Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
denyk
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 07:57
- Nahlásit

Já nakoupím chlazené u řezníka, naporcuju a dám zmrazit-vyndám večer, ale rozmrazuju v lednici (na druhý den večer), né při pokojové teplotě...někdy když koupím chlazené, tak mu to dám hned

A k té salmonele jste přišli jak? Chudinka

Mika
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 08:36
- Nahlásit

denyk

no to bolo prave ono, rozmrazovala som kuracie maso normalne pri pokojovej teplote bola som blbka proste a odniesol si to pes.
Ono pri tom mase pre psy je blbe to, ze proste posmrdkava - bez ohladu na to, ci je este dobre, alebo je uz zle, takze tazko odhadnut, jestli je to este v poriadku.

Chlazene maso sa naporcovat da, skor mam na mysli ked kupim vo zverimexe kilo masa a potrebujem to rozdelit na dve davky. Jako jedna moznost je rozmrazit to cele a dat to psovi rano a vecer - ale to je z hladiska rozmanitosti stravy nanic.
alebo mierne rozmrazit a pokusit sa to naporcovat, ale to je safra tazka prace aj pre chlapa obcas

denyk
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 08:46
- Nahlásit

Holky to tak dělají, že nechají maso povolit a zamrazí, já co jsem brala z toho masopropsy, tak třeba ty dršťky jsou po kile, ale jsou sypké, takže odsypeš kolik potřebuješ. A ty komplety BARF jsou zabalené po 250g do papíru jako máslo.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 10:56
- Nahlásit

Mika
Jako jedna moznost je rozmrazit to cele a dat to psovi rano a vecer - ale to je z hladiska rozmanitosti stravy nanic.

S tou pestrostí to nemusíš až tak hrotit, stejná snídaně a večeře je OK, pokud má každý den jiné maso Já teď snižuju dávku na 250g, tj. 500g denně, krmím Vetamixem, takže kilovky, takže feňule dostává dva dny to samé a nestěžuje si. Dbám na pestrost, protože ji považuju za základ krmení syrovým, takže střídám hovězí, vepřové, telecí, drůbeží (kuře, kachna), rybí (kapr, cejn, losos, treska...), vnitřnosti... Přičemž střídám i různé části onoho nebohého zvířete. Takže pestrost v rámci několika týdnů zaručena maximálně

Zarazila mě ta salmonela, já rozmražuju maso na lince přes noc pokaždé, protože v ledničce to trvá moc dlouho a nemám v ní dost místa... Hrajou tam roli i nějaké jiné faktory? Jakože snížená imunita psa, nekvalitní maso, špatně přemražené maso...

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 11:06
- Nahlásit

Mika

Kuřecí rozmražuju v lednici, a protože to moc dlouho trvá, tak prostě dorozmrazím v troubě - dám na 5-10 minut za chodu, pak půl hodiny až hodinu dojít a je to. Hovězí atd. rozmražuju i normálně venku, ale tak, aby to vyšlo, aby neleželo už rozmražené moc dlouho, - když se to nestihne, tak radši zas na chvíli šup do trouby. V létě radši moc venku nerozmražuju nic.

Imunita nejspíš u salmonely roli hrát bude... před pár lety jsem měla salmonelu já, a to uprostřed zimy a kuřecí ani nic ve fast foodu ani v hospodě atp. jsem vůbec ty dny předtím nejedla. A přece to salmonela byla, podle testů.

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 11:11
- Nahlásit

Myslíte, že by pes měl každý den žrát něco jiného?
Já dám klidně dva dny po sobě totéž, když mám koupené mražené kilo, a střídám pak, a nepřijde mi, že by to bylo na škodu? Já taky běžně jím dva dny po sobě totéž... ta pestrost se spíš sčítá výsledně než vyloženě den po dni (a v jedné grancli)...?

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 11:19
- Nahlásit

Vero
Naprostý souhlas

jindra67
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 13:30
- Nahlásit

trošku mimo téma, můj manžel má někdy to stejné jídlo i 3 dny po sobě a jak prospívá

jana33
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2010 13:32
- Nahlásit

Vero
Určitě nemusíš dávat každej den něco jinýho, vyváženost je o dlouhodobosti,ne o dvo třech dnech

Mika
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 07:55
- Nahlásit

Mirkoooza a ostatni, dakujem )

stejne ale premyslam, ked rozmrazim kilovku masa, tak to bude jest dva dni - okej, akurat ze minimalne stvrt kila bude rozmrazeneho 48 hodin, nie je to uz z hladiska hygieny masa moc?

inak mam jednu docela dobru fintu na krajanie zmrazeneho masa a to horucim nozom - proste dam zovriet vodu, ponorim do nej noz a s nim krajam - a ide to ako po masle - akurat sa to da robit na mase, ktore je bez kosti, na kost mi horuci noz nezabera

co sa tyka tej salmonelozy, urcite tam hralo rolu viacero faktorov - pes mal 10 mesiacov, takze este vo vyvoji, mozno mal lahsiu virozu, oslabenu imunitu. Hnackoval asi mesiac (samozrejme nie v kuse), salmonelozu potvrdili az kultivacne testy. Najprv som si myslela, ze sa pos.al z jater - to bola prva srajda. Dostal dietu a asi dva tyzdne v pohode. Potom som zacala znovu zatazovat - a znovu problemy. Podla mojej teorie salmonelozu dostal az neskor - telo oslabene prujmom, nejake starsie maso (tiez som trubka rozmrazovala v kuchyni pri pokojovej teplote) a uz to islo. Inak normalne sa telo psa so salmonelozou vysporiada samo, nam lekarka tiez nedala ziadne lieky (to uz bol opat bez tazkosti), ale ked potom opat prepukol prujem (to uz som nekrmila masom, ale veterinarnymi granulami), tak sme dostali Biseptol. No proste fakt zazitok.

Vcera smo hned vedla prace objavila zverac, kde predavaju vetamix. Takze vecer dostal hovadzie hrubomlete, nech si pomalicky zvyka a dneska rano som sa s nim uz neprala a dostal cele kuracie stehno chvilku na to pozeral, akoze co on s tym nech mu to niekto rozzvejka nie? potom to chytil to zubov a do 15 sekund bolo po stehne. Moc tie kosti nerozhryzol, tak dufam ze sa mi neupcha. Uz rano bol bobek o dve tretiny mensi nez normalne po granuliach milujem BARF

Kaccka
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 08:14
- Nahlásit

Mika
pokud mas maso v lednici, tak 48 hodin urcite moc neni, toho bych se fakt nebala. Koukala jsem na netu na prenos salmonelozy u psu, protoze jsem o psovi se salmonelozou nikdy neslysela, az tady a nasla jsem spoustu moznosti nakazy s tim, ze nejcasteji se pes nakazi venku z vykalu psa prenasece a nemoc se vetsinou u psu neprojevi, jen pokud maji oslabenou imunitu, coz by sedelo. Takze kdo vi, kde to tvuj pejsek chytil, ani to nemuselo byt z masa. Kazdopadne ze preju pejskovi dobrou chut a at mu masicko svedci

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 08:19
- Nahlásit

Mika
akurat ze minimalne stvrt kila bude rozmrazeneho 48 hodin, nie je to uz z hladiska hygieny masa moc?

No, já mám běžně rozmražené maso v ledničce tři, někdy i čtyři dny (mám na to supr krabičky z IKEI). Jednou mi dokonce maso zasmrádlo ve vyplé ledničce, skrmila jsem ho (říkala jsem si, že vlk taky sežere bůh ví jak starou mršinu...) a nic se nestalo, vše OK. Proto jsem se pak salmonely už vůbec nebála... Ale po tvých zkušenostech nad tím asi budu víc přemýšlet a dávat si větší pozor

Mika
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 08:47
- Nahlásit

nejcasteji se pes nakazi venku z vykalu psa prenasece

presne to mi rikala aj veterinarka. Hoci sa na to moje krmenie masom moc netvari, spravodlivo priznava, ze pravdepodobnost, ze by sa nakazil z masa je dost mala. Ja som dovtedy na nejaku prehnanu hygieu tiez nedbala, uchlacholena recami, ze pes je schopny zozrat aj lahko nasmradle maso bez ujmy, ale po tejto skusenosti si uz dam vacsi pozor. Ono zas Athos je citlivka, a hrozna zarlivka, ked sa v okoli objavi nejaka nemoc, hned ju musi mat taky

impact
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 10:41
- Nahlásit

Hele jestli nekdo chodite kolem supermarketu Albert (ne hypermarket), tak by tam meli mit od zitra kureci hrbety kilo za 12,70kc. Coz mi prijde docela fajn cena.

Mika
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 10:50
- Nahlásit

impact

Alberta mam hned za rohom. Dik za tip

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 11:16
- Nahlásit

Tak já taky přidám hrstku do mlýna či jak se to říká... V Tescu mají kachní krky za standardní cenu 39,90/kg, což já (i pes) vítám jako supr zpestření

impact
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 15:58
- Nahlásit

Mika
Jj, já tam valím hned ráno. Už mám vyklizenej i mrazák. Doufám, že to nebude hned fuč a aspoň ze dvacet mističek stáhnu. Kdyžtak mám ještě dva super Alberty po cestě do práce.

Jste tu někdo z OVy a berete Vetamix, plís?

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 16:32 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit

Jen k tomu masu, ja proste vyndam kilovku a pes to zere treba 5-6 dni, protoze je malickej. Nekdy to rozdelim, ale nekdy to holt nejde. Sice to smrdi, ale holt mu to hodim nekde na trave a pes to ma radsi. Nikdy z toho nemel problem a krmim tak uz dlouho.

Btw, ja si dneska koupila pilku na zelezo pitvame s ni na pitevne a je to fakt super na kosti.

Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 16:46
- Nahlásit

A jak velkou chybu teda dělám, když maso rozmražuju, vařim, rozděluju do porcí a znova zamražuju spolu s namasakrovanou přílohou? Mám taky menšího psa a kilovku má na 5 dnů.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 16:48
- Nahlásit

Marena zere stejne jak Trix? Sakra, asi ty bestii uberu... Gerdo, podle me moc ne. Jakmile to prevaris, spousty zarodku se zbavis. Podle me je to mnohem lepsi, nez rozmrazovat a zamrazovat znovu syrovy...

Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 16:52
- Nahlásit

Maky a Trix
Marena zere stejne jak Trix?
co se večeře týká, tak asi jo Řikám si, abych tim něco důležitýho šikovnýho v mase nezlikvidovala, když vařim a pak znova zamražuju....

Vero
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2010 18:52
- Nahlásit

Gerda

To likviduješ hlavně tím vařením.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 10:13
- Nahlásit

Varenim denaturujes bilkoviny, ktery se stanou sice stravitelnejsimi, ale vitaminy jsou termolabilni, nevydrzej vysokou teplotu...

denyk
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 10:29
- Nahlásit

To teda čumím, na i-dnes překvapili
http://hobby.idnes.cz/zdravemu-psovi-muzete-granul e-vymenit-za-barf-kosti-a-syrove-maso-10i-/hobby-m azlicci.asp?c=A100525_113250_hobby-mazlicci_mce

Gerda
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 10:40
- Nahlásit

Vero
Maky a Trix
Snažim se vařit čim dál tim míň, jenže čuba prostě to syrový a polosyrový blbě tráví abejvá jí zle. Už sem zvažovala, jestli právě tim vařenim jí spíš neškodim, když se z toho vitamíny ztrácej, jestli nebudou lepší grancle než vařený/odvitamínovaný maso - jak to vidíte?

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 10:59
- Nahlásit

Gerda
Už sem zvažovala, jestli právě tim vařenim jí spíš neškodim, když se z toho vitamíny ztrácej, jestli nebudou lepší grancle než vařený/odvitamínovaný maso - jak to vidíte?

No skoro se bojím, že možná jo...
Ale na druhou stranu taková mrtvá syntetická grancle je pořád mrtvá umělá, uvařený maso je pořád ještě maso.

Já bych to asi nějak střídala, jenže ono se to prý snad nemá... ale pokud by to střídání samo psovi nedělalo taky zle... A určitě se nevzdala přírodních příloh.

Taky by třeba šlo psa hodně pomaloučku zvyknout, pokud by mu to střídání nedělalo zle, dát velice malé množství syrového a večer doplnit granulema a postupně hodně pomalu dávku syrového zvětšovat a dávku umělou snižovat?

Gerda
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 11:17
- Nahlásit

Vero
Občas to střídám, pytel granclí je vždy po ruce, snažim se vařit míň a míň, jenže jak se dostanu na skoro syrový, pes se mi poblije. Sežere všechno, to zas jo, ale nedělá jí to dobře. Teď máme hrubomletý, budu to zase zkoušet na něm. Jen po maličkejch částech. Taky bych radši krmila syrovym, to je jasný. Ale nechci kombinovat grancle a maso v jedný dávce, notabene pes je moudrý zvíře a grancle by vynechal, když má v misce maso

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 11:41
- Nahlásit

Gerda jestli nebudou lepší grancle než vařený/odvitamínovaný maso
Podle mého názoru jednoznačně ne.

Sice to vaříš a ztrácí se vitamíny a blá blá, ale pořád víš, co tomu psovi dáváš... Nehledě na to, že granule prochází také vysokou teplotou a vitamíny se do nich dodávají uměle.

Ae to je jen můj názor... Nějak čím delší dobu krmím masem, tím větší mám averzi ke granulím.

denyk
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 11:48
- Nahlásit

Kamarádka vaří psům-pastevcům už několik let a psy má zdravý,v super kondici ale přidává hodně doplňků...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 11:53
- Nahlásit

denyk
No dřív vařili všichni a bylo to bez problémů. Dneska je éra syrovýho, tak mají všichni pocit, že je vařený špatně.

<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání