když ho mám a poloprázdný ), prostě si zaběhnu do marketu, nebo do chovek a nakoupím, co je třeba - ke mě by závozy s masem stejně zasílali v poledne, když jsem v práci.

Krmné maso kupuju od firmy Pošvář, příjde mi kvalitnější, než maso z Vetamixu, který má stále častěji zkažené - zelené kuřecí maso a do mletých směsí dává spoustu loje.

Každý majitel krmí svého psíka podle jeho aktuálních potřeb a přesný, krmný návod ani není, protože každý pes, je prostě jiný.

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 08:41
- Nahlásit

Eva a Dasty
jsem ráda, že je tu taky někdo, kdo má stejnou zkušenost z Vetamixem...mi připadalo, že si vymýšlím, když jsem to sem psala....o Pošváři jsem taky četla, bohužel je pro mě u nás na konci světa nedostupný....
A zeleninu ti normálně žerou? Ten můj se v tom občas nimrá a to jí strouhám na nejjemnějším struhadle a spařuju.

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 09:10
- Nahlásit

denyk - moji psi zeleninu milují, a to mám základ čínské zelí, mrkev,petržel a celer, pak přidávám i třeba řepu,ředkvičky, okurku a pod. Montík dokonce první vyžere zeleninu, pak až si dá maso. Zeleninu krouhám v robotu a nespařuju, dělám denně čerstvou - mám naštěstí menší, dobře omyvatelný robotek.
Tvůj psík se nimrá - není to tím, že by mu něco ve směsi nechutnalo ? Hodně aromatická je petržel, nebo celer. Co jen strouhaná mrkev, či okurka ? Tuto zeleninu většinou psíci mají rádi. A co ovoce - jablka, hrušky ? Přeci není nutné hned dodržovat doporučené dávkování zeleniny, stačí trošek a postupně přidávat. V granulích z té zeleniny taky moc nezbude

borrasca
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 10:03
- Nahlásit

denyk: já si taky myslim, že pokud je pejsek zdravý, tak že přechod bude bez problémů, samozřejmě kdyby nebylo tak to upravim no hele s těmi kostmi, třeba u toho jorka, když má 70 g dení dávku jídla, tak z toho je 35 g masové kosti a zbytek maso a přílohy /přičemž 35 g má jeden kuřecí krk/, pak 20 g maso a 15 g ovozel...to je dávkování co pro psa co váží 2,5 kg mail mi nedošel, tak mi pošli prosím znova, jsem teďka celá zvědavá
Ta poradna je super, o víkendu na to sednu

jindra67: ono to strašně uteče neboj a za chvilku tam pojedete taky, já jsem teďka spíš nervozní jak se jí budeme líbit...pošlu plán a rozpis odpoledne až budu doma, mám to udělané i se vzorci, takže se tam dá měnit váha a poměry atd...a samo si to přepočítá gramáže...než toho člověk vleze a bude to dělat dle oka, tak si myslím, že je to fajn...juj chodský pes je krasavec! Já to chápu, taky bych se bála, já se bojim i v paneláku )

Eva a Dasty: to jo...ty jo, tak já teďka nevim zda ty masové kosti ubrat nebo ne...zase na dogforu krmí lidé převážně masovýma kostma a psi jsou naprosto v kondici a spokojení...já začnu na málu a pak budu přidávat, nicméně si myslím, že v přírodě když psovitá šelma chytne třeba ptáka, tak ho sežere celého i s kostma...takže moje představa je, postupně zkrmit celé kuře třeba, protože zase na prsách a stehnech je masa až až...uvidim co bude prtěti vyhovovat...a budu nakupovat asi u řezníka, jen ty zelené dršťky, jestli se z nich nepozvracim tak mají dokonce u nás ve zveráku a člověk si může koupit klidně jedno baleníčko na stranu 81 mrknu, ale nevim, pak by to odporovalo tomu co píšou v celé knize ne? Vím, že je to individuální pro každého pejska...

Já robota nemám, ale mám mixer. Myslíte, že bych mohla zeleninu a ovoce rozmixovat večer a dát to do lednice a pak v práci to dát štěndu zpapat? Já pracuju od 6,00 takže v 5,00 vstávám a nemůžu tam tak brzo ráno dělat kravál

A zpět ke žlučníku u jater. Jakou má barvu žlučník u kuřete? Stejnou jako játro?

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 11:27
- Nahlásit

borrasca
Myslíte, že bych mohla zeleninu a ovoce rozmixovat večer a dát to do lednice a pak v práci to dát štěndu zpapat?

Určitě, já si ji taky strouhám na dvě tři dávky dopředu, nic se jí nestane. Ve styku se vzduchem se sice vitamíny znehodnocují, ale myslím, že do druhého dne jsou ztráty zanedbatelné Obzvláště v porovnání s vařenou zeleninou... Pořád tam bude vitamínů až až.

To je super, že si budeš moct brát štěndo s sebou do práce! Málo které štěndo má takové štěstí... Jen si dej bacha, ať ti z něj nevyroste závislák, uč ho od malička vydržet samo doma, páč později, až ho někam nebudeš moct vzít s sebou, to bude mnohem horší, bude ti devastovat byt atd... Kámoška má takového závisláka z útulku, nechali ho půl hodiny samotného v autě a ten skrček jim stihl překousat bezpečnostní pásy!!! Strašně vříská, když je sám, a vzteky cupuje všechno, co mu přijde do cesty... Dospělý pes závislák se učí vydržet o samotě hrozně těžko...

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 11:28
- Nahlásit

Borrasca, jasně v přírodě si uloví ptáka a sežere ho s kosmi a zobákem, ale druhý den se namane srnka a z té sežere zase jen maso. Spousta lidí dává více kostí, ale já měla psa přes 9 let na granulých, kde poměry nesedí vůbec, ani u vápníku a pes je ve svých letech naprosto zdravý. Proto už poměry neřeším. Maso u psů ale nepřekrmuji, jen aby byla figura tak akorát a jednou za čas dávám jen pomletou zeleninu s ovocem.

borrasca
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 11:56
- Nahlásit

Mirkooza: neboj, mám to promyšlené doma bude sama taky někdy, protože jezdím mimo práci jednou týdně, kam si ji brát nebudu moci...a budeme trénovat i samotu už od malička...no s tou prací, ona tu šéfka sama má zlaťáka, takže budou spolu dovádět, jsou m u4 roky a je pořád jako štěně...

Eva a Dasty: já vím, že praxe je často jiná než si to člověk naplánuje, ale něčeho se chytit musím...navíc jak již řekl jeden člověk, pes je zvíře "smetištní" zvykne si a prospívá i na guláši, pokud nemá dispozice k nemocem...ale je to moje první vlastní štěňátko a tak chci udělat vše co nejlépe...viš. Takže ty nedáváš žádné mléčné výrobky ani denně zeleninu nebo ovoce?

borrasca
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 11:58
- Nahlásit

Mirkooza: jinak dík za tip, taky si to připravim na tři dny a nebudu to muset mrazit a bude to čerstvé! Skvělé...já to původně chtěla dát do balíčků společně s masíčkem...takhle budu mrazit jen maso a masové kosti...a morčákům uzmu od jejich zeleninky...

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 13:06
- Nahlásit

borrasca
Já myslela na tři dávky, tj. jeden a půl dne. Tři dny už je pro některou zeleninu moc, např. salát ti začne vadnout, jabka hnědnout... Mrkev nebo celer vydrží tři dny v poho. Já když mám dost místa v mrazáku (momentálně je narvaný masem k prasknutí), tak rozmixuju ze tři kilča mrkve, nasáčkuju naplacato, dám zamrazit, pak kladívkem na maso roztluču, sesypu do krabiček od zmrzliny, označím nálepkou a šupnu do mrazáku. To udělám i s květákem, brokolicí, řepou, celerem... A pak už si jenom odsypávám a namíchávám zeleninu podle aktuální potřeby, v různých poměrech. Třeba teď je sezóna čerstvého špenátu, tak ho doplním nějakou zeleninkou z mrazáku. Zmraženou zeleninu buďto vytáhnu předem, aby se rozpustila, nebo spařím vařící vodou. Ono někteří psi syrovou zeleninu stejně nestráví, kámoščini ovčáci vy*erou i mrkev a jabko v nezměněném stavu. Spařenou stráví v pohodě. Moje pesice s tím problém nemá, jen občas objevím v bobku slupku z jabka nebo tak. Proto mi přijde fajn obměňovat to - když je něčeho sezóna, dostane to čerstvé, když je po sezóně, dostane spařené ze zásob. Ona si to už přebere, vezme si něco z čerstvého a něco ze spařeného, v průměru by jí tím pádem nemělo nic uniknout. Toť má teorie i praxe

borrasca
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 13:32
- Nahlásit

Jo takhle jsem to nepochopila hih...tak co půjde to bude čerstvé připravené na druhý den (takže to v lednici bude jen přes noc), s těma většíma baleníma je to super nápad. Děkuju

borrasca
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 13:39
- Nahlásit

Mirkooza: a když večer hodím do mixeru např. salát, mrkev, jablko, řepu tak ten salát v té směsi neshnije do druhého dne? Můžu to i s tím rozšmelcovaným salátem zamrazit a rajčata také?

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 13:48
- Nahlásit

borrasca
Mrkev, jabka, řepu, květák, brokolici... bych mrazila bez obav, salát, čínské zelí, ředkvičky, okurky... bych dávala rači čerstvé, ňák mi to do toho mrazáku nesedí... Ale zkus a uvidíš Do druhého dne ti salát v té směsi v ledničce vydrží. Já mám špatné zkušenosti s takhle pestrými saláty, pesici to ňák moc nešmakovalo a když to bylo rozsekané na padrť, nevypadalo to druhý den moc vábně... Takže míchám dva, max tři druhy zeleniny, z toho je jeden pokud možno listová, a každý den dávám jiné druhy (ale mrkev a listovou dávám často). Píšu si záznamy, takže vidím, že už jsem dlouho nedávala např. červenou řepu, nebo že už má 3. den za sebou brokolici, tak ji zase na pár dní vyměním za něco jiného...

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 13:52
- Nahlásit

Popravdě, já tu zeleninu moc neřeším, občas ji úplně vynechám, např. když dávám kachní krky nebo jiné velké kusovky. Pak dám zase víc zeleniny do mletého. Někteří nedávají zeleninu vůbec a psi jim taky prospívají...

Jo a moje pesice zbožňuje rajčatový protlak, tak mám jako nouzovku krabičky s takovou tou hustou rajčatovou šťávou, skrmím tak polovinu krabičky a zbytek dám do mrazáku. Taky je to fajn ochucovadlo, když jí nejede např. losos...

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 20:22
- Nahlásit

corgi
Tak pan Maissner odpověděl, že kachní skelety dostávají již uvařené, takže máme smůlu

Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 20:26
- Nahlásit

Mirkoooza
Píšu si záznamy, takže vidím, že už jsem dlouho nedávala např. červenou řepu, nebo že už má 3. den za sebou brokolici, tak ji zase na pár dní vyměním za něco jiného...
Fakt?? Musim teda říct, že to nevim ani u sebe, kdy sem měla naposledy nějakou zeleninu...a když to pes takhle pestrý nemá, vadí to nějak? Protože já teda míchám furt to samý - mrkev, celer, jabko, salát a normál mraženou zeleninu do polívky, ty směsi, co se prodávají....mě by vlastně asi samotnou nenapadlo jíst červenou řepu...

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 20:43
- Nahlásit

zuzkaJ
kachní skelety dostávají již uvařené
To je teda blbý

Gerda
já teda míchám furt to samý
Pestrost je základ, ale myslím, že stále stejný druh zeleniny nebo ovoce psa vyloženě nezabije. Z tvého výčtu mi ovšem vyplynulo, že nedáváš moc listové zeleniny, té by měl být naopak největší poměr. Červená řepa je vlastně přírodní probiotikum, takže šup s ní do misky. Z ovoce je lepší banán než třeba jablko, ale to už záleží spíš na chutích pesana

Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 20:47
- Nahlásit

corgi
Z tvého výčtu mi ovšem vyplynulo, že nedáváš moc listové zeleniny, té by měl být naopak největší poměr.
Aha! Já to sama nejim, takže mě ani nenapadlo to dávat psovi....no tak se polepšim a nakoupim nějakou psí zeleninu, no.

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 20:47
- Nahlásit

borrasca
Můžu to i s tím rozšmelcovaným salátem zamrazit a rajčata také?
Nakoupím X kilo zeleniny (50% by měla být listová), kterou zrovna mají (včetně trochy cibule a česneku). Všechno to rozmixuju napadrť a smíchám dohromady (jsou toho většinou aspoň dva pekáče. Naplním kelímky od margarínu tímhle "salátem" a hodím do mrazáku. Když pak nemám čerstvou, vyndám jeden kelímek a ten prostě dojedu. Nad tím, jestli rajčata nebo salát mrazit nebo nemrazit si nelámu hlavu

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 20:49
- Nahlásit

Gerda
mě ani nenapadlo to dávat psovi
Já taky listovou moc nemusím, přítel zeleninu nejí vůbec (!!!), takže opravdu chodím nakoupit pro psa. I zeleninou se dá leccos spravit - např. trávení řepou, barva srsti špenátem, mrkví a vším červeným, atd.

Vero
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 21:01
- Nahlásit

Gerda
mě ani nenapadlo to dávat psovi

Já díky svýmu psovi začala žrát taky zeleninu, páč jinak ji moc nemusím, ale když už ji nakoupím a mám a psovi dokonce rok od roku víc šmakuje, tak se donutím si brát taky (sice mně rok od roku víc nešmakuje, ale asi je to tak zdravé).

Řepou se dobře spravuje taky barva bobku.

Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2010 21:05
- Nahlásit

corgi
Vero
je pravda, že díky psím svačinám skládajícím se z těch věcí, co sem psala, sem si to občas začala dávat taky. Ale jen když už je to připravený pro psa. No tak holt ty svačiny zpestřim tim listem zeleným...

<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání