| Autor |
Zpráva |
Baico
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 21:39
- Nahlásit
Jen jsem vám chtěla říct, že státnice dopadli dobře, takže ještě obhájit práci a mám hotovo!
|
choco
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:12
- Nahlásit
Baico
|
choco
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 23:13
- Nahlásit
gratuluju, my už máme i po promoci.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 10:36
- Nahlásit
Ahojky, tak se zase hlasím. Nejprve chci moooc pogratulovat Baico, je to super, zrovna jsem se chtěla zeptat jak to dopadlo.
A teď k neveselé příhodě s veselým koncem....
Včera jsme byli oslavovat narozeniny mého táty v Praze, hafani zůstali doma-po zkušenosti z dob nedávných jsme je nechali v patře na chodbě.( Minule, když byli normálně v bytě mi zničili mou pěstitelskou chloubu a zdemolovali byt:mad Je to prostorná chodba, kde nemají co zničit, všude lino...Už tam byli 2x a vše OK. No a na ni navazuje koupelna, kde je okno, které jsme opravdu pečlivě zabezpečili. No, k věci...Oslava byla super, ale jen co jsme sedli do auta, zvonil telefon a v něm se ozval hlas, který nám oznámil, že Lucky skočil z toho okna...Jen tak pro orientaci-je to ve druhém patře...Asi tak 5 metrů. které přibližně v půlce rozděluje stríška...Dopad je na šikmé schodiště...Pálíme to domů, co nejrychleji to jde-předpisy nepředpisy...Doma jsme vzali psa-značně v šoku a vezli ho do Horoměřic na pohotovost...Tam se udělal rengen-bez narkózy, aby se vyloučila nějaká fraktura...Naštěstí z toho vylezl jen s naraženým bokem a pravou zadní nohou...Teď už by to na něm nikdo nepoznal. No, myslím, že nikomu nemusím popisovat, jak zle nám bylo. Každopádně nevím, co ho to napadlo, ale naše pečlivé zabezpečení vzalo za své, neboť Lucky skočil na záchod, ze kterého netuším jak se dostal na okno...Vážně nevím, jak to dokázal, ale měl štěstí v neštěstí...Takže jedeme koupit sítě do oken a už nic nenecháme náhodě..
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 11:30
- Nahlásit
Montik
Asi jsi Luckymu zapomněla vysvětlit, že neni veverka, takže nemá nika šplhat .
Ale hlavně, že to dobře dopadlo.
Díky za gratulaci! Jsem ráda, že to dobře dopadlo. I když první otázka komise mě zaskočila, protože se mě ptali, kde mám pejsu
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 17:06
- Nahlásit
V pátek byl náročný podvečer. Po příjezdu mě přišli přivítat tři hnědí, neuvěřitelně smrdící psi (našli zdechlinu, tekutou, naparfémovali se). Vystlala jsem auto igelitem na malování, vzala šampon a vyrazila se psy k Sázavě. Po dvojitém vyšamponování a vykoupání jsme šli konečně mezi lidi a vlezla jsem do vody taky. Když jsem se potopila, Nick zpanikařil a zača mě zachraňovat. Dalo mi dost práce odnaučit to ty dva velké...., teď můžu začít nanovo. Jsem krásně poškrábaná, ale za úspěch považuju, že jsem poškrábaná jenom já a ne dalších asi tak 7 lidí, kteří se koupali kousek vedle.... .
|
slony
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 17:32
- Nahlásit
Essi
Vystlala jsem auto igelitem na malování, vzala šampon a vyrazila se psy k Sázavě. Po dvojitém vyšamponování a vykoupání ...
...meli sazavske rybicky i po proudu se koupajici urcite radost prevelikou ...
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 17:38
- Nahlásit
Ano, rybičky se napapali červíčků, možná se i přejedli. Po proudu se koupající se už nevyskytují, byli jsme asi tak 20 m od soutoku a do Vltavy ĺidi nějak nelezou.
Uznávám, že to ekologické nebylo, ale vzhledem k suchu nemáme ve studni vodu, vozíme z Prahy, a na koupel pro tři psy to fakt nebylo. Na druhou stranu, ten, kdo se koupe pod Pikovicemi - je tam dost velký kemp - se taky už nekoupe jenom ve vodě.....
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2007 20:51
- Nahlásit
Baico
Sem si myslela, že ví, že neumí létat... Ale pro jistotu jsem mu ještě vysvětlila, že veverka je veverka, pták je pták a on, že je PES. No, teď už snad nechá okna oknama... Jinak ho naštěstí ta noha ani nebolí, jen teď večír víc fňuká, ale to když blbne s Monťákem...Blbeček, takhle si zkomplikovat život.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 10:56
- Nahlásit
ahoj lidi, kde jste kdo??
Essi-jak to jde s mlaďochem??
Lucky už se pěkně vytáhl, ale má už asi 14 dní pořád 12 kg...Se nějak zasekl.. Jinak už je z něj docela pěknej vykuk-naučil se štěkat a tak štěka skoro na všechno.Hlavně na nás-vynucuje si pozornost a to bych ho vždycky nejraději uškrtila. Samo, že si ho nevšímám-ale chtěla jsem se zeptat, když tohle dělá
( nebo kňučí-což je také dosti časté), mám si ho jen nevšímat nebo ho i okřiknout?? nechci z něj mít kňučící příšeru...A taky se mi moc nelíbí, že začal štěkat na psy-ale jen z uctivé vzdálenosti. ..Nevím, jestli je to ze strachu nebo proč to vlastně dělá?? Ale vrtí u toho ocasem...Když takhle štěknul naposledy, pejsek za ním vyběhl, že si bude hrát a Lucky vzal nohy na rameno...Chjo, si vymejšlí...
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 11:04
- Nahlásit
Montik
to štěkání na psy a na jiné lidi vypadá jako bázlivost. Najdětě několik opravdu pohodových psů, o kterých jistí víš, že mu nic neudělají a seznam ho s nimi. Pokud by chtěl utéct, postav se tak, abys měla nohy za jako zadkem, sedni na bobek a ruku dej mezi psy a hlaď je střídavě oba. Nemluv nikdy konejšivým tónem, spíš výsměšným - co že blbne, že se nic neděje.... a tak. Nenech ho utíkat, ale také nenech žádného psa, aby mu nahnal strach. Jsi jeho ochranka.
Vynucování pozornosti Smajlík nezkoušel, ale Nick to dělá rád - nevšímám si ho, případně ho od sebe vyhodím a teprve když se začne chovat normálně, zavolám ho a hrajem si nebo ho pomazlím.
Nick je pořád u nás, začal se vnucovat tak, až je to nepříjemné, leze pod peřinu a vysloveně se natahuje podle nás, strká hlavu do rukou, packuje nás.... a pořád si nás hlídá, abychom se mu neztratili. Slušně zvládá přivolání a odvolání, začnem zkoušet pomalu odložení. Kdybyste věděli o někom, kdo si ho vezme jako společníka, budem rádi. Protože tak za měsíc ho už asi nikomu nedáme....
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 12:26
- Nahlásit
Tady přikládám pár foteček z minulého týdne, před tím jeho skokem.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 12:33
- Nahlásit
Montik
Ten má ty tlapy obrovskýýýýýýýýýýýý )))))))))))))
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 12:38
- Nahlásit
no joo, asi z něj bude žirafa.
tady jsou ještě nějaký...
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 13:21
- Nahlásit
Montik
zdravím všechny.Kdepak žirafa všichni bělouši jsou klokani
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 13:23
- Nahlásit
Pentas
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 20:29
- Nahlásit
Tak mám jeden nezapomenutelný zážitek se Smajlíkem. Spíme na chatě na verandě, otevřené dveře na zahradu, je horko. Cítila jsem, jak Smajlík vstává, leze po mě a jde ven, pak mlaskání jak pije. Pak chvilku nic. Asi jsem znovu usnula. Najednou mě Smajlík olízl obličej, otevřela jsem oči. Tma jako v řiti, svítící oči, obrys uší a mezi nimi svítící, v chlupech usazená světluška....., docela zajímavý zážitek.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 20:38
- Nahlásit
Taky dobrý. Že ale umějí ti naši hafani docela vyšokovat.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2007 22:18
- Nahlásit
Když jsem spala, naplival už na mě kůň oves, chtěl mi sežrat vlasy, šlápl na mě, běhali po mě kočky, myši, gekkoni, ale běloušek se světluškou mě zatím asi vyděsili nejvíc.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 20:46
- Nahlásit
nejak to tu spi tak se priznejte, jake mate se svymi bilymi krasavci a princeznami plany na leto? my mame pristi tyden primestsky psi tabor...3 hodiny aktivit se psy denne
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2007 02:49
- Nahlásit
Dnes mi přišla dlouhá SMS od původního majitele Nicka, že by ho chtěl výhledově zpátky, že by si ho vzal tak za dva měsíce...... . Opravdu nad přístupem některých lidí žasnu. Ještě, že mám podepsaný papír, že mi ho prodal a mám na to svědky. Nebudu reagovat, musela bych ho poslat do řiti.
Program na léto? Tento víkend kurz psích bowenových masáží na Slovensku, pak s kamarádkou tábor s chodskými psi - výborně se tam vyjímají bělouši mezi černými chodáky, pak ještě Slovensko s přáteli a mezi tím vším vyřizování hypotéky a na podzim nové bydlení.
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2007 05:26
- Nahlásit
Essi
prosím co to jsou ty masáže?
Program na léto? v pátek jedem pro štěňátko,takže jeho zapojení do smečky.Dokončení letního bydlení hafanům a dát do kupy kynologický klub,protože to tu u nás silně hapruje.No a taky příprava na pár podzimních výstav a svod u České Skalice
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2007 06:09
- Nahlásit
Essi
tak nevím jestli nemám nemocného psa.Šmucik - naše nejstarší už 10 minut spí v druhém pokoji to se mi ještě nestalo.
Než jsem to dopsal tak je vše v pořádku právě dorazila.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2007 08:08
- Nahlásit
Pentas
tak nevím jestli nemám nemocného psa.Šmucik - naše nejstarší už 10 minut spí v druhém pokoji to se mi ještě nestalo.
Než jsem to dopsal tak je vše v pořádku právě dorazila.
Vidím, že máš také neustálý dozor..., jako já. Já mám dokonce i hygienický dozor ve třech psích osobách v koupelně nebo i před WC. Není ono to nakonec nějaké dědičné?
Bowenovy masáže.
fungují pokud vím na lidi, psi, koně a snad i kočky. Jsou založeny na tom, že v určitém pořadí pohybů "brnkneš" přes sval nebo jeho úpon, tím způsobíš jeho uvolnění a umožníš průtok energie. Co se lidí týká, je to zatím jediná věc, která mi umožňuje bez bolesti otáčet hlavou, dřív jsem se otáčela celým tělem.... . U psů se tím dá vylepšit celkový zdravotní stav, ulevit při potížích s páteří, ledvinami, pomáhá u starších psů, působí i na harmonizaci psychiky. Lidi už mám udělané, teď jdu na pejsky.
Vyučují pánové Miroslav Francl a Mirek Beran. Kontakty sem v případě vašeho zájmu a po jejich odsouhlasení hodím.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2007 10:23
- Nahlásit
Ahoooj, koukám, že urputné hlídání si páníčka či páničky mají běloušci geneticky zakódované. ta naše bílá vobluda je mi také neustále za zadkem, včetně té koupelny Jinak dneska máme za sebou třetí očkování-hurá!!! Takže nás čeká chvíli klid. Nadále chodíme do školičky a musím to zaklepat, vše se pomalu lepší... Jinak plány máme takové, že si budeme vegetit na chajdě na Slapech, něco málo se naučit a vypilovat stávající-ať už ve školičce nebo samotinký doma a pak se chystáme na svod a bonitaci a možná nějaká ta výstava, když vše půjde tak, jak má a bude z nás odvážnej hafan-zatím na tom pracujeme.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2007 10:45
- Nahlásit
Montik
my budeme na chatě na Hradišťku, poměrně blízko od Slap, co se tak někdy sejít a vyvenčit společně? Pokud by byla možnost vody někde u vás, budou běloušci nadšeni, jsou to máčenky.
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2007 12:44
- Nahlásit
Essi
čéče a nenapsal ti ten exmajitel co všechno bys ho měla ještě za 2 měsíce naučit a že jako by ti ho třeba až ho zase /nebudu radši psát na co myslím/na chvíli svěřil?
Blbost některých lidí je obdivuhodná
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2007 12:48
- Nahlásit
Ne, psal, že mu bude ještě trvat 2-5 měsíců, než vytvoří psovi příslušné podmínky a jesti ho nechci odprodat zpátky, že neví, jestli se s ním má duševně definitivně rozloučit. Až se vydýchám, budu reagovat, teď bych byla neslušná.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2007 14:10
- Nahlásit
ESSI
Jéé, tak to je vážně kousek!! To bychom šli venčit rádi! Budu jen ráda, když se Luckýno seznámí s dalšíma hafanama. Koupání by bylo v pohodě, asi tak 10 minut od nás-cesta lesem a kousínek po silnici-je zátoka, kde se koupat psi můžou. Občas se tam najde i nějaký člověk, ale málo. Jinak Lucky je taky koupací. Monty ten sice ne, ale zato má skvělou taktiku-počká, až Lucky klacík vyloví, a pak mu ho na břehu ukradne. A kdy tam budete??
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 4 Čec 2007 14:42
- Nahlásit
Teď jedem na ty bowenky, budem určitě příští víkend a občas se tam dostanu v týdnu. Domluvíme se v pondělí tady, jestli ti to vyhovuje.
Také se těším. Už je běloušů hodně, máme v okolí jednu fenku, jednoho odrostence a teď tihle, to už by byla smečka, kdybychom se sešli někdy všichni.... .
Tak v pondělí tady.
|