Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
denyk
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2010 09:23
- Nahlásit

Včera mi přišel balík z Caniny, kapsle Petvital Derm caps (obsahují oleje-pupálkový....atd) taky přípravek Barfer s´best. Objednala jsem toho 2kg, mám to na půl roku (500g stojí 10euro, 2kg stojí 20euro no nekup to

Jak tak pročítám poradnu pana doktora Štourače, tak Caninu hodně doporučuje, takže jsem snad vybrala dobře

Aluli
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2010 12:12
- Nahlásit

borrasca

taky jsem zvolila ze dne na den a tri dny mela sracku a smolila aj kosti. Takže příště bych ze začátku davala jen libove a vnirt nez si navykne a kosti az pak

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2010 16:12 - Změnil/a: Gerda
- Nahlásit

pawLINka
já dala na radu Aleksy, koupila sem te n nejlevější sencor za 300, nádoba má aasi půl litru, nasekam s tim zeleninu, maso, může to i šlehat, ale nechce se mi to pak mejt, takže s tim masakruju jen mrkev, celer, salát, japka, brokolicu....prostě to, co pak našťouchám čokloj do jídla. Asi rpo víc psů bys možná potřebovala větší nádobu, já masakruju pro jednoho malýho. Myslim že ty spotřebiče, když jsou za tři kilča a po pár týddnech se ti porouchaj, v klidu zakoupíš bez vzteku další, o opravně ani neuvažuješ.
edit: http://www.az-elektro.cz/mixery/sencor-shb-4320
je to tenhle, ale byl levnější, asi měli nějakou akci, kupovala sem ho za tři stovky.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2010 16:53
- Nahlásit

Gerda
Děkuji, konečně něco konkrétního.

Tuším, že přesně na tento jsem se dívala před pár dny v elektru. Cena myslím 400.

denyk
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2010 19:01 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit

Tak jsem byla u veterináře. Samozřejmě se ptal jestli krmím granulemi a já na to, že syrovým, zeleninou, ovocem, jogurtama...taky jsem řekla co přidávám a on na to, že je to to nejhorší, co můžu pro štěně udělat, že granule jsou vyvážený...a ty doplňky co mu dávám nedostačující...

Ukázala jsem mu ta zarudlá místa co má u uší a on na to, že pokud se nedrbe, tak to nemám řešit...

corgi
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2010 20:31
- Nahlásit

denyk
Samozřejmě se ptal jestli krmím granulemi a já na to, že syrovým
To je hazard, říkat něco takovýho veterináři. A měl v ordinaci a v čekárně taky plakáty Pedigree, Hill's a Eukanuba, jako většina ostatních? Mno, náš "vesnický" veterinář sice pár takových líbivých plakátů v čekárně taky má, ale naštěstí má v tomhle rozum

denyk
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2010 21:20
- Nahlásit

má má....
tak mi doporučil alespoň toto: http://www.chovatelskepotreby.net/2210-doplnek-str avy-pro-psa-aptus-multidog-vita-100tbl.html?menux= 16&list=

no cejtím se jak když dělám pokusy na zvířatech

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 08:40
- Nahlásit

denyk
Chjo, chemie... Tohle mě pěkně vytáčí, copak si pes neumí vzít ty vitamíny z přirozené stravy? To už je vážně tak zdegenerovaný, že potřebuje denně žrát preventivně prášky??? Já si myslím (samozřejmě jsem to někde četla... ), že pes, stejně jako člověk, nedokáže umělé vitamíny pořádně využít. Některé možná docela jo, ale určitě ne všechny a raději mu nabídnu širokou škálu vitamínů a minerálů v přirozené pestré stravě, než abych je do něj cpala v podobě tablet, do kterých vůbec nevidím... Hlodalo by ve mně podezření, že je v nich chybný poměr vitamínů, nebo že ho převitamínovávám, když jiným psům (i mně) stačí vitamíny v jídle a jemu k tomu přidávám ještě porci navíc v umělé podobě. Do králíků či koní se taky necpou umělé vitamíny a jsou živí a zdraví, ve skvělé kondici, tak proč by to krucinál nezvládl pes???

Uff, to jsem se zase po ránu rozčílila

Samozřejmě mu ty vitamíny klíďo dávej, když to uznáš za vhodné. Veterinář má přece jenom školu, já jenom selský rozum...

denyk
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 09:03
- Nahlásit

Mirkoooza
Nebudu to kupovat, věřím Canině a opravdu doktoru Štourač-i, nebo ovi a taky má školu a -cetileté zkušenosti

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 09:29
- Nahlásit

denyk
Kdo to vlatně je, ten doktor Štourač? Pošleš mi na něj odkaz?

denyk
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 10:00 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit

Jeho stránky už tu holky zmiňovaly...pomalu pročítám celou poradnu... http://www.deutsche-dogge.cz/bonoda/index.html
Jak tak pročítám poradnu pana doktora, také tyto tablety doporučuje

borrasca
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 12:02
- Nahlásit

denyk: já se taky cítím, jak když budu dělat pokusy na štěndu...už mám hotový plán krmení, tak snad jí bude chutnat. Zatím se téměř u všech lidí setkávám s negativní reakcí, prý musím granule, páč jsou vyvážený. Ve zverimexu se mě pani ptala: a čím budete krmit? Já na to, že syrovou stravou a ona taaak vykulila oči a povídá: Jakože žádný granule!? a já Ne e. A ona: Bez komentáře....
A ráno mi jedna paní říkala, že jí ve zverimexu říkali, že nemá cenu krmit syrovým, že je prý vykrvený, což do granulí se to prý dává i s krví...to teda nevim, leda, že to zvíře by tam hodili celý živý ne? Vždyť po porážce se vykrvují...

Aluli: já jí to udělala ten plán ze začátku hlavně masíčkový, ona mě neposlouchá a jede si dál to co chce a co si přečetla ode mě v půjčené knížce...pejsek zatím téměř žádná změna, jen tužší bobečky.

Mirkooza: a dnes ráno mi taky pani co krmí granulema povídala: panebože, vždyť v tom mase nejsou žádný vitamíny...tak jsem jí řekla, že to by se divila, co je v něm vitamínů

denyk
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 12:12
- Nahlásit

borrasca
se fakt raději s těmi lidmi o tom žrádle nebavit...
jsem se zrovna říkala, kdepak jsou všechny diskutující? Že by venku bylo tak hezky

borrasca
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 12:30
- Nahlásit

denyk: no, je tu ticho...myslíš, že můžu dát do každé denní dávky jedno kuřecí srdíčko, nebo třeba dvě? Prý to není vnitřnost, ale svalovina, navíc má skvělý poměr Ca:P jen nevim zda nemá moc vit. A jako třeba játra když je tak červené

denyk
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 12:35
- Nahlásit

je to svalovina ano, ale já krmím teprve necelé dva měsíce takhle, takže ti bohužel moc neporadím....taky se bojím těch vyšších dávek fosforu oproti vápníku, proto jsem koupila ten Barfe s´best

Monty
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 12:47
- Nahlásit

já taky nemám ráda řeči typu: Dáváte svému pejskovi granule? Já: ne....oni: a to se jako nebojíte, že mu něco chybí????

Asi ne, když za celých deset let nebyl nemocný a vypadá na svůj věk fakt dobře. A jak oni (granuláři) můžou vědět, že svému psovi dávají vše co potřebuje?
Ke konci roku budu mít štěně a taky ho nebudu krmit granulema, tak jsem se chtěla zeptat (přeci už je to deset let, co jsem měla štěně) jestli se držíte těma tabulkama co jsou na těchto stránkách? http://www.manwe.eu/index.php?option=com_content&v iew=article&id=141&Itemid=57

denyk
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 12:58
- Nahlásit

Monty
já myslím, že většina co sem píše se tím neřídí, ale "hlavou" a já podle bobku
Ale uvažuju pořád nad tím tyčovým mixérem i na masu, ten hajzlík větší kousky tahá z misky

Monty
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 13:21
- Nahlásit

denyk
no ale mě taky jde o to, aby štěně nebylo tlusté nebo vyhublé.
Ale asi to bude přibližně tak, jak to píšou. Jsem si všimla, že toho svého tak nějak podle té gramáže krmím a to jsem se na žádné tabulky před tím nedívala.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 13:22
- Nahlásit

borrasca
Jsi si jistá, že má srdce skvělý poměr Ca:P? Já mám totiž tucha, že to je přesně naopak, že je tam příliš mnoho fosforu...

Monty
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 13:23
- Nahlásit

denyk
ten hajzlík větší kousky tahá z misky
to Monty taky dělá a vytahuhe si je na náš jediný koberec, který v celým bytě máme

borrasca
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 13:27
- Nahlásit

denyk: aha

Monty: No my si jedeme koncem června pro štěndo a řídit se tím nebudu. Nezdá se mi tam poměr masa a masových kostí, je tam prostě podle mě moc masa, tak nikdy nemůže být dobrý poměr Ca:P...takže mi ta tabulka nevychází, udělala jsem si vlastní podle toho co už vím, i se vzorci, kde budu měnit jen váhu a případně % množství krmení, můžu měnit i poměry masa a mas. kostí a hezky se mi to přepočítá....
Navíc ty stránky jsou v podstatě proti tomu co Tom Lonsdale a Ian Billinghurst píší ve svých knihách a to sice, že má být větší podíl masových kostí než masa. Jasně, že každý pejsek je jiný, ale já doufám, že našemu to bude vyhovovat s větším podílem masových kostí a maso minimálně, spousta lidí tak krmí toť můj osobní názor

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 13:29
- Nahlásit

Tesla ty větší kusy taky roztahá po kuchyni, tak pak lítám s mopem a bráním se představám, že mám na papuči bakterie a roznáším je po celém bytě... Ale na druhou stranu ji nechci krmit jenom mletým, ať si to papání pořádně rozkouše a požvýká, ať se holka snaží

Monty
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 13:29
- Nahlásit

no ono taky asi zaleží na velikosti pejska nemyslíte?

borrasca
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 13:31
- Nahlásit

Mirkooza: pardon, já to špatně vyjádřila....myslela jsem to tak, že z téměř všech druhů mas (kromě kuřecího) to má nejmíň fosforu, (ale teď z hlavy nevim kolik přesně, tušim 1:8 nebo tak něco)narozdíl třeba od hovězího 1:49

denyk
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 13:37 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit

Monty
k čemu se má příspěvek vztahovat? Jestli k velikosti masa, tak já mám ohaře a ten tahá i kousky 3cm velké a křídla mu musím rozsekat aspoň na 4díly.
borrasca
Obecně má maso o hodně víc fosforu, proto jsem psala dotaz do Caniny.
Kdyby ses chtěla domluvit na doplňcích z Caniny (nebo někdo jiný, není problém.....myslím, že němci to mají zmáklý
Zrovna toho Barferu má tak na půl ročku...

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 13:41
- Nahlásit

Mirkoooza
Máš pravdu,srdce je na tom v poměru vápník fosfor nejhůř. Naopak nejlíp vychází vemeno a dršťky

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 13:47
- Nahlásit

borrasca
Máš krásný názor Taky se v poslední době snažím dodržovat pravidelný přísun masových kostí, zvýšit jejich množství. Nicméně Manwe (nevím, jak se ta paní jmenuje...) má nádherné zdravé psy ve vrcholové kondici, nevypadají, že by jim něco chybělo nebo přebývalo... Podle mě se to moc řeší, pes je přizpůsobivé a v podstatě nenáročné zvíře, vždyť dědečkovi psi krmení zbytky z kuchyně se dožívali úctyhodného věku a znám i holčinu, co dělá vrcholové sporty se psem a krmí Chappi a pes je naprosto v pohodě a vyhrává.
Naprosto chápu tvou vášeň v přípravě na štěníka, chceš být připravená na všechno a o štěníka se postarat co nejlíp. Užívej si to Bohužel, nejspíš to bude všechno úplně jinak, než si to naplánuješ, tak to prostě bývá... A brzy zjistíš, že to krmení zas tak důležité není, že není třeba to hrotit, že jsou důležitější společně strávené chvíle a pouto, které se mezi vámi bude tvořit. Práce na dokonalém jídelníčku pro štěníka ti zpříjemňuje to nekonečné čekání, ale neboj, ten měsíc uteče jako voda! Máš nějaké nové fotky? Určitě skrček roste jako z vody...

PS: Já jsem taky magor a už půl roku si denně píšu záznamy o tom, co jsem feňuli naservírovala, abych měla přehled... Lidi nade mnou kroutí hlavou, když ty své záznamy někam tahám s sebou...

denyk
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 13:50
- Nahlásit

Mirkoooza
jsem taky magor a zapisuju, teda ne kolik, ale CO a teď si dělám do sešítku výpisky z poradny....fakt konec

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 13:52
- Nahlásit

denyk
Taky už nevážím, jde hlavně o pestrost, abych nesklouzla ke stereotypu... A po stranách mám poznámky o bobkách, blití atd...

Monty
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 14:00
- Nahlásit

denyk
ne myslela jsem to tak, že když má pesan třeba 60 kilo nebo třeba 10 kg tak je asi trošku jiný poměr živin, ne?

<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání