Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
denyk
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 12:00
- Nahlásit

Asi na tom něco bude, chtěla přejít na syrový už kdysi, ale 7-letý pes to prostě odmítal, nevěděl co s kostí

Ten můj zrzoun byl včera na dietě. Má průjem, žere trávu a zvrací jí...nevím, kde jsem udělala chybu, asi mu nesedla kupovaná namletina takže dnes rýže s vařeným kuřecím.

Gerda
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 12:04
- Nahlásit

pawLINka
no mě vaření nevadí, psovi to vyhovuje, přidávám do toho pravidělně 5x v týdnu Roboran Gel (až teď od jara), o víkendu ne. Jinak žádné doplňky, sem tam lososový olej, když ho zrovna mám. Pes je popelnice, dostává zbytky od stolu, úplně cokoli, co prostě spadne do misky nebo ze sporáku, nebo co si vyloudí. Není striktně na mase + zelenina, to by u ní ani nešlo, žere fakt úplně vše....a furt je jí to málo samozřejmě.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 12:07
- Nahlásit

Gerda
Pak nechápu v čem je problém.

Akorát - Roboran gel je spíš na klouby, nejsou to klasický vitamíny, ne? Ale možná kecám.

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 12:16
- Nahlásit

prochází také vysokou teplotou a vitamíny se do nich dodávají uměle.

To je fakt... takže ty vitamíny by to měly pořešit úplně.

Gerda
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 12:28
- Nahlásit

pawLINka
Pak nechápu v čem je problém.
právě v tom, že sem výživy neznalá, jak to neřešim ani u sebe, napadlo mě, když čtu o té syrové stravě, jestli to vařený není tak chudučký, aby to nebylo spíš na škodu. Přece jen čupka neni už nejmladší, tak aby měla fajný stáří v kondici. Roboran Gel je na klouby, začala jsem jí ho dávat po těch příhodách se zády. Vlastně vůbec nevim, jaký vitamíny bych jí měla dodávat. Obsahuje toto:
Chondroprotektivum přírodního původu (výtažek ze žraločí chrupavky a novozélandské zelené mušle)
Obsahuje CHONDROITINSULFÁT, který se výrazně podílí na stavbě kloubní chrupavky, zajišťuje její elasticitu a brání poškození
Obsahuje Glukosaminsulfát, který působí protizánětlivě a usnadňuje hojení, napomáhá regeneraci buněk kloubní chrupavky
Obsahuje 3-OMEGA MASTNÉ KYSELINY pro podporu rychlého hojení pohybového aparátu
Obsahuje VITAMÍN C, VITAMÍN E a SELEN pro správnou funkci kloubů, šlach a svalů

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 12:32
- Nahlásit

Gerda
Já jsem také výživy neznalá, to přiznávám. Já na to jdu jen a pouze selským rozumem...

Beru to podle toho jak jsem psala - dřív se uvařilo maso, nasypaly se do toho těstoviny a psíci byli OK...

Já bych přidávala třá Roboran nebo Plastin (já je střídám). Ale jinak bych to moc neřešila.

denyk
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 12:39
- Nahlásit

Já jelikož je to můj první pejsek, nechci moc experimentovat tak sháním info kde se dá....
Vet.mi na můj způsob krmení řekl:"Je to to nejhorší co můžete pro psa udělat!"
Mvdr.Štourač na to: "Dobrý den,
myslím, že se nemusíte bát, že byste svému kamarádovi neposkytovala to
nejlepší co můžete! Zůstaňte v klidu, pes není kosmonaut, ale stále
masožravec!"

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 12:41
- Nahlásit

denyk
Naši vetové, kterých si opravdu velmi vážím co se týká operací nebo léčení, řekli kamarádce s APBT: "Když ji budete krmit syrovým, bude agresivní."

Já prostě v tomhle vetům nevěřím a nebavím se s nimi o tomhle a je to.

Většina vetů prodává granule a chce vydělat a nebo tomu vůbec nerozumí. Stejně tak se s vetama nehodlám bavit na téma - jak má vypadat to či ono plemeno, protože o tom většina vetů ví taky prd. Vety mám jen na léčení, protože o tom vím prd zase já.

Gerda
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 12:51
- Nahlásit

pawLINka
Já bych přidávala třá Roboran nebo Plastin (já je střídám). Ale jinak bych to moc neřešila.
Jo, chystám se brát kámošce pro štěndo, vezmu eště roboran klasik pro dospělé psy, asi to teda tak řešit nebudu, doteď sem neřešila, jen že teď je to jakoby v "módě" děsně tu psí výživu řešit, tož tak sem taky trošku podlehla. Čuba je zdravá, i dobře vypadá (když eště trošku shodí), tak snad je vše gut. S masovým krmením jsem se taky nesetkala s velkým pochopením u veta, nejvíc ale s tím, že nemám starou fenu trpící na falešky kastrovanou.

denyk
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 12:51
- Nahlásit

Jde o to, že si myslím, že když tam (nedej bože) půjdu s problémem, hned na mě vybafne, ře to je kvůli tomu, čím ho krmím....
No a s tou agresí-NO COMMENT!

denyk
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 12:52
- Nahlásit

Kdyby znali mého bázlivku, který se rozklepe např.když zvýším hlas (a to já dělám opravdu málokdy)

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 12:56
- Nahlásit

denyk
půjdu s problémem, hned na mě vybafne, ře to je kvůli tomu, čím ho krmím....
V tom případě bych si našla nového veta.

Gerda
teď je to jakoby v "módě" děsně tu psí výživu řešit, tož tak sem taky trošku podlehla.
Však já taky, neboj. Ale pořád se snažím řídit selským rozumem. U sebe taky neřeším jestli jsem dneska snědla dost vitamínu á nebo bé.

nejvíc ale s tím, že nemám starou fenu trpící na falešky kastrovanou
Tak to je zase jiná kapitola... Dneska jsou kastrace dobrým výdělkem...

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 12:59
- Nahlásit

pawLINka

dřív se uvařilo maso, nasypaly se do toho těstoviny a psíci byli OK..

Když já nevím.
Když dřív se taky házely ty slupky od brambor a pečený kuřecí kosti... a psíci bylo ok. Nebo nebyli a jen se nenadělalo taky tolik cavyků?
Nebo jsou dnešní psi pořád choulostivější, každý x-tý alergik, každý dysplazku, torza...

Já nevím, dřív. Dřív lidi taky řekli, kdo kdy slyšel, že by pes kousl dítě svýho pána a že by snad děcka neměl nechávat se psem o samotě... a on to taky dřív nejspíš taky nikdo neslyšel...

Tak já nevím.

Tu výživu jsem si trošku načítala a uvařený maso by mělo být, pokud autoři mají pravdu, tak ochuzený, že bych si ho neriskla, pokud bych buď nepřidávala nějaké komplexní vitamíny, nebo nestřídala s těma granclema, ... jenže vlastně nevím, jestli syntetické vitamíny vůbec fungují. Nedávno se totižv souvislosti s lidma mluvilo o tom, že kromě vit. C. totiž vůbec nemají smysl, nefungují a spíš můžou škodit. Takže nevím ani tady.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 13:03
- Nahlásit

Vero
No já to beru podle lidí, co se o psy starali a ne podle vesnických voříšků. Ti lidi, co se o to trochu zajímali, nedávali slupky z brambor.

uvařený maso by mělo být, pokud autoři mají pravdu, tak ochuzený, že bych si ho neriskla,
A u lidí je to jinak? Teď se vážně ptám - to je pro nás vařené maso také bezcenné?

A v granulích je opravdu všechno potřebné? Tam nevadí, že "maso" projde vysokou teplotou?

Já se neopírám o žádné vědecké studie, proto netvrdím, že se nemohu mýlit. Tohle mi jen říkám můj rozum...

Gerda
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 13:09
- Nahlásit

Vero
pokud bych buď nepřidávala nějaké komplexní vitamíny
doufám, že ten roboran to teda splní, u klasiku píšou, že je kompletní.
Syrová namasakrovaná zelenina taky nic nedodá?

Ono jak to bylo dřív nebo nebylo...asi ti psi nebyli tolika ve středu zájmu lidí. Z dětství si pamatuju, že co u nás bylo navolno, bylo hodné, když na psy nešaháš, tak se neporvou, proč by tě pes kousal, když ho máš rád, ne? A když pes zlobil, dostal na držku, když byl hodnej, dostal piškot, poslouchal tak nějak sám od sebe, to sme moc neřešili...mamííí chtěla bych si pohladit táhmletoho pejska - jo, tak jdi, ale nejdřív se zeptej, jestli můžeš, pak přijď za mnou do krámu...děti to dycky s tou zvěří uměj tak ňák samy vod sebe...

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 13:23
- Nahlásit

Gerda
já davám Roboran pro psy i k syrovýmu, tak proč ne. Jinak je samozřejmě lepší dodat psovi přírodní zdroj. Já dávám kromě zeleniny a ovoce ještě bylinky, teď mu chci koupit ty řasy... jen na zkoušku.
pawLINka
Grancle sice projdou vysokou teplotou a tlakem, ale pak se na ne vitaminy strikaj.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 13:25
- Nahlásit

Maky a Trix
No však to jsem taky psala. Nechápu jaký je tedy rozdíl dosypat vitamíny na vařený maso (jehož kvalitu znám) a tím, že dám psovi granule...

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 14:12
- Nahlásit

pawLINka
A u lidí je to jinak? Teď se vážně ptám - to je pro nás vařené maso také bezcenné?

No já nejsem ani trochu odborník, a tahle otázka, to je zajímavý, mě vlastně nikdy nenapadla.
Já si asi představuju, že člověk má jiné nároky na žrádlo než zvíře... kdyby člověk jedl stejný poměr masa ke své váze, navíc syrové, asi by dlouho nevydržel, místo aby se osvalil a prospíval jak jeho čokl... Si asi představuju, že člověk jí maso kvůli živočišným bílkovinám, které potřebuje mít stravitelnější než ten pes... zatímco ten pes by si měl z masa brát i jiné látky, - ale možná si je vezme i odjinud než z masa, podobně jako člověk, když je strava dost pestrá, když je toho jinýho dost.

A v granulích je opravdu všechno potřebné? Tam nevadí, že "maso" projde vysokou teplotou?

Tak podle mě jsou granule mrtvý sajrajt...
Já jsem uvažovala o těch vitamínech, že tam jsou aspoň syntetické, samozřejmě že když dosypu vitamíny na maso, dodám je stejně - a máš pravdu, že je to lepší v tom, že to je pořád maso a ne "maso" na grancle... takže bych se opravila, grancle by lepší nebyly, pokud člověk myslí na dodávání vitamínů...

Ještě mě napadá tohle: dřív člověk teda nasypal psovi vařené maso a těstoviny... a pes byl ok, stejně jako člověk ale dneska psovi nasype granule a pes je taky přece ok.......

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 14:16
- Nahlásit

Jo a můj čokl slupky od brambor straaaašně miluje... když jsou spařený. Občas mu jich pár povolím, když mu to nic nedělá...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 14:18
- Nahlásit

Vero
Nj, je vidět, že jsme si jen nerozuměly.

Ještě mě napadá tohle: dřív člověk teda nasypal psovi vařené maso a těstoviny... a pes byl ok, stejně jako člověk ale dneska psovi nasype granule a pes je taky přece ok.....
Jj, to je. Já to beru jen jako reakci na to, že se dneska říká, že není možné krmit psa jinak než právě granulema. A nebo syrovým. Přitom dřív se krmilo jen vařeným (pač syrový si nikdo netroufal moc dát a grancle nebyly) a taky to šlo. Tak jsem to myslela jako že proč by to nešlo i dnes.
Tý jo, se neumím vyjadřovat dneska.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 14:20
- Nahlásit

Vero
Moji psi z celého srdce milují brambory vařené ve slupce, co dáváme zvířatům. Dávám jim je k masu nemačkané, celé, protože je to pro ně pochoutka.

A takový šrot... A nebo i zrní... Degeni.

Gerda
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 14:25
- Nahlásit

pawLINka
Vero
a proč pes nesmí šlupky od brambor? Mařka je má ráda, když máma loupe, krade si je a žere....jinak smozřejmě žere i ptákovo zrní, je taky degen. Možná má v sobě kus picbuma.....)))))

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 14:27
- Nahlásit

Gerda
No tak já myslím, že to byl spíš příklad - jako že dřív lidi dávali psům zbytky.
Dle mého když nejsou zelený, tak nevadí.

Jako Jessina je úchyl na jakýkoliv zrní (má pak krásný hovínka) a Delina mi kdysi sežrala doma půl kyblíka zobu pro kanára. Vykakala to zpátky v nepoužitém stavu.

leyenda
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 15:04
- Nahlásit

Gerda
pawLINka
slupka je z celeho bramboru to nejlepsi, nevim, proc se tohle v Evrope vzilo, kdyz jsou zdrave, nezelene a poradne vydrhnute neni duvod loupat
muj pes taky miluje zrni, musli, orisky apod

Gerda
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 15:10
- Nahlásit

leyenda
muj pes taky miluje zrni
když sem dělala ze zrní ptákovi trávu, napěstovala sem jí i psovi. Stráááášně jí o chutnalo ))

Vero
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 15:11
- Nahlásit

Nojo, tak takové to dogmatické, že "jinak to rozhodně nejde" je většinou jen úzký úhel pohledu...

S těma slupkama - jo, byl to příklad krmení psa zahozením kuchyňských zbytků.
Ale jako údajně si z brambor nevezme žádný živiny, že to neumí strávit. Nevím,... každopdádně můj by se po nich utlouk.

leyenda
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 15:29
- Nahlásit

Gerda
ja bych si vubec nelamala hlavu jestli varit nebo nevarit, kdyz ji syrove nedela dobre, davej ji varene a brambory se slupkou a zeleninu a co te napadne vhodnyho a zdravyho a hlavne snesitelnyho pro tvyho psa, mne prijde, ze se z toho casto dela zbytecne veda

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 15:34
- Nahlásit

Kachni kridla nejsou. Zebra nejsou. Hovezi 5 kg neni. Zaludky drubezi nejspis taky ne. Kdo budete objednavat, mejte zalozni plan v kapse.

leyenda
kdyz ji syrove nedela dobre, davej ji varene a brambory se slupkou a zeleninu a co te napadne vhodnyho a zdravyho
Pravdu ma, to devce. Cubky pravidelne uziraly srot pro slepice a psenici.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 15:36
- Nahlásit

Fifi
Hovezi 5 kg neni
Od rána čekám na Vetamix a těch 5kg tam mám tuším 5 a nevolali, že by to nebylo...

No hlavně většinou jezdí ráno a doteď nic... Snad dojedou a ne jak posledně.

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2010 15:42
- Nahlásit

pawLINka
nevolali, že by to nebylo...
Tak treba maj Moravu este petikilovkama naskladnenou, ja objednavala kolem jedny hodiny dneska a smolicek pacholicek.

<< 1 ... 135 . 136 . 137 . 138 . 139 . 140 . 141 . 142 . 143 . 144 . 145 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání