| Autor |
Zpráva |
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 20:48
- Nahlásit
denyk
ne, jestli ma tvuj pes spravnou hladinu vapniku se z krve neda poznat. Pokud mas nejaky plemeno (jsem tu chvilku, tak nevim), muzes si najit specialni pracoviste, kde se porovnavaji denzity kosti plemen. A nebo biopsie... Problem je v tom, ze jakmile klesne hladina vapniku v krvi, hormonalne se vapnik odebere z kosti a v krvi se doplni.
btw, je tu nekdo, kdo ma hyperaktivniho a nervniho psa a byl schopnej ho na barfu vykrmit tak, aby mu nelezly vsechny kosti?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 22:54
- Nahlásit
Maky a Trix
v té poradně co čtu tak o těchto hodnotách píší...až najdu, přepošlu, jsem z toho jelen
Mám Maďarského ohaře, taky "blázen" je taky hubeňour, to byl ale ikdyž byl na granulích-takže aby se trošku spravil dávám vemínko, škvarky, přílohy....
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 23:09 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit
denyk
Nedavno jsem to zjistovala, protoze me to samozrejme zajima a podle vseho nejsou schopni udelat psovi jen z krve testy, ktery budou verne reflektovat prisun vapniku. Nejsem si uplne jista proc, ale muzu ti to zjistit od nejakyho profesora.
Edit: jinak, ptala jsem se konkretne na to, jestli je mozny z krve zjistit, zda psovi dodavame v potrave dostatecnej prisun vapniku...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 23:17 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit
Aha, zjišťovat to nemusíš, věřím
Tady holky o nějakých testech psaly, možná jsem to taky jen špatně pochopila, jsou to třeba nějaké všeobecné testy stavu ledvin, jater....nevím, podle toho bychom taky mohli zjistit, jak popř.upravit stravu,ne?
Já bych se nedostatečného vápníku zas až tak nebála (dávám mu tu Caninu) ale spíš aby neměl nadbytek fosforu, to pak myslím souvisí s ledvinami....
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 23:27
- Nahlásit
denyk
Nevim, ja mam v planu udelat cokloj preventivni hematolku plus biochemku. Tam se podle me dozvis hlavne pokud uz je nekde problem. Jinak organ, na kterym se vyziva projevi nejvice je samozrejme kuze a tudiz i stav a lesk srsti, lamavost drapu. Tim se snazim ridit ja, i kdyz mam obcas pocit, ze nekteri psi maji krasnou srst po cemkoliv.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 23:30
- Nahlásit
Držím palečky, ať je vše jak má být a dej určitě vědět
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 23:32
- Nahlásit
Dik, jsem si jista, ze bude, Vorech je v nejlepsi kondici, co kdy byl, ale spis me zajima, jak je na tom celkove... Ty jsi nejaky testy psekovi nechala delat?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2010 23:55
- Nahlásit
Veterinář-jak jsem již psala div nezešedivěl, když jsem mu řekla, čím psa krmím. Začal normálně jíst, ještě víc než by měl, tak si myslím, že těěch pár dnů hladovky bylo kvůli háravkám...já takhle krmím ani né 2měsíce, tak nevím, jestli by to už nyní mělo cenu. Každopádně když to budu chtít řešit, si budu muset jinam
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 00:22
- Nahlásit
denyk
Vety neres. Vorech by byl nejspis do konce zivota na dietach a jak mu barf prospiva, zmetkovi. Jde spis o to, ze krmit psa barfem je vcelku velka zodpovednost... a malokterej vet to chovateli primo doporuci. Jsou lidi, ktery to vezmou za fakt spatnej konec... a ver mi, ze sledovat nebo pitvat psy s rozrezanejma strevama a konecnikem proste neni hezky. A kolikrat si o lidech reknes, ze bys jim psa ani nesverila a pak si predstav, ze by meli psa krmit barfem.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 10:04
- Nahlásit
Takže ty se tím zabýváš? to musíš mít dobrej žaludek....
Tak by si sem taky mohla hodit jídelníček, až budeš mít chvilku, byla bych ti vděčná, ráda se nechám poučit
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 12:19 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit
denyk
studuju veterinu. Takze se skoro da rict, ze se tim zabyvam. Profesori uz tak nejak tusi, ze psa nekrmim granclema a tak mi tyhle odstrasujici pripady ukazuji s tim, ze takhle jednou dopadne Vorech.
Jinak jidelnickem bych se asi moc chlubit nemela, Vorech moc nemuze vnitrnosti, takze je davame malokdy, vicemene dostava drubezi, kruti a sem tam veprovy nebo hovezi. Predevcirem mi myslivci ze skoly dohodili srnci vnitrnosti, napriklad. Vahu vubec neresim, protoze pes ma 6kilo a proste nepribira, bez ohledu, jakou ma zatez. Takze podle toho, jak mi to do misky spadne, nebo aspon priblizne treba 3-4 kridla k snidani, k veceri dostava jablicko, nebo mrkev, nebo nejakou zeleninku nastrouhanou, pokud sezenu nejakej mlecnej vyrobek ve sleve, tak to zamicham do toho, zakapnu olejem, pridam tedka povareny lneny seminko, bylinky od Barona, trochu roboranu a 2 tablety pangaminu. Tohle ne kazdej den, nekdy dostane jen veprovy packy, nebo kosti, nekdy jen zeleninu, proste jak se mi to hodi a jak to stiham nakupovat, rozmrazovat a podobne. Pres zimu dostaval ty kukuricny pelety od Trope plneny zeleninou a rasama a kazdej den 2 lzice sadla. Kdyz jsme u pritele, fretka ho krmi granclema, ty ale nepocitam, je toho minimum. Jinak dostava kousek skoro od vseho, co jim, protoze nekorenim a vetsinu veci ani nesolim. Takze syry, zbytky jogurtu, smetany, zeleninovy salaty, testoviny s tunakem etc... Pamlskuju lososovyma pamlskama od Kronche a nebo susenym masem...
Fakt to neni ukazkovy, ale krmim ho tak rok a pul a nejak jsme dosli k tomuhle systemu a troufam si rict, ze mu to vyhovuje, ma krasnou lesklou srst a celkove je konecne zdravej, coz pro me bylo prioritni.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 12:37 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit
A jak píšeš "vidět psy s rozřezanejma střevama" to jako od kostí?
J dávám pamlsky sušený rybičky(sušený), kupuju v německu 200g za 2 eura, u nás stojí jednou tolik...-to je hit, někdy nakrájený tvrdý sýr, občas párek (nic moc jasně)
A co bylo tvýmu Vořechovi?
Můj pes má srst taky hezkou, drápek se mu sice uštípl-ale jen jeden, měl je moc dlouhý, už jsem mu je ostříhala....
Přijde mi, že je v dobré kondici...ale samozřejmě "do psa" nevidím.
Mně se docela zamlouvají ty bylinky od Phytovetu, možná je objednám.
Jídlo dávám většino syrový, dnes jsem ale vařila, protže měl játra a to teda syrový nee, tak to měl s rýží,jablkem, červeným zelím, mrkví, Gag-em od Caniny a Barfer s best. Večer kuřecí skelet, mezitím jogurt...
Dávám i vitamín C, mořskou řasu, bylinky od Barona,pangamin...
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 12:53
- Nahlásit
denyk
Od toho, kdyz lidi uvarej kure a nacpou psovi, co mel kosti prvne v zivote ty kosti. Bez masa. Nezvladne to ani stravit. A pokud jim to neucpe streva, jde to pres ne vcelku, vetsinou.
Vorech mel parvu jako malej a od ty doby spatny traveni, mizernou imunitu. Psincak kazdej mesic na stridacku se zanetem mocaku. Ted je uz skoro pul roku naprosto zdravej, traveni ma zase normalni a celkove je na tom mnohem lip.
O bylinkach z Phytovetu taky premyslim, protoze ty od Barona mi pomalu dochazej. Pokud ma dobrou srst a celkove vypada v pohode, moc bych to neresila. Vitamin C nedavam, spoleham na zeleninu, o morskejch rasach jsem premyslela, ale zatim neni asi potreba. Nastesti mam psa malyho, kloubni vyzivu nedavam. O tom Barfers best jsem jeste neslysela je to neco jako roboran? Mineraly a vitaminy?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 13:13
- Nahlásit
Tady je složení, je to ale překladačem z německé stránky, už jsem to sem jednou dávala, snad se nebude nikdo zlobit. Bohužel v nabídce-české jsem to ještě neviděla. A navíc mám to přímo od výrobce takže za "hubičku"
- Vápník source citronanu vápenatého, který je vyvinut na rozdíl od jiných druhů snadno vstřebává vápník (), bez zatěžování těla. Právě z tohoto důvodu je výrobek vhodný pro oslabené nemocí či starších psů. Vápník je nezbytný pro kostní metabolizmus, na zuby, drápy, pro zachování svalové funkce a chránit před osteoporózou věku. To také aktivuje řadu enzymatických systémů a kontrol nervové impulzy a srdeční činnost.
- Přírodní mořských řas (Ascophyllum nodosum) poskytují vitaminy, jako jsou karotenoidy, předchůdce vitamínu A, mikro-minerálních látek, jako jsou jód a fluor, a mnoho enzymů. Oni podporují metabolismus s esenciální aminokyseliny a podporovat pigmentaci kůže, nosu a tlapky.
- Pikantní kvasnice jako přírodní produkt poskytuje všechny ostatní vitamíny skupiny B, včetně a biotin. Vysoký obsah enzymů, přírodní minerály a stopové prvky, jako jsou Zinek a fluorid podporovat motivaci k ochraně pokožky a vlasů, a kompletní blít-jídlo svého psa v optimálním způsobem.
TO BLÍT-je kravina-přeložená (Barfer :lol
Chudák pejsek, takových problémů
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 13:17
- Nahlásit
To zni dobre, i kdyz nevim, za kolik jsi to koupila, mozna k tomu pridavat pangamin a rasy je podle slozeni zbytecny. Prave, ze jsem to v cr jeste nevidela, ale vypada to dobre. Kdo to dela?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 13:25
- Nahlásit
Canina pharma, hele, mám toho 2kg, dávkování je 5g na 10kg,můj má těch 23kg, takže to mám na dlouho .Tady je odkaz www.canina.de kdybys chtěla, můžem se domluvit jsou tam i ceny.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 13:30
- Nahlásit
Od toho Phytovetu se mi líbí toto:
http://www.phytovet.cz/cz/detail/2-phytovet-digest ive-mix/14.html
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:05
- Nahlásit
mam par otazok a priznam sa, ze som leniva citat celu diskusiu, tak dufam ze mi niekto odpovie
- ake kupujete hovezi maso? nechcem brat vetamix, pretoze mozem mat maximalne 5 kil masa v mrazaku, tak budem kupovat v klasickej masne - co si mam pytat, aby ma to financne nezruinovalo? Mam 36 kiloveho psa, takze zozerie cca 300 g hovezieho masa na jednu davku.
- co este sa da kupit v masne, aby bol jedalnicek co najpestrejsi?
kuracie: krky, zaludky, jatra, kridla, skelety, prsa, pulky (???), da kupit kureci hrbet? co este kuracieho sa da kupit?
vnitrnosti: hrtany, jatra (tie moc nechcem davat, pretoze ma z nich pes pravidelne srajdu ), jazyk je vetsinou silene drahej, co este?
veprove: krmite? Ja som zvykla davat veprovou nozku, kterou sezral syrovou, nic ine mi nenapada
ryba - aku kupujete?
dakujem pekne za tipy a rady, uvidime, co z toho v okolitych masnach zozeniem
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:18
- Nahlásit
Mika
Já bych tedy pro 36kg psa nechtěla nakupovat u řezníka, tedy aspoň se svou současnou výplatou. Není někde v okolí zverimex, který od Vetamixu, Falca nebo Ravella bere? Nebo někdo, kdo objednává pro sebe?
Já např. čistou hovězí svalovinu nekupuju, beru "hovězí směs", což jsou i chrupky. Jinak tedy beru hov. srdce, játra, zelené dršťky - ty asi jen tak neseženeš, přitom jsou pro psa prospěšné. Vepřové jsem dávala v zimě, teď spíš hubneme, takže víc drůbežího. Tady u nás máme prodejnu drůbežárského závodu, takže občas i skelet seženu, ale jak dobře se to shání jinde, těžko říct. No, popravdě, jsem hodně ráda za Vetamix, i když spousta místních nad ním ohrnuje nos, že prý to tam smrdí a kdesi cosi...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:22
- Nahlásit
Mika
Já tiež kupujem u masiara, Vetamix moj pes fakt nechce jesť
kupujem hovadzí chvost-sú tam aj kosti, hovadzie na polievku, kuracie skelety-to je hřbet , kridla, stehna, alebo rozporcujem kura, teraz som kupovala hejka-rybu cca.80Kč za kilo, jazyk hovedzi, tie zelené dršťky sa tiež dajú zohnať u masiara, morcacie masko, aj koninu.....tu bravčévú nožku ja uvarím na huspeninu a oberiem, ale surové bravčové nedávam...keby si zohnala telacie kosti, tiež sú super, alebo špikové na polievku...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:25
- Nahlásit
Hlavně bych pro takto velkého psa masa opravdu přidala. 300g dáváme čubě, která má lehce přes 30 a velké sklony k tloustnutí.
Ad maso, taky bych se podívala po nějakém zveráči, který maso bere. Pokud chceš nakupovat u řezníka, tak musíš počítat s tím,že se to prodraží. Důležitá je co největší pestrost, takže různé druhy svaloviny, vnitřností atd.
Já jsem s Vetamixem max. spokojená, a i kdybych měla jen jednoho psa, krmila bych s ním
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:27
- Nahlásit
Mně to vyjde zhruba 50Kč denně, je to dost, já vím.....ale brala jsem teď něco z www.masopropsy.cz .
A zelené dršťky mi řezník prý objedná, když vezmu 10kg, ty pes miluje a jsou hodně výživné sice trošku smrádak, ale přežila jsem
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:36
- Nahlásit
denyk
To je sice hezký,ale to neřeší problém Miky,že se jí vejde 5 kg masa.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:52 - Změnil/a: Mika
- Nahlásit
jana33
tych 300 gramov myslim len pre hovadziu cistu svalovinu, normalne pocitam 450-500 gramov rano a vecer, takze ca. kilo masa denne, co uz verim je v poriadku )
dakujem pekne za rady a inspiracie, krmila som Barfom pred vyse rokom, potom pes prekonal salmonelozu (amaterske rozmrazovanie masa, mea culpa), a chcem sa k tomu vratit, granule moj pes jaksi neakceptuje ako zradlo
nieco planujem brat aj zo zveraku, niektore maju vetamix, ine falco, budem to musiet presondovat Brnaci - dobry zverimex s masom v černých polich, reckovicich, krpoli nemate tip?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:53 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit
Bude muset nakupovat asi v masně proto jsem psala já CO nakupuju JÁ v masně, snad ta poslední věta o dršťkách zas až tak nevadí, .....třeba v jiném řeznictví jí těch dršťek objednají míň, já nevím.....
Mika www.masopropsy.cz jezdí i do Brna
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 22:01
- Nahlásit
denyk
No,já právě o množství ochotných řezníků pochybuju
Mika
Zkus se ve zveráčích zeptat, když jsme bydleli v Praze a s pidi mrazáčkem jsem krmila tři psy, tak jsem se ve zveráči domluvila a oni mi objednali i to,co normálně nebrali.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 22:01
- Nahlásit
Diky za odkaz, maju docela rozumne ceny minimalne odber je 8 kg, co by som teda teoreticky do toho mrazaku tak nejak vopchala Co z toho sa vyplati brat? Mas nejake oblubene produkty?
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 22:07
- Nahlásit
borrasca
jůva je nádherná ted sem byla na intenzivce agility a byla tam jedna svetle hneda zíhana vhipetka a teda te to behalo uplne nadsenec krasna fakt
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 22:12
- Nahlásit
Já mám docela vybíravého psa-ale např. ty zelené dršťky, pak jsem brala krůtí komplet mleté-to mi přišlo jako spařené, takže moc nedoporučuju,, BARF-komplet, ale já byla v Liberci v prodejně byla jsem odkázená na to, co tam paní měla, ale určitě bych prubla pštrosa, hovězí s kostí....
Pak jsem brala maso od Barona-není to nejlevnější, ale dovezli mi to dopravou, super zabalené, nerozmrazené....pro mě byla výhoda, že je to po půl kile, chtěla jsem vyzkoušet, co to moje zvíře bude žrát
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 07:42
- Nahlásit
denyk
dikes nieco povyberame a uvidime ja sa na ten navrat k BARFu clovece tesim asi viac, nez moj pes teda on este nevie, ze miesto tych hnedych hnusov bude dostavat konecne poriadne maso a az to zisti, tak si mozno aj cvrkne radostou
inak, chcem sa opytat, ako rozmrazujete maso?
A ked kupujete povedzme kilovy kus mas, tak ako ho porcujete do zasoby? Tu salmonelozu si uz fakt nechcem zopakovat, pes mi v priebehu dvoch tyzdnov schudol 7 kilo a na povodnu vahu sa nam podarilo vratit len pred par mesiacmi (po vyse roku)
davate si na také veci nejak extra pozor?
|